2021-04-30 3258 瀏覽
近排聽朋友講...喺OpenRice訂位order一隻蟹即享用8折仲會送半隻滑雞,聽落去好吸引所以約咗朋友去試一試避風塘炒蟹✨避風塘炒蟹有幾種款蟹俾你揀,以我就比較鍾意避風塘,因炒香蒜同埋仲有蒽段同埋辣椒🌶️好香辣開胃,先講隻蟹鉗估佢唔到真係隻蟹鉗就嚟大過我隻手掌拆好晒蟹鉗殼蟹肉超巨大咬落去啖淡好滑,撈埋啲避風塘蒜蓉好惹味,食得到好夠鑊氣如果細食嘅女仔同朋友share一隻蟹啱啱好✨污糟雞/半隻食完避風塘蟹,梗係要試吓污糟雞先即時order即蒸,一嚟到枱面見到咁大個蒸籠盒有啲呆咗,打開蒸籠聞到一陣陣好香嘅荷葉鋪滿晒雞肉份量都幾多,配上紅棗同榨菜,每一啖食到榨菜味同埋荷葉味好香口帶少少辣,雞肉肉質好鮮嫩夠晒腍,真係有驚喜估唔到咁好食✨黃金流沙蝦球 蝦球大大件一啖咬落去外層好鬆脆,裏面蝦球size好大食落去啖啖肉爽口彈牙呢度嘅自製沙律醬好特別裏面薯仔同埋粟米🌽原來同蝦球都好夾,沙律醬放咗喺雪櫃,所以係有少少凍,如果無雪凍過咁就Perfect✨通天飛通菜最後嗌左碟菜通天飛,原來燒熱左個砂鍋嚟到枱上即是放入通菜聽到成個砂鍋咋渣聲勁有鑊氣隔咗一陣撈埋蝦醬、蝦米同埋蒜蓉,蝦米夾埋一齊食即刻食到鹹香味道

所以約咗朋友去試一試避風塘炒蟹

✨避風塘炒蟹
如果細食嘅女仔同朋友share一隻蟹啱啱好

✨污糟雞/半隻
食完避風塘蟹,梗係要試吓污糟雞先
即時order即蒸,一嚟到枱面見到咁大個蒸籠盒有啲呆咗
估唔到咁好食

✨黃金流沙蝦球

✨通天飛通菜
勁有鑊氣
隔咗一陣撈埋蝦醬、蝦米同埋蒜蓉,蝦米夾埋一齊食即刻食到鹹香味道非常濃郁,通菜一啲都唔過火,超爽口。越食越惹味

整體的話喺度食炒蟹又有八折再送蒸雞半隻,連埋茶芥 加一真係好抵

2021-04-29
15 分鐘 (堂食)