2018-12-15
天氣凍,就會好想食熱嘢! 適逢佳節,選擇左一餐超高質鐵板餐,五個感覺系統嘅一齊享受,視覺、聽覺、觸覺、味覺同嗅覺伊勢海老鉄板燒二人前$2288沙拉凍凍地食落夠清新。汁煮白鱈魚首先爆炒啲洋蔥,炒香之後再放落湯汁裏面煮,香甜美味。 鱈魚煮得十分香滑,連埋個美味湯汁,唔會太咸,可以作為一個湯品,我飲晒,好正!海膽汁煮龍蝦隻龍蝦好大隻,一睇就知係靚料。 將咁大隻龍蝦起肉,睇見已經流晒口水,顏色雪白,大件厚肉。 再將龍蝦頭上面嘅蝦膏起出嚟,混合海膽一起煮,蟹膏海膽醬,美味無窮。特別菜品係法國奶油白露筍,清脆爽甜,配搭下一道濃味和牛,一絕。熊本縣A5和王牛和王牛,即係和牛之王,呢塊和牛BMS (Beef Marbling Standard 油花標準等級)仲達到12級,一路睇住師傅煮,啲香味已經撲鼻而來,好香呀! 入口外層微脆,入口即溶。雖然係二人餐,但兩個人都可以按自己喜好揀選唔同熟成,好細心!和牛炒飯由炒蛋開始已經係一場藝術表演,每個步驟都好細心,一絲不苟。清酒雞湯用火點燃清酒湯,再加入雞湯同帶子,顏色清澈,滲出淡淡酒香。甜品可以揀雪糕同埋雪芭,我就揀咗柚子雪芭,有柚子肉,可以refresh口腔
伊勢海老鉄板燒二人前$2288
沙拉
凍凍地食落夠清新。
汁煮白鱈魚
海膽汁煮龍蝦
特別菜品
係法國奶油白露筍,清脆爽甜,配搭下一道濃味和牛,一絕。
熊本縣A5和王牛
和牛炒飯
由炒蛋開始已經係一場藝術表演,每個步驟都好細心,一絲不苟。
清酒雞湯
用火點燃清酒湯,再加入雞湯同帶子,顏色清澈,滲出淡淡酒香。
甜品
可以揀雪糕同埋雪芭,我就揀咗柚子雪芭,有柚子肉,可以refresh口腔同味蕾,為完美嘅一餐作結。