2019-04-17 28 瀏覽
朋友介紹呢間雞煲火鍋店,上星期我同男朋友終於得閒黎試啦!生意勁好,坐滿晒,店員安排我地坐吧枱,無諗過吧枱都可以食雞煲~仲坐得好舒服添隨變麻辣雞煲 - 半隻 (小辣)我地叫左個招牌麻辣雞煲做個火鍋底,首先個瓦煲加埋個''Gas''爐就已經好有傳統懷舊特色。個雞煲湯底非常足料,雞肉新鮮嫩滑,好入味。小辣唔算太辣,食得辣的朋友可以試下挑戰中辣!火鍋材料:蝦丸、墨魚丸都好新鮮彈牙,而且大大粒。冬瓜片清新鮮甜而土豆片就好爽口,口感好好,如果有多幾片就好啦!萵荀分量好多,好滿足!好有效中和辣味。另外仲叫左紅薯粉,用黎打邊爐啱晒。串燒方面實在太出色!雞軟骨好入味,相當大粒,辣味剛剛好。燒白鱔比我想像中大舊好多,通常係其他餐廳叫白鱔串燒都比較細塊。非常香又惹味,皮脆肉嫩,肉質彈牙,超級正!推介!飲品方面有洛神花茶同嘉士伯。食辣野當然唔少得杯凍飲啦打完邊爐,餐廳仲送左冰凍糯米糍。整體超滿意,朋友果然冇介紹錯!絕對係會encore的餐廳(聽講呢到夜晚10點後宵夜時段仲有85折添,下次黎食宵夜都不錯~)

隨變麻辣雞煲 - 半隻 (小辣)

火鍋材料:
蝦丸、墨魚丸都好新鮮彈牙,而且大大粒。
萵荀分量好多,好滿足!好有效中和辣味。
另外仲叫左紅薯粉,用黎打邊爐啱晒。
串燒方面實在太出色!

雞軟骨好入味,相當大粒,辣味剛剛好。
飲品方面有洛神花茶同嘉士伯。食辣野當然唔少得杯凍飲啦

2019-04-16 35 瀏覽
Happy friday ,約埋朋友去左呢間川式火鍋店食宵夜,貪佢10點後宵夜時段有85折優惠🥰好抵!上到去職員都問我地想坐卡位定吧枱,呢度既吧枱都可以食雞煲,幾特別。呢間店除左打邊爐食雞煲,仲有串燒食。意想不到的好味!!叫左燒白鱔同雞腎,都好好味!白鱔好大舊,燒到外皮好脆,食落好鮮味帶啲爽口。配上辣粉,好正呀😻雞腎都好正,比平時食到的大舊。調味得好入味又帶點辣!食落好爽!呢度既麻辣雞煲最出名,用左花椒、辣椒、洋蔥、大蔥等熬製,香辣兼備。叫左小辣都已經夠哂辣。香噴噴既雞肉,食落好入味,啲雞完全索哂啲汁,食落好香!都幾嫩滑。吃哂啲雞後,就可以落火鍋配料喇!手切本地新鮮牛(大),質素好好!鮮紅色既,夠哂新鮮,唔會話好瘦。食落好重牛味又夠嫩😋鯇魚骨腩好重鮮味,都唔錯!魚肉好爽口翠綠既萵筍 食落新鮮爽口。索哂啲汁,好惹味!
🥰好抵!
上到去職員都問我地想坐卡位定吧枱,
呢度既吧枱都可以食雞煲,幾特別。

呢間店除左打邊爐食雞煲,仲有串燒食。
意想不到的好味!!
叫左燒白鱔同雞腎,都好好味!

雞腎都好正,比平時食到的大舊。
調味得好入味又帶點辣!食落好爽!

叫左小辣都已經夠哂辣。

吃哂啲雞後,就可以落火鍋配料喇!

