翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
2021-05-03 73 瀏覽
• 避風塘炒蟹 原價$588經openrice訂座會有八折優惠,蟹炒得乾身但食落又唔會好乾,炸蒜都幾香口惹味,辣度有分大中小辣☺️• 污糟雞 經openrice訂座嗌蟹會送半隻雞,不過小肥妹唔鍾意榨菜,所以就淨係食咗一件咁多,我覺得佢個沙薑味都幾重,食落似蒸版嘅沙薑雞☺️• 酒香孜然骨 $128本身都鐘意食孜然味嘅嘢,依碟孜然骨夠哂味又香口,所以都幾啱我口味☺️• 拍薑芥蘭 $98就係用薑炒嘅芥蘭,正常冇特別☺️
• 避風塘炒蟹 原價$588

• 污糟雞

• 酒香孜然骨 $128

• 拍薑芥蘭 $98
就係用薑炒嘅芥蘭,正常冇特別☺️
2021-05-03 4176 瀏覽
今日帶媽咪出街食飯,老人家最鍾意食海鮮,所以就揀咗呢一間好多好評既翠林(openrice 仲有優惠添)! 👍🏻黃金流沙蟹一上枱俾個紅木架嚇親,超大份,賣相十分吸引,仲聞到陣陣蛋黃香,咸蛋黃碎密鋪成隻蟹,睇到都垂涎三尺。蟹殼相當堅固,要用啲力拆殼(過程雖然辛苦,但係絕對值得),蟹肉結實鮮甜,尤其蟹鉗啖啖肉,點上蛋黃碎同蟹油實屬絕配!蛋黃有炒過,好香亦唔會死咸。👍🏻污糟雞半隻農村鄉郊的走地土雞,經常周圍走好污糟,所污糟雞個名就係咁樣嚟。雞件放入去一個好淺好薄既竹盤到蒸,配以紅棗、蔥花和榨菜絲。面層仲略見雞油,足見雞件既肥美,食落有淡淡嘅荷葉味同黑胡椒味。 雞件斬到細細件,入哂味而且好嫩好多汁。👍🏻拍蝦香芋娃娃唔係上湯煮娃娃菜咁簡單,配上好綿滑既香芋、肉碎、芹菜、蝦肉。娃娃菜煮得好淋,索哂湯汁!👍🏻豉椒炒蜆蜆嘅份量好多,隻隻開口無沙!食落好有鑊氣,而且唔會太咸,不過羡汁有啲杰。💡餐廳座位超級闊落,職員好熱心介紹餐單上嘅優惠同食飯。💡OPENRICE 訂位叫一隻蟹仲送半隻雞添,而家龍蝦同花膠雞湯做緊八折!

👍🏻黃金流沙蟹

👍🏻污糟雞半隻

👍🏻拍蝦香芋娃娃

👍🏻豉椒炒蜆

💡餐廳座位超級闊落,職員好熱心介紹餐單上嘅優惠同食飯。

💡OPENRICE 訂位叫一隻蟹仲送半隻雞添,
而家龍蝦同花膠雞湯做緊八折!
  • 黃金流沙蟹
我呢隻海鮮控🦐🦞🦀,又出動去搵好嘢😋。今次去咗尖沙咀亞士里道,主打蟹嘅餐廳~~ 餐廳喺一樓,有好多靠窗座位,窗台仲放咗好多隻蟹蟹🦀公仔😍。服務好友善,仲不停加茶換碟,好細心黃金流沙蟹($588)有8️⃣折優惠🤩招牌蟹🦀有五款煮法,我揀咗唔辣又邪惡嘅😛 黃金流沙蟹好貴麗咁以紅色托盤上,黃金粒滿佈成隻大蟹,閃閃炩咁🌟🌟 蟹鉗有我手掌✋🏻咁大,蟹肉飽滿扎實彈牙,肉質鮮甜多汁,咸蛋黃夠哂惹味😋秘製污糟雞($188)污糟嘅意思係反樸歸真。荷葉蒸雞,加入味菜、紅棗🔴、蔥花⚪️、西蘭花🟢,色彩豐富,蒸得雞味香濃,雞肉軟滑清甜,滿有農家田園風味。豉椒炒蜆($88)豉辣炒得夠火喉,蜆肉保持鮮甜無沙、加上惹味微辣醬汁,好入味拍蝦香芋娃娃($128)顏色鮮艷,材料豐富,用上鮮蝦🍤、香芋、豬肉、紅色燈籠椒、娃娃菜等,蝦件好鮮甜,而香芋係煎炸過,比較香口。上湯🍲浸娃娃菜,特別香甜。

