2023-09-17
前排上完深圳食椰子雞,就一直話想再食,但可惜男朋友唔得閒陪我上去!點知佢今日原來男準備咗個驚喜俾我,就係帶我去滾夜火鍋食招牌椰子雞煲!🫕招牌椰子雞鍋(半隻雞)兩個椰青,兩個椰皇,再加椰肉,完全唔加湯嘅情況下放落半隻雞。大火後熄火焗一焗,佢會有個漏斗俾你計時啱啱好5分鐘。第一時間飲一飲個湯,整嗰啲根本唔係湯,係純椰皇椰青水,加上少少雞油,超級鮮甜,好正!隻雞真係煮得時間岩岩好,好嫩滑,再加埋椰青水,令隻雞更加甜。🥢新鮮豬粉腸入面係有粉但唔臭既,正!第二轉我哋煮內左都唔會變靭。🥢手包韭菜餃好濃郁嘅韭菜味!🥢竹笙、油麥菜好新鮮,再加埋個湯底真係好鮮甜,令到佢既鮮味提升咗好多🥢澳洲純牛筋丸8粒男朋友食完之後不斷話超好食,我心諗有冇咁誇張呀。點知我食完之後都呆咗,入面係超多牛肉汁,而且好濃嘅牛肉味,呢個真係必食!值得一提嘅係,一定要訂位,我哋今日週末過黎有唔少Walk in既客,但係由於真係太full,個個都摸門釘。📍滾爺火鍋 (旺角)旺角上海街428號地舖
🫕招牌椰子雞鍋(半隻雞)
🥢新鮮豬粉腸
入面係有粉但唔臭既,正!第二轉我哋煮內左都唔會變靭。
🥢手包韭菜餃
好濃郁嘅韭菜味!
🥢竹笙、油麥菜
好新鮮,再加埋個湯底真係好鮮甜,令到佢既鮮味提升咗好多
🥢澳洲純牛筋丸8粒
📍滾爺火鍋 (旺角)
旺角上海街428號地舖