2019-04-11 153 瀏覽
今次同行既朋友揀左嚟隨變食雞煲~一出𨋢個陣個舖面靚到我以為自己出錯樓層去左美容院😂一入門口見到佢有一行吧枱可以比人飲生啤仲見到有個爐係到比人食雞煲,同可以食住串燒咁望住廚房即叫即燒🤭估唔到食雞煲都可以咁chill🤣店內環境都幾舒服,啲位好闊有大枱之餘 仲可以包房 人多嚟都唔怕😛👆🏻回味香辣湯雞煲(微辣)舖頭好細心,啲辣度分到好細,可以就番同行既朋友🙈成個雞煲份量好足料~個湯底都好惹味🤩用嚟淥之後既野食簡直冇得輸👍🏼不過煮到後期會越煮越辣,唔食得辣既朋友要留意喇🥰👆🏻頂級手切牛勁脊(大)這個不得了⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一嚟到見到佢啲雪花咁平均,已經好吸引😍擺落個湯底到煮一陣就食得一食落口好香牛味🤤仲嫩到入口即融咁真係好正😭😭😭👆🏻西班牙黑豚肉同行有位朋友唔食牛,所以就叫左碟豬比佢見碟牛咁驚喜 以為碟豬會冇乜特別點知又係勁香肉味🥺好嫩 可惜要留番比個朋友 冇得食太多😢👆🏻三色手打丸(碟)成個造型好正😂好方便我地每粒丸咁擺落去淥3種丸都好爽口😚同埋每種丸各4粒,岩岩好每人一粒試曬🤣👆🏻隨變粉口感好得意🧐似河粉得嚟 又有啲似薯粉咁彈牙嚟到真係值得一試🙈餐廳仲準備左個篩我地煮粉好搞笑😂第一次試咁既煮法除左
今次同行既朋友揀左嚟隨變食雞煲~
一出𨋢個陣個舖面靚到我以為自己出錯樓層去左美容院😂
一入門口見到佢有一行吧枱可以比人飲生啤
估唔到食雞煲都可以咁chill🤣

店內環境都幾舒服,啲位好闊
有大枱之餘 仲可以包房 人多嚟都唔怕😛
回辣香辣湯雞煲(一隻)

👆🏻回味香辣湯雞煲(微辣)
舖頭好細心,啲辣度分到好細,可以就番同行既朋友🙈
成個雞煲份量好足料~個湯底都好惹味🤩
用嚟淥之後既野食簡直冇得輸👍🏼
不過煮到後期會越煮越辣,唔食得辣既朋友要留意喇🥰
頂級手切牛頸脊

👆🏻頂級手切牛勁脊(大)
這個不得了⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
一嚟到見到佢啲雪花咁平均,已經好吸引😍
擺落個湯底到煮一陣就食得
一食落口好香牛味🤤仲嫩到入口即融咁
真係好正😭😭😭
西班牙黑豚肉

