2020-11-20 114 瀏覽
最近疫情緩和,見這間餐廳做緊半價,幾抵食。餐廳內有很多可愛的蟹公仔,叫人也放鬆心情用膳。首先黎的就是話梅涼瓜好濃郁的話梅味,涼瓜清涼爽口,甜中帶點苦,再有回甘味,配上話梅,變成甜酸味作為前菜一流,令人十分開胃。之後就係今晚的主角~黃金流沙蟹,見到就嘩一聲,賣相一流,砌返成隻巨蟹出黎,霸氣十足。先試試佢d流沙先,香脆帶略略的鹹蛋味。蟹殼十分堅固加上鹹蛋脆脆,小弟開蟹時,脆脆四飛 ,幸好只是蟹鉗位堅固。蟹肉鮮甜彈牙,十分鮮味,香脆可口。香煎元貝帶子,賣相又相當吸引,一相一對,情侶和閨蜜啱晒上碟已聞到洋蔥香味。每人有三隻大帶子,帶子入口鮮甜細滑,一不小心帶子已流入喉嚨內 。拍蝦啫啫芥蘭煲,我十分欣賞這餐廳的細心位,這道菜餐廳特地分碟拿來,再在客人面前才把芥蘭倒入熱熱的即時香味拍拍聲四處躍起。芥蘭爽口配上肉粒和微微的鹹魚粒,可減吃蟹之膩度。最後一道菜就是,古法羊腩煲,煲到很冧很入味,裏面有馬蹄,枝竹,冬菇,筍,重點係十分重羊味,正,侍應會定時黎幫你,翻煲底以免癡底。整體來說,CP值高的餐館,推薦~期待下一次再來吃其他的蟹款式。

首先黎的就是話梅涼瓜
作為前菜一流,令人十分開胃。
之後就係今晚的主角~
先試試佢d流沙先,香脆帶略略的鹹蛋味。
蟹肉鮮甜彈牙,十分鮮味,香脆可口。
香煎元貝帶子,
賣相又相當吸引,一相一對,情侶和閨蜜啱晒
上碟已聞到洋蔥香味。
即時香味拍拍聲四處躍起。
芥蘭爽口配上肉粒和微微的鹹魚粒,可減吃蟹之膩度。

2020-11-10
2020-09-24 2089 瀏覽
秋天是吃螃蟹的最佳時節,今次來到翠林辣蟹舫,想品嚐滋味的“蟹逅”。餐廳環境寬敞,坐在卡位慢慢享受。胡椒蟹放在紅色木架上,十分巨型吸睛。蟹長得超肥美,本屬寒涼,搭配袪寒的黑白胡椒,選用濃烈芳香的黑胡椒,及香而不嗆的白胡一起炒,口感豐富、多層次。香氣撲鼻的胡椒蟹,蟹鉗已被敲碎,看到柔嫩雪白的蟹肉,惹人垂涎! 胡椒味完全滲入蟹肉中,香辣入味,洋蔥絲吸收了蟹肉的精華,特別香甜,十分鮮香,別有一番滋味,令人吮指回味。黑蒜京蔥牛肉$98京蔥牛肉,鑊氣十足,牛肉份量很多,炒得剛剛好,肉質保持嫩滑。京蔥及黑蒜爆香後,更襯托出牛肉的鮮味,令人一口接一口,停不下來。

黑蒜京蔥牛肉$98
2020-08-19 2236 瀏覽
我本人呢就鐘情日本菜,但係呢就有個中菜胃,之前係外國時,隔日就想食中菜,而家返黎香港,雖然冇咁誇張,但時不時就想食中菜,咁啱今日女友話都想食,咁自然就一拍即合啦,我地去左間位於尖沙咀叫翠林辣蟹舫既中菜館,朋友介紹話啲蟹唔錯,所以就決定去試試。去到時晚市唔算多人,當時仲係疫情時期,好彩仲可以出去食飯,但客人真心唔多。我地叫左個避風塘香辣蟹、桂花陳皮鱔、蜜桃咕嚕肉、避風塘海鮮炒飯。首先黎左個避風塘辣蟹先,最鐘意就係個炸蒜,連埋蟹肉一齊食,超正,蟹肉份量唔少,兩個人食啱啱好,成隻蟹炸過之後,外殼超脆,雖然唔會食埋,但連啲炸蒜一齊‘選’黎食,好正。跟住黎到桂花陳皮鱔,個鱔肉又係炸過,連桂花醬一齊炒,酸酸甜甜,好開胃,鱔肉雖然炸過但仲有鮮味,咬落彈牙又脆脆地,唔錯。跟住蜜桃咕嚕肉都上埋枱,咕嚕肉炸到金黃色,咬落去啖啖肥豬肉,有種入口即溶既感覺,雖然好邪惡但我鐘意🤤,配埋酸酸甜甜既蜜桃,好夾👍🏼最後先上避風塘海鮮炒飯,賣相勁吸睛,將啲飯砌成條魚,第一次見,立即相機食先;但當時其實已經大半飽,以為唔會點食得落,點知又出奇地好食,最後成碟清😋 啲飯粒粒分明,火喉控制得好好,炒飯有味得黎又唔咸,又勁多蝦