手切本地新鮮牛(大),質素好好!
鮮紅色既,夠哂新鮮,唔會話好瘦。
食落好重牛味又夠嫩😋

鯇魚骨腩好重鮮味,都唔錯!
魚肉好爽口

翠綠既萵筍 食落新鮮爽口。
索哂啲汁,好惹味!

2019-04-16 21 瀏覽
又係食雞煲 好鐘意食雞gei肥妹想要食晒全香港gei我地叫左個中辣gei饞嘴麻辣雞煲 佢比隨變麻辣雞煲更加麻更加辣呢度有調味吧 俾你揀返自己鐘意gei 醬料 例如芫茜 蒜蓉 辣椒等配料全部睇落都好新鮮我叫左個檸檬可樂 佢簡直可以改名做大檸樂勁大杯 而且佢用左鮮檸檬 飲落開胃之餘都好新清雞煲到喇 睇落有好多香料同蔬菜 仲有半隻雞喺入面食落雞肉飲滑 煮得好入味 佢個麻辣刺激又惹味真係好食到停唔到我地仲加左少量配菜 例如竹笙 金菇 炸魚皮同響鈐個竹笙嫩白又爽口 煮完吸埋啲湯汁 就更惹味魚皮香脆 就算唔浸湯食都好好味 吸埋湯汁就更好味另外 呢度仲可以飲下啤酒 食下串燒 牛油燒香菇燒香gei菇撒上麻辣香料 鮮味多汁得黎惹味燒白鱔佢個白鱔好肥美 燒過後油脂好香骨頭都唔多 送酒一流呀兩隻一夜情 其實佢係無骨雞翼 夾左條芝士腸喺中間雞翼燒得剛剛好 夠晒香脆 再加埋條脆皮芝士腸真係好好味
又係食雞煲 好鐘意食雞gei肥妹想要食晒全香港gei

其實佢係無骨雞翼 夾左條芝士腸喺中間
雞翼燒得剛剛好 夠晒香脆 再加埋條脆皮芝士腸
真係好好味
2019-04-16 39 瀏覽
裝潢極新,樓底夠高,亦設落地大玻璃,極具空間感,少部份座位更能望到海景添。叫左微辣雞煲, 與一般雞煲不同的是:這並不是乾鍋,反而是加了湯煮的雞煲。湯鍋上檯,即聞到麻與辣的香氣。湯料豐富,雞件不多,叫了一隻,但其量即是不多。雞肉肉質嫰滑,如果吃得慢,可先將雞肉撈起放在一旁,避免過熟。頂級手切牛 : 牛肉顏色鮮紅,脂肪比例稍多,肉味適中,油花亦香,但此價錢偏高。再叫了一些配料吃,自家製墨魚滑必試,非常鮮味,彈牙。即炸響玲卷,放在湯底浸一浸就已滲透了麻辣味道,正。招牌手打三寶丸,有12粒。 三款手打丸分別是蝦丸、墨魚丸及豬肉丸。 — 肉丸爽滑而富肉汁,蝦丸味鮮,豬肉丸的肉味亦香,比想像中好吃。脆魚片很新鮮,咬落去肉質很脆口!內蒙羊肉串 : 其醃料味道偏重,咸辣並重,反而羊羶味較少,香口、惹味。最後奉上了一粒雪糕糯米糍

再叫了一些配料吃,自家製墨魚滑必試,非常鮮味,彈牙。
即炸響玲卷,放在湯底浸一浸就已滲透了麻辣味道,正。

脆魚片很新鮮,咬落去肉質很脆口!

