2023-03-06 249 瀏覽
之前成日行經Amis 因為門面好似幾靚 (睇唔到入面),於是打算小試一下個Lunch。去到坐低入面類似一般西餐廳,加上menu連lobster都串錯🤓,個人認為個環境始終未到fine dining個level。至於菜色有某啲個外觀幾靚,可以打卡,有啲擺碟就hea少少。正當期待食物質素可以補救返整體感覺,點知海膽唔太新鮮果下係幾失望,無諗過呢個價錢需要擔心啲海膽新唔新鮮🥲 仲要已經係午餐,suppose早啲會新鮮啲🤔 其他野食就中規中矩,比一般西餐好但話fine dining嘅就真係未到完全到位。最後,服務方面就唔錯😄

最後,服務方面就唔錯😄

2023-01-27
2023-02-28 48 瀏覽
同女朋友慶祝兩週年紀念,隨意選左依間餐廳。餐廳主打日式法式fusion。晚餐係tasting menu 形式,可選6個course 或者9個course。6個course 都一定夠飽。味道來講非常有驚喜,唔係單純咁用高級的食材堆砌,係有心意咁去思考過味道的配搭同層次。我問左侍應,佢地每個月都會轉menu, 研究新的菜式同配合番時令食材。侍應用廣東話介紹每道菜式好有親切感,態度友善,服務好好。餐廳知道我地慶祝拍拖週年紀念,就送左份小禮物比我地。同埋即場影左張即影即有,貼落一張祝福的卡,有曬所有厨師,侍應的簽名,滿滿的誠意整體用餐體驗非常好,菜式充滿新意同驚訝。可能因為地點比較偏僻,見佢星期日晚市都唔係好多人,有d 可惜。好野希望介紹比多人知。
同女朋友慶祝兩週年紀念,隨意選左依間餐廳。
餐廳主打日式法式fusion。

整體用餐體驗非常好,菜式充滿新意同驚訝。
2023-02-26
慶祝紀念
紀念日
輪到我生日男朋友帶我食好野慶祝🥰🥰今次食法日fusion菜餐廳裝修簡約好舒服好靚☺️☺️Tasting Menu有7courses或者9courses揀全部食物都好好味🤤🤤我地仲加左wine pairing🥂提升左食物嘅美味程度呀🤩🤩🧡煙燻香草牛油海鹽和焦糖海鹽牛油配麵包兩款牛油各有特色🧈同佢嘅麵包好match👍🏻👍🏻👍🏻🧡前菜有金目鯛刺身、櫻花蝦龍蝦撻、酸汁軟芝士蕃茄🍅🐟龍蝦撻味道好濃郁, 撻又脆口,讚呀🤩🤩🤩🧡北海道帆立貝配馬糞海膽上面再加左三文魚子,食落好鮮味🤤🤤🤤🧡三文魚配黑魚子、濃郁龍蝦、秋刀魚,三款都各有美味之處👍🏻👍🏻👍🏻🧡鹿兒島赤身吞拿魚他他🐟上面有塊紫菜天婦羅可以整碎佢撈埋吞拿魚食又可以加啲吞拿魚喺天婦羅上面食兩種食法都好好味😋😋😋🧡金鯛立鱗燒🐠雖然有埋魚鱗,但炸得好香脆,魚肉都仍然好滑再加入昆布紫菜鰹魚湯,可以帶出魚肉鮮味🤩🤩🤩🧡蟹肉配流心蛋加白松露🦀材料好豐富,入面仲有西班牙肉腸碎撈埋食層次感好豐富🤤🤤🤤🧡龍蝦湯泡飯🦞龍蝦啖啖肉,龍蝦湯味道濃郁,好味道呀👍🏻👍🏻👍🏻🧡熱情果味雪芭🍨好fresh好滑嘅雪芭食完可以試真啲主菜嘅味道😋😋😋🧡日本鹿兒島A4和牛扒🥩煎到粉紅色好
輪到我生日
提升左食物嘅美味程度呀🤩🤩

🧡煙燻香草牛油海鹽和焦糖海鹽牛油配麵包
兩款牛油各有特色🧈
同佢嘅麵包好match👍🏻👍🏻👍🏻

🧡前菜有金目鯛刺身、櫻花蝦龍蝦撻、酸汁軟芝士蕃茄🍅🐟
龍蝦撻味道好濃郁, 撻又脆口,讚呀🤩🤩🤩

🧡北海道帆立貝配馬糞海膽
上面再加左三文魚子,食落好鮮味🤤🤤🤤

🧡三文魚配黑魚子、濃郁龍蝦、秋刀魚,
三款都各有美味之處👍🏻👍🏻👍🏻

🧡鹿兒島赤身吞拿魚他他🐟
上面有塊紫菜天婦羅
可以整碎佢撈埋吞拿魚食
又可以加啲吞拿魚喺天婦羅上面食
兩種食法都好好味😋😋😋

🧡金鯛立鱗燒🐠
雖然有埋魚鱗,但炸得好香脆,魚肉都仍然好滑
再加入昆布紫菜鰹魚湯,可以帶出魚肉鮮味🤩🤩🤩

🧡蟹肉配流心蛋加白松露🦀
材料好豐富,入面仲有西班牙肉腸碎
撈埋食層次感好豐富🤤🤤🤤

🧡龍蝦湯泡飯🦞
龍蝦啖啖肉,龍蝦湯味道濃郁,好味道呀👍🏻👍🏻👍🏻

🧡熱情果味雪芭🍨
好fresh好滑嘅雪芭
食完可以試真啲主菜嘅味道😋😋😋

🧡日本鹿兒島A4和牛扒🥩
煎到粉紅色好靚,肉質好冧好有牛味,係好正嘅和牛🤩🤩🤩

🧡得獎紅蝦意粉🦐
兩隻紅蝦彈牙鮮味,意粉軟硬道亦適中
醬汁啱啱好掛起意粉,果然不錯不錯👍🏻👍🏻👍🏻

🧡日式甜品🌸
有一個花花形嘅薄脆餅,個名係最中餅
入面有好豐富嘅餡料,有抹茶味蕨餅、紅豆、雲呢拿慕絲
抹茶味蕨餅好軟糯、紅豆好甜好香,雲呢拿慕絲好滑
而且仲有水果添,有網紋蜜瓜,日本柿同香印提子🍈🍇
全部都好甜好好味🤤🤤🤤