👆🏻西班牙黑豚肉
同行有位朋友唔食牛,所以就叫左碟豬比佢
見碟牛咁驚喜 以為碟豬會冇乜特別
點知又係勁香肉味🥺好嫩
可惜要留番比個朋友 冇得食太多😢
三色手打丸

👆🏻三色手打丸(碟)
成個造型好正😂好方便我地每粒丸咁擺落去淥

口感好得意🧐似河粉得嚟 又有啲似薯粉咁彈牙
嚟到真係值得一試🙈

餐廳仲準備左個篩我地煮粉
好搞笑😂第一次試咁既煮法

除左雞煲邊爐,我地仲叫左啲燒物食下🤫
孜然牛肉串

👆🏻孜然牛肉串(不辣)
又係有得揀辣度既item👍🏼
好香孜然味,個牛肉仲唔會燒得又乾又韌🤤
串燒雞皮

這個芝士控必叫⚠️⚠️⚠️
好煙韌🥺仲要一咬落去啲流心芝士就爆曬出嚟😍

因為我地係10pm後宵夜時段入去食
所以有85折,性價比真係幾高下❤️

回辣香辣湯雞煲(一隻)
頂級手切牛頸脊
西班牙黑豚肉
三色手打丸
隨變粉
孜然牛肉串
串燒雞皮
燒芝士年糕
一間很特別的店名字,位於銅鑼灣登龍街V Point 23樓的隨變火鍋,是一間高級火鍋料理,可以望到維港景色。店裝修得很大體,十分舒適。店員殷勤有禮者主動。我和朋友坐在剛好維港景的位置,很好景色。前菜是涼拌青瓜,好爽脆,而且酸酸辣辣,作為前菜十分開胃。首先先食雞煲,我們點了微辣,與一般雞煲不同,這雞煲的雞肉很滑,而且湯汁很多,很惹味。海鮮拼盤,有桶蠔,鮑魚串,蟶子,龍蝦及大海蝦等,來到有乾冰煙霧,打卡影相很靚。鮑魚肉質結實,有趙頭。龍蝦肉很彈牙,而且夠鮮味。海蝦大隻結實。串燒點了羊肉串及燒雞皮,串燒撒上孜然粉,很喜歡這種香料味道,雖然燒雞皮好邪惡,但卻十分香脆,咬落咯咯聲。招牌手打丸,鵝肝墨魚丸及黑松露蝦丸丸打得超膠,很彈牙,黑松露味道與蝦丸是非常之夾。我們點了隨變粉,未煮是雪白色的,有點像甜品裏的椰汁河粉,煮後是半透明,煙煙韌韌非常吸湯。套餐還包了響鈴及蔬菜盤。總結:隨變火鍋是個非常高質的火鍋店,除了食物質素高外,坐得亦舒服,可以望住維港景色吃火鍋,帶來外地朋友來香港參觀,食餐好嘅是個不錯的選擇。

店裝修得很大體,十分舒適。
店員殷勤有禮者主動。

我和朋友坐在剛好維港景的位置,很好景色。

前菜是涼拌青瓜,好爽脆,而且酸酸辣辣,作為前菜十分開胃。

鮑魚肉質結實,有趙頭。
龍蝦肉很彈牙,而且夠鮮味。
海蝦大隻結實。

招牌手打丸,鵝肝墨魚丸及黑松露蝦丸
丸打得超膠,很彈牙,黑松露味道與蝦丸是非常之夾。

套餐還包了響鈴及蔬菜盤。
2019-04-10 19 瀏覽
先講環境,地方夠大,抽氣系統尚可,今次兩人都被安排坐係一個寬闊嘅二人枱。餐廳有一個角落放左不同的配料,客人可以自由配搭自己的醬料,另外仲設有不同嘅小食。今日我哋就拎咗一碗酸酸甜甜的木耳作為前菜,非常開胃爽口。我地叫左一個中辣嘅雞煲,湯底非常豐富有不同種類嘅辣椒,湯底非常香辣,雞肉鮮嫩,非常豐富。打邊爐料方面我哋叫咗一個鳥巢豆腐,分量非常多,而且大件。豆腐只要滾一滾就充滿着非常美味嘅湯汁,進食每一口都充滿惹味嘅麻香味。另外我哋仲叫咗四粒手打墨魚丸,墨魚丸非常彈牙鮮甜,必食。我哋仲叫咗手包雲吞,雲吞非常大粒,每粒都有大大的蝦仁,非常爽口,雲吞皮薄而餡料卻厚實,非常抵食。另外牛肉片顏色非常靚,肉汁鮮甜,充滿油香和牛肉味,麻辣的湯汁再配上香濃的牛肉片,一絕。我哋仲叫咗一碟鵝腸非常爽口,而且新鮮。另外我哋仲叫咗佢哋嘅招牌麵條,麵條口感非常特別,煙煙銀銀,而且非常吸味,所以當面條放入麻辣的湯汁後,便變得非常惹味,係愛麻辣人士必叫之選。最後我哋仲叫咗燒手工雞皮串,燒得非常香脆可口,沒有油膩感覺,真係非常好食。
另外我哋仲叫咗四粒手打墨魚丸,墨魚丸非常彈牙鮮甜,必食。
我哋仲叫咗一碟鵝腸非常爽口,而且新鮮。
2019-04-10 24 瀏覽
早前朋友介紹隨變火鍋好好食,今日同朋友行銅鑼灣,經過就決定上去試下啦。呢道環境幾闊落,仲要係落地玻璃望到海景,感覺好relax 呀!首先點左d串燒做餐前小食, 烤羊肉串,落了頗多孜然粉同麻辣,肉質鬆軟,唔so ,口感香嫩。食落好有新疆風味!雞泡魚乾,烤得焦焦,半透明色澤,唔會太乾, 好食。雞煲,小辣辣度岩岩好,因為係湯底關係,味道吾會好咸,雞肉肉質好滑彈牙,少辣少麻,令雞肉好惹味 ,呢個雞煲可以一邊食一邊放打邊爐既配料。頂級手切牛頸脊,色澤好靚,紋理分明、入口嫩滑牛味香濃。手打有餡三寶丸最愛豬肉丸,店家加入咸蛋黃,甚是滋味。打邊爐點小得響鈴,吸收哂湯既精華,正呀!墨魚滑都係手打,好彈牙👍🏻最後仲有甜品糯米糍送👍🏻