最後奉上了一粒雪糕糯米糍
2019-04-04
15 分鐘 (堂食)
永遠都不會覺得火鍋會吃得厭,因為火鍋配料實在千變萬化,知道銅鑼灣開了一間雞煲火鍋店,便和火鍋精友人一起去試試,地點就在有很多美食的V Point!餐廳環境好大,座位好舒適!如果坐近窗邊,還有維港夜景觀賞,邊吃邊欣賞,簡直是賞心樂事!晚上十點就有宵夜二人餐,套餐食物好豐富!我們選了時令海鮮拼盤!這裡的招牌雞煲不是乾鍋,是濕鍋來的,有多款湯底,我們選了養生雜菌!雞件超嫩滑!餐先涼菜選了涼拌青瓜。辣辣地,幾醒胃!可以選兩款風味燒烤,我們選了內蒙羊肉串和雞軟骨。燒得好夠火喉,都好惹味,尤其是羊肉串,有好香的孜然味!兩款丸類,分別是鵝肝墨魚丸和鹹蛋豬肉丸。鹹蛋豬肉丸尤其有驚喜,咬開有甘香的鹹蛋黃,鵝肝做餡也很回味!主角當然是海鮮拼盤,非常豐富!有龍蝦、鮑魚、蜆、象拔蚌、蠔、蟶子和蝦!對於喜歡吃海鮮的人來說是非常滿足!全部都好新鮮,龍蝦肉好彈牙!蟶子好鮮甜!蠔夠大隻,又飽滿!不得不說響鈴,非常鬆化,又夠層,高質!蔬菜好新鮮!這裡的特色粉——隨變粉,有點微微煙韌,又好滑,好特別!總結:美食+美景+好服務!值得encore!
晚上十點就有宵夜二人餐,套餐食物好豐富!

我們選了時令海鮮拼盤!
雞件超嫩滑!

餐先涼菜選了涼拌青瓜。辣辣地,幾醒胃!

兩款丸類,分別是鵝肝墨魚丸和鹹蛋豬肉丸。

全部都好新鮮,龍蝦肉好彈牙!蟶子好鮮甜!蠔夠大隻,又飽滿!

不得不說響鈴,非常鬆化,又夠層,高質!
蔬菜好新鮮!

這裡的特色粉——隨變粉,有點微微煙韌,又好滑,好特別!

總結:美食+美景+好服務!值得encore!
2019-04-01
$500 (宵夜)
朋友推介CWB有間雞煲, 有串燒, 有雞煲, 有火鍋, 仲有靚景美酒?!咩話? 就黎會一會佢~~~位置位於銅鑼灣登龍街18號V Point樓上V Point即係時代廣場後街, 新launch ge mall, 都幾易搵 環境環境我真心比佢深深吸引, 我地6點30, 收工去到, 望住個天仲有d彩霞, 望住佢慢慢天黑真係浪漫死人入口位燒緊串燒, 入黎時會聞到火辣火辣, 好惹味食物: 一坐低位已經會有tempo tissue 同埋開胃前菜, 十分貼心而家佢地做緊promotion 叫一個干鍋送火鍋湯底, 我地叫左: 隨變干鍋醬雞煲 (微辣)辣度可選, 食唔到辣既朋友仔, 可以好似我地咁揀微辣雞啊全部都係雞啊, 干鍋醬雞好惹味雞肉嫩滑, 啖啖肉而我最中意就係佢舊年榚, 好煙un, 好入味, 仲突登揀哂出黎食tim XD雜菌湯底火鍋湯底唔只可以用黎打邊邊, 仲可以飲雜菌味濃, 好鮮味, 唔係死味精死咸自家製藍莓洛神花果茶(左)洛神花果茶底下有啖啖藍莓果肉, 洛神花加上藍莓微甜, 好開胃解辣檸樂(右)大大杯一jar 上, 紙飲管好環保啊美國安格斯肥牛肥牛肉味濃, 肥瘦適中安格斯好好味啊隨變粉依個係
咩話? 就黎會一會佢~~~

位置

位於銅鑼灣登龍街18號V Point樓上

環境我真心比佢深深吸引,

入口位燒緊串燒, 入黎時會聞到火辣火辣, 好惹味

食物:

而家佢地做緊promotion 叫一個干鍋送火鍋湯底,
我地叫左:

隨變干鍋醬雞煲 (微辣)