🧡生日甜品🎂
最後仲有一個生日甜品,係好靚嘅berry garden
有唔同種類嘅雜莓,又有士多啤梨雪糕,同埋自家製嘅Champagne jelly
又係好味道呀🥰🥰🥰

如果你問我去那裡慶祝特別日子, 我會推介你去銅鑼灣的 ✨𝔸𝕞𝕚𝕤 哦! 二訪這間法日ғɪɴᴇ ᴅɪɴɪɴɢ餐廳,食物質素依然有驚喜呀☺️,真心值得一試唷! 餐廳裝潢充滿現代感,優雅舒適,進入店內後,有別有洞天的感覺😆~餐廳基乎每月會轉新菜單,令客人長期有新鮮感,又可以品嚐到當季食材哦💕~ 這天晚市光顧,提供ᴛᴀsᴛɪɴɢ ᴍᴇɴᴜ「ғᴇʙʀᴜᴀʀʏ 」🍂! 6道菜$1280/位,而9道菜則$1580/位,份量相當足夠😋。 率先呈上的餐包😙,外脆內軟,配上煙燻香草牛油,別有一番風味。由於太好吃,我還安哥了兩次🤣! _ ᴛᴏᴍᴀᴛᴏᴇs ᴄᴏɴsᴏᴍᴍᴇ🍅 先喝蕃茄清湯,果然又清又甜。 _ ᴀᴍᴜsᴇ ʙᴏᴜᴄʜᴇ🦐 今日有白蝦刺身、無花果多士及南瓜湯。白蝦刺身鮮甜,南瓜湯加入白松露油,香氣更甚。 _ sᴇᴀsᴏɴᴀʟ sᴘᴇᴄɪᴀʟ ✨ 北海道海膽杯,呈上時不斷噴霧,打卡一流。鮮甜新鮮的汑膽,配上清湯啫喱😳,好特別呀~ _ ʙᴜᴛᴛᴇʀ sᴇᴀʀᴇᴅ ʜᴏᴋᴋᴀɪᴅᴏ sᴄᴀʟʟᴏᴘ😍 香煎北海道帶子,又大又香。泡沫是用帶子裙邊做的,太有創意囉~ _ ᴏʏsᴛᴇʀ ᴄᴀɪᴠᴀʀ🦪 法國生蠔

_ ᴏʏsᴛᴇʀ ᴄᴀɪᴠᴀʀ🦪 法國生蠔配海膽和黑魚子,鮮上加鮮。再用熱湯浸泡,令整體更有層次。

_ sʟɪᴠᴇʀ ᴄᴏᴅ ᴍɪsᴏʏᴀᴋɪ 🐟 我向來愛吃銀鱈魚西京燒,魚肉鮮嫩多汁,配上三文魚子和蘿蔔洋蔥汁,好吃唷~

_ ᴅᴜᴏ ᴏғ ʙᴇᴇғ🥩 色彩粉嫩的牛肉,有2件是鹿兒島A4和牛,有1件是澳洲牛面頰肉😍,兩件有不一樣的口感,一樣令人滿意。

_ ʀᴇᴅ ᴘʀᴀᴡɴ sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ 🍝+$300 再次品嚐的紅蝦意大利粉,果然不得了~意粉好彈牙,充滿蝦香😋,好好吃呢~

_ ᴅᴇssᴇʀᴛ ᴅᴇ ᴄʜᴇғ🍓 甜品有3款,有日本栃木県草莓、網紋蜜瓜🍈、甜柿、紅豆最中餅 和 佐賀草莓甜點。一次過滿足我3個胃,好飽呀~

整體質素很高,大廚和經理都好有善和熱情✨,好滿意呀~
2023-02-07
Amis係法文解作朋友意思, 餐廳老闆覺得日本菜同法國菜相當match, 就好似朋友🤝🏻咁, 兩國食材互相配搭, 互相輝映, 務求將最好嘅味道呈現, 帶比每一位食客, 因此Amis就誕生了! 餐廳門外用上白色簡潔設計, 入面裝潢舒適優雅, 富時尚感, 加上柔和嘅燈光, 幾有情調! 餐廳經理為我地介紹當晚嘅menu, 正所謂不時不食, 餐廳會因應唔同時令食材而有所改動, 令食客食到最美味嘅食材! 當晚車車就同朋友各點左一個9 courses menu嚟試下!✨️麵包籃未上枱已經聞到好香嘅麵包味, 入面有兩款麵包, 每款都各自搭配唔同味道嘅自家製牛油, 麵包款式每隔一段時間都會唔同, 今晚餐廳準備左熱辣辣嘅朱古力酸種麵包🍫🍞同法式長棍麵包🥖, 長棍法包就配上煙燻香草牛油, 入口外脆內軟, 而朱古力酸種麵包入面有有橙乾同薑, 配搭佢地自家製嘅焦糖海鹽牛油, 牛油溶化係麵包上面簡直無得輸! 牛油食起上嚟軟滑帶微甜微咸口感, 車車忍唔住食左兩塊, 真係好好好好食, 好想有得🙈 麵包已經咁高質, 令我地對後面嘅菜式都充滿期待✨️Amuse Bouche前菜擺盤精美, 上面放左三款前菜, 由順時針開始食
✨️麵包籃

✨️Amuse Bouche
前菜擺盤精美, 上面放左三款前菜, 由順時針開始食, 第一款係由新鮮嘅淮山配上山葵, 味道清新醒胃! 第二款係一個一口龍蝦撻, 小龍蝦🦞打成橙紅色泡狀, 上面放上炸過嘅櫻花蝦🦐, 味道好豐富, 脆脆地嘅櫻花蝦令口感同層次感增強, 第3款係一個南瓜泡🎃, 入口清甜幼滑富濃濃嘅南瓜味

✨️Seasonal Special
今晚嘅Seasonal Special係嚟自日本嘅油甘魚, 肉厚肥嫩, 魚肉細緻甘甜滑溜, 油花均勻, 入口即溶, 配搭酸汁啫喱同食, 味道鮮爽醒神又開胃

✨️Beef Tataki
日式牛他他使用USDA PRIME BEEF🐂, 上面鋪上閃令令嘅俄羅斯魚子醬, 餐廳建議將牛他他放入用薯仔做嘅脆脆薯卷, 配搭芥末籽一齊食!
牛他他口感滑嫩鬆軟富肉味, 配搭魚子醬令層次感更豐富! Pairing方面, 餐廳安排左包含18種茶葉, 嚟自哥本哈根Copenhagen Sparkling Tea Company嘅SPARKING TEA🥂, 口感清爽, 茶香平衡有序, 同牛他他產生微妙嘅化學作用🧪