雞泡魚乾,烤得焦焦,半透明色澤,唔會太乾, 好食。

頂級手切牛頸脊,色澤好靚,紋理分明、入口嫩滑牛味香濃。

手打有餡三寶丸
最愛豬肉丸,店家加入咸蛋黃,甚是滋味。

打邊爐點小得響鈴,吸收哂湯既精華,正呀!
墨魚滑都係手打,好彈牙👍🏻

最後仲有甜品糯米糍送👍🏻
10 分鐘 (堂食)
2019-04-10 35 瀏覽
幾年前已經好鍾意去佐敦間隨變食宵夜每次都要排隊,而家開左響登龍街真係堅方便晚上10點後仲有85折添呢邊企理好多,而且座位超闊落,個景簡直無敵點左個乾鍋龍躉翅,點左小辣,初初驚會好多骨,點知原來得一條大骨,魚肉吸晒麻辣味,另外配菜有椰菜花同椰菜、紫洋蔥等,出奇既係d菜仲保留到甜味呢度出名既仲有串燒,想close d可以坐吧檯打邊爐食串燒雞腎同牛舌,燒得好香,孜然粉好惹味除咗打邊爐同串燒之外,呢度既涼菜一樣必食黃金皮蛋,冇黑色既皮蛋咁澀隨變粉出面冇得食ga
幾年前已經好鍾意去佐敦間隨變食宵夜

