2022-07-03 275 浏览
今次黎到上海街打邊爐🍲決定試試招牌湯底 養生啲!招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋湯底由鯊魚骨 花膠 雞件一齊煲勁足料 花膠又厚又大塊呈奶白色 飲落口鮮甜 滿滿骨膠原仲可以配黃金炸脆米 變成泡飯加埋脆脆口感 好飲開胃爽脆的冰菜至尊手切本地牛頸脊當然唔少得手切牛 塊塊都有相當靚嘅紋理食落口濃郁的牛香味鴛鴦墨魚油炸鬼 上碟時仲熱辣辣 外層油炸鬼炸得非常香脆墨魚滑又彈牙 加上蟹籽同黑松露好邪惡!口痕想食鴨血!喜鍋三色滑$128入面包含3種配搭 黑松露墨魚 蟹籽蝦滑 瑤柱墨魚隨左爽口彈牙 仲有粒粒肉 口感豐富最後仲有磯煮鮑魚 十分滿足的一餐
今次黎到上海街打邊爐🍲
決定試試招牌湯底 養生啲!

湯底由鯊魚骨 花膠 雞件一齊煲

入面包含3種配搭 黑松露墨魚 蟹籽蝦滑 瑤柱墨魚
隨左爽口彈牙 仲有粒粒肉 口感豐富

最後仲有磯煮鮑魚 十分滿足的一餐

2022-07-03 173 浏览
疫情終於好返啲 最掛住就係打邊爐!基本的醬料提供冰菜來一個前菜 冰涼爽脆十分開胃~招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋真係十分足料 有雞腳 花膠等一齊熬製隨手一拎都係花膠~湯底呈奶白色入口清甜滋潤 滿滿的骨膠原黃金炸脆米呢個時候就可以配埋呢個變做湯飯將脆米浸落湯度 保持本身脆度加吸晒啲湯汁Nice鴛鴦墨魚油炸鬼 必點即叫即炸 油炸鬼香脆 墨魚滑彈牙仲有兩種口味 好好食的配搭至尊手切本地牛頸脊相當有牛味 帶點油脂香打邊爐點少得牛!磯煮鮑魚呢個又係好出色~ 帶點醬油鹹香口感爽口 喜鍋三色滑$128(黑松露墨魚 蟹子蝦 瑤柱墨魚)鐘意食滑既都可以點粒粒肉 仲要好大份最後仲有其他配料都是新鮮高質的黃沙豬膶娃娃菜
疫情終於好返啲 最掛住就係打邊爐!

基本的醬料提供

鴛鴦墨魚油炸鬼 必點

即叫即炸 油炸鬼香脆 墨魚滑彈牙
仲有兩種口味 好好食的配搭

相當有牛味 帶點油脂香
打邊爐點少得牛!

呢個又係好出色~ 帶點醬油鹹香
口感爽口
喜鍋三色滑

喜鍋三色滑$128
(黑松露墨魚 蟹子蝦 瑤柱墨魚)
鐘意食滑既都可以點

娃娃菜

娃娃菜
喜鍋三色滑
2022-06-23 110 浏览
簡單嚟講,明明無客都係咁催,無下次!件事就係咁嘅本身見間餐廳openrice食評咁好Book左七點去食我地8個人,早左5分鐘到餐廳分兩層樓下大概有6個人食緊樓上無人嘅,我地係第一枱之後就係惡夢嘅開始🫠1️⃣催洗碗我地比預訂時間早左到所以一開始未齊人嘅但店家要求我地幫未到嘅人洗埋啲碗碟咁佢地就可以拎走啲洗碗水好似指令我地做嘢咁🫤2️⃣催落單都係個句啦其實我地未齊人 時間大概7點零幾分但店家係五分鐘內催我地嗌前菜同湯底催左三次結果我地未齊人就落左單唔知點解一大班人聚會要趕到咁😓😓😓3️⃣催整調味料其實,火鍋食物又未叫成層得我地一枱佢到底急乜?😵‍💫😵‍💫😵‍💫4️⃣催食前菜我地食嘢個速度都正常嘅大家個口都郁緊,唔係掛住傾計唔食嘢個種但呢個時候店家又催我地快啲食晒啲前菜🤬個下真係嬲左😡😡😡講真我食得火鍋當然就係希望一班人慢慢傾計慢慢食但店家係不合理嘅情況下催左我地好多次係真係催到會令人覺得好唔舒服個種食物正正常常啦但成餐飯最有記憶就係俾人催🫠好後悔嚟左食真係無下次😤
簡單嚟講,明明無客都係咁催,無下次!