辣度可選, 食唔到辣既朋友仔, 可以好似我地咁揀微辣
雞啊全部都係雞啊, 干鍋醬雞好惹味
雞肉嫩滑, 啖啖肉

而我最中意就係佢舊年榚, 好煙un, 好入味,
仲突登揀哂出黎食tim XD

雜菌湯底

火鍋湯底唔只可以用黎打邊邊, 仲可以飲
雜菌味濃, 好鮮味, 唔係死味精死咸

自家製藍莓洛神花果茶(左)
洛神花果茶底下有啖啖藍莓果肉,
洛神花加上藍莓微甜, 好開胃解辣

檸樂(右)
大大杯一jar 上, 紙飲管好環保啊

美國安格斯肥牛
肥牛肉味濃, 肥瘦適中
安格斯好好味啊

隨變粉
依個係依道既招牌之一,
粉好彈牙, 配上雜菌湯, 清清地好match

一夜情

一睇個名有d害羞, 原來係燒雞翼配上腸仔
雞翼同腸仔都燒到脆皮, 咬開肉汁流哂出黎

燒鵪鶉蛋

鵪鶉蛋岩岩熟唔會太老, 蛋黃仲好嫩

總括黎講, 依餐食得好開心啊, 有串燒, 有雞煲, 有火鍋, 仲有靚景
下次黎我想試下再坐近窗口啊呀!
2019-04-16 39 瀏覽
座落於銅鑼灣商業大廈的這餐廳,裝修佈置精緻。有方桌、圓桌,還有吧枱。回桌有中式酒樓的莊嚴,方桌有火鍋店的熱鬧,吧枱則散發一種歡愉感。細問之下,原來吧枱也可供食雞煲、食串燒、和飲生啤。從玻璃窗看出去,有萬家燈火的夜景。經理和店員人數人手充裕,點菜時手還未舉直,身旁已響起一把聲音。我們點了個隨變麻辣雞煲雞煲湯底濃厚,配料用得很充,每一口都有豐富的甘香辛辣。雞肉新鮮而細嫩在窩裡一直滾了一頓飯後,還是鮮嫩多汁。隨了送飯一流外,我們還點了個隨變粉。隨變粉比闊麵還要闊,看上去皎潔白晳,咬上去柔軟滑膩,吸盡辣汁雞汁精華,邪惡之選我們還點了個安格斯肥牛,安格斯肥牛雪花紋理好靚,肉脂分布平均,加進雞煲裡滾熟,入口融化,為雞煲添上一點牛肉香,也為牛肉浸了一道香辣味。還有手打蝦滑、和墨魚滑,鬆軟彈牙,份量還不少。最後我們點了兩串串燒:燒羊架和雞泡魚。羊架燒得剛剛好肉汁還鎖在裡面,上面有薄薄的香辣粉,令人幾乎想把竹纖都吃掉。至於雞泡魚燒得表面微脆,咬上去細嫩甜美,甜而不膩。最後輕輕一提,10點後宵夜時段有85折。

我們點了個隨變麻辣雞煲

還有手打蝦滑、和墨魚滑,鬆軟彈牙,份量還不少。

最後我們點了兩串串燒:燒羊架和雞泡魚。羊架燒得剛剛好

燒得表面微脆,咬上去細嫩甜美,甜而不膩。

最後輕輕一提,10點後宵夜時段有85折。
2019-04-03
一直都係隨變嘅fans ,得知係v-point新開左分店,叫隨變火鍋。特以朝聖。一入門口見到有個吧枱喺度,order完串燒,可以見着廚師即時燒!有少少似omakase 咁叫左前菜係燒雞泡魚乾。燒得表皮微焦,帶有香甜的表皮。我比95分,點埋個蛋黃沙律醬。OMG了,滿分!試完前菜,就試隨變火鍋獨有既乾鍋。乾鍋超級好送飯,因為一齊上台過來全部食物都已經係熟。仲有辣汁。食到5成飽就上左酸菜桂魚煲比我地打邊爐。湯底有濃厚既桂花魚湯味。冷盤,象拔蚌仔+廣島蠔。象拔蚌非常之鮮甜多汁,廣島蠔夠肥美,好新鮮。響鈴皮脆又勁吸湯!包生菜點甜酸醬亦得!最後飽到上心口,二人總共食咗$818,抵!呢餐滿意!下次去食第二款鍋先!