最後先上避風塘海鮮炒飯,賣相勁吸睛,將啲飯砌成條魚,第一次見,立即相機食先;但當時其實已經大半飽,以為唔會點食得落,點知又出奇地好食,最後成碟清😋 啲飯粒粒分明,火喉控制得好好,炒飯有味得黎又唔咸,又勁多蝦肉,真心有驚喜,推介。

2020-07-13
  • 避風塘香辣蟹
  • 食神炒飯
2020-07-15 2164 瀏覽
最近疫情已經慢慢穩定,有啲餐廳就推出優惠嚟吸引翻啲人嚟食,但估唔到呢間竟然可以做到半價,一隻蟹由$588去到$294🤑,就梗係嚟食吓啦🥴,都好耐冇食過🦀不過都好full吓,都bk到2030先約到👍🏻👍🏻蟹有多種整法,我鍾意有啲鑊氣,重口味就梗係揀避風塘炒蟹,再加幾樣小菜,每樣小菜都有半價,圍翻上嚟都係$50~$70,非常抵食😛😛呢隻都有番一定斤量,total分到6嚿,再加兩隻大蟹鉗🤩啲蟹拉過吓油,啲蒜焦香味出晒嚟,內裏就一梳梳純白既蟹肉,兩者相輔相成,簡直食唔停口🤩🤩黃金豆腐簡直多到俾幾個人都綽綽有餘,不過佢真係完全表現到咩係外脆內軟🥴啲豆又好香,豆腐又滑,真係完全係手工菜,每樣都好小心處理先做到呢個效果😆😆香辣炒土豆絲呢樣野真係比較少食,不過佢啲薯仔炒得幾爽口,帶啲辣味又幾過癮😛蓮藕欖菜炒雞柳呢個送飯一流,蓮藕又炒得爽脆,雞柳同欖菜炒埋一齊,增加層次感,唔會食得咁悶🥳食咁多香口野就梗係要杯嘢gur一gur,呢杯水蜜桃梳打真係飲到透心涼,啲果肉係真係鮮果肉,唔係罐頭貨,啲材料落足心機😚👍🏻

香辣炒土豆絲
蓮藕欖菜炒雞柳
  • 避風塘炒蟹
  • 黃金豆腐
近幾年來辣蟹、雞煲都在香港盛行,今次同朋友出走,試一試好多人都說不錯的【翠林辣蟹舫】最出名的菜式包括避風糖香辣蟹🦀、食神炒飯,以及各式小炒、肉類、海鮮。在辣蟹眾多餐廳料理中,這裡特色屬於出眾的。就算是口味偏西式化的客人,也絕對能夠欣賞辣蟹、雞煲呢。 尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖 Shop A, 1/F, Astoria Building, 24-38 Ashley Road, Tsim Sha Tsui 去到天星大廈1樓上去,點知係後門嚟,要落返去過隔黎先份得,大家小心找錯門口喔!認住呢個入口,咁就岩架啦!上到去中式餐館環境,辣蟹、雞煲為打,所以都係偏中式的裝修,設計元素比較貼近親民,整個格調很舒適,服務員非常友善,沒有西餐廳可能會感受到的拘束和講究,價錢也合宜,選擇很多,設加一 。餐牌簡潔,另有半價即刻抵很多呢!▪️黃金豆腐炸豆腐加埋鹹蛋嘅鹹香,令到平平無奇嘅豆腐增加左一份層次感,細細粒,一口一口,清得最快喔!將豆腐炸至香脆,真正外脆內軟,再沾滿濃香的鹹蛋黃,令人回味再回味,好受歡迎呢。▪️薑蔥生蠔煲喜歡吃薑辣味,所以對呢個薑蔥生蠔煲都有唔錯既印象,上枱時還是「咋咋聲」。

尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖

認住呢個入口,咁就岩架啦!

