2019-01-18
今日黎到旺角附近天氣又忽冷忽熱咁係開始轉涼既天氣當然要食下d熱野暖下身,咁岩經過呢間火鍋店就同朋友入去試下,餐廳有2層上層比較舒服又少人d.呢間火鍋店既湯底比較多養顏同養食種類今次就試左胡椒濃湯豬骨煲,胡椒味濃但又唔會過辣飲完一啖個胃即刻感覺到好暖,湯底又重料2個人一煲再食埋湯料已經好足夠,好大量豬骨同雞腳好重骨膠原,內裏仲有好多蘿蔔,粟米基本上都唔需要再點其他蔬菜.手打五寶丸有牛丸魚旦墨魚丸鯪魚丸同一款幾特別既梅菜豬肉丸,丸類好新鮮好有光澤而且入口都幾彈牙又唔會有陣雪味,梅菜豬肉丸既感覺就好似食緊丸類牌既梅菜肉餅咁梅菜唔會太咸.至尊手切本地牛頸脊切得厚簿適中而且牛肉上層肥下層瘦色澤好鮮紅新鮮切唔會雪到d肉死晒咬落有肉嚼口唔會軟patpat入口牛味幾香大大碟性價比高.