✨️ALBA WHITE TRUFFLE PORK RAVIOLI
意大利雲吞🥟入面包住滿滿嘅豬肉🐷, 配上用真牛肝菌製成嘅醬汁, 店員再係上面刨下嚟自意大利嘅頂級ALBA白松露🍄, 白松露香氣撲鼻, 令整道菜錦上添花😍

✨️Pan-fried Kinmedal
金目鯛🐟熟成3日後再香煎至金黃色, 金目鯛魚肉嫩滑, 配上用上金目鯛魚骨製成嘅醬汁, 旁邊仲有檸檬醬可以沾, 令金目鯛魚嘅鮮味更突出😋

✨️Lobster Sole Rice
店員先將熱辣辣嘅龍蝦湯🦞倒入碗中, 泡飯嘅米使用日本北海道夢美人🌾, 飯粒比較飽滿, 軟硬適中, 入面仲有鱈魚柳🐟, 波士頓龍蝦肉🦞同脆脆米通, 最後噴上REMY MARTIN COGNAC嘅白蘭地🥃, 嘩~聞落去同食落去都有淡淡嘅酒香😌, 加上鮮味十足嘅龍蝦湯汁, 口感豐富又惹味☺️

✨️Duo of Beef🐂
E道菜包含左兩個部位嘅牛肉, 一款係燒A4鹿兒島和牛, 另一款係牛面頰肉, 給予食客兩種唔同嘅味覺享受! 牛面頰肉質感軟腍多汁, 且肉味香濃配以多種磨菇做成嘅磨菇汁, 食落相當滋味

日本A4鹿兒島和牛配上由主廚係日本所揀嘅冷凍黑椒汁, 入口油脂甘香, 肉質柔嫩細膩, 牛味濃郁, 旁邊附上一件用黑醋汁所醃漬嘅洋蔥, 可以中和油膩, 清一清味蕾

✨️French Venison🦌
平時比較少食鹿肉, E道法式鹿肉以低温烹調
配上鹿肉汁, 黑蒜醬同黑松露汁, 鹿肉脂肪較少, 入口肉質細嫩, 肉味濃厚, 肉汁豐富, 車車個人覺得唔沾醬都已經好好味

✨️Refreshing🍅🥣
蕃茄清湯熱辣辣, 味道鮮甜帶微酸, refresh一流!

✨️Dessert de Chef
甜品無論係擺盤/甜品本身都做得相當精緻, 每一件都好似一件藝術品咁, 打卡一流! 甜品分別有三款, 第一款係粟子蛋糕🌰🍰配上軟滑嘅北海道牛乳3.7雲呢拿雪糕🍼🍦, 清蛋糕上面鋪滿香甜幼滑嘅栗子蓉, 加埋旁邊嘅開心果碎同crumble,食落口感更豐富, 第二款係一個花花造型🌸嘅最終餅, 上面天撒上玫紅色嘅花瓣碎, 未食已經心人眼😍, 內餡由紅豆, 小蕨餅同自家製奶蓋整成, 相當有心思, 食落脆卜卜, 帶煙韌口感, 甜而不膩, 幾特別! 最後又點少得有日本時令水果🤭, 包括有網紋蜜瓜🍈, 熊本士多啤梨🍓同黑糖柿, 三款都鮮甜多汁, 車車就最中意帶爽脆口感嘅黑糖柿, 為美味嘅晚餐劃上完美嘅句號🥰!

2023-01-12
2023-01-18 112 瀏覽
AMIS•Fine Dining 3-course Lunch.好想推薦間餐廳俾大家😍如果想有氣氛地fine dining又想食得經濟啲,Amis絕對係個好選擇😚同閏蜜各點左兩個3-course set一齊share,咁就可以試到唔同菜式🤩餐廳知道係兩份食,好貼心係安排上處理得好好💯.麵包🍞好有誠意未試過朱古力包🍫加左橙皮同薑,入口超香濃,配焦糖海鹽牛油🧈另外原味嘅baguette比較硬身,配煙燻牛油🧈已經feel到係心機菜❣️.🌟Appetizer🌟Seasonal Special三黃雞油、法國羊肚菌整成既risotto🍚味道非常濃郁,面層有脆炸左嘅三黃雞雞皮🐔甚少喺前菜會見到飯,欲係個幾開胃嘅菜,喚醒味蕾☺️.Foie Gras鵝肝好大件喎,點蘋果蓉好香口,中和左油膩感😌加左天婦羅粉去煎,面頭會有少少鬆脆既感覺😍.🌟Soup🌟湯品係鰹魚湯✖️花咲蟹湯🐟🦀店員會係食客面前斟湯,望落清清地,飲落卻係濃郁得黎清甜🤩”aftertaste”好強~.🌟Entree🌟Grilled Venison法國慢煮鹿肉🦌唔講嘅話以為係牛肉,可以點黑蒜醬同黑松露broth,不過我覺得本身已經好濃味,咩醬都唔使點

麵包🍞
另外原味嘅baguette比較硬身,配煙燻牛油🧈
已經feel到係心機菜❣️

🌟Appetizer🌟
Seasonal Special
三黃雞油、法國羊肚菌整成既risotto🍚

Foie Gras

🌟Soup🌟

🌟Entree🌟
Grilled Venison
法國慢煮鹿肉🦌唔講嘅話以為係牛肉,可以點黑蒜醬同黑松露broth,不過我覺得本身已經好濃味,咩醬都唔使點😯

US Kurobuta Pork Rack
美國豚🐖果飼嘅豬豬🐷好大件同juicy😗配千層薯蓉超夾🥔

🌟Dessert🌟
Dessert de Chef🧑🏻‍🍳
預備左個birthday dessert plate俾我好姊妹,係個栗子紅豆撻🌰栗子蓉好滑捋捋,加咗少少開心果碎,加埋雲呢拿雪糕🍦
仲有一碟日本時令水果~富有柿、士多啤梨同蜜瓜🍊🍓🍈
店員好好人送多左份水果比我地,仲送左兩張即影即有比我地留念😍Service太好了吧☺️
2022-12-24 70 瀏覽
Dinner. French Japanese fusion. Around 10 tables. Wine list was good, went for a glass of burgundy red.2 menus to choose from: short course (HK$1280) or full course (HK$1580). Went for the latter.Here’s what we had.Chocolate and orange sour dough with caramelized butter and Lavender butterAmuse Bouche trio: Yam with pickled wasabiLobster tart Pumpkin espuma with white truffle oil Buri sashimi in sour jellyUSDA angus Beef tartare topped with Caviar with crackers. 3 blops of Japanese mustard on th
Around 10 tables.

