2021-10-23
登龍街永光中心呢間Gaijin法日fushion餐廳,開業不久,已聽聞佢哋嘅出品水準高,今日就約定朋友上去食Lunch😄餐廳裝修帶高雅感覺,枱同枱間用白色木屏風間隔,私隱度高👍侍應姐姐態度親切,遞上餐牌同介紹今日嘅餐湯、沙律同廚師精選菜式👍,我哋要咗份16oz厚燒M6有骨肉眼(兩位用)午餐一齊食,午餐連頭盤同飲品,另外又追加咗兩款頭盤😄先來牛角包同芝士包牛角包同芝士包微暖,一啖一個,鬆、酥+軟,超好食,仲有得refill添🤩煙三文魚凱撒沙律煙三文魚大大片,沙律醬均勻包住新鮮嘅沙律菜,開胃好食😋烤魷魚沙律伴意大利醬烤魷魚鮮味有嚼勁,沙律有粟米粒、青瓜同什錦BB蕃茄,清新開胃😋北海道帶子刺身薄片帶子鮮甜切薄片,配上日式醬汁同三文魚籽,正💯😋香煎法國鵝肝鵝肝煎香,底層用烘脆多士墊底,鵝肝香口,入口即溶,蘸少少黑甜醋食,好食到🤩16oz厚燒M6有骨肉眼(兩位)肉眼扒四成熟,大大件,上枱已經切開一嚿嚿,見到肉色均勻粉嫩嘅肉眼扒,食慾大增😅 ,肉眼扒軟腍,肉汁豐富,牛味濃郁,唔點醬汁,更加原汁原味🤩,配菜薯條炸得乾身香脆,什菜已調味醃漬,份量都幾多😋餐飲要咗凍檸茶同Latte,Latte綿滑,為呢
餐廳裝修帶高雅感覺,枱同枱間用白色木屏風間隔,私隱度高👍
先來牛角包同芝士包
煙三文魚凱撒沙律
煙三文魚大大片,沙律醬均勻包住新鮮嘅沙律菜,開胃好食😋
烤魷魚沙律伴意大利醬
北海道帶子刺身薄片
帶子鮮甜切薄片,配上日式醬汁同三文魚籽,正💯😋
香煎法國鵝肝
16oz厚燒M6有骨肉眼(兩位)
餐飲要咗凍檸茶同Latte,Latte綿滑,為呢餐劃上完美句號🥰