餐牌簡潔,另有半價即刻抵很多呢!

▪️黃金豆腐

▪️薑蔥生蠔煲
薑蔥生蠔煲

正常煮生蠔會略為收縮,但呢度收縮完都非常大隻,整體夠晒鑊氣,有薑有蔥去煮好惹味,蠔肚夠肥有光澤。

▪️食神炒飯 半價後$99
好有心思既擺盤呀!魚狀的炒飯第一次見,相當吸睛!!!命名為「食神炒飯」夠字,夠晒霸氣但佢係一條魚既關係又好似唔係好襯喔。
食神炒飯

炒飯上鋪上魚子,即刻矜貴又好看。魚身既紋理,都好似有小小像樣,入面有蝦粒、菜粒同蟹籽,幾層口感好豐富。重點就係炒飯要炒得非常乾身先好食,呢度炒既功力我比100分,非常分明,富豐富嚼口,好彈牙,不錯!!!
食神炒飯

▪️秘製麻辣雞煲(半隻)
雞煲好像怎麼都吃不厭,醬汁濃郁,香辣惹味,裡面滿滿的洋蔥和豆卜,味道很香,煮久後洋蔥軟化 ...豆卜仲要好入味。

眼看雞件都有好多,吸收哂麻辣汁,每件雞都好大件,啖啖肉,嫩滑程度都足夠!
秘製麻辣雞煲(半隻)

▪️避風糖香辣蟹🦀
是日主角!!!其實除了避風塘炒蟹,都仲有好多選擇。包括黃金流沙、黑白胡椒蟹、薑蔥蟹等等。
避風糖香辣蟹🦀

呢款以紅木架上檯,好有中式味道,賣相吸引!上桌已聞到鑊氣的香味,一隻蟹足夠三至四個人分享,避風塘炸蒜粒炒得香而唔油膩,好爽好脆。
避風糖香辣蟹🦀

香辣蟹,調味很出色沒有太濃的咸鮮味,配飯就一流,蟹肉香口結實仲好鮮甜,每一口啖啖肉,好味道。蟹殼都容易打開,不太辛苦拆殼算為方便。另有濕紙巾供應,貼心喔。
避風糖香辣蟹🦀

辣蟹、雞煲早已並非綽頭,這種雞煲通街都有,但要做得好,勝利就在細節上。這是最近在九龍區吃過不錯的雞煲雞煲迷可以去試試。而辣蟹都是特別的,又惹味又香甜。
食神炒飯
秘製麻辣雞煲(半隻)
5天前 0 瀏覽
翠林辣蟹舫 (尖沙咀). ⚜️避風塘炒辣蟹⚜️.基本上每枱必叫的菜式,賣相吸睛,蟹都非常大隻! 避風塘炒蟹個蟹身好香,充滿住炸蒜粒,熱辣辣脆卜卜的外層包住好嫩嘅蟹肉,好入味,真係呢到嘅必叫!.⚜️泡椒鳳爪⚜️.呢個其實係啲前菜小食黎,涼拌對我而言有少少辣,但好好食鳯爪好爽,佢有幾舊酸甜蘿蔔解辣.⚜️咕嚕肉⚜️.一上枱又紅又綠好靚,咕嚕肉無肥膩嘅味道,啖啖肉,濃郁而又入味.⚜️酸菜魚⚜️.酸菜魚嘅魚選用龍躉魚塊,邊位連少少魚皮好正充滿膠質,勁香魚油,酸菜魚個湯又味道適中,正🥰🥰🥰.📌 翠林辣蟹舫 (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#foodblogger#hkfoodblogger#hkgirl#foodporn#hkfoodblogger#foodstagram#foodie#尖沙咀美食#翠林辣蟹舫