Here’s what we had.

Amuse Bouche trio:
Yam with pickled wasabi
Lobster tart

Buri sashimi in sour jelly

USDA angus Beef tartare topped with Caviar with crackers. 3 blops of Japanese mustard on the side.

Pan-fried Kinmedai (which has been
wrapped in seaweed and aged for 3 days). On the side: brown fish bone sauce, yellow lemon gel and brochilini.

Pork Ravioli topped with White Truffle from Alba. Loved it.

Hanasaki Crab Somen with char grilled Japanese mushroom. Dashi tasted very good.

French Venison (slow cooked then pan fried) with garlic paste, white carrot truffle and gravy.

Carabinero Red Prawn Linguine (+$288)

Tomato water

Dessert trio:
Fruits
Red bean warabi wafer sandwich.
Mont blanc (creamy chestnut paste) with vanilla IceCream topped with white truffle. Normally not a fan of chestnut but sweetness level of this one was perfect.

In summary: above and beyond expectations. We were told the main chef was on holiday that day but the food was still fabulous. Exceptional service- servers were knowledgeable and passionate about their chef’s creations.
今次來到灣仔呢一間amis,靜謐的氣氛,高級的裝修 ,絕對不輸酒店fine dining 💯‼️ 一場來到,食物方面今次揀左9 course menu,主打法西混合菜式,不時不食,餐廳專門揀左時令食材🙀🫶🏻充滿驚喜呀👏🏽👏🏽⬇️⬇️⬇️⬇️9course ⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️侍應先為我們呈上麵包:法式長棍包同埋黑啤酸種包,分別配有焦糖牛油同焦糖牛油~仲可以refill ~👏🏽👏🏽1️⃣食完麵包,就係「精緻小點」既環節!精緻小點有三款迷你料理:《昆布熟成日本金目鯛配wasabi 》極其鮮美;《龍蝦肉撻》,櫻花蝦撒上面頭,口感一流,當然龍蝦肉好新鮮;《日本番茄》好開胃,配搭酸汁啫哩同芝士,唔會單調🌷👍🏻2️⃣話明「季節精選」,當然不時不食 ,要食最當造食材啦~《帶子 三文魚籽 馬糞海膽》特別一讚帶子係刺身級!滑溜鮮甜;選用日本馬糞,鮮甜細滑如奶油般感覺。配上柚子酸汁勁fresh。3️⃣「真味三食 」即三文魚卷、秋刀魚、波士頓龍蝦,喜歡吃海鮮🦞嘅食客一定大滿足。 伴碟的龍蝦汁進一步增加鮮味。《自家製三文魚卷》🍣超有心思,滑溜三文魚配合俄羅斯魚子醬、煙燻酸忌廉互相配合,雖然只係一啖 ,味道層次豐富!😍🦞《慢煮波士頓龍蝦》龍蝦

⬇️⬇️⬇️⬇️9course ⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

《昆布熟成日本金目鯛配wasabi 》極其鮮美;
《龍蝦肉撻》,櫻花蝦撒上面頭,口感一流,當然龍蝦肉好新鮮;
《日本番茄》好開胃,配搭酸汁啫哩同芝士,唔會單調🌷👍🏻

《自家製三文魚卷》🍣超有心思,滑溜三文魚配合俄羅斯魚子醬、煙燻酸忌廉互相配合,雖然只係一啖 ,味道層次豐富!😍🦞《慢煮波士頓龍蝦》龍蝦肉爽彈,散發濃厚龍蝦味!🐟《日本秋刀魚刺身》 日本秋刀魚就食得多,秋刀魚刺身未試過!廚師將魚表皮燒脆,一口就試到魚肉油脂香同埋刺身的鮮甜。

4️⃣「鹿兒島本鮪藍鰭吞拿魚.赤身他他」
日本鹿兒島的藍鰭吞拿魚他他,魚肉味濃、油脂豐沛!選料果然高質😍碟邊仲配有芥末牛油果醬同埋脆口紫菜天婦羅,錦上添花😍

5️⃣接著下來係「金目鯛立鱗燒 」🐟好多時都係廚師發辦鮨店搵到呢道菜既蹤影!

製作方法係以滾油淋上金目鯛,令鱗片豎立,所以係連鱗片都可以食架~🙀 鱗片炸得極為香脆,加埋嫩滑魚肉,味蕾好衝擊🫶🏻

接著倒入日本春菊熬成的湯,好日式同好特別🇯🇵

6️⃣呢個「蛋料理」不能不推介!🥚🍳

呢一碗蛋料理從底至面的材料順序是:薯蓉-
「蘭王」流心蛋配上、椰菜花🥦泡沫、炸蟹肉🦀️及辣肉腸,最後由侍應刨上黑松露片 。

蘭王蛋的蛋香濃郁,吉爆之後,伴上其他食材,味道出眾!有齊酥脆、軟滑的口感,絕對係神級料理🥳🥳

7️⃣ 「招牌龍蝦湯飯」果然係招牌!選用北海道夢美人米 因為質地黏啲 做泡飯一流!仲加入龍蝦🦞 鱈魚 🐟!至於湯底用蝦頭蝦殼 ,炒完再煮湯 ,所以蝦味尤其濃郁!