黃金流沙蟹($588)有8️⃣折優惠🤩

秘製污糟雞($188)

豉椒炒蜆($88)
豉辣炒得夠火喉,蜆肉保持鮮甜無沙、加上惹味微辣醬汁,好入味

拍蝦香芋娃娃($128)
  • 黃金流沙蟹
  • 秘製污糟雞
  • 拍蝦香芋娃娃
  • 豉椒炒蜆
2021-05-02 43 瀏覽
朋友話之前睇完《十二道鋒味》採訪過😌訂咗位捉咗Be一齊去食!! 又係有口福嘅一晚😋😋. 黃金流沙蟹 $588 (八折) 極邪惡‼️大堆頭嘅金色鹹蛋黃堆入面有一隻大肉蟹😍😍最鍾意成對蟹鉗啖啖肉!! 而且炒得好乾身嘅鹹蛋黃一啲都唔油膩過度!! 拆蟹拆得好開心!!!.秘製污糟雞(openrice 訂位 $free) 原個籠上嘅滑滑蒸雞的確有驚喜🌟加咗傳統醃菜&有益紅棗一齊蒸…夠哂入味又軟滑…大盤到我哋兩個人好落力都食唔哂!! . 豉椒炒蜆 $88啲蜆夠多肉又一粒沙都冇食到!! 值得讚👍算係一碟好稱職嘅香港風味海鮮小菜!!!. 拍蝦啫啫芥蘭菜 $117上枱時好有架勢😌店員會將已經熟咗嘅芥蘭…喺我哋面前倒落一個燒紅咗嘅鑊仔…即席炒呀兜呀😍😍香味即刻撲鼻而來!! 炒後依然爽脆嘅菜連埋咸香拍蝦一齊食好惹味! Be不斷夾食到停唔到!!
黃金流沙蟹 $588 (八折)
秘製污糟雞(openrice 訂位 $free)
豉椒炒蜆 $88
拍蝦啫啫芥蘭菜 $117
2021-05-02 46 瀏覽
一行三人,慶祝朋友生日,壽星女想食蟹,緊係搵朋友推介邊度有好介紹。尖沙咀翠林辣蟹舫🦀店主推薦:避風塘炒辣蟹🦀,辣蟹上枱三個人嘩嘩聲好勁,蟹非常之大隻,賣相非常之吸引,蟹腳卜卜脆有微微辣味,蟹肉好嫩好鮮好惹味,果然冇介紹錯👍🏼袐製污糟雞🐔,好少依家用蒸籠蒸雞,有荷葉墊底保留雞汁,雞肉入味嫩滑多汁配上榨菜絲、紅棗。非常好味😋豉椒炒蜆,蜆好大隻,隻隻都有蜆肉,又大碟又惹味,雖然用豉椒炒冇影響蜆肉鮮味,好值得推介👍🏼飛天通菜煲,熱辣辣少少辣,加入肉碎、蝦肉蝦醬炒得啱啱好唔會好濃,好入味😋店姨姨,服務態度非常之好。環境舒適。值得推薦比朋友😊
店主推薦:

