2021-05-03
我呢隻海鮮控🦐🦞🦀,又出動去搵好嘢😋。今次去咗尖沙咀亞士里道,主打蟹嘅餐廳~~ 餐廳喺一樓,有好多靠窗座位,窗台仲放咗好多隻蟹蟹🦀公仔😍。服務好友善,仲不停加茶換碟,好細心黃金流沙蟹($588)有8️⃣折優惠🤩招牌蟹🦀有五款煮法,我揀咗唔辣又邪惡嘅😛 黃金流沙蟹好貴麗咁以紅色托盤上,黃金粒滿佈成隻大蟹,閃閃炩咁🌟🌟 蟹鉗有我手掌✋🏻咁大,蟹肉飽滿扎實彈牙,肉質鮮甜多汁,咸蛋黃夠哂惹味😋秘製污糟雞($188)污糟嘅意思係反樸歸真。荷葉蒸雞,加入味菜、紅棗🔴、蔥花⚪️、西蘭花🟢,色彩豐富,蒸得雞味香濃,雞肉軟滑清甜,滿有農家田園風味。豉椒炒蜆($88)豉辣炒得夠火喉,蜆肉保持鮮甜無沙、加上惹味微辣醬汁,好入味拍蝦香芋娃娃($128)顏色鮮艷,材料豐富,用上鮮蝦🍤、香芋、豬肉、紅色燈籠椒、娃娃菜等,蝦件好鮮甜,而香芋係煎炸過,比較香口。上湯🍲浸娃娃菜,特別香甜。
黃金流沙蟹($588)有8️⃣折優惠🤩
秘製污糟雞($188)
豉椒炒蜆($88)
豉辣炒得夠火喉,蜆肉保持鮮甜無沙、加上惹味微辣醬汁,好入味
拍蝦香芋娃娃($128)