每次都要排隊,而家開左響登龍街真係堅方便

晚上10點後仲有85折添

呢邊企理好多,而且座位超闊落,個景簡直無敵

呢度出名既仲有串燒,想close d可以坐吧檯打邊爐食串燒

雞腎同牛舌,燒得好香,孜然粉好惹味

除咗打邊爐同串燒之外,呢度既涼菜一樣必食

黃金皮蛋,冇黑色既皮蛋咁澀

隨變粉出面冇得食ga
2019-04-10 31 瀏覽
銅鑼灣開咗隨變,比起佐敦,相對就腳易到,而且整體升呢feel,但價錢不變~位於新地標V Point 23樓全層,裝修以簡潔路線為主,坐位分吧枱,窗景卡位同方桌座位。最特別係連吧枱位置都可用作食雞煲,咁就可以串燒.生啤.雞煲一同享受~不但變了,還變得更好浦一到步已經見到串燒櫥窗,現叫現烤,看見方醒起我原來未嚐過串燒系列。新店有好多地方較完善,自助調味是其一,而且仲有貼心位~有個自取冷盤拱客人食下食物品種繁多,有海鮮、時蔬,主食丶水產和刺身~當然小不了招牌雞煲,可辣可不辣,仲有乾鍋可揀,送湯底嫁~另外串燒和涼伴小菜也在列上價格不變,但環境同質素都高了不少,而且佢呢度10後入座係宵夜時段有85折。我哋叫咗一隻雞,鴛鴦鍋,一邊小辣一邊清湯,可同時吃到兩種風格。大大一鍋份量足,隨變雞煲係用湯煮的雞煲,所以不像方間味重,清香甜滑,鮮雞味濃郁,而麻辣亦做得好到位~今次我要食埋串燒~佢都多款揀,我地叫咗幾樣淺嚐,炭香味和孜然味充斥其中,帶有微微焦香,豬頸肉和牛舌心都好爽口,燒芝士年糕外面脆香,內𥚃煙韌,小心芝士爆出,雞軟骨和牛肉串亦恰到好處,一夜情其實係中亦夾芝士腸,趣怪得意,小心燙口冷盤亦是座上客,
食物品種繁多,有海鮮、時蔬,主食丶水產和刺身~
當然小不了招牌雞煲,可辣可不辣,仲有乾鍋可揀,送湯底嫁~
另外串燒和涼伴小菜也在列上
小心燙口
冷盤亦是座上客,必點涼拌青瓜,個汁一流,夠酸,微辣又蒜香足,涼拌萵筍夠爽脆,用的是筍芯位,嫩口不老身。涼伴雞蛋係自取的,用蛋白切絲嚟整,口味清新
牛魔皇梗要㸃牛肉,美國安格斯牛肉,$268,肥油均勻,入口嫩滑
吃那麼多肉,當然要食蔬菜調和下,蘿蔔和娃娃菜是索湯之選
響鈴公仔麵同牛柏葉
最尾就要叫個紅薯粉結尾,仲好貼心有個網比你兜住D粉嚟淥~
  • 燒牛舌心
  • 燒雞軟骨
  • 涼拌青瓜
2019-04-10 210 瀏覽
今晩去食個隨便麻辣火鍋宵夜隨便麻辣雞煲(大辣)真系嘩一聲,濃濃的麻辣味配上新鮮雞件,啖啖肉,不用沾任何醬汁,好正誠意推介頂級本地牛頸脊~脂肪分佈平均,牛肉味濃,火鍋必需食牛肉是常識吧⋯⋯羊肉串~套餐包配送兩款串燒好窩心,孜然粉配羊,冇羶味雞軟骨~香脆又有咬口手拍青瓜~大辣,索索聲,脆口的涼拌即炸響鈴卷~三秒入味、脆脆又索湯手打丸~黑松露蝦丸,黑松露的味道好特出,鵝肝墨魚丸,原粒鵝肝口感更豐富手打丸真系無得頂什菜拼盤~新鮮又健康天使米粉~吸收所有麻辣湯底精華真系my favoured 環境舒適、晚飯宵夜一應俱全$588~2人份量的豐富宵夜
今晩去食個隨便麻辣火鍋宵夜
誠意推介
羊肉串~套餐包配送兩款串燒好窩心,孜然粉配羊,冇羶味
雞軟骨~香脆又有咬口
手拍青瓜~大辣,索索聲,脆口的涼拌
即炸響鈴卷~三秒入味、脆脆又索湯
手打丸真系無得頂
什菜拼盤~新鮮又健康
天使米粉~吸收所有麻辣湯底精華真系my favoured
環境舒適、晚飯宵夜一應俱全
$588~2人份量的豐富宵夜

