2021-09-04
日本嘅Omakase 就食得多 烤肉我都係第一次試🙈🙈係灣仔黎講 我覺得個性價比好高🤩(金牛座無誤)😎每位$380 既Omakase 到底包啲咩呢😍- 韓式前菜 - 生菜包配自家包飯醬- 韓式蒸蛋- 朝鮮小品 我揀咗吞拿魚他他😋- Steak 方面 有:熟成醬油牛肋骨、和牛羽下肉、是日熟成牛肉、韓國五花肉🥰我最鍾意嘅係個牛肋骨 因為真係好入味🥰🥰 五花肉就建議配生菜包一齊食 冇咁油膩👍 熟成牛肉同羽下肉 佢哋嘅熟成牛肉 係28-45日既熟成牛肉 先設熟成櫃 自行調整及跟進熟成程序 每舊肉都係獨一無二嘅味道😮👍 我哋加配多咗份和牛三角 入口即溶😀😀最後配多個熟成雪濃湯 用牛骨熬製 10分入味🤪 其他嘅食物 韓式蒸蛋入邊有海鮮👍 海鮮加上蛋 互相提升左大家嘅鮮味👏 吞拿魚他他就有小清新嘅感覺 始終今晚都食咗好多肉🙈飲品我哋叫咗 柚子檸檬梳打同荔枝梳打🍹最後仲有個芝士蛋糕做甜品 👍一頓豐富嘅晚餐 就用甜品作結尾🥰個人覺得餐廳環境其實好好 入面仲設有三間獨立又大嘅VIP房 係傾吓生意商務嘅好地方👍烤肉嘅時候 侍應會幫手 當然你都可以選擇自己烤 不過呢啲我梗係交返俾有經驗嘅人士啦😂
係灣仔黎講 我覺得個性價比好高🤩(金牛座無誤)😎
每位$380 既Omakase 到底包啲咩呢😍