⚜️避風塘炒辣蟹⚜️

⚜️泡椒鳳爪⚜️

⚜️咕嚕肉⚜️

⚜️酸菜魚⚜️
📌 翠林辣蟹舫 (尖沙咀)
—————————————————————-
6天前 0 瀏覽
以前成日食蟹都比人鋸到一頸血,最近知道翠林辣蟹坊做減價,朋友話都幾劈價下,就專登仆去試下,估唔到真係連佢地啲招牌菜都有減價,唔怪得每枱都有一盆盆好架勢嘅蟹啦!二百零蚊都好大隻呀!個蟹拑彈口到呢~跟住食埋佢個一字骨、酸菜魚同埋泡椒雞腳,配角都可以啦,我地專登叫半價果啲小菜,所以成餐性價比都好高!個人認為佢嘅避風塘炒嘅味道都好到家,一粒粒炸蒜粒炸得勁香口,油亦到過得好乾身,所以無乜油膩感。係幾讚嘅,不過因為一人點一樣,變咗一字骨同埋蟹都用咗避風塘式炒法,幾驚好油膩呀~!
6天前 0 瀏覽
相約朋友出來聚聚,他找來尖沙咀炒蟹專門店,好讓大家坐得舒舒服服享受ㄧ餐。入座後看看餐牌,原來有多款小菜和各款炒蟹都有半價,今晚又可食平D!來到專門店當然要點招牌避風塘炒蟹來食,上檯時已傳來陣陣蒜香,都急不及待帶上手套拆開蟹殼咬下去,蟹身飽滿,肉質扎實鮮味,可見十分新鮮。加上大量炸蒜和辣椒,味道微辣又惹味,口水不斷在流。黃金流沙蝦球又ㄧ道必食菜式,外層酥脆皮包著超爽口虎蝦,咬下去不但沒有油膩感,內層還帶點微酸的沙律汁和頂部的鹹蛋黃碎,多種的味道在口腔混合,估不到出奇地夾,正!黃金豆腐外脆內軟,熱辣辣要趁熱,但食時要小心燙咀。紅燒頂鴿是今天的特有菜式。鴿身體型不算太大,但看起來骨肉均稱。外皮燒得勁香脆,紅皮赤壯。放在架上沒有滴油,可見師傅的功力多了得。味道方面,皮脆肉嫩,肉味濃又多汁,要給個贊!!XO醬四季豆炒龍躉對於不懂吐骨的我,真是ㄧ個好選擇,龍躉大大件又無骨,食得方便。魚件煎得微黃,肉質扎實,魚皮又厚又彈,配埋爽脆四季豆,真係無得輸。最怕就是食到牛仔粒又韌又硬,這裡的黑椒蜂蜜牛仔粒,完全沒有這個情況, 牛柳粒肉味濃又嫩滑又多汁,配上甘脆小薯粒,ㄧ濃ㄧ淡,好味。還有蜂蜜的甜味和辛辣的黑

招牌避風塘炒蟹

黃金流沙蝦球

黃金豆腐外脆內軟,熱辣辣要趁熱,但食時要小心燙咀。

紅燒頂鴿

XO醬四季豆炒龍躉

最怕就是食到牛仔粒又韌又硬,這裡的黑椒蜂蜜牛仔粒,完全沒有這個情況, 牛柳粒肉味濃又嫩滑又多汁,配上甘脆小薯粒,ㄧ濃ㄧ淡,好味。還有蜂蜜的甜味和辛辣的黑椒作芡汁,用來配飯送酒,真是不錯。

黑椒蜂蜜牛仔

今晚好滿足,又找到出色的食市,相信好快我又會再來光顧。

2020-10-20
招牌避風塘炒蟹
紅燒頂鴿
XO醬四季豆炒龍躉
黑椒蜂蜜牛仔
翠林辣蟹舫 (尖沙咀).今個星期女朋友話想食蟹,之後上網睇到尖沙咀呢間翠林辣蟹舫好多人推薦,於是安兩隻決定去試吓佢個避風塘炒辣蟹!.泡椒鳳爪🦶🦶.我哋一開始叫咗泡椒鳳爪作為前菜,鳳爪明顯經過長時間浸泡,有少少酸味同埋辣味,鍾意食鳳爪嘅朋友不妨試吓,我都係第一次嘗試呢個整法!.酸菜魚🐟🐟.食完鳳爪我哋就食另一道開胃嘅菜式 - 酸菜魚,佢哋嘅魚係用咗龍躉,肉質嫩滑而且充滿骨膠原,再配上佢哋自家製作嘅酸菜湯底,好味!👍👍.避風塘炒辣蟹🦀🦀.必叫菜式,上枱充滿住炒得好香嘅炸蒜覆蓋住啲蟹,蟹肉好入味,份量多每人食左兩三件身! 雖然感覺好邪惡但真係好香口!.咕嚕肉🐷🐷.咕嚕肉好入味不肥膩,另有蜜桃青椒紅椒作配料,賣相精美,配飯一流!.翠林辣蟹舫 (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖

