2021-09-04 24 瀏覽
韓式前菜有六小碟包括泡菜、水泡菜、豆芽、小棠菜、大蔥沙律、辣醬醃蟹仔,前菜可以任添。生菜包+自家包飯醬有生菜、紫蘇葉、蒜片、青椒再配搭麥脆青瓜條、蘿蔔條、蕃茄仔,包飯醬以味噌為主好惹味。韓式蒸蛋調味唔會太濃,加入蟹柳、冬菇、蟹籽,蒸蛋口感柔嫰軟綿綿,拌飯一流。韓牛他他生拌韓式牛肉,加上生雞蛋、雪梨、蔥花、秋葵,鮮味十足。Steak omakase韓國五花肉熟成牛肋骨用醬汁醃過,肉質鮮嫩,味道較濃,配生菜吃更佳。和牛羽下肉油花豐富、分布均勻,肉帶嚼勁,肉質香甜有口感。熟成牛肉選用美國prime西冷,因熟成過程,內層水分融入肌肉纖維中,使油花分布更集中且多汁。五花肉食落唔會太肥膩,夾生菜蒜片,感覺好fresh。熟成雪濃湯用大量牛骨熬成雪白濃湯,有幾片薄牛肉,唔會好柴。藍莓芝士蛋糕口感綿密,入口香濃,配上藍莓醬,食甜品好滿足。和牛三角轉多油脂,充滿油香,濃濃的牛味。店內自設熟成櫃,自行調整及跟進熟成程序,制成28-45日熟成牛肉,餐廳環境寬敞,有三間vip房,下次約一班朋友就啱哂,私隱度高,店員服務周到,耐心幫我地燒肉,問要幾成熟,燒好再煎成一口size。
韓式前菜

生菜包+自家包飯醬

韓式蒸蛋

韓牛他他
生拌韓式牛肉,加上生雞蛋、雪梨、蔥花、秋葵,鮮味十足。

Steak omakase
韓國五花肉
熟成牛肋骨用醬汁醃過,肉質鮮嫩,味道較濃,配生菜吃更佳。
和牛羽下肉油花豐富、分布均勻,肉帶嚼勁,肉質香甜有口感。
五花肉食落唔會太肥膩,夾生菜蒜片,感覺好fresh。

熟成雪濃湯
用大量牛骨熬成雪白濃湯,有幾片薄牛肉,唔會好柴。

藍莓芝士蛋糕
口感綿密,入口香濃,配上藍莓醬,食甜品好滿足。

和牛三角
轉多油脂,充滿油香,濃濃的牛味。