店姨姨,服務態度非常之好。環境舒適。
值得推薦比朋友😊
2021-04-30 38 瀏覽
之前食過一次,今次來返尋味。😋.我地係open rice 訂台,有得送 秘制污糟雞。送半隻雞咁滯,份量超多,底下係荷葉,有紅棗同榨菜一齊蒸,雞肉超級嫩滑。.前菜係花生。.🌸二人世界 $788.<避風頭香辣蟹>出名海鮮菜式,香辣惹味,蒜蓉甘口焦香,香味浸透蟹肉,蟹肉口感結實甜美。食一塊想兩塊😋.<豉椒炒蜆>大排檔風味小炒,鑊氣足,鮮甜蜆加上惹味嘅醬汁,粒粒爆香好味😋。.<飛天通菜煲>食通菜煲,就係鍾意佢夠鑊氣同香口,呢個通菜煲超級回本,入面仲有新鮮蝦肉,再加辣椒調味,冇得輸!.呢度環境好,服務態度亦佳,下次同fd過來食!
之前食過一次,今次來返尋味。😋

我地係open rice 訂台,有得送 秘制污糟雞。

前菜係花生。

🌸二人世界 $788
<避風頭香辣蟹>

<豉椒炒蜆>

<飛天通菜煲>

呢度環境好,服務態度亦佳,下次同fd過來食!
2021-04-26
  • 避風塘香辣蟹
  • 避風塘炒蟹
  • 避風塘炒辣蟹
  • 飛天通菜煲
  • 秘制污糟雞
2021-04-30 3258 瀏覽
近排聽朋友講...喺OpenRice訂位order一隻蟹即享用8折仲會送半隻滑雞,聽落去好吸引所以約咗朋友去試一試避風塘炒蟹✨避風塘炒蟹有幾種款蟹俾你揀,以我就比較鍾意避風塘,因炒香蒜同埋仲有蒽段同埋辣椒🌶️好香辣開胃,先講隻蟹鉗估佢唔到真係隻蟹鉗就嚟大過我隻手掌拆好晒蟹鉗殼蟹肉超巨大咬落去啖淡好滑,撈埋啲避風塘蒜蓉好惹味,食得到好夠鑊氣如果細食嘅女仔同朋友share一隻蟹啱啱好✨污糟雞/半隻食完避風塘蟹,梗係要試吓污糟雞先即時order即蒸,一嚟到枱面見到咁大個蒸籠盒有啲呆咗,打開蒸籠聞到一陣陣好香嘅荷葉鋪滿晒雞肉份量都幾多,配上紅棗同榨菜,每一啖食到榨菜味同埋荷葉味好香口帶少少辣,雞肉肉質好鮮嫩夠晒腍,真係有驚喜估唔到咁好食✨黃金流沙蝦球 蝦球大大件一啖咬落去外層好鬆脆,裏面蝦球size好大食落去啖啖肉爽口彈牙呢度嘅自製沙律醬好特別裏面薯仔同埋粟米🌽原來同蝦球都好夾,沙律醬放咗喺雪櫃,所以係有少少凍,如果無雪凍過咁就Perfect✨通天飛通菜最後嗌左碟菜通天飛,原來燒熱左個砂鍋嚟到枱上即是放入通菜聽到成個砂鍋咋渣聲勁有鑊氣隔咗一陣撈埋蝦醬、蝦米同埋蒜蓉,蝦米夾埋一齊食即刻食到鹹香味道