試完前菜,就試隨變火鍋獨有既乾鍋。
響鈴皮脆又勁吸湯!包生菜點甜酸醬亦得!
2019-04-14 45 瀏覽
由渡船街開到出銅鑼灣,随變在銅鑼灣V Point的舖無論在環境,食物的質素比之在渡船街更勝一籌,對我來說更為方便,以後食隨變雞煱唔使過海laWow!落地大玻璃,景觀真是十分開揚,當服務員安排我和男友坐在此單邊角落位置時,真是又驚又喜喜當然是觀賞到無適靚景觀,驚當然是男友有些畏高,最裏面的位置還是留待我坐吧來到隨變,當然要食佢最出名的隨變麻辣湯雞煲la(一隻雞)$258, 隨變雞煲與其他店子不同之處是他的雞煲是以湯鍋形式上桌,湯鍋裏面加了大量四川乾椒,大葱,洋蔥,青椒,芫茜和乾胡椒,一開蓋便傳來好濃烈的麻辣香味,雖然只是揀了微辣,但已足以攻陷我的味蕾,愈辣愈想食雞件既入味又非常嫩滑,洋蔥和大蒽煮得愈耐,甜味便更是突出,好好味呀食完雞件,便開始打邊爐,三色有餡手打丸($138/12粒)賣相十分漂亮,手打鵝肝墨魚丸,手打黑松露蝦丸和手打咸蛋黄豬肉丸每款3粒由於是手打丸的關係,所以三種丸的口感都非常彈牙,爽滑黑松露蝦丸我至喜愛,黑松露味非常濃郁,蝦肉鮮甜咸旦黃豬肉丸也很惹味凍豆腐$23~索了辣汁嘅凍豆腐又辣又惹味雲吞皇$32~雲吞皮皮薄餡靚,海蝦大大隻,又爽又甜芹菜木耳餃$32~芹菜和木耳的味

Wow!