2019-04-02
$280 (宵夜)
  • 手打丸
  • 隨變麻辣鍋
2019-04-10 42 瀏覽
佐敦間隨變雞煲就食得多,今晚朋友就帶左我去銅鑼灣分店個間食晚餐,我先恍然大悟,原來銅鑼灣都有開分店,港島上班人士的好消息。相對於佐敦分店,銅鑼灣分店的風格比較西式路線,走奢華風格,而且環境寬敞,座位都坐得舒適一點。而且,一走入店鋪會發現左邊位置會是吧枱,該位置也可供食雞煲、食串燒及飲生啤,很有特色。更優惠的是,分店有推10點後宵夜時段85折優惠,夜貓子的你絕對不容錯過。揀配料之前,當然是揀主角:雞煲!餐廳有提供幾款口味,有辣有唔辣任均選擇。貪心的我就揀左鴛鴦鍋底,一邊麻辣bb辣,一邊就唔辣。最後的心得都係覺得雞煲食小小辣先有風味,所以餐廳招牌的隨變麻辣雞煲的確十分出色,醬汁味道完全滲入曬雞件入面,雞件的肉質滑溜,好juicy。配料方面:墨魚丸/隨變粉/魚皮餃/冰豆腐/花甲/唐山菜食完雞煲後,就點了一堆火鍋配料。呢間餐廳的貼心之處係每選一款配料,都有提供要一碟或者一份,因應人數而點。火鍋配料方面,最愛手打墨魚丸,口感彈牙,人手製作,相當有誠意。海鮮方面,點了花甲,花甲其實是蜆的一種,非常新鮮,完全無沙,份量亦很多,價錢又唔貴,十分推薦。另外,呢間餐廳的招牌:隨變粉,麵條形狀真係隨心,每條

配料方面:墨魚丸/隨變粉/魚皮餃/冰豆腐/花甲/唐山菜
食完雞煲後,就點了一堆火鍋配料。呢間餐廳的貼心之處係每選一款配料,都有提供要一碟或者一份,因應人數而點。火鍋配料方面,最愛手打墨魚丸,口感彈牙,人手製作,相當有誠意。海鮮方面,點了花甲,花甲其實是蜆的一種,非常新鮮,完全無沙,份量亦很多,價錢又唔貴,十分推薦。另外,呢間餐廳的招牌:隨變粉,麵條形狀真係隨心,每條形狀尺寸都不一樣,口感有點像紅薯粉,透明質感,必點啊!

串燒:一夜情(雞翼包芝士腸)/蘇妹妹(羊肉串)
除左雞煲火鍋等,餐廳亦有提供串燒。完全系因為串燒名稱而點的!望著呢串一夜情,真係感覺好神奇,去骨雞翼完美地包住芝士腸,雙重滋味,人氣必點!另外,蘇妹妹也相當有風味,烤羊肉串,用上秘製醬汁燒,別有一番風味啊。

飲品:藍莓洛神花茶
食完感覺好肥膩,所以就點了一杯藍莓洛神花茶解膩,酸酸甜甜的感覺中和反。
2019-04-02
  • 一夜情
2019-04-08 27 瀏覽
都隔左成個月,仲有朋友同我慶祝生日,我真係被寵壞了由於朋友仔喺灣仔返工,為了方便,我地都揀返喺附近食。呢間隨變雞煲,一直都想試下,咁岩銅鑼灣呢頭有間,咁就一試啦呢間店幾特別,竟然有個吧枱加beer tower俾啲人食住雞煲啤啤佢,不過我地無坐吧枱,而係...全場最靚私隱度最過嘅無敵大夜景面壁位講返入正題,一坐低緊係叫左個煲先,但我地蠢豬左,叫左湯雞煲先發現有乾雞煲叫,而乾雞煲係可以食到咁上下加湯,轉打邊爐,不過唔緊要啦,反正未試過。呢個類似平時食乾雞煲後尾加湯嘅狀態,但又唔錯,啲湯吸收曬雞嘅精華,好夠味嘻嘻,我地個位話晒係全場最靚最有私隱度嘅無敵大夜景位,再配埋個丁麵(打邊爐點可以無丁)魚皮、響鈴、油麥菜肥鵝腸好正,好肥美好爽口咸蛋黃肉丸超正,粒肉丸入面包左咸蛋架,好香黑松露丸好香黑松露味,好彈牙不過你估都估唔到,全場最好食嘅竟然唔係個煲,而係串燒和牛串燒,燒得剛好入口即溶燒白膳,好新奇有趣,好好味,好爽,啲香料同味粉配搭得好好呢一餐埋單782$,兩個女仔食到呢個價錢真係不得不佩服自己呢到10點打後有85折,下次都係搵多幾個朋友一齊食雞煲啤啤佢好啲
都隔左成個月,仲有朋友同我慶祝生日,我真係被寵壞了

