2021-10-18
一波三折既晚餐終於食到😀見openrice好多人讚所以就算2次撞正打風食唔到最後都堅持要去😋果然冇失望平時好少寫評語但今次食物質素好好d staff 好有禮貌好細心上碟隻碟都係暖的確保上台食飯都係熱的,呢個位好讚👍🏻我地都係揀左2set 5 course一開始上麵包🥯d麵包係好深刻 因為太好食同佢既牛油都做得好得意牛角包🥐外皮好脆內𥚃鬆軟另一個圓形係有芝士係入面,同樣外脆內軟食完好想再食,好開心可以refill🤤🤤時令生蠔🦪好精緻好靚,附合哂相機📷食先我同男友食完都覺得好正蠔好大隻,佢d汁調得好好味酸酸甜甜但完全冇搶左蠔既鮮味食完一隻之後好想再食🤭松葉蟹多士未試過多士甘樣食,原來都好夾再加埋側邊d紫蘇汁又係一道驚喜既菜式鵪鶉蛋蘇皮包呢個味道印像不是太深刻🤪到main course因我地兩人都不食鴨肶所以加左$198轉左西冷扒我地叫左7成熟,都有入口融既感覺好juicy,但可惜份量不太夠,只得兩小件(男士應該不會太飽)侍應好細心問要不要芥末醬牛配芥未醬係好夾🤤但可惜未影相時即場放左上去,好彩美圖秀秀執得走,建議可分開上到最後就係甜品🍮甜品都有驚喜,有2款甜品,甘我地就各一因為提前係ope
平時好少寫評語
但今次食物質素好好
d staff 好有禮貌好細心
上碟隻碟都係暖的
確保上台食飯都係熱的,呢個位好讚👍🏻
我地都係揀左2set 5 course
一開始上麵包🥯
d麵包係好深刻 因為太好食
同佢既牛油都做得好得意
牛角包🥐外皮好脆內𥚃鬆軟
另一個圓形係有芝士係入面,同樣外脆內軟
食完好想再食,好開心可以refill🤤🤤
時令生蠔🦪
好精緻好靚,附合哂相機📷食先
我同男友食完都覺得好正
蠔好大隻,佢d汁調得好好味
酸酸甜甜但完全冇搶左蠔既鮮味
食完一隻之後好想再食🤭
松葉蟹多士
未試過多士甘樣食,原來都好夾
再加埋側邊d紫蘇汁
侍應好細心問要不要芥末醬
牛配芥未醬係好夾🤤
到最後就係甜品🍮
甜品都有驚喜,有2款甜品,甘我地就各一
因為提前係openrice request左寫字,黎到時侯冇寫點知原來有驚喜既♥️
餐廳好好另外送左個甜品寫左字既,好suprise
係一個柚子雪葩,本身自己好中意食柚子味甜品,好酸酸甜甜勁開胃
另2款甜品都係好精緻,
一個係檸檬慕絲配TIRAMISU雪糕
一個係蘑菇,朱古力味
2個都好好食,全清😋
總括整個晚餐