件事就係咁嘅
本身見間餐廳openrice食評咁好
Book左七點去食
我地8個人,早左5分鐘到
餐廳分兩層
樓下大概有6個人食緊
樓上無人嘅,我地係第一枱
之後就係惡夢嘅開始🫠

但店家係五分鐘內催我地嗌前菜同湯底催左三次
結果我地未齊人就落左單
唔知點解一大班人聚會要趕到咁😓😓😓

3️⃣催整調味料
其實,火鍋食物又未叫
成層得我地一枱
佢到底急乜?😵‍💫😵‍💫😵‍💫

4️⃣催食前菜
我地食嘢個速度都正常嘅
大家個口都郁緊,唔係掛住傾計唔食嘢個種
但呢個時候店家又催我地快啲食晒啲前菜🤬

但成餐飯最有記憶就係俾人催🫠
好後悔嚟左食
真係無下次😤
2022-06-21 78 浏览
從未食過切得如此薄的牛肉,食咗接近等於無食過嘅感覺,十分高技巧的刀法,仲老闆極力推介嘅花竹蝦,比手指尾還要細,其他食物就一般!一流嘅收費,應該無下次!是但一間任食火煱都好過佢多多聲!
2022-06-15 124 浏览
大滿足打邊爐  -  喜鍋同三五知己聚聚舊首選打邊爐飲啤酒偶然下搵到呢間火鍋店大家都未試過就試吓啦店面不起眼店內都似一般小菜館坐低店員介紹招牌菜小食真係好唔錯推介呢個涼拌魚皮超級爽口彈牙完全冇魚腥味加點麻辣更加過癮👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼雞軟骨炸得十分酥脆不油膩鴛鴦油炸鬼油炸鬼有啲炸過頭不過墨魚滑仍然彈牙點左龍蝦及時魚刺身勁新鮮老闆揀左時令魚龍蝦刺身切得好薄配上少少柚子皮調味原來可以咁夾!鯊魚骨花膠湯底味道鮮甜打邊爐之前可以當湯飲但係唔係好夠膠但整體不錯其他材料都新鮮價錢亦非常合理蔬菜可點半份可以食多幾款老闆店員都好好傾感覺到滿滿人情味下次一定再黎幫襯👍🏼👍🏼👍🏼
大滿足打邊爐  -  喜鍋

刺身拼盤
招牌鯊魚骨花膠湯底
  • 招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋
2022-06-01 125 浏览
喜鍋 海鮮———火鍋‧小廚 旺角上海街428號地舖雞煲🥹好耐冇食過啦食住雞煲飲杯啤酒chill chill呢個雞煲唔會太 油雞件大細啱啱好唔會太大嚿黃椒青椒放埋落去 口味層次豐富雖然佢唔係比一個固定價錢任食不過享受嘅係當中嘅高質食材而且份量都唔細以菜花苗 紅薯粉 讚岐烏冬為例如圖所示 30幾蚊好大份紅薯粉食極都有菜就翠綠 又多重慶麻辣雞煲 $248 全隻讚岐烏冬 $25紅薯粉 $38盤籽包心丸 $28 半份手打鮮蝦小丸 $38 半份瑤柱墨魚滑$98菜花苗$38Asahi啤酒🍻$30
喜鍋 海鮮———火鍋‧小廚

