2023-09-29 51 瀏覽
星期五聚下,一行六人打邊爐,幾個好姊妹好耐冇見,說說談談一個晚上,呢間係無限時的,去到十二點先閃。呢間美食真高質,外觀非常漂亮,打卡一流,點了一個六人餐,配上椰子雞湯仲可以飲㗎,店員好貼心,會介紹用的係文昌雞,半肥瘦,仲用沙漏畀我哋計時,熄火焗五分鐘就可以享用,個個都覺得好鮮甜好好飲😋😋特別推介呢到的鬼馬雙星,響鈴入面配上蝦滑,雙層口感,層次分明,十分惹味🥢🥢六人餐另外都有好多配料,每樣都有特別裝飾先上枱,真係可以狂出社交平台 狂出post,本人呃like的時間又到了📱🙆六人餐配料🔥👅- 日本大元貝🦪- 脆肉鯇魚骨腩🐡- 美國安格斯牛板眼(牛肉鮮嫩,超重牛味)🤤- 新鮮手切本地吊龍牛肉(手切口感一流)🤤- 新鮮鵝腸帶膏🐥🐥- 手包鮮蝦雲吞4粒- 手打四寶丸(8粒) ❤️- 冰鮮魚皮餃(8粒)❤️- 鬼馬雙星(百花釀油條)(大推,我地要再叫多一份)- 即炸紫菜響鈴🤤- 涼伴麻辣魚皮👅- 椒鹽魷魚鬚😋- 唐三藏(田園菇菜拼盤)😋- 讚岐烏冬😋- 出前一丁😋另外我們有朋友不食牛點了一個新鮮豬肉片,飲品是另計的,啤酒汽水王老吉應有盡有,唔怕揾唔到自己心議的飲品✨🥤🧋🧃🥛
六人餐配料🔥👅
- 日本大元貝🦪
- 脆肉鯇魚骨腩🐡
- 美國安格斯牛板眼(牛肉鮮嫩,超重牛味)🤤
- 新鮮手切本地吊龍牛肉(手切口感一流)🤤
- 新鮮鵝腸帶膏🐥🐥
- 手包鮮蝦雲吞4粒

- 手打四寶丸(8粒) ❤️
- 冰鮮魚皮餃(8粒)❤️
- 鬼馬雙星(百花釀油條)(大推,我地要再叫多一份)

- 即炸紫菜響鈴🤤
- 涼伴麻辣魚皮👅
- 椒鹽魷魚鬚😋
- 唐三藏(田園菇菜拼盤)😋
- 讚岐烏冬😋
- 出前一丁😋

2023-09-22
5 分鐘 (堂食)
2023-09-28 42 瀏覽
首先呢間野,一定唔係平,比得呢個價錢一定可以更好食,環境一定可以更舒適,今次第一次去,可以講千祈唔好坐樓上果層由其 13號枱,簡直貼錢買難受,成餐飯係去左技安演唱會🤷🏻‍♀️
2023-09-27 35 瀏覽
好少會寫食評(因為唔係太難食都可以接受)琴日晏晝上OpenRice諗住搵間火鍋店食下,揀咗兩間去選擇,一間之前食過味道好好,另一間就係呢一間餐廳!喺好奇心驅使下就試吓佢哋啦!點知去到發覺瀨晒嘢琴晚同朋友去餐廳食飯叫咗個雞煲,發覺個雞煲啲雞少之又少,嗌中辣冇乜味道!我之後叫左拼盤牛(都可以)沙白一兩隻大粒,其他全部細細粒!其他就菜、響鈴等等 ….及5支啤酒之後補叫咗幾樣食材,佢又唔係太忙,但係都漏單,我哋吹咗兩次先拎嚟埋單仲要$1200
好少會寫食評(因為唔係太難食都可以接受)

琴日晏晝上OpenRice諗住搵間火鍋店食下,
揀咗兩間去選擇,一間之前食過味道好好,
另一間就係呢一間餐廳!
喺好奇心驅使下就試吓佢哋啦!
點知去到發覺瀨晒嘢

我之後叫左拼盤牛(都可以)
沙白一兩隻大粒,其他全部細細粒!