來到隨變,當然要食佢最出名的隨變麻辣湯雞煲la

由於是手打丸的關係,所以三種丸的口感都非常彈牙,爽滑
黑松露蝦丸我至喜愛,黑松露味非常濃郁,蝦肉鮮甜
咸旦黃豬肉丸也很惹味

凍豆腐$23~索了辣汁嘅凍豆腐又辣又惹味

雲吞皇$32~雲吞皮皮薄餡靚,海蝦大大隻,又爽又甜

芹菜木耳餃$32~芹菜和木耳的味道非常配合,感覺好健康

白鱔片$132~白鱔片真係勁新鮮,鮮甜又沒泥味,還非常爽脆,好好味

新鮮本地田雞(2隻$58)~上桌時田雞腿還在跳動,勁新鮮,真是不忍心看到,唯有閉上眼將它拋進鍋中,
田雞肉好嫩滑又鮮甜,比雞肉還要嫩滑,美味

皇帝菜$20~好喜歡皇帝菜獨有的草青味,每次打邊爐必選

王老吉$32~食麻辣嘢我必選王老吉,感覺好似飲完王老吉可以清熱和減辣

2019-03-27
  • 白鱔
  • 新鮮田雞
  • 麻辣隨變雞煲
1K
2019-04-14 75 瀏覽
這晚同行的朋友說想一吃雞煲 網上看到評價還不錯,那就過來試試看吧餐廳空間感足近窗位置還有不少卡位,亦設落地大玻璃舒適雅致,看著風景,吃來真是格外有一股爽快感餐牌晚上10時後更提供宵夜85折優惠涼拌海帶質感夠脆夠冰涼,開胃一流點了隨變麻辣雞煲(小辣) 麻辣鍋湯頭,辣感屬於溫和不嗆喉,充滿香氣卻不刺激雞肉也頗軟嫩且入味,基本上不用沾醬除火鍋外更有串燒,點了兩款試試內蒙羊肉串 醃料味偏重,羊羶味不算太強雞軟骨烤得極香口更帶著孜然的味道火鍋料都很有誠意海鮮盤新鮮度極高,有原隻龍蝦,鮑魚,蝦,蟶子王等等蝦的肉質夠爽又鮮味蝦頭的甜蝦膏更為豐腴甘香彈牙鮑魚蜆肥美無沙麻辣鍋怎能少了鈴響滾個幾秒,盡吸湯底精華彈牙的隨變粉再經過麻辣湯底浸煮一番,滋味甚佳銅鑼灣登龍街18號V Point 23樓

餐廳空間感足
近窗位置還有不少卡位,亦設落地大玻璃
舒適雅致,看著風景,吃來真是格外有一股爽快感

餐牌

晚上10時後更提供宵夜85折優惠

涼拌海帶
質感夠脆夠冰涼,開胃一流

點了隨變麻辣雞煲(小辣)
麻辣鍋湯頭,辣感屬於溫和不嗆喉,充滿香氣卻不刺激

雞肉也頗軟嫩且入味,基本上不用沾醬

火鍋外更有串燒,點了兩款試試

內蒙羊肉串
醃料味偏重,羊羶味不算太強

雞軟骨烤得極香口
更帶著孜然的味道

火鍋料都很有誠意

海鮮盤新鮮度極高,有原隻龍蝦,鮑魚,蝦,蟶子王等等
蝦的肉質夠爽又鮮味
蝦頭的甜蝦膏更為豐腴甘香

彈牙鮑魚

蜆肥美無沙

麻辣鍋怎能少了鈴響
滾個幾秒,盡吸湯底精華

彈牙的隨變粉
再經過麻辣湯底浸煮一番,滋味甚佳

銅鑼灣登龍街18號V Point 23樓
2019-04-05
  • 海鮮拼盤
2019-04-14 22 瀏覽
呢日同朋友喺銅鑼灣行完街,朋友話位於V point 23樓嘅《隨變火鍋》既有雞煲又有串燒同乾鍋,一於試下。餐廳裝修雅緻,座位闊落,窗外有無敵夜景。除咗雅座,坐吧台一樣可以食雞煲、串燒、飲生啤,各適其式。先點兩款串燒食下。燒牛舌心 ($48/串) - 表面燒得十分香口,咬落肉質爽嫩juicy,牛味濃郁,加上灑喺表面嘅香料,相當好食。内蒙羊肉串 ($28/份) - 亦係燒得相當香口,羊味鮮甜而不羶,十分惹味。青島 ($20/罐) - 有咁好食嘅串燒,當然要同朋友小酌一杯。我哋食完串燒,再食雞煲。養生雜菌雞煲 ($168/半隻) - 除了半隻雞肉,煲內還有多好鮮冬菇、秀珍菇、雞髀菇、鴻喜菇、淮山、杞子等,材料豐富。雞肉嫩滑有雞味,就算煮得耐仍很嫩滑。打邊爐前先呷一碗湯底,有雞肉及雜菌的味道,相當鮮甜。頂級手切牛頸脊 ($198/小) - 色澤鮮紅,油花分佈平均,牛味濃郁,肉質腍得嚟有口感。白柏葉 ($22/份) - 爽口彈牙,稍微灼一下就食得。鴨紅 ($58) - 口感軟滑油墨菜 ($23/份) / 皇帝菜 ($23/份) - 新鮮好食。呢餐我哋食得相當滿意,朋友仲話原來十点鐘後宵夜時段會有

先點兩款串燒食下。

我哋食完串燒,再食雞煲

白柏葉 ($22/份) - 爽口彈牙,稍微灼一下就食得。

鴨紅 ($58) - 口感軟滑

呢餐我哋食得相當滿意,朋友仲話原來十点鐘後宵夜時段會有八五折優惠,絕對喺銅鑼灣食宵夜嘅一個好選擇!