瑤柱墨魚滑$98
菜花苗$38
Asahi啤酒🍻$30
2022-06-01 51 浏览
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌗不是任食的火鍋店,全部都是單點的,但都好高質!特別推薦以下配料!【重慶麻辣雞煲】$168好抵食又惹味!我地叫左半隻雞,但估唔到份量都好多好足料!夠三個人食!真係勁香勁推薦!😆😆😆【安格斯四品盛牛天梯】$298包括有 牛展、牛脷托、安格斯牛頸脊 同 安格斯肥牛粒! 牛肉質料高,新鮮!而且份量都唔算小,不錯!【雪花美國肥牛】$168估唔到肥牛都咁靚!【手打滑】$128墨魚滑仲有粒粒黑魚!而且彈牙嘅!好味!【喜鍋三式小食盆】$118除左火鍋配料外,前菜炸物都出色!特記得炸蝦餅,外脆內爽口彈牙!諗起有啲想再食😋😋
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖
回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌗

【重慶麻辣雞煲】$168

【安格斯四品盛牛天梯】$298

【雪花美國肥牛】$168估唔到肥牛都咁靚!

【手打滑】$128
墨魚滑仲有粒粒黑魚!而且彈牙嘅!好味!

【喜鍋三式小食盆】$118

2022-05-31 43 浏览
喜鍋 海鮮‧火鍋‧小廚 旺角上海街428號地舖打邊爐 打邊爐一年四季都可以😆對於最愛打邊爐的香港人來說一年四季都是火鍋的好季節!今日同朋友你呢度打邊爐食到好飽好飽飲杯Asahi吹水暢談天地過去嘅回憶 中學的點滴首先嚟個重慶麻辣雞煲 辣度自己揀我哋去食譚仔三哥三小辣已經投降 所以雞煲都係小辣就算🙈🤪雞煲好香 配料都多 大葱 蒜頭 芫荽 香料大煲 好多肉 由店員親自計時操刀🫶🏻🙈做客人嘅只需要慢慢等嘢食就得👀😗食物對得住價錢 可以encore😗😗😗
喜鍋 海鮮‧火鍋‧小廚
旺角上海街428號地舖

打邊爐 打邊爐
一年四季都可以😆
對於最愛打邊爐的香港人來說
一年四季都是火鍋的好季節!
今日同朋友你呢度打邊爐食到好飽好飽
食物對得住價錢 可以encore
😗😗😗
  • 重慶麻辣雞煲
2022-05-20 64 浏览
油麻地地鐵站出 行幾分鐘就到 好方便🙂🐣重慶麻辣雞煲半隻雞份量 雞肉嫩滑大件又抵食😌醬料配菜又充足 味道濃郁🌶仲有專人細心幫你睇火 食完再打邊爐🍲🌊磯煮鮑魚日式烹調法慢火煮鮑魚 令肉質保持鮮嫩彈牙 🤫老闆分享鮑魚入味需浸一日一夜🤫🥩安格斯牛肉肥瘦適中 牛肉脂肪分布平均 有入口即溶感覺👍🏻再配上雞煲湯底 肉味更濃😋店內仲有各色各樣的火鍋配料選擇 老闆推薦招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋 同樣非常唔錯🥣但因之前已經試過今次要試下新野都係高質既🥢
油麻地地鐵站出 行幾分鐘就到 好方便🙂

老闆推薦招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋 同樣非常唔錯🥣
但因之前已經試過今次要試下新野
都係高質既🥢
2022-05-18 47 浏览
📍喜鍋Hey pot (油麻地)高質!第四次黎食,高質嘅火鍋😍想食海鮮鍋、雞煲、麻辣鍋,任你選擇!點都好味😋重點新鮮.今次叫咗半隻雞煲,兩個人都好夠食,勁好味又雞件滑得黎又入味。之後加水變成火鍋,放咩都咁好味,叫左個安格斯肥牛,淥10秒 入口即溶香牛味,一直無令我失望,唔講咁多 去試試吧!依家仲有全單八折優惠,詳細打去問下最updated 資訊!整體環境同衛生程度都很好,服務態度一流!好味指數:8.5/10環境衛生:8/10人均消費:$300地址:旺角上海街428號地舖.
📍喜鍋Hey pot (油麻地)高質!

依家仲有全單八折優惠,詳細打去問下最updated 資訊!