其他就菜、響鈴等等 ….及5支啤酒

埋單仲要$1200

😋超鮮甜椰子雞火鍋 | 清新鮮味💃🏻💃🏻💃🏻兩三個姊妹, 最啱打邊爐, 慢慢食、慢慢傾!🍁秋風起, 梗係食個滋潤椰子雞煲啦🥥🥥2個原隻椰青、2個原隻椰王, 仲有椰子片同馬蒂,加半隻雞🐥🤤🤤非常欣賞個雞鍋, 原來大滾之後閂火焗佢5分鐘, 係剛剛好食得! 又滑又嫩🤓🤓而且雞骨唔會血淋淋, 我絕對懷疑餐廳係用新鮮雞😋😋😍😍嘩…超清甜椰青水, 姊妹們都飲到停唔到, 浸完雞仲帶住雞既香氣,浸出黎既雞 👍👍雞肉味道清甜 、雞肉入彈牙👍🏻🥥椰子水都被我地飲到見晒底😆😆之後加咗清湯打邊爐🤓火鍋真係必食牛肉,但唔食牛既朋友都有豚肉可以選擇!😋美國安格斯板眼 - 肉肉鮮嫩, 牛味香濃 , 我今次滾30秒剛好~ 哈哈…😋日本大元貝 – 大大粒、鮮甜、無腥味, 帶子裙邊Q彈😆 😋脆肉鯇骨腩 – 上枱前以為係魚片, 點知黎到大大件,、勁爽脆,、連皮都爽㗎🤤由於切到咁大件, 魚骨都算大, 都易揀出黎, 食既時候都係要小心, 同埋唔好講🤓哇哈哈哈🤣🤣🤣…!!!😋手打四寶丸 – 我簡直可以叫佢四寶滑, 因為唔係落好多粉去打,每個食材嘅肉質好鮮明👍⭐️我最愛墨魚滑 - 🐙有墨魚粒 彈彈牙, 好好食, 口感一流⭐️牛肉丸-
😋超鮮甜椰子雞火鍋 | 清新鮮味

💃🏻💃🏻💃🏻兩三個姊妹, 最啱打邊爐, 慢慢食、慢慢傾!
🍁秋風起, 梗係食個滋潤椰子雞煲

🥥椰子水都被我地飲到見晒底😆😆之後加咗清湯打邊爐
🤓火鍋真係必食牛肉,但唔食牛既朋友都有豚肉可以選擇!

😋日本大元貝 – 大大粒、鮮甜、無腥味, 帶子裙邊Q彈😆

⭐️牛肉丸- 🐮有點似牛肉餅 成個口充滿住牛味
⭐️鯪魚滑 - 🐟有魚味, 無腥味, 有咬口, 唔錯
⭐蝦滑丸 - 🦐係食到一粒粒蝦肉😋😋

😋即炸紫菜響鈴 – 😍嘩..脆口嘢我好鐘意, 即炸、夠脆、鬆化,點湯同點汁都一樣好啱味…鐘意椰子湯, 記得留返少少黎點個響鈴呀! 包住紫菜, 又多咗層次
😋手包鮮蝦雲吞
皮薄餡靚 , 仲有粒大蝦肉係入面
,吸晒湯,更顯鮮甜

😋個餐仲有跟咗讚岐烏冬、皇帝菜,
呢個二人餐簡直係足夠喂飽晒我地3個人,真抵食!
(是關當日我地幾姊妹都食咗下午茶, 並非太肚餓)😆😆
🫶🏼🫶🏼餐廳仲好可愛..有打卡用既小道具, 可以俾客人借黎影相