泡椒鳳爪🦶🦶

酸菜魚🐟🐟

避風塘炒辣蟹🦀🦀

咕嚕肉🐷🐷
2020-11-19 5 瀏覽
如果叫蟹既話佢總共有5種煮法可以揀,而且仲做緊半價優惠添🤓我地依個係黑白胡椒蟹,蟹肉都算多,但因為佢有都幾多胡椒,我覺得食落都幾辣嫁🔥個size會適合2-3人share,多啲人就可以再叫多幾款唔同食法💁🏻‍♀️-依間蟹店雖然係主打食蟹,但我地叫咗其他小菜其實都好食,而且完全唔貴呀👍🏻佢有一個menu係原價,而另一個係做緊半價💁🏻‍♀️我地食左個麻辣羊腩煲,佢整得好好食呀😍唔食埋嗰啲辣椒胡椒嘅話,其實就唔會辣但個調味好惹味,個孜然味好香😚另外都好推薦佢個酥脆蠔仔餅,係超級大一份呀,裡面仲落咗幾多蠔仔😍而且仲炸得好香脆添🤩我地當時食唔晒,攞返屋企再食過都仲係脆嫁,並唔會變淋咗導致影響口感👍🏻btw依個蠔餅半價左之後只係$64炸😯依兩樣都值得再encore!-我地去嘅當晚係閒日,意外地都好多人黎食,我地見到格離枱叫左個食神炒飯都好吸引❗️佢地將炒飯堆到一條魚嘅形狀,上面仲鋪咗蟹籽做魚鰭,賣相好𥄫睛嫁👀我地好奇問侍應,佢介紹話係用咗意大利米去炒,等我下次去都試下依個炒飯先😬
2020-11-17 3 瀏覽
好友相約去尖沙咀亞士厘道的「翠林辣蟹坊」食晩飯,我們叫了這𥚃的特色飲品-「馬來西亞鹹水梅吉仔冰」,味道似咸檸檬梳打。因為肚仔餓,我們先點了「椒鹽豆腐」做餐前小食,不知是否肚餓,覺得椒鹽豆腐寧捨好食,炸醬香脆,豆腐嫩滑,我們停不住口!服務員介紹我們吃「蜂蜜醬燒黑毛豬腩排」,這個菜做非常好食。服務員又介紹我們吃「上湯鑽石蜆」,鑚石蜆大大粒,蜆肉也十分肥厚,用上湯、粉絲和勝瓜一起煮,令上湯十分鮮甜,粉絲和勝瓜吸收了鑽石蜆上湯,十分好味!來到這𥚃不得不試這𥚃「避風塘香辣蟹」,不用再說,做得甚有水準。我們又叫了「花膠燉雞湯」,花膠一大片,有煲面這麽大塊,有半隻雞,十分滋補,我們每人飲了三碗!已經食到大半飽,來一個「話梅涼瓜」,醒一醒胃,也幫助消減油膩,十分清新。最後,我們點了「名人炒飯」,原來有很多國內遊客及香港人也慕名而來,不惜排長龍,等入座,為求一嘗這個「名人炒飯」,幸好疫程原故,我們不用排長龍就有機會食到由總廚英哥親手炒的「名人炒飯」,這個炒飯真的超級好食,裡面有豐富材料,米也用了粗米和白米,食入口有好豐富及不同層次的口感,一試難忘!甜品是蛋散,好好味,全部KO!這𥚃還有很多不同菜式都做半

服務員介紹我們吃「蜂蜜醬燒黑毛豬腩排」,這個菜做非常好食。

甜品是蛋散,好好味,全部KO!

這𥚃還有很多不同菜式都做半價優惠,以後去尖沙咀食飯,又多一個選擇!