整體環境同衛生程度都很好,服務態度一流!
好味指數:8.5/10
環境衛生:8/10
人均消費:$300
地址:旺角上海街428號地舖
  • 頂級安格斯牛頸脊
2022-05-16 67 浏览
今日氣溫突然驟減,又落咗幾日雨。突然興趣想打個靚邊爐。不要韓式,日式,台式。唔知係咪人大咗,開始突然想食那種很港式的邊爐,就是中學會一班fd去食的那種經朋友介紹,話mk有間可以試試。一試發現幾唔錯。環境:冷氣勁,有波睇。啤酒夠凍。位置寬。很平凡的裝修。但要一次過滿足以上幾點的邊爐店都已經唔多了。食物:今日試沙爹拼清湯,沙爹濃郁,可以見好多花生係底,實屬難得。前菜必食鴛鴦墨魚油炸鬼。應該慢火久炸,才能炸出這老油條脆而不蘇但又厚實的口感。個人鐘意最後一淡浸入湯底。配菜自己很愛,鵝腸,肥美之選。可惜墨魚芝士有點過鹹。最後唔好漏咗竹蔗茅根。回甘又不過甜,很真材實料。推薦。

經朋友介紹,話mk有間可以試試。

一試發現幾唔錯。

環境:

食物:

今日試沙爹拼清湯,沙爹濃郁,可以見好多花生係底,實屬難得。

配菜自己很愛,鵝腸,肥美之選。

可惜墨魚芝士有點過鹹。

最後唔好漏咗竹蔗茅根。回甘又不過甜,很真材實料。推薦。
  • 蟹籽墨魚油炸鬼
過左果幾個月被第五波疫情耽誤(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)無得出去打邊爐!雖然最近天氣已經熱返d,但都無阻我同朋友想打邊爐既心❤️我地早幾日去左呢間位於旺角上海街既火鍋店🍲火鍋店環境唔算好大 但好欣賞貼心既服務🥰入座之後店員會介紹下d食物同最近做緊既優惠,又提供埋口罩套、圍裙😆店員全程都服務周到,會留意住我地需唔需要加湯!服務真係加晒分💖❥ 鍋底—藥膳醉雞鍋(半隻) $168有好多款鍋底可以揀,價錢由$78至$268😊我地揀左藥膳醉雞湯底,一上枱已經聞到好香既藥材味😳湯頭好足料滋補,有大量紅棗、杞子、當歸、黨參!雞件分開上~半隻雞既份量都唔少🤭兩個人share已經好夠!雞肉好嫩而且夠入味😝❥ 時令海皇盆 $168呢個價錢有咁多海鮮都幾抵玩🤭有鮑魚、青口、大蝦、大蜆同埋蟶子~(本來係大元貝轉左蟶子)海鮮全部都好夠新鮮🤩店員仲會貼心會話俾我地知要淥幾耐😗原來蟶子唔可以淥太耐,30秒就夠晒⏱❥ 磯煮鮑魚 $18.8 🎊試食優惠價🎊每人限叫一隻‼️咁抵當然要試下😋以乾冰出煙形式出場~好igable😆鮑魚爽口彈牙🥰唔會太韌,有啖啖既醬油鹹香味❤️❥ 自家脆響鈴卷(半份)$32好厚身,我鍾意保留少少脆口既感覺,1秒
雖然最近天氣已經熱返d,但都無阻我同朋友想打邊爐既心❤️
我地早幾日去左呢間位於旺角上海街既火鍋店🍲

火鍋店環境唔算好大 但好欣賞貼心既服務🥰

❥ 鍋底—藥膳醉雞鍋(半隻) $168
有好多款鍋底可以揀,價錢由$78至$268😊
我地揀左藥膳醉雞湯底,一上枱已經聞到好香既藥材味😳
湯頭好足料滋補,有大量紅棗、杞子、當歸、黨參!

❥ 時令海皇盆 $168
呢個價錢有咁多海鮮都幾抵玩🤭
有鮑魚、青口、大蝦、大蜆同埋蟶子~(本來係大元貝轉左蟶子)
海鮮全部都好夠新鮮🤩
店員仲會貼心會話俾我地知要淥幾耐😗
原來蟶子唔可以淥太耐,30秒就夠晒⏱

❥ 磯煮鮑魚 $18.8 🎊試食優惠價🎊
每人限叫一隻‼️咁抵當然要試下😋
以乾冰出煙形式出場~好igable😆
鮑魚爽口彈牙🥰唔會太韌,有啖啖既醬油鹹香味❤️

❥ 自家脆響鈴卷(半份)$32
好厚身,我鍾意保留少少脆口既感覺,1秒就夠晒😆

❥ 手打四寶丸 $88
想試唔同款既丸,所以叫左四寶丸:墨丸、蝦丸、牛丸、梅菜豬肉丸🍡
全部都係新鮮手打,食落夠爽口,鮮味十足,唔錯!