侍應再噴上6-8年酒齡的人頭馬干邑🍷,噴在湯上,再加上脆米,有酒香、海鮮鮮香、多重口感,美味佳餚!🍴

8️⃣熱情果雪芭
清清口腔,之後繼續食maincourse

9️⃣牛兩食
黎到呢個「一牛兩食」,廚師用左A4和牛以及牛面脥肉,日本鹿兒島A4和牛脂肪分佈均勻,值得一提既係牛面脥肉由牛骨慢煮8小時而成,入口即溶,牛味濃郁。
伴碟有雜菌菇泥同埋黑醋浸乾蔥,配以凍黑椒汁,層次口感極佳

🔟甜品
一共有幾樣 !其中一部分就以莓樂園為主題
紅莓藍莓上面加上脆脆,再混合士多啤梨蛋糕、香檳啫喱一齊食,別具新鮮感🍴

船型威化餅放在一個箱上,好有海盗寶藏既感覺!而威化餅上面有十勝紅豆、綠茶蕨餅,再加上雲喱拿慕絲,整體甜而不膩

當然唔少得時令水果,網紋蜜瓜、無花果同埋柿 ,款款都夠甜果香滿溢。
灣仔、銅鑼灣一帶的大街小巷,實在高手如雲。這家隱世fine dining 位處鵝頸橋附近,門面低調帶點優雅。餐廳內裡舒適之餘,帶點奢華。落落大方的裝潢尤其適合情侶到訪,享受一頓浪漫、滋味的慢活fine dining。 餐廳的侍應全都有耐性親切有禮地介紹每一道菜。是次我們選擇的是amis- TASTING MENU ($1480 for 9 courses)  ,雖然乍看價錢並不便宜,但令味蕾大快朵頤,絕對物超所值。 △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ◉開胃小點amuse Bouche ◉ 店員為我們送上麵包籃,麵包籃內有兩種麵包: 法國長棍 以及 dark beer酸種麵包, 黑啤酸種麵包更得我心, 柔軟但帶點韌性。 法棍配自家製煙燻香草牛油, 黑啤酸種麵包配焦糖牛油,配搭融洽。 ◉精緻頭盤Amuse bouche ◉ -昆布熟成日本金目鯛配wasabi :OMAKASE級的金目鯛,肉質鮮美! -龍蝦肉tart :雖然這個撻十分迷你,但賣相極度精緻,龍蝦肉新鮮不在話下,廚師更配合櫻花蝦,口感一流 -日本原生番茄:配上酸汁啫哩,番茄底下有芝士,但完
門面低調帶點優雅。餐廳內裡舒適之餘,帶點奢華。
餐廳的侍應全都有耐性親切有禮地介紹每一道菜。
但令味蕾大快朵頤,絕對物超所值。

◉開胃小點amuse Bouche ◉

◉精緻頭盤Amuse bouche ◉
廚師更配合櫻花蝦,口感一流 -日本原生番茄:配上酸汁啫哩,番茄底下有芝士,但完全不膩!

◉刺身帶子 三文魚籽 日本馬糞 Seasonal Special  ◉
刺身級的帶子片片肥美滑溜,鮮中帶甜,絕不令人失望;
 -三文魚籽微鹹爆汁,很豐盈;
-日本馬糞,濃厚甘甜,回甘強。 加上柚子酸汁,提升味道層次。

◉真味三食Chinmi Lobster salmon  ◉
先談賣相已極具藝術感!廚師匠心獨運,伴碟的龍蝦汁巧妙梅花間竹點在真味三食之中,
美味也好看,亦不會搶去海鮮的風頭。
-俄羅斯魚子醬、煙燻酸忌廉配合自家製三文魚卷,味道融洽也見心思;
 -日本秋刀魚刺身相當特別,表皮燒脆,更能釋放魚肉油脂香;
-波士頓龍蝦經過慢煮,更為軟身,肉質鮮嫩。

◉鹿兒島本鮪藍鰭吞拿魚.赤身他他Hidden Menu◉
產自日本鹿兒島的吞拿魚魚肉果然嫩滑, 製作成他他,魚肉鮮香的餘韻在口中久而不散,
 加入麻油及醬油使其不會單調。 伴碟的wasabi 牛油果醬軟滑濃郁,
紫菜天婦羅夠脆以及香口 嚐起來,這一道清新的菜品,是心思之作。

◉金目鯛立鱗燒 Amadai Urokoyaki◉
帶鱗而烹的金目雕真的別有風味。賣相也是震撼至極:
以滾油燙熟金目鯛,令鱗片整齊豎立,食落酥香、清脆;
魚肉則柔嫩細滑。侍應倒入茼蒿高湯,
令原本的立鱗燒錦上添花, 進一步釋放魚的鮮香

◉Truffle tamago “RAN-OH”◉
 不要看雞蛋料理看似單調,我可以說這是我最喜歡的菜品之一。
雞蛋料理千變萬化,但這種配搭烹調手法可說萬中無一。
 餐廳選用向來高質的「蘭王」流心蛋,面頭蓋上薯蓉、椰菜花泡沫,
最上層加入炸蟹肉以及辣肉腸碎入饌~
進食前,店員刨入新鮮松露~ 充滿奶香的薯蓉、極新鮮的松露、
卜卜脆的炸蟹肉、精心炮製的椰菜花泡沫、蘭王蛋的原汁原味,
呢道菜絕對值滿分!

◉Lobster soup in rice bowl◉
招牌嘅干邑龍蝦湯飯果然是招牌,不負其名,矜貴而美味。
米飯方面選用了北海道《 夢美人》的米粒,稍帶黏度,口感軟糯
以蝦頭和蝦殼熬製而成的龍蝦湯濃郁不在話下,
店員再幫忙噴上干邑 干邑味帶柑橘以及堅果的香氣。
 加入香煎鱈魚、波士頓龍蝦、脆米,各種鮮味衝擊味蕾,驚喜滿分。

◉  Sous vide French pigeon◉
法國當造乳鴿!使用低溫慢煮的方式烹調,然後香烤而成,
保持住鴿的美味而不羶 、pigeon source惹味,
加上白桃肉更為清新,旁邊更有以雞內臟打成的慕斯,
味濃而鮮香,實在是令人滿意的份子料理!

◉DESSERT DE CHEF◉
-PETIT FOUR:Berry Garden- 甜品部份同樣令人喜出望外,
先打頭陣的是「Berry Garden」 不論賣相還是味道都有滿滿少女心:
選用不同的莓類:rumble紅莓、 blue berry藍莓,
自家製Champagne jelly以及草莓雪糕一定令妳感到清新涼快,
底下的脆脆亦可進一步增加口感! 接著下來的甜品女士一定十分喜歡,
打卡很是好看 。

侍應以一個寶箱作為甜品器皿,氣派十足,
甜品外型是兩艘小船,由脆片、vanilla mousse、綠茶蕨餅組成,
加上十勝紅豆,特別一讚綠茶蕨餅軟糯而不失咬口, 選用綠茶粉頗上乘,微甘而自然。

