原來食傳統韓燒都可以有格調同浪漫❤️😍😍😆食韓燒都可以食到好似食高級西餐咁呢~~有專人服侍又有打卡裝修😍噃住啲jazz嘅歌勁正~~ - 我哋叫咗2份Steak Omakase,另外再加咗份和牛三角同2杯梳打(柑橘+提子)。先講Steak Omakase,包咗4款肉、大葱沙律、白切肉、韓式蒸蛋、生菜包、主食同甜品。 -聽職員你嗌熟成肉嗌咗呢個餐嘅話仲食完仲會勁細心咁樣向你分享咩叫熟成肉🐮🐮 食餐飯仲可以學到咁多嘢,真係好抵😂😂原來熟成肉就係將一塊牛肉放入熟成櫃,用低溫處理達至無菌狀態,牛肉就會自我分解自己嘅纖維,所以就會更加軟熟。有5小碟韓式前菜,可以無限refill!! .🐮●熟成牛肉● 經過低過4度嘅熟成過程,確保冇任何細菌滋生,加上US prime beef 嘅品質保證,未食之前影好期待!留意到肉質比平時嗰啲牛肉細嫩,一口咬落去滿口油花嘅感覺真係令人非常滿足!。●「蒸韓式水蛋」●.每個餐都會送一個㗎在!唔食牛肉我覺得係全餐飯嘅精髓😍😍極級好食 用高湯做底 配海量蟹柳同蟹子~~男朋友仲笑話唔怪得淨係分一啖畀佢食😂😂😂.●「醬燒牛肋骨」● .經過長時間用果汁醃製,分解咗部分肉嘅纖維,所以

🐮●熟成牛肉●

●「蒸韓式水蛋」●
●「醬燒牛肋骨」●

經過長時間用果汁醃製,分解咗部分肉嘅纖維,所以特別軟熟同鮮甜多汁,牛肋骨極之入味!口感極佳❤️😆😆
●「牛三角」●

咁多款最鍾意就係呢個, 一上枱見到方方正正,好厚身,雪花平均, 燒嗰陣仲有熊熊烈火😍😍😍激情四射!入口即溶!

💭💭💭
好味(9/⑩)
抵食 (7/⑩)
💭💭💭