2024-03-29
自從之前同事帶我去食完omakase,自此後愛上😍原來日本嘢真係好好食㗎!見到呢間嘅午餐omakase只係$450,真係勁抵😆🌟午餐 omakase $450‼️當日嘅omakase包括:沙律、麵豉湯日式蒸蛋:勁滑🥺🥺同埋入面有海鮮嘅配料,入口啖啖鮮香勁好食😋刺身4款:當日嘅刺身係富士山三文魚、八爪魚卵 、黑松露酸汁生蠔、真鯛 最令我驚喜真心黑松露酸汁生蠔(本身自己好驚食蠔,怕有浸腥味🥺)但呢個完全冇!黑松露酸汁好夾,係吊返蠔嘅鮮甜!另外真鯛都好鮮甜,師傅話唔需要再點任何醬汁,單食更加食到本身魚嘅鮮味👍🏻壽司8貫:深海池魚、北寄貝、赤身、碟魚裙邊、甜蝦、池魚、拖羅、海膽!要講到自己最鍾意真係海膽😍😍勁甜又creamy另外甜蝦都好好食!啖啖肉~仲有超肥美嘅拖羅☺️碟魚裙邊有驚喜,上面鋪滿櫻花蝦,層次好豐富手卷升級轉咗做太卷呢個係大癲!!入面材料好豐富,有海膽、吞拿魚、業績過嘅蛋黃,入口係勁鮮勁甜勁好食!另外當日嘅甜品係士多啤梨大福!外皮煙煙韌韌,紅豆香甜🥰見到餐牌上面仲有刨冰,叫咗個蜜瓜刨冰!師傅真係拎咗超大嚿冰出嚟磨,冰嘅質感入口即化,配合埋蜜瓜,必食!
🌟午餐 omakase $450
‼️當日嘅omakase包括:沙律、麵豉湯
刺身4款:當日嘅刺身係富士山三文魚、八爪魚卵
、黑松露酸汁生蠔、真鯛
壽司8貫:深海池魚、北寄貝、赤身、碟魚裙邊、
甜蝦、池魚、拖羅、海膽!
要講到自己最鍾意真係海膽😍😍勁甜又creamy
另外甜蝦都好好食!啖啖肉~
手卷升級轉咗做太卷
另外當日嘅甜品係士多啤梨大福!外皮煙煙韌韌,紅豆香甜🥰