◉ 水果組合 ◉
一頓滿足的fine dining 一定少不了水果的部份 店家精心採購網紋木瓜、無花果、富有柿,
天然的水果香甜,正為這一頓飯畫上完美句號
最近有好事發生😆,又是時候去慶呀囉💕!!! 銅鑼灣的 𝔸𝕞𝕚𝕤 🍽️是間法日ғɪɴᴇ ᴅɪɴɪɴɢ餐廳,餐廳裝潢充滿現代感,優雅舒適,進入店內後,有別有洞天的感覺呀😙~ 這天晚市光顧,提供ᴛᴀsᴛɪɴɢ ᴍᴇɴᴜ「sᴇᴘᴛᴇᴍʙᴇʀ 」🍂! 7道菜$1180/位,而9道菜則$1480/位,份量相當足夠😋,而點選9道菜的客人,更會獲贈一客隱藏菜式,好有驚喜哦~難得來到,當然要9道菜啦🤭~ 率先呈上的餐包😙,外脆內軟,配上店家自家製的煙燻香荮草牛油海鹽和焦糖海鹽牛油🧈,別有一番風味。 _ᴀᴍᴜsᴇ ʙᴏᴜᴄʜᴇ 前菜有熟成3日的金目鯛刺身🐟、櫻花蝦龍蝦撻🦞和酸汁軟芝士蕃茄。當中我最愛龍蝦撻,不但小巧可口,而且味道好濃郁呀~ _sᴇᴀsᴏɴᴀʟ sᴘᴇᴄɪᴀʟ 時令刺身有北海道帆立貝配馬糞海膽🤭,再配上三文魚子,相當鮮美。 _ᴄʜɪᴍᴍɪ ʟᴏʙsᴛᴇʀ sᴀʟᴍᴏɴ 三文魚配黑魚子、濃香的濃蝦、時令的秋刀魚,你最愛那一款呢😳~ _ ʜɪᴅᴅᴇɴ ᴍᴇɴᴜ 鹿兒島赤身吞拿魚他他😍,魚肉味濃,蘸點牛油果辣醬,和放上紫菜天婦羅上更有口感。 _ᴀᴍᴀᴅᴀɪ ᴜʀᴏᴋᴏʏᴀᴋɪ 日本金鯛立鱗燒,鱗片香
最近有好事發生😆,又是時候去慶呀囉💕!!!

_ᴀᴍᴜsᴇ ʙᴏᴜᴄʜᴇ

_sᴇᴀsᴏɴᴀʟ sᴘᴇᴄɪᴀʟ

_ᴄʜɪᴍᴍɪ ʟᴏʙsᴛᴇʀ sᴀʟᴍᴏɴ

_ ʜɪᴅᴅᴇɴ ᴍᴇɴᴜ

_ᴀᴍᴀᴅᴀɪ ᴜʀᴏᴋᴏʏᴀᴋɪ

日本金鯛立鱗燒,鱗片香脆可口,魚肉非常鮮嫩,注入昆布紫菜鰹魚鮮湯,更加特別。

_ᴛʀᴜғғʟᴇ ᴛᴀᴍᴀɢᴏ ‘ʀᴀɴ-ᴏʜ’

深得我歡心的流心蛋🍳,有大量蟹肉、脆卜卜的西班牙肉腸碎等,鹹香十足,口感豐富,好好吃~

_ʟᴏʙsᴛᴇʀ sᴏᴜᴘ ɪɴ ʀɪᴄᴇ ʙᴏᴡʟ

招牌的龍蝦湯泡飯🦞,果然名不虛傳!!! 泡飯甘脆,龍蝦湯非常濃郁,秋冬來一碗,不得了囉~

_sᴏʀʙᴇᴛ _ᴅᴜᴏ ᴏғ ʙᴇᴇғ

日本鹿兒島A4和牛扒😍,好吃得不得了~肉質軟腍不在話下,還鮮嫩到極點😋,配上日本芥末和黑椒汁,肉味更香濃。

_ᴄᴀʀᴀʙɪɴᴇʀᴏ ʀᴇᴅ ᴘʀᴀᴡɴ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ +$288

獲獎的紅蝦意粉🍝,值得一試呀!!! 意粉不但彈牙,也非常入味。蝦香濃烈,醬香惹味,頗為鹹了一點點~

_ᴅᴇssᴇʀᴛ ᴅᴇ ᴄʜᴇғ _ᴘᴇᴛᴛ ғᴏᴜʀ

最後的甜品也充滿驚喜😳!! 有士多啤梨雪糕配雜莓及奶油酥餅,又有名古屋甜柿和網紋蜜瓜,也有土耳其無花抹茶蕨餅撻🥰,完全滿足了我想吃甜品的心。

每道菜都好好吃,推介大家來慶祝生日和特別日子哦~
2022-10-18
Amazing 9 Courses Fine Dining🖤 enjoyable night💫..之前一直遺忘左呢間值得推薦既高質西餐❤️,位於銅鑼灣告士打道一間充滿時代感既Fine Dining 餐廳🍽。主打法日Fusion菜,用料時令新鮮,菜式吸引而擺盤亦相當精緻。富現代感既室內設計,既時尚優雅又浪漫有情調🕯,服務貼心優質有水準,確係一處和伴侶品嚐美食既好地方,今晚記來一頓既優雅又浪漫晚餐吧💕。.Amis Dining Menu「July.August」🍴文月|葉月 by Chef Man【7 Course $1,180】【9 Course $1,480】🔸前菜、小食、生蠔、刺身、主菜、甜品餐前法包:▪️小麥粉麵包 配煙燻香草海鹽牛油▪️酸種勻合麵包 配焦糖海鹽牛油前菜四款 (Amuse Bouche):▪️富山灣甜蝦 鮮甜蝦肉 配紫菜絲 & 芥末籽醬,帶出鮮味。▪️蜜瓜汁分子料理 配12mths Parma ham🥓 加莓果醬,味道清新。▪️原生日本蕃茄 加軟芝士 & 酸汁啫喱,配羅勒葉增添香氣。▪️鵝肝 配無花果醬一口分子料理,果醬中和膩感,整體帶來味蕾新口感。季節限定:▪️法國新鮮生蠔生蠔用