仲有提供自助調味料吧, 俾客人混醬! 各款醬料, 任君合選擇👍👍👍

😋💰套餐 $656加埋茶介每位 $18 ,
椰子雞火鍋
即炸紫菜響鈴
  • 招牌椰子雞鍋
2023-09-24 52 瀏覽
今日同朋友去左旺角呢間高質火鍋打邊爐店內坐位坐得好舒服 冷氣又好夠 我地叫左個滾得飽二人餐🥢鴛鴦鍋(沙嗲湯+芫荽皮蛋)沙嗲湯有花生香 濃郁重口味芫荽皮蛋清清地 拎黎烚菜同海鮮最正 仲有幾舊大皮蛋係入邊🥢海蝦都幾大隻 新鮮又彈牙 🥢花甲 鮮甜厚肉🥢西班牙無激素豬頸肉 第一次食咁薄嘅豬頸肉 油脂充足 肉質嫩滑🥢手工韭菜餃有4粒 韭菜餃肉餡滿滿💯🥢手打鯪魚滑 鯪魚滑食得岀冇加其他添加劑 烚落芫荽皮蛋湯度 點啲豉油食 好正啊🥢山根 份量都幾多 一定係烚落沙嗲湯 吸哂啲汁 好惹味🥢讚岐烏冬 我最喜歡嘅烏冬 烚完軟糯煙靭一人半個其實都好夠飽
今日同朋友去左旺角呢間高質火鍋打邊爐
店內坐位坐得好舒服 冷氣又好夠
我地叫左個滾得飽二人餐
🥢鴛鴦鍋(沙嗲湯+芫荽皮蛋)
沙嗲湯有花生香 濃郁重口味

🥢山根 份量都幾多 一定係烚落沙嗲湯 吸哂啲汁 好惹味
🥢讚岐烏冬 我最喜歡嘅烏冬 烚完軟糯煙靭
一人半個其實都好夠飽
2023-09-24 27 瀏覽
今天去了旺角一間叫滾爺火鍋專門店,舖頭分上下層,設有卡位和電視,啱哂三五知己烚下烚下😆 招牌椰子鷄鍋 🥥🐔(半隻) $248湯底係由新鮮泰國椰青和泰國椰王,再加上珍珠馬蹄,湯一飲下去,超级鲜甜,而鷄係文昌鷄,鷄肉好嫩滑,放在纯銅鍋,感覺好有霸氣😍美國安格斯板眼🥩 $188牛肉色澤鮮明,牛味濃郁,肉質鲜嫩,十分美味😝手打四寶丸🍡 $88有鮮蝦丸,墨魚丸,牛丸和鯪魚丸,d丸好彈牙新鲜,尤其鲜蝦丸,好有鲜味😍油麥菜🥬 $28新鲜爽脆,打邊爐必叫😝整體得分: 4.5/5味道: 4.5/5環境: 4/5🎇滾爺火鍋🎈旺角上海街428號地舖