所以約咗朋友去試一試避風塘炒蟹

✨避風塘炒蟹
如果細食嘅女仔同朋友share一隻蟹啱啱好

✨污糟雞/半隻
食完避風塘蟹,梗係要試吓污糟雞先
即時order即蒸,一嚟到枱面見到咁大個蒸籠盒有啲呆咗
估唔到咁好食

✨黃金流沙蝦球

✨通天飛通菜
勁有鑊氣
隔咗一陣撈埋蝦醬、蝦米同埋蒜蓉,蝦米夾埋一齊食即刻食到鹹香味道非常濃郁,通菜一啲都唔過火,超爽口。越食越惹味

整體的話喺度食炒蟹又有八折再送蒸雞半隻,連埋茶芥 加一真係好抵

2021-04-29
15 分鐘 (堂食)
  • 避風塘香辣蟹
2021-04-29 115 瀏覽
有時候真係要獎勵自己食餐好嘅,所以今次我哋去咗食蟹😍,今餐真係超豐富。黃金流沙蟹($5️⃣8️⃣8️⃣)呢隻蟹🦀真係超級大,好少食咁大隻蟹。佢望落去其實有啲似避風塘炒蟹,但係佢呢個係鹹蛋版既。佢鹹蛋味十足,好惹味,啲蟹肉好鮮甜。我同朋友最鍾意拎住隻蟹鉗食,真係啖啖肉,😍超級爽。豉椒炒蜆($8️⃣8️⃣ )呢個炒蜆鑊氣十足,豉椒味好濃,其實我哋好想叫碗飯🤣,因為真係好啱送飯食。秘制污糟雞($Free)其實呢隻雞係送㗎😉,依家只要提早一日喺OpenRice訂位食蟹,就會送半隻污糟雞🐥,真係好鬼抵。其實佢係蒸雞嚟,上面鋪咗榨菜同埋紅棗,所以啲雞肉已經入晒味😆,我哋都係第一次食,估唔到又幾好食喎。拍蝦香芋娃娃菜($1️⃣2️⃣8️⃣)呢個係我的最愛🤩,佢下面係娃娃菜,上面鋪滿肉碎,蝦🦐同埋芋頭,所以個湯係超鮮甜。另外,佢啲菜同芋頭吸哂啲湯😋,呢個一定要試。

黃金流沙蟹($5️⃣8️⃣8️⃣)
黃金流沙蟹

豉椒炒蜆($8️⃣8️⃣ )
豉椒炒蜆

秘制污糟雞($Free)

秘制污糟雞

拍蝦香芋娃娃菜($1️⃣2️⃣8️⃣)
拍蝦香芋娃娃菜

拍蝦香芋娃娃菜
2021-04-29 81 瀏覽
以後食蟹 都會諗起呢間翠林辣蟹舫🦀 位於尖沙咀亞士厘道 裝修比較懷舊酒家 有大枱有卡位 岩哂唔同組合親朋好友食番幾個小菜海鮮🤤宜家係OpenRice book位食蟹 仲會送半隻污糟雞😱 一場嚟到當然要食返隻蟹啦 呢度一共有五款口味既蟹 分別係避風塘炒蟹 黃金流沙蟹 蟹油醬香辣蟹 薑蔥乾煏蟹同黑白胡椒蟹🤤 我地就揀左試黃金流沙蟹 落單唔駛好耐就有得食啦🤩 呢隻蟹既賣相真係不得了 非常大隻 舖滿鹹蛋黃脆脆😛 蟹走過油勁香脆 火候拿捏得啱啱好 肉質好鮮嫩 蟹肉一梳梳 好鮮甜😍送既污糟雞同樣好有睇頭 大大既蒸籠入邊放住同荷葉一齊蒸既榨菜紅棗雞🐔 雞肉好滑 味道好濃好惹味丫😋另外我地仲叫咗兩個小菜 分別係飛天通菜同柑桔骨🍊 通菜店員會係你面前放入鐵鍋 炸炸聲 熱辣辣超有鑊氣😍 柑桔骨賣相吸引 食落酸酸甜甜好開胃好好食👍🏻 全晚店員都熱情款待 仲會不停幫你換碟 值得再去🌟