全場最靚私隱度最過嘅無敵大夜景面壁位
講返入正題,

嘻嘻,我地個位話晒係全場最靚最有私隱度嘅無敵大夜景位,
再配埋個丁麵(打邊爐點可以無丁)
魚皮、響鈴、油麥菜
肥鵝腸
好正,好肥美好爽口
咸蛋黃肉丸
超正,粒肉丸入面包左咸蛋架,好香
黑松露丸
好香黑松露味,好彈牙

不過你估都估唔到,全場最好食嘅竟然唔係個煲,而係串燒

和牛串燒,燒得剛好入口即溶

燒白膳,好新奇有趣,好好味,好爽,啲香料同味粉配搭得好好

呢一餐埋單782$,兩個女仔食到呢個價錢真係不得不佩服自己

2019-04-08 37 瀏覽
隨變火鍋係之前睇左某電視台介紹食宵夜既節目而知道,當時夜麻麻睇到已經望到流晒口水,之後上網查過先知原來鋪頭係位於銅鑼灣既登龍街 V Point,甘方便又就腳,見有時間就即刻約朋友來食下啦來到門口等左一陣位,經過吧枱,先知呢度坐吧枱可以照食雞煲火鍋,鐘意傾計可以叫杯生啤,食下串燒都幾開心架雞煲食得太多,店員就推介我地試下乾鍋,原來呢度叫乾鍋可以免費送一個湯底我地揀左乾鍋龍躉背翅,背翅既肉又厚又嫩滑入面加左紅花椒,小茴香,八角等等多種香料,加埋呢度既秘制香油炒香,好惹味丫除左背翅裡面仲有洋葱,椰菜花同椰菜既蔬菜類架叫左2串串燒,一串係燒白鱔鱔皮脆脆,鱔肉厚厚另一串係羊架肉質嫩滑,香而不羶之後就到打邊爐喇我地叫左雜菌湯底,入面已經有晒雜菌配料試左呢個手工西洋菜餃,韭菜餃就食得多,西洋菜餃就第一次食,有香濃西洋菜味,餃子皮唔算厚,呢個菜多過肉既比例,我幾喜歡平時打邊爐都係食手切牛肉多我地竟然見到餐紙上有A5和牛,點左個(小)來過下口隱係日本既和牛入面,A5油份最多,因此肉質最軟腍鬆化最後提一提大家,呢度10點後有宵夜時段,仲有85折添

我地揀左乾鍋龍躉背翅,背翅既肉又厚又嫩滑

除左背翅裡面仲有洋葱,椰菜花同椰菜既蔬菜類架

叫左2串串燒,一串係燒白鱔
鱔皮脆脆,鱔肉厚厚

另一串係羊架
肉質嫩滑,香而不羶

之後就到打邊爐喇
我地叫左雜菌湯底,入面已經有晒雜菌配料

平時打邊爐都係食手切牛肉多
我地竟然見到餐紙上有A5和牛,點左個(小)來過下口隱

係日本既和牛入面,A5油份最多,因此肉質最軟腍鬆化

最後提一提大家,呢度10點後有宵夜時段,仲有85折添
2019-04-08 48 瀏覽
放左工 好肚餓 不約而同咁同個同事好即興咁提議話 不如去打邊爐 食雞煲啦 主角雞煲:冇雪藏味(呢點絕對值得加分) 啲雞肉都幾滑 份量都夠多 👍🏻而且辣味夠濃夠香 絕對係我食過其中一間最正的雞煲配料:黑松露蝦丸: 好有驚喜 幾彈牙牛肉都唔錯👍🏻脂肪比例啱啱好 而且唔會太過薄 配埋雞煲既辣汁好正除左打邊爐外,呢度仲有得叫啲小食,串燒,我地叫左雞皮炸得好脆好香口,又唔會太油。今餐食得好飽好滿足,價錢又合理,終於比我搵到個食雞煲既好地方👍🏻👍🏻