• 養生雜菌雞煲
  • 燒牛舌心
2019-04-12 63 瀏覽
去完俄羅斯回來,很想念香港的辣雞煲火煱,Victor 仔最鍾意喝喝食食,他帶我今晚到銅鑼灣登龍街18号VPoint 23樓的隨變火鍋吃二人宵夜餐!我們坐下馬上急不及待地馬上叫了二人餐,我們先選了(半隻)隨變酸湯豬肚雞煲,又可以吃雞,又可以喝酸湯豬肚,真的一擧兩地! 没到五分鍾,湯己煲得滾滾的,我們馬上打開蓋子,咬了一口雞,真的十分嫩口 !小菜凉拌青瓜辣辣的,令我胃口大開,雞軟骨炸得很脆,芝士年糕軟綿綿的,真的很軟!我最愛當然是頂級夲地牛頸脊,放入湯中馬上拿出來,牛味很濃,很有水準! 另外的鵝肝墨魚丸很夾口,而鹹蛋豬肉丸蠻彈牙的,另外又怎少得田園拼盤,响玲卷和彈牙的隨變粉,真的是舌尖上的誘惑!

2019-04-12
1 分鐘 (堂食)
宵夜
2019-04-12 22 瀏覽
原來呢度咁大咁靚 🤩座位非常闊落,坐得好舒服食雞煲都可以坐得咁舒服真係好👏🏻 隨便火鍋🍲嘅串燒,絕對係必點嘅,尤其是烤白鱔,又肥、又厚肉,食緊嘅時候啲油滴住滴住甘,正 🤤 平時去隨變都會食 🐥 雞煲,今日呢我就食火鍋。原來火鍋配料嘅選擇都好多,而且都好新鮮。沙白、大蜆,就非常新鮮,肥美,juicy. 脆鯇 🐟 都好正,厚切不特止,淥一淥拎上嚟,真係幾脆口😆 買單嘅時候服務員仲同我講原來宵夜時段食有折扣優惠添呢, 有85 折,喺吧枱都可以食燒烤、火鍋、飲生啤,好有feel呀。下次再黎先
原來呢度咁大咁靚 🤩
座位非常闊落,坐得好舒服
雞煲都可以坐得咁舒服真係好👏🏻

隨便火鍋🍲嘅串燒,絕對係必點嘅,
尤其是烤白鱔,又肥、又厚肉,
食緊嘅時候啲油滴住滴住甘,正 🤤
平時去隨變都會食 🐥 雞煲
就非常新鮮,肥美,juicy.
脆鯇 🐟 都好正,厚切不特止,
淥一淥拎上嚟,真係幾脆口😆

買單嘅時候服務員仲同我講
原來宵夜時段食有折扣優惠添呢, 有85 折,
2019-04-03
之前聽過朋友介紹,說這裡除了雞煲火鍋尚有其他海鮮鍋,而且質素不錯。吃雞煲吃到有點悶,嚐嚐不一樣的也好。燒手工雞皮 $18燒牛舌心 $48燒多春魚 $38沒想到火鍋店能有那麼多款式的串燒,而且燒很不錯,夠香又不會太乾,而且可以選擇辣或不辣以及其辣度。乾鍋海中蝦 $338內裡有十隻蝦,夠新鮮且口感紮實。這次點了微辣,香辣惹味又未算很鹹,也不致蓋過海蝦的鮮味。其他配菜的量亦不少,有大量椰菜花及椰菜。點乾鍋可享一個免費火鍋湯底,差不多完成乾鍋便可叫職員上湯底,這次我要了微辣的香辣湯底。職員會幫客人把乾鍋未吃完的食物轉用小碟盛好,不用全部吃完才能上火鍋。即炸響鈴卷 $32雖然只有4件,但算大件,而且捲得很紮實足料。即炸真的特別香鬆脆,吸收了湯底很好吃。不可錯過手工雲吞王 $32可以點1份4粒或$96一打,皮夠薄餡夠多,內裡有足一隻蝦,蝦和豬肉比例適中,用的豬肉肥瘦剛好,口感爽彈中帶油潤,調味不會太過。招牌手打墨魚丸 $48口感紮實有彈性,加上墨魚粒,很有咬感。招牌手打蝦滑 $98內裡混了原隻蝦肉,蝦味十足,口感軟彈混雜。皇帝菜 $20天使米粉 $25就是很幼的米粉,這個口感爽滑有彈性,吸收了湯汁