招牌椰子鷄鍋 🥥🐔(半隻) $248

美國安格斯板眼🥩 $188
牛肉色澤鮮明,牛味濃郁,肉質鲜嫩,十分美味😝

手打四寶丸🍡 $88

油麥菜🥬 $28
新鲜爽脆,打邊爐必叫😝

整體得分: 4.5/5
味道: 4.5/5
環境: 4/5

🎇滾爺火鍋
🎈旺角上海街428號地舖
"哈囉大家!今日我要同大家分享我最近去嘅一間餐廳——滾爺火鍋。佢地嘅火鍋味道好正,而且有好多獨特同創新嘅菜式。我特別想同大家介紹幾款我最喜歡嘅菜式,包括香脆炸雲吞、椒鹽魷魚鬚、手打蟹籽墨魚丸。首先要講嘅係滾爺火鍋嘅香脆炸雲吞。佢個雲吞外脆內軟,每一口都好有嚼勁。佢嘅皮炸得香脆金黃,裡面裝滿鮮嫩多汁嘅肉餡同蔬菜。食落去,一啖就可以感受到肉汁爆發出嚟嘅鮮味同口感。真係令人回味無窮!接下嚟就係滾爺火鍋嘅椒鹽魷魚鬚。魷魚鬚係魷魚嘅觸手,佢地將魷魚鬚炸至酥脆,再撒上椒鹽調味。呢個菜式有著香脆嘅外層,而椒鹽調味帶嚟微辣同微鹹嘅風味。每一啖都好多汁,令人欲罷不能。如果你鍾意食海鮮,呢個菜式絕對唔可以錯過!再嚟講滾爺火鍋嘅手打蟹籽墨魚丸。呢款丸子質感鮮嫩,彈牙有嚼勁。佢地將鮮嫩嘅墨魚肉同鮮蟹籽攪拌成餡料,再打造成丸子。每一粒丸子都有鮮味爆發,令人驚艷。煮熟之後,墨魚丸散發出嚐得到嘅海鮮香氣,真係令人垂涎欲滴。總括而言,滾爺火鍋嘅食物真係令人驚喜。佢地嘅香脆炸雲吞、椒鹽魷魚鬚、手打蟹籽墨魚丸同都有獨特嘅口感同豐富嘅味道。如果你鍾意火鍋同海鮮菜式,滾爺火鍋絕對係一個值得一試嘅地方。我強烈推薦大家去試下佢地

總括而言,滾爺火鍋嘅食物真係令人驚喜。佢地嘅香脆炸雲吞、椒鹽魷魚鬚、手打蟹籽墨魚丸同都有獨特嘅口感同豐富嘅味道。如果你鍾意火鍋同海鮮菜式,滾爺火鍋絕對係一個值得一試嘅地方。我強烈推薦大家去試下佢地嘅菜式,相信你一定會有一個愉快又美味嘅用餐體驗!"
全部真材實料,用料足,材料非常新鮮招牌椰子雞鍋(半隻雞)$248⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️招牌椰子雞鍋,真係好正,全部真材實料,用兩隻大椰青加兩隻椰皇的椰汁去煮,按建議時間,開鍋時椰香及嫩滑的雞肉,滋味無窮,我自己好鍾意飲椰汁,基本上食完啲雞,未落其他配料我已經飲左四五碗椰子雞湯,啲雞湯真係清甜到冇朋友脆鯇魚片$88⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️脆肉鯇魚切得大大片,每片都泛着新鮮魚才有的七彩光芒,一片攤開成隻手板咁長啲魚,好新鮮,肉質爽口彈牙,簡直可以講係脆肉鯇魚扒手包鮮蝦雲吞4粒$44⭐️⭐️⭐️⭐️雲吞包得比較實淨,煮嘅時間要長一啲,雲吞餡比較實淨弹牙唐三藏(田园菇菜拼盆)$68⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️田園菇菜拼盤內有粟米、冬菇、雞髀菇、生菜、黃芽白、金菇,最正係個金菇吸晒啲椰子湯,每一啖金菇都有椰汁嘅清甜味位於旺角開到凌晨5:00一班好朋友打邊爐聚腳好去處
全部真材實料,用料足,材料非常新鮮
招牌椰子雞鍋(半隻雞)$248⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
我已經飲左四五碗椰子雞湯,啲雞湯真係清甜到冇朋友

脆鯇魚片$88⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
脆肉鯇魚切得大大片,每片都泛着新鮮魚才有的七彩光芒,
手包鮮蝦雲吞4粒$44⭐️⭐️⭐️⭐️
雲吞包得比較實淨,煮嘅時間要長一啲,雲吞餡比較實淨弹牙
手包鮮蝦雲吞
唐三藏(田园菇菜拼盆)$68⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
田園菇菜拼盤內有粟米、冬菇、雞髀菇、生菜、黃芽白、金菇,
最正係個金菇吸晒啲椰子湯,每一啖金菇都有椰汁嘅清甜味