主角雞煲:
配料:
黑松露蝦丸: 好有驚喜 幾彈牙

除左打邊爐外,呢度仲有得叫啲小食,串燒,我地叫左雞皮
炸得好脆好香口,又唔會太油。

2019-04-08 23 瀏覽
嘩好開心呀!我最鍾意食嘅隨變雞煲喺銅鑼灣開咗分店啊!我特登搵埋D朋友一齊去試吓,銅鑼灣分店可以望到海景,有好多生猛海鮮食,仲有一個最新嘅乾鍋。我咁鐘意食海鮮梗係要試吓啲生猛海鮮同埋嗰乾鍋啦!😝😝今次同朋友叫咗雞嘅乾鍋,😋勁好味勁入味勁豐富! !濃味濃到我食食下覺得太咸 不過真係好夠香口!另外必點個豬肚鹹菜雞煲,啲雞好滑~再嗌左啲海鮮,真係好新鮮好好食再加埋啲串燒真係食到個人好飽。好滿足呀真係😍😍😘😘😘😊
嘩好開心呀!
2019-04-08 41 瀏覽
登龍街嘅食肆基本上我都覺得無伏 今次朋友揀呢間坐得舒服 而食物質素都唔錯好多雞煲都成陣味 呢度抽風做得幾好 唔太大味除左普通麻辣雞煲 仲有乾鍋揀 仲有最愛嘅串燒!朋友唔食辣 所以叫左養生雜菌雞煲 (半隻) $168調味唔會話太濃太味精 雞件保持到嫩滑燒鱔 $45 肉質厚實彈牙 咬落仲有肉汁 推介 燒羊架 $38串燒除左可以揀辣唔辣 羊架仲可以揀7成熟 火鍋配料:A5和牛 (小) $388雪花好靚啊 涮一涮就食得 牛味好出 好淋炸魚皮 $38 打邊爐必食 夠脆口新鮮淮山 $58好大碟 淥極都有 隨變粉 $28好得意丫個口感 好滑溜 吸哂啲湯底 好食丫中山脆鯇骨腩 $78 肉質比一般鯇魚彈牙得多 千其唔好淥太耐 會鞋頂級手切牛頸脊 $188呢個部位要嚟打邊爐一流
登龍街嘅食肆基本上我都覺得無伏
今次朋友揀呢間坐得舒服 而食物質素都唔錯
好多雞煲都成陣味 呢度抽風做得幾好 唔太大味
除左普通麻辣雞煲 仲有乾鍋揀 仲有最愛嘅串燒!

朋友唔食辣 所以叫左養生雜菌雞煲 (半隻) $168

中山脆鯇骨腩 $78
肉質比一般鯇魚彈牙得多 千其唔好淥太耐 會鞋

頂級手切牛頸脊 $188
呢個部位要嚟打邊爐一流

成日都好想食隨變雞煲,知道銅鑼灣開左一間就即刻約朋友去食裝修好靚好高級 坐得好寬敞好舒服環境一流呀!最緊要係雞煲水準keep到坐低後二話不說叫個大既中辣雞煲勁興奮佢特別之處係湯浸住雞煲,出面係乾撈住食既,成日覺得湯浸住會令到雞冇咩味,所以叫中辣,重口味啲點知 好 辣 呀不過辣得好過癮呀香料味入哂雞 質地又嫩又滑 啖啖雞肉好正呢煲野 一定要叫啲索味既配料我地叫左萵筍、牛柏葉、黃喉、金菇、墨魚滑、生菜、雲吞、大份牛頸脊,所有配料都好新鮮,特別係牛同田雞牛質地入口即溶,嫩滑入味田雞上枱時仲會旭下旭下即劏既啖啖田雞肉,好正朋友都食到好辣停哂手,得我一個繼續食好enjoy再叫左小食同埋串燒佢既串燒好入味,好香,牛吞、羊架、鴨腎、多春魚全部都係中意食既一次過滿足哂幾個願望當然,埋單時價錢唔平既不過,好值得因爲真係好中意食
成日都好想食隨變雞煲,知道銅鑼灣開左一間就即刻約朋友去食

