2018-11-16
同男朋友第一次食Omakase師傅發辦。一邊同師傳傾計,一邊用師傳教路既方法品嚐刺身,感覺好難忘🙏🏼!而且,服務員nice得黎又幾搞笑,傾得好開心。😋今次我地試左刺身,所有菜色都係時令刺身,而且兩人食,會送龍蝦刺身!龍蝦刺身爽口鮮甜,食到停唔到口😂前菜:水母刺身、蟹肉果凍、白子。白子經火焰輕灼,即溶既口感一試難忘。😭右口魚包住海膽同埋海苔,三重鮮味完美配搭,食上癮!😂好彩total有三件。八爪魚刺身沾左下面鹽板既鹽分,逼左d鮮味出黎👍🏻師傅教路,凡係貝殼類既刺身點鹽食都會好食d,帆立貝點左鹽食果然更好食😋師傅仲即興包左件入口即融既燒拖羅比我地嘆池魚王鮮嫩肥美,而且肉質爽口👍🏻柔滑既鮟鱇魚肝用脆餅夾住食,果種甜好似食緊甜品😭右口魚邊油分比左口魚多,肉質鮮嫩,入口即溶!吞拿魚刺身上面係吞拿魚眼肉,呢個配搭好新鮮😂師傅好風趣咁攞左隻吞拿魚眼叫我地影底留念,隻眼手掌咁手🤯鰻魚食得多,穴子魚你食過未?口感比鰻魚更軟滑,味道更鮮甜!😫😫以後食唔番鰻魚了我諗冇咩人可以抗拒海膽😏超新鮮,因為食到似芒果既鮮味!(師傅心情好,好大方咁加多左比我地🙈)食完刺身飲番碗熱龍蝦清湯,好完滿☺️btw材料係頭盤個龍蝦
師傅仲即興包左件入口即融既燒拖羅比我地嘆
池魚王鮮嫩肥美,而且肉質爽口👍🏻
柔滑既鮟鱇魚肝用脆餅夾住食,果種甜好似食緊甜品😭
右口魚邊油分比左口魚多,肉質鮮嫩,入口即溶!
食完刺身飲番碗熱龍蝦清湯,好完滿☺️btw材料係頭盤個龍蝦頭,一冷一熱,首尾相應,絕👍🏻
最埋食埋個黑芝麻味濃郁既雪糕作結😋
整體黎講,今次係品嚐日本料理既最高境界,係一次愉快難忘既用餐體驗