位於旺角開到凌晨5:00一班好朋友打邊爐聚腳好去處
2023-09-16
5 分鐘 (堂食)
手包鮮蝦雲吞
  • 招牌椰子雞鍋(半隻雞)
  • 脆鯇魚片
2023-09-22 32 瀏覽
本人好鍾意打邊爐,尤其同朋友食飯傾偈,打邊爐簡直一絕!今日試咗呢間火鍋良心小店,食物質素超乎意料之外咁高👍🏻首先,湯底係椰子雞湯,侍應一次過捧左四個大大椰青係面前新鮮打開,一連倒左四個椰青水落個吉煲到,再倒左啲椰子條同新鮮雞件入鍋,滾起之後店員叫我應該先享受個上湯。真係一試難忘!係超級鮮甜!椰子香味加上鮮雞味,實在太太太美味了!飲哂之後,店員會另加清湯比你打邊爐。不得不提嘅係,隻雞好新鮮,肉質鮮嫩得黎好結實,好爽口,雞味甚濃,好耐冇食過咁好味嘅鮮雞。至於其他食材都非常有質素,要推介美國安格斯板眼,牛味特濃,入口即化。手打四寶丸十分彈牙,又唔覺得有味精!連芋頭都上質,入口即化😇
本人好鍾意打邊爐,尤其同朋友食飯傾偈,打邊爐簡直一絕!
今日試咗呢間火鍋良心小店,食物質素超乎意料之外咁高👍🏻
2023-09-22 30 瀏覽
很耐沒有吃過椰子雞,這間火鍋店用了足足四個大椰子做湯底,湯底十分鮮甜,還加了椰肉同埋蓮子令個湯更加豐富,🫶🏻煮緊嘅時候已經聞到超級香椰子味!除了椰子雞外還可以另外加配料,點了新鮮紐西蘭羊肉片和鯪魚肉豆腐豆腐卜🥰 💯舖頭都坐得好舒適❤️夏天吃火鍋也不辛苦!值得一提嘅係店員會好細心咁幫你整椰子雞湯!服務超級唔錯!另外亦都留意到餐廳有其他湯底嘅火鍋🥰同新鮮牛肉!不過淨係食椰子雞已經好夠飽,下次去一定會叫!
2023-09-21 30 瀏覽
滾爺火鍋是一家位於旺角上海街的火鍋店,主打特色足料養生靚湯底和新鮮食材。這家店的位置方便,很適合朋友聚會。這次點選了他們的招牌椰子雞鍋$248 對於愛打邊爐但又怕燥熱的朋友非常合適👍。店家很有心思地把椰子印上滾爺的名字,賣相很吸引人,非常適合拍打卡。椰子雞湯先滾起,然後焗五分鐘,這樣煮出來的雞肉很嫩滑,湯頭更是美味,帶有青甜的味道,喝下去很舒服順暢,差不多把整鍋湯都喝掉。吃完椰子雞湯後,可以添加清湯繼續享用其他火鍋材料。鬼馬雙星$78 在油炸鬼內釀了墨魚滑,上面還加了蟹籽,油炸鬼炸得非常酥脆,可以吃得出是現炸的,既可即食,也可以作火鍋材料,口感香脆,吸滿湯汁很是惹味。台灣三寶丸$78包括芝士牛丸、金沙魚丸和香芋包心貢丸。個人最喜歡的是香芋包心貢丸,口感彈牙,裡面的香芋香濃可口。總括來說,對這次用餐體驗讓非常滿意。滾爺火鍋的食物質素高,店員的服務也非常細心,會留意客人的用餐情況,並主動提供服務,不用客人叫喚也會照顧周到。絕對會再來光顧👍👍👍

這次點選了他們的招牌椰子雞鍋$248

鬼馬雙星$78

台灣三寶丸$78

2023-09-20 51 瀏覽
呢間火鍋店出名就係材料新鮮所以價錢唔算便但食物質素真係唔錯~ 首先就揀左湯底再用QR Code落單~ 🌿莞茜皮蛋鍋 $138揀左超級無敵簡單的港式火鍋湯底打邊爐前飲左一啖,偏清淡冇味精岩曬