文月|葉月 by Chef Man
🔸前菜、小食、生蠔、刺身、主菜、甜品

餐前法包:
▪️小麥粉麵包 配煙燻香草海鹽牛油
▪️酸種勻合麵包 配焦糖海鹽牛油

前菜四款 (Amuse Bouche):
▪️富山灣甜蝦
鮮甜蝦肉 配紫菜絲 & 芥末籽醬,帶出鮮味。
▪️蜜瓜汁分子料理
配12mths Parma ham🥓 加莓果醬,味道清新。
▪️原生日本蕃茄
加軟芝士 & 酸汁啫喱,配羅勒葉增添香氣。
▪️鵝肝 配無花果醬
一口分子料理,果醬中和膩感,整體帶來味蕾新口感。

季節限定:
▪️法國新鮮生蠔
生蠔用10s 滾水川燙,飽滿鮮甜。配特製柚子酸汁味道清新💛,加上三文魚籽 & 箱根馬糞海膽,三重鮮味再度昇華。

▪️東京灣槍烏賊
配鱘魚子醬、海膽慕絲、長野縣白粟米、洋蔥忌廉汁,記得拌勻同吃喔!整體味道層次更豐富。

▪️鹿兒島赤身吞拿魚tart tart
由醬油醃漬 配黑白芝麻、紫菜、牛油果辣椒醬,味道輕盈又清新。

▪️日本金鯛立鱗燒
魚身連同魚鱗懸垂燙油,做到外皮香脆而內裡鮮嫩 (配日本春菊 & 紫蘇花),賣相精緻亦帶出花香。最後注入鰹魚高湯 (附昆布紫菜)滿有魚鮮味。

▪️牛肚菌燉飯
以薏米代替飯底,用雞湯+牛汁煮成。再加入三黃雞油炸成脆卜卜雞皮,當然唔少得牛肚菌 & 靈芝菇 winter truffle,味道融和滋味。

▪️波士頓龍蝦湯
泡入智利鱈魚 & 夢美人米飯,最後噴上干邑 (乾橙 & 堅果香) 有gimmick😍!龍蝦湯以蝦膏 & 蝦頭熬煮,味道濃郁鮮味,加上彈牙龍蝦肉,讚!

▪️青蘋果Sorbet
中場以清新青蘋果雪葩清清味蕾👅,味道清新偏酸,用以中和前調濃味菜式,再享受接下來令人期待既豐富正餐🍽。

▪️西班牙紅蝦意粉 +$288
蝦肉表皮輕燒,保持鮮嫩。而意粉用蝦頭 & 蝦膏炒香至入味,再配上乾蕃茄蔥花,每條麵條非常惹味,吸盡紅蝦鮮甜精華!

▪️鹿兒島A4 和牛 & 澳洲牛面頰肉
店員以full set Laguide 精緻餐刀,供客人挑選顏色,令整頓飯增添趣味🤗!粉嫩嫩肉質滿有油香,配以2款日本wasabi & 冷黑椒汁,帶出肉味,都不錯吃喔!

▪️Dessert de Chef
最後尾聲當然不少得法式甜品:北海道牛乳雪糕 + 綠茶蛋糕 + 焙茶慕絲;貝殼蛋糕 檸檬味;水果組合 (網紋蜜瓜、白肉火龍果、無花果);柚子啫喱,甜品都超級豐富多重口感,呢餐真的是寵壞咪蕾,吃得超級滿足❤️!超推薦給大家去試試!
×××[Amis]×××
©銅鑼灣告士打道229-230號宇宙商業大廈地舖
位於銅鑼灣告士打道嘅地舖 「amis 」,一餐靚嘅 Fine Dining 吸引之處,就係一食就食咗三個幾四個鐘,而每一道菜每一啖都係享受,今晚之後又多一間慶祝,聚會,節日餐廳之 bookmark 選擇!Menu 可以選擇 7 Course $1,180 // 9 Course $1,480,有前菜、小食、生蠔、刺身、主菜、甜品!➽ 法式麵包 - 上枱都已經見到餐廳心思,兩款麵包分別係 小麥粉麵包 (配煙燻香草沖繩海鹽牛油) ,酸種混合麵包  (配焦糖海鹽牛油),各有特色。➽ STARTER (AMUSE BOUCHE) 共四款,富山灣甜蝦 (配紫菜絲及芥末籽醬),鮮甜蝦肉,芥末帶出層次感;蜜瓜汁分子料理,連埋風乾 12 個月火腿,再加莓果醬,舊配搭新口感;原生日本蕃茄加軟芝士同酸汁啫喱,仲有羅勒葉增添香味;又一分子料理新作,鵝肝配無花果醬,新體驗。➽ 法國生蠔 - 生蠔用 10秒滾水燙一燙,飽滿鮮甜,加上柚子酸汁,上面仲有三文魚籽 & 箱根馬糞海膽,鮮到不得了。➽ 季節限定: 東京灣槍烏賊 - 鱘魚子醬、海膽慕絲、長野縣白粟米、洋蔥忌廉汁,店員提示拌勻同吃更有層次感,五星推介。➽ 鹿

➽ 鹿兒島赤身吞拿魚他他- 醬油醃漬配黑白芝麻、紫菜、牛油果辣椒醬,好清新!

➽ 日本金鯛立鱗燒 -  特登唔去魚鱗,垂直淋油令到外層卜卜脆,配日本春菊同小紫蘇花,倒入鰹魚高湯魚鮮味 (附昆布紫菜),魚肉好嫩滑!

➽ 牛肚菌燉飯 - 以薏米做飯底,注入雞湯而煮成, 加入唔油膩嘅三黃雞皮,牛肚菌及靈芝菇,好邪惡😫

➽ 波士頓龍蝦湯 - 以智利鱈魚,夢美人米飯,最後噴上干邑 (有乾橙 & 堅果香),蝦湯有蝦以蝦頭和蝦膏熬煮,香濃味道下仲有彈牙蝦肉,噴酒似噴香水咁玩。

➽ 青蘋果 Sorbet - 過場時竟然有青蘋果雪葩,少少甜酸去中和之前濃味菜式,再去享受正餐。

➽ MAIN COURSE 鹿兒島A4 和牛 & 澳洲牛面頰肉 - 店員成 SET Laguide 刀拎出嚟比我地揀色,因為本身成餐飯都好好味,我都唔知有無因為把刀面令啲牛更好味,但心思真係抵讚!牛肉分別配以日本 wasabi 同 冷黑椒汁,突顯肉味,好正。

➽  MAIN COURSE 西班牙紅蝦意粉 - 另一款,紅蝦蝦身表皮輕燒,保持蝦肉鮮嫩,而意粉用蝦頭、蝦膏炒香入味,配以乾蕃茄蔥花,食到連汁都唔想放過!