燒手工雞皮 $18
燒牛舌心 $48
燒多春魚 $38

乾鍋海中蝦 $338

即炸響鈴卷 $32

不可錯過手工雲吞王 $32

招牌手打墨魚丸 $48
口感紮實有彈性,加上墨魚粒,很有咬感。

招牌手打蝦滑 $98
內裡混了原隻蝦肉,蝦味十足,口感軟彈混雜。

皇帝菜 $20

天使米粉 $25
就是很幼的米粉,這個口感爽滑有彈性,吸收了湯汁後很美味。

這樣下鍋真的很方便。

最後還有雪糕糯米糍,這餐大滿足。

加一以外會另收餐位費每位$15,應該如其他火鍋店收取的醬料費吧。他們是有醬料提供的,不過本身湯底味道已經很好,根本不用再放醬料了。

價錢不親民,不過食物不錯,服務主動夠細心,可以再去。

2019-04-11 53 瀏覽
呢排密密OT,冇啖好食,終於都捱過交數日子,可以同屋企人食餐好慶祝下兼減下壓!老公話去打邊盧,可以邊食邊傾下計,但我小姐性格,怕污糟唔鐘意大排擋,老公幫我搵定餐廳,唔講唔知,原來隨變雞煲響銅鑼灣v point開咗,仲叫隨變火鍋,我一見到餐廳地址,心諗咦環境一定唔錯喎!真係估唔到,我老公又帶我上去就有哇一聲嘅感覺,落地玻璃,仲望到海景,估唔到打邊爐嘅環境可以咁正,而且仲可以食到我最鍾意嘅雞煲,乜嘢壓力都冇晒啦。我哋夜收工,可以食到宵夜時段,$588呢個價錢好抵食,有雞煲有打邊爐有串燒,唔使諗買乜嘢,全部都食!先來咗個串燒,落咗孜然粉燒得特別香口,very good! 雞煲已經到咗啦,大大個雞煲一路滾起,可以揀唔同嘅湯底,我哋今次打隨變口味,辣辣地,好嘢未!雞煲D雞好嫩滑,估唔到一邊滾都可以咁嫩口,湯底加咗好多蒜頭紅蔥頭蔥呢啲調味左了,差不多食晒啲雞之後就可以打邊爐,我地點左頂級本地牛頸脊,油脂分布得均勻,食落去好有牛味,高質素嘅牛牛!個餐仲有手打丸、蔬菜籃、寬面、響鈴,我老公大食都好夠食,手打丸好鮮,而且好特別,點左黑松露蝦丸,真係好有黑松露味好香,而且手打丸非常彈牙!嗰晚我哋食到10點

先來咗個串燒,落咗孜然粉燒得特別香口,very good!

嗰晚我哋食到10點零鐘,人流好多,梗係啦又有靚景食物質素高,仲有價錢又唔貴,招呼又好,下次一定要叫埋個friend去食呀!

2019-03-11
15 分鐘 (堂食)
$300 (宵夜)
  • 隨變粉
  • 麻辣隨變雞煲