2023-09-13
今日我就嚟同大家分享一下滾爺火鍋嘅食物,特別係佢哋嘅招牌菜:椰子雞鍋、牛肩胛、手打蟹籽墨魚丸同蜂巢豆腐。試咗佢哋嘅招牌椰子雞鍋一上枱已經聞到椰香四溢,雞肉鮮嫩多汁,同椰子湯嘅味道完美融合而且鍋底嘅湯頭都好濃郁,遲吓凍冰冰食住滾爺火鍋嘅椰子雞鍋真係一種暖心暖胃嘅享受仲有佢哋嘅牛肉牛肩胛切得薄薄嘅入鍋之後迅速變得鮮嫩多汁牛肩胛嘅肉質特別細緻每一啖咬落去都好有嚼勁同埋滾爺火鍋嘅調味料都好豐富,可以配合牛肩胛一齊炮製出不同嘅口味,令人舌尖上嘅感覺更加豐富除咗肉類,滾爺火鍋嘅特色之一就係啲手打蟹籽墨魚丸同蜂巢豆腐。手打蟹籽墨魚丸嘅質感彈牙,帶嚟一種濃郁嘅海鮮味道。而蜂巢豆腐嘅造型精緻,質感鮮嫩,滑滑嘅口感令人愛不釋手。喺滾爺火鍋裡,呢啲特色食材絕對係令人驚喜嘅亮點。除咗以上呢啲招牌菜之外,滾爺火鍋仲有好多其他嘅選擇包括新鮮嘅海鮮、新鮮嘅蔬菜同埋各式各樣嘅鍋底。佢哋嘅服務亦非常周到,環境舒適,讓人感覺舒服總括而言,滾爺火鍋係一間值得一試嘅餐廳。佢哋嘅椰子雞鍋、牛肩胛、手打蟹籽墨魚丸同蜂巢豆腐都帶嚟一種獨特嘅火鍋體驗。無論係肉類還是海鮮,呢啲食材嘅鮮美口感同滾爺火鍋嘅湯頭絕對會令你回味無窮。如果你想
試咗佢哋嘅招牌椰子雞鍋
一上枱已經聞到椰香四溢,
雞肉鮮嫩多汁,同椰子湯嘅味道完美融合
而且鍋底嘅湯頭都好濃郁,
遲吓凍冰冰食住滾爺火鍋嘅椰子雞鍋真係一種暖心暖胃嘅享受
仲有佢哋嘅牛肉牛肩胛切得薄薄嘅
入鍋之後迅速變得鮮嫩多汁
牛肩胛嘅肉質特別細緻
每一啖咬落去都好有嚼勁
手打蟹籽墨魚丸嘅質感彈牙,帶嚟一種濃郁嘅海鮮味道。
除咗以上呢啲招牌菜之外,滾爺火鍋仲有好多其他嘅選擇
包括新鮮嘅海鮮、新鮮嘅蔬菜同埋各式各樣嘅鍋底。
佢哋嘅服務亦非常周到,環境舒適,讓人感覺舒服
如果你想嘗試一個不同嘅火鍋體驗,滾爺火鍋絕對值得你一試!