我地就揀左試黃金流沙蟹 落單唔駛好耐就有得食啦🤩

污糟雞

另外我地仲叫咗兩個小菜 分別係飛天通菜同柑桔骨🍊
柑桔骨
飛天通菜

柑桔骨
飛天通菜
2021-04-29 30 瀏覽
搵食行遠D,今次又去尖沙咀食蟹!通常D 人都係叫避風塘炒蟹同埋黃金流沙蟹呢d 扣牌炒蟹,但因為我地試過了,所以今次決定試下薑蔥炒蟹。個waiter 拎隻蟹埋黎時已經聞到超香既薑蔥味!d蟹鉗真係好大隻,絕望係啖啖肉,仲要係新鮮美味既蟹肉!最正係有8折優惠,仲送埋古法污糟蒸雞,雞肉蒸得好滑好入味,配埋d西蘭花好好食!為左飽肚,我地叩多左兩個餸。酒香孜然骨:孜然味濃,炸得好香口,超好食!拍蝦飛天生菜:雖然有d 油,但d蝦肉好彈牙,上菜時waiter 仲會加落個熱鍋到煮到啪啪聲,相當有趣😍
搵食行遠D,今次又去尖沙咀食蟹!

為左飽肚,我地叩多左兩個餸。

酒香孜然骨:孜然味濃,炸得好香口,超好食!

尖沙咀❤️翠林辣蟹舫🦀食惹味海鮮薑蔥乾煏蟹🦀買點菜,薑蔥炒蟹,非常惹味👍🏻調味妥當,炒得好有鑊氣🔥而且賣相好靚,拎上嚟嘅時候好似好精緻咁😍非常吸睛😁豉椒炒蜆豉椒炒蜆嘅味道亦都係非常惹味👍🏻而且個醬汁唔會過鹹🥰仲食到蜆嘅鮮味,蜆都算新鮮,每隻都脹卜卜咁😋拍蝦芋頭浸娃娃菜🥬呢個菜估佢唔到幾好食😅雖然係啲家鄉或者家常嘅菜式,但係個芋頭加咗落啲娃娃菜度,好似有啲芋泥味咁😂而且亦令個飽腹感更加高☺️半隻污糟雞🐥而家買蟹仲會送半隻污糟計,我做雞用蒸籠上菜,賣相吸引,已入面有少少嘅調味,主要用咗紅棗同埋其他香料😊雞件幾滑環境方面,餐廳嘅環境算係舊式酒樓嗰種格局,地方幾闊落😂不過如果冷氣可以再大啲就好啦🤣如果大家經過尖沙咀,想食一啲家常菜或者海鮮嘅話,有興趣都可以睇吓佢哋嘅餐牌💕睇吓有冇你嘅心水菜💞翠林辣蟹舫 (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖
尖沙咀❤️翠林辣蟹舫🦀食惹味海鮮

薑蔥乾煏蟹🦀
薑蔥炒蟹🦀

豉椒炒蜆嘅味道亦都係非常惹味👍🏻而且個醬汁唔會過鹹🥰
豉椒炒蜆
仲食到蜆嘅鮮味,蜆都算新鮮,每隻都脹卜卜咁😋

拍蝦芋頭浸娃娃菜🥬
浸娃娃菜

半隻污糟雞🐥
半隻污糟雞

翠林辣蟹舫 (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖
2021-04-25
薑蔥炒蟹🦀
浸娃娃菜
翠林辣蟹舫📍尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖避風塘炒辣蟹$588 🦀嚟到呢度當然要叫招牌菜式避風塘炒辣蟹果然名不虛傳 上枱嘅時候已經嘩一聲超大隻鋪滿晒炸蒜頭 好香🤪時間火候控制得啱啱好 蟹肉仍然保持鮮嫩一路食嘅時候啲蟹汁仲會滴出嚟 食到舔舔脷 必叫‼️污糟雞半隻 $188🐥用荷葉鋪底 再加上榨菜 紅棗用蒸籠蒸蒸出嚟嘅雞嫩滑無比 亦都好入味原來而家用OpenRice訂枱 可以送半隻污糟雞😱大家嚟嘅時候記住用OpenRice book枱啦🤭酒香孜然骨$128🐷有啲似蒜香骨 但係加咗孜然粉落去醃火候控制得好好 鎖住肉汁之餘 外皮都好香脆拍蝦香芋娃娃$128🥬食咗好多肉 於是叫個菜估唔到呢度連一個菜都咁有驚喜呢款我都係第一次食娃娃菜嘅湯頭加入左大量嘅蝦皮 蝦肉🦐有鹹鮮嘅味道 而且有炸芋頭 十分之好味娃娃菜吸晒啲汁好鮮味 連個湯頭都十分好飲整體十分滿意 連前菜嘅花生都好好味😋下次實會再返嚟食
翠林辣蟹舫

