2021-09-19
期待已久嘅星期五終於黎啦😊我同朋友早係兩星期已經預約呢間韓國燒肉餐廳,因為有得食Steak Omakase😝韓式前菜:一坐底就已經送上多款前菜,泡菜、醬油蟹仔、茄子🍆、芽菜等,我全部都好鍾意❤️自選前菜:全蛋紫菜包飯,清清地開下胃先,因為知道一陣會食好多肉😍所以前菜揀咗呢款,但唔好睇小,味道好好味😋雞蛋同啲蔬菜蘿蔔好夾,為我哋食燒肉作好準備😎韓式蒸蛋:新鮮熱辣出爐,上面鋪滿蟹子同蟹柳絲,激正😜Steak Omakase: 包括四款肉,熟成醬油牛肋骨、和牛羽下肉、是日熟成牛肉(美國USA Prime 等級,西冷黎架)同韓國五花肉😚肉質新鮮不在話下,每款各有千秋,食得我滿心歡喜🤩四款肉中我最愛熟成醬油牛肋骨,醬汁特別好味,燒得7成熟放入口簡直perfect 🥳食得太爽忍唔住加左個和牛三角😝聽服務員講,呢款作A4和牛,牛腹肉同腰脊肉中間嘅位置,真係夠晒刁鑽😝而咩叫有口感得黎又入口即化,呢個和牛三角比到答案你🤓Korean Special: 我哋叫咗熟成雪濃湯,配紫菜飯!係韓國嘅味道呢😇甜品就以雪糕🍦收尾,真係夠晒豐富呢間餐廳真係絕對推薦,食物好食之餘,服務都好水準
韓式蒸蛋:新鮮熱辣出爐,上面鋪滿蟹子同蟹柳絲,激正😜
甜品就以雪糕🍦收尾,真係夠晒豐富
呢間餐廳真係絕對推薦,食物好食之餘,服務都好水準