裝修好靚好高級 坐得好寬敞好舒服

不過辣得好過癮呀
香料味入哂雞 質地又嫩又滑 啖啖雞肉
好正
呢煲野 一定要叫啲索味既配料

牛質地入口即溶,嫩滑入味
田雞上枱時仲會旭下旭下
即劏既
啖啖田雞肉,好正

朋友都食到好辣停哂手,得我一個繼續食
好enjoy

再叫左小食同埋串燒
佢既串燒好入味,好香,牛吞、羊架、鴨腎、多春魚
全部都係中意食既
一次過滿足哂幾個願望
當然,埋單時價錢唔平既
不過,好值得
因爲真係好中意食
  • 燒雞腎
  • 燒牛舌心
  • 燒多春魚
  • 田雞
2019-04-07 36 瀏覽
印象中我有食過佐敦嘅 隨變火鍋,最近知道銅鑼灣新店開張,黃金位置 登龍街 V Point,即刻當堂高級晒!加班之後決定去銅鑼灣蒲一蒲,時間過咗晚上10點就食特價宵夜,宵夜二人套餐優惠 更加抵食!樓底夠高唔會嘈,裝潢設計格調高級,落地大玻璃更能望到銅鑼灣嘅夜景,星期五嘅關係宵夜都好多人,我哋選擇坐近門口位置的吧枱,因為可以睇住師傅整串燒。宵夜有套餐叫,食物種類都幾多款式同埋豐富,我揀咗 頂級本地牛頸脊 $588。首先你餐前涼菜,涼拌青瓜 可以選擇麻辣到,咁貼心啊!我揀小辣已經麻香到不得了,越食就越刺激!真心正!再來風味燒烤,可以叫串燒,雞軟骨香脆,醃料味道夠咸夠辣,香口好味道!芝士年糕 流心爆漿小心燙口,芝士拉絲,味道濃郁到不得了,必吃這個。招牌雞煲一個,我們選擇了 招牌菜 隨變麻辣,雞煲 我選擇微辣,因為我聞到旁邊嘅麻辣都已經吞緊口水。與一般雞煲不同,來的時候已經是加了湯的雞煲,那濃郁的醬料加湯後仍然討好。湯的咸辣度適中,醬料本身夠晒火候,雞肉辣得惹味出色,肉質嫩滑。就連雞煲裏面嘅配菜我哋都食清光,真係麻辣得好出味!另一位主角係 頂級本地牛頸脊,一疊小的份量已經夠我哋兩個人大飽口福,牛

另一位主角係 頂級本地牛頸脊,一疊小的份量已經夠我哋兩個人大飽口福,牛頸脊肉色鮮紅,肉味超濃,脂肪比例平均,油花鮮美,入口香滑,厚切口感特別正,牛魔王表示心花怒放。

招牌手打丸,鵝肝墨魚丸、黑松露蝦丸,兩款都別出心裁,大粒又彈牙。

配菜的即炸響鈴同埋田園拼盤,一樣食到舔舔脷。

最後用隨變粉 吸晒成個湯底嘅精華,真係辣到飛起。

埋單時仲有雪糕糯米糍送,即刻涼透心。
總括嚟講呢個價錢食到咁高質素,銅鑼灣來說真係物超所值!下次加班後會再來食宵夜。

$300 (宵夜)
  • 燒雞軟骨