娃娃菜吸晒啲汁好鮮味 連個湯頭都十分好飲

整體十分滿意 連前菜嘅花生都好好味😋
下次實會再返嚟食

2021-04-26 40 瀏覽
🥳發現翠林辣蟹舫在OpenRice 訂座可8折食蟹還送半隻污糟雞,毫不猶豫就去下單了!👏🏻避風塘香辣蟹「⭐️9/10」炒辣蟹,有小辣、中辣、大辣、勁辣之分。對於並非很能吃辣的我,點了小辣也完全可以接受。😍避風塘炒辣蟹上桌已經氣勢十足,油色紅艷,蟹肉金黃澄亮,炸蒜等配料覆蓋蟹面,焦香、蟹肉香、蒜香、椒香混於一體,香味四溢,絕對讓人食慾大開。蟹鉗超級大隻,上桌前還被拍碎過,吃起來很方便,這麼大的蟹鉗肉塞進嘴,爽!🍖酒香孜然骨「⭐️7/10」孜然骨香味濃郁,既能保持肉汁又容易咬開,雖然好吃不膩,但就略嫌未覺有酒香!🐔污糟雞「⭐️9/10」雖然是訂座送的,但一點也不馬虎,用蒸籠荷葉蒸出來的半隻雞份量很大,肉質鮮嫩多汁,配上紅棗、炸菜絲、薑絲美味又滋補,還夾雜著一股淡淡的荷葉香味,實在別有一番風味。✈️飛天通菜煲「⭐️8/10」這是我吃過最喜歡的通菜,原煲即炒即上,鑊氣火候十足,香氣四溢,滿口的意猶未盡!🥧紅棗蒸糕「⭐️9/10」店家最後還熱情送上了這道甜品作完美的終結,蒸糕軟糯而帶有彈性,還有淡淡的紅棗清香!⛳️餐廳不定期都有推出優惠,性價比超高,意外的是除了有出色的辣蟹,連小菜也非常高質,店員服務殷勤,周

🥳

👏🏻
避風塘香辣蟹

😍

🍖
酒香孜然骨
「⭐️7/10」

🐔
污糟雞

✈️
飛天通菜煲
「⭐️8/10」

🥧
紅棗蒸糕

⛳️
餐廳不定期都有推出優惠,性價比超高,意外的是除了有出色的辣蟹,連小菜也非常高質,店員服務殷勤,周不時幫忙換碟,這麼好的餐廳值得推薦給大家吧!