➽  DESSERT (De Chef: Summer forest, Petite four) - 北海道 3.7 牛乳雪糕 // 抹茶蛋糕+焙茶慕絲 // 貝殼蛋糕 檸檬味 // 水果組合: 網紋蜜瓜、白肉火龍果、無花果,仲有柚子啫喱,勁豐富甜品,令到呢餐好滿足!
2022-08-30
1 分鐘 (堂食)
2022-10-16 148 瀏覽
成日經過銅鑼灣見到呢間餐廳都覺得好靚今日終於約左朋友去食🥰呢間係法日fusion菜嘅fine dining餐廳🤍今日就叫左個5-course Amis lunch menu😚 $580 main course upgrade左🥯🥖法包籃有兩款法包 第一款係用黑啤做嘅sour dough 蒜蓉包🍺顏色深啲 可以配返個焦糖牛油另一款係用🥖日本小麥粉做嘅法包 顏色較淺配煙薰香草牛油🧈 呢個牛油比較鹹少少架🤏Starter - Amuse Bouchée法式餐前小食 有三道菜可以順時針食🐟熟成金目鰾刺身 佢用昆布熟成3日搽左醬油同埋加左少量嘅wasabi 所以唔需要再加其他調味料😌🦞龍蝦撻個撻細細粒好精緻呀🥧 個撻皮脆脆地加埋香濃嘅龍蝦肉同紅蝦泡沫 仲有好靚好精緻嘅油拌櫻花蝦🦐🍅Organic tomato 軟芝士清甜嘅蕃茄可以refresh返個口腔呀😋Appetizer - Foie Fräs🍽️香煎法國鵝肝另一道前菜係超級邪惡嘅foie fras呀😍佢表面沾左啲天婦羅粉所以煎完會有少少脆點埋蘋果蓉黎食 好清甜呀😋最後仲有個沙律🥗可以清返個油膩感Soup - Kani Consommé 🍲 餐

成日經過銅鑼灣見到呢間餐廳都覺得好靚

點埋蘋果蓉黎食 好清甜呀😋
最後仲有個沙律🥗可以清返個油膩感

Soup - Kani Consommé
🍲 餐湯
今日嘅餐湯係新鮮嘅蟹湯😋入面有時令花咷蟹同埋炒香嘅蘑菇🦀🍄加入堅魚、昆布、花咷蟹蟹殼滶製而成的清湯😚好滿足

Entrée - Duo of Beef
🥩 牛兩食
一食係 鹿兒島嘅A4和牛 佢煎香左兩邊
中間保持鮮嫩😛
有兩個醬可以點 一個係和風汁 係用黑白胡椒 加左凍黑椒汁 另一個就係wasabi 兩個都好適合點和牛架🐮
二食係慢煮100小時嘅牛面頰肉🧏🏻‍♀️ 加左一個Banana Sherlock 加左意大利黑醋嘅醬汁 煮得好淋好入味呀😋

Dessert - Petit Four
今日嘅甜品都好豐富呀
首先有個Berries garden🍓
佢用左唔同嘅莓類 rumble紅莓 blue berry藍莓 加左個自家製嘅Champagne jelly 再加上Starberries ice cream🍦好味呀😋
第二個係一隻船黎⛵️
佢上面有啲脆片、加左vanilla mousse 🍨同埋綠茶蕨餅🍵

另外仲有水果拼盤
有 蜜瓜🍈、無花果🌷、名古屋甜杮🍊
全部都超甜超juicy😋
2022-10-15
2022-10-16 76 瀏覽
今次想介紹一間位於銅鑼灣既法日fusion 餐廳,晚餐有2 款,可以揀7道菜或者9道菜。我就揀左9道菜 $1480位。Amuse Bouche 嘅金木叼刺身切得好薄,好好味好新鮮Seasonal Special,帶子配馬糞海膽。味道好夾Chinmi Lobster Salmon,右邊是秋刀魚、三文魚同埋波士頓龍蝦,當中秋刀魚用機槍燒過 正鍾意食濃郁嘅人一定要試吓Lobster soup in rice bowl 龍蝦湯泡飯,有龍蝦同鱈魚,第一口飲落去真係好有龍蝦嘅香味夠晒濃,可以配埋啲米脆一齊食主菜我叫左西班牙紅蝦意粉,因為有蝦膏所以成碟意粉一齊食真係幾入味,紅蝦肉質嫩身同彈牙可口

Seasonal Special,帶子配馬糞海膽。味道好夾

2022-10-15 75 瀏覽
🍽 #銅鑼灣 #Aims✨ Amis Premium Lunch Menu ✨餐包有兩種,包括黑啤酸種麵包同日本小麥粉麵包,各配一款自家製牛油,分別係煙燻香草牛肉同有Nuts香味嘅焦糖牛油,好有誠意㗎😚STARTER🫕 AMUSE BOUCHE前菜有富有昆布香味嘅金目鯛刺身 、放置咗日本櫻花蝦嘅龍蝦撻同埋加咗酸汁啫喱同軟芝士嘅原生蕃茄,超fresh呀😍APPETIZER🍣 SALMON THREE WAYS三種食法嘅三文魚卷😍 一款加入馬糞海膽,一款加咗魚籽,再注入鏗魚昆布紫蘇油高湯,鮮香而不油膩😚SOUP🦀 FRESH CRAB CONSOMME呢個係一個蟹肉清湯,加入炒香咗嘅菇、花兆蟹、青桔皮,而湯底係蟹殼昆布鏗魚湯,味道清香撲鼻,好飲😚!ENTREE🐏 LAMB SHOUDER羊肩肉好好食!佢係用低温慢煮再燒嘅,鹹香十足,食落唔會太肥,仲可以沾埋香蒜醬食💓Dessert🍦 BERRY GARDEN呢個berry garden超靚🥰 裏面有藍莓、紅莓、Champagne jelly同strawberry icecream,加上一塊脆片,酸酸甜甜好好味😋🍪 第二樣係比較和式嘅甜品,有
🍽 #銅鑼灣 #Aims

ENTREE
🐏 LAMB SHOUDER

Dessert
🍦 BERRY GARDEN

🍪 第二樣係比較和式嘅甜品,有綠茶x餅、脆片同Vanilla mousse,多種口感,又唔會太甜😚

🍈 最後有時令水果碟,包括有蜜瓜、無花果、柿,三樣都好juicy好香甜☺️
2022-10-15
午餐