翠林辣蟹坊
尖沙咀亞士厘道23-38號天星大廈1樓
2628-9888
2020-11-16 11 瀏覽
朋友帶黎話有優惠價, 招牌菜 半價, 好低食, 就試吓啦! 前菜, 酸酸的,先去開胃。很有趣的擺盤 😱 ... 忘記了問乳鴿下面墊住的是什麼🤔? 能不能吃,就是覺得很可愛。乳鴿非常肥美,大大支的。 店員會幫忙剪開乳鴿。 很細心呢! 一開4, 肥大肉厚。 很 juicy ! 跟着是招牌胡椒蟹, 但看看圖片就知道蟹鉗有多大。 新鮮鮮甜, 惹味可口。還有這一個水煮牛肉,火辣辣嘅口感非常刺激,超級大的一盤,牛肉很多,雖然不是入口即溶,但依然肉質軟軟的, 非常入味。
朋友帶黎話有優惠價, 招牌菜 半價, 好低食, 就試吓啦!

前菜, 酸酸的,先去開胃。

乳鴿非常肥美,大大支的。

店員會幫忙剪開乳鴿。 很細心呢!
一開4, 肥大肉厚。 很 juicy !

2020-11-16 11 瀏覽
疫情緩和咗, 可以輕輕鬆鬆開開心心去食飯,第一件事想食嘅就係翠林辣蟹坊, 實在太耐冇食過嗰度馳名嘅辣蟹啦,所以即刻就book枱,一定要book枱,真係好full。 當然必食㗎呢就係黑胡椒蟹。 黑胡椒蟹超級大隻,個蟹鉗大到好似食雪條咁呀,蟹肉鮮甜, 正。今次想試吓新野所以就點左以前未食過嘅水煮牛肉,估唔到呢度做四川菜都吾錯。 而且份量非常之大。辣得很過癮。 仲有試吓呢度嘅乳鴿,都係皮脆肉嫩, 而且好大隻,非常肉厚。
當然必食㗎呢就係黑胡椒蟹。

仲有試吓呢度嘅乳鴿,都係皮脆肉嫩, 而且好大隻,非常肉厚。
2020-11-16 12 瀏覽
今日爸爸生日,成家人一齊去左尖沙咀樓上鋪食小菜😋呢家最出名嘅係食蟹😝我地都好興奮依家仲要好多個小菜都有半價添架😍😍-餐前小食:泡椒鳳爪($68)個鳳爪酸酸辣辣咁好開胃,隻隻都大大隻又多肉😳好抵食😋-之後我地仲叫左兩個小菜:① 桂花鮑魚炒魚翅($198)又鮑又翅咁🤤🤤好豪華炒到熱辣辣仲冒緊熱氣,夠鑊氣👍🏻② 蜜桃咕嚕肉 ($98)個咕嚕肉真係好驚喜😍個汁甜甜地好好味夠咕嚕肉個皮仲脆架🥰外脆內軟雙重口感-之後就係重頭戲:避風塘香辣蟹($588)超大隻原隻蟹上🤩🤩🤩避風塘味真係超級無敵香‼️啲皮炸到好酥脆😋仲好細心比左蟹鋏同手套👍🏻
今日爸爸生日,
成家人一齊去左尖沙咀樓上鋪食小菜😋
呢家最出名嘅係食蟹😝我地都好興奮
依家仲要好多個小菜都有半價添架😍😍

泡椒鳳爪

餐前小食:泡椒鳳爪($68)
個鳳爪酸酸辣辣咁好開胃,
隻隻都大大隻又多肉😳好抵食😋
桂花鮑魚炒魚翅

之後我地仲叫左兩個小菜:
① 桂花鮑魚炒魚翅($198)
又鮑又翅咁🤤🤤好豪華
炒到熱辣辣仲冒緊熱氣,夠鑊氣👍🏻
蜜桃咕嚕肉

② 蜜桃咕嚕肉 ($98)
個咕嚕肉真係好驚喜😍個汁甜甜地好好味
夠咕嚕肉個皮仲脆架🥰外脆內軟雙重口感
避風塘香辣蟹

之後就係重頭戲:避風塘香辣蟹($588)
超大隻原隻蟹上🤩🤩🤩
避風塘味真係超級無敵香‼️啲皮炸到好酥脆😋