2021-04-25 1899 瀏覽
我同閨密都係正宗蟹痴🦀真係無蟹不歡🙆‍♀️呢間翠林辣蟹坊都bookmark左一段時間🙌 趁假期一齊去食好西🤗避風塘炒蟹🦀 $588上枱已經感受到氣勢既鎮店之寶既避風塘炒蟹🦀大大隻蟹鉗啖啖肉❤️ 蟹肉飽滿紮實又好鮮甜👍 利用蒜香十足的避風塘做法香辣惹味😍令人回味無窮🤩潮式酸菜魚 $168一上菜即刻飲啖湯先🙌湯方面覺得唔錯,酸酸地唔算好辣🌶而且飲完都唔會好口渴🙌酸菜經過處理就咁食都唔會覺得太酸,最值得讚嘅係呢度嘅酸菜魚用咗龍躉肉代替生魚😋不單子大大片無骨之餘仲好滑添🤩秘製污糟雞 $0聽個名就好特別🤪原來就係用籠仔把雞放係荷葉上同炸菜紅棗一齊蒸😝荷葉嘅所有香氣都滲晒入新鮮雞件度👍每啖肉都佈滿荷葉香及濕潤感👏正拍薑芥蘭 $88芥蘭炒得鮮綠柔嫩,芥蘭本身有既獨特的甘香用香辣的薑去炒🤲濃濃既薑味芥蘭食落好爽脆清甜😍秘製紫薯紫米露 $38紫薯控見到隔離枱叫🤲自己明明好飽都認唔住叫返個黎食😬紫薯蓉煮到好軟滑❤️與紫米既小小煙韌口感又唔會好甜👍👍👍整體來講每味餸都好好食而且份量都幾大碟🙆‍♀️我地兩個食到捧住個肚走😂仲要打包😝店員又會主動幫忙換骨碟盡量令到枱面乾淨🥰

避風塘炒蟹🦀 $588

整體來講每味餸都好好食而且份量都幾大碟🙆‍♀️
  • 鎮店之寶避風塘炒辣蟹
  • 潮式酸菜魚
1K
同事話上星期去完翠林辣蟹舫食蟹, 話做緊promotion好抵而且仲好好食, 聽完佢講再上網望下好似又真係幾吸引, 就約埋黎試下。上到去先知原來餐廳咁大, 而且座位超閣落, 卡位舒服而且卡板夠高, 幾有私穩度。而且餐廳仲有放左好多自家蟹公仔, 幾得意!店員親切有禮, 坐低後就奉上茶同花生。唔洗多睇, 今次係衝住佢既蟹而黎既, 原價$588 8折再送半隻秘制污糟雞!! 另再加兩個都係做緊8折既小菜share黑椒蜂蜜牛仔粒牛仔粒軟腍一d都唔韌, 有牛香食落唔似cheapcheap牛粒, 薯仔外層有焦香, 黑椒味夠出, 加上甜甜蜜味。比較特別係紅椒青椒同洋蔥切成細細粒, 蜜糖黏住依D配料粒係牛柳粒表面, 食既時間好似更加融合, 又有口感!炒芥蘭芥蘭一般較粗身同硬身, 中意大廚將芥蘭斜切, 更方便進食之餘有助口感! 芥蘭本身夠新鮮夠嫩, 入口爽脆帶甜。蟹油醬香辣蟹主角!! WOW連埋紅色小型牌坊上菜, 陣霸氣出哂黎, 賣相吸引! 肉蟹份量足, 蟹蓋位置有團團蟹膏, 蟹鉗位肉感滿滿, 拆完嗀擺入口個下好爽, 隻蟹本身一定新鮮, 因為蟹肉札實, 鮮味唔痴殼。而佢既蟹油醬亦調得好好, 咸香惹味並帶辛

黑椒蜂蜜牛仔粒

炒芥蘭

蟹油醬香辣蟹
主角!! WOW連埋紅色小型牌坊上菜, 陣霸氣出哂黎, 賣相吸引! 肉蟹份量足, 蟹蓋位置有團團蟹膏, 蟹鉗位肉感滿滿, 拆完嗀擺入口個下好爽, 隻蟹本身一定新鮮, 因為蟹肉札實, 鮮味唔痴殼。而佢既蟹油醬亦調得好好, 咸香惹味並帶辛辣, 濃郁度令蟹身掛滿醬汁, 果然好正!

秘制污糟雞
送既雞都咁份量咁足, 我表示很高興
雞件蒸得滑溜, 帶淡淡荷葉清香, 面頭鋪上柞菜, 紅棗, 個人中意一片紅棗連同雞件入口, 甜甜既紅棗香加埋雞油香, 好味而且整道菜味道天然無味精!

今次無信錯人, 蟹真係冇得頂, 整體係有質素, 已經夾定過兩星期再黎食薑蔥蟹~~