❥ 潘芳堂五花夏枯草茶 $28
打邊爐一定要飲涼茶降火🔥
自己好怕一d好甜既涼茶🫢
但呢支唔會,係好正宗、有回甘味既涼茶!
大大支,兩個人share都冇問題~
2022-04-29
用餐时段
2022-05-01 63 浏览
終於可外出晚餐,當然要出去打邊爐及食海鮮!選了油麻地呢間餐廳,一次過滿足晒兩個願望。位置方便,坐好後依推薦選好食物。先上是磯煮鮑魚,很入味及口感很好。接住是鴛鴦墨魚油炸鬼,鬆脆油炸鬼內釀入彈牙墨魚滑,並分別鋪上黑松露醬同蟹籽作點綴,心蘸上泰式甜酸醬 ,又開胃又美味!接住是招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋,用料十足,食住啖啖的花膠同埋鯊魚骨、另還有好多料如粟米、雞腳等等,好彩侍應提醒我們別另叫太多嘢,十分貼心!海鮮拼盤,有扇貝、蝦、鮑魚等等,新鮮抵食,而肥牛也肥美,正!最驚喜的是個黃金炸脆米,炸得又脆又香口,泡在湯內食超正!我戒澱粉質都忍不住要食多碗!😍

2022-04-25
  • 甘香泡飯
2022-04-30 59 浏览
晚市終於開鑼啦!梗係約返朋友食返個火鍋先 朋友介紹我餐廳今次主食海鮮🦞火鍋 所以今日都以食海鮮為主門口已經有大魚缸 令人對佢的海鮮信心加分 坐低已經有唔同醬油配料俾自己整 款式都算齊全 湯底方面選擇都多 今次兩人就點左半份藥膳醉雞鍋雞件份量同朋友分左三轉落都得 雞肉都入口鮮嫩最推介大家試e個 時令海鮮有機會轉 今次轉左做蟶子 三十秒食得 入口鮮甜 一讚❤️另外有個磯燒海鮮幾抵試 唔係火鍋料但係用乾冰上 好靚 CP值好高 所以每人限點一隻🤣另外叫左半份響鈴和手打四寶丸 賣相同口感都合乎預期 梅菜肉丸幾特別 平時比較少食到 但又唔會有違和感最後餐廳同對面涼茶鋪有合作 有四款涼茶夏枯草飲得出好重回甘味 真係清熱健康之選總括黎講 如果想專食海鮮火鍋 可以一試😉
晚市終於開鑼啦!梗係約返朋友食返個火鍋

用餐时段
  • 自家脆響鈴卷
  • 蟶子皇
2022-04-27 49 浏览
🥢鴛鴦墨魚油炸鬼(黑松露、蟹籽) $78 - 必食!一試難忘!我最愛黑松露講返主菜🤤 🥢重慶麻辣雞煲 (半隻) $168 - 我哋兩個人叫咗半隻重慶麻辣雞煲,微辣🤪 雞煲一嚟到就嗅到好香,急不及待咁樣等食🤤 🥢 雪花美國肥牛(半份) $88 - 見雞煲咁多肉,所以純粹叫半份過下口癮,有4塊超級靚肥牛,又厚,牛味香🤤 下次要主打食肥牛😋 呢兩嗰有嗰野味嘅湯底會加好多分,因為我係雞煲加湯底,食起上嚟會淡咗啲,我點咗佢啲豉油就prefect la😋🥢自家脆響鈴卷(小) $32 🥢天然鴨血(半份) $32加分位🥢- 我哋食雞煲,佢會睇住我哋進度,放落嚟加熱到咁上下幫我哋開蓋,食完雞煲再幫我哋加湯🤤

講返主菜🤤

🥢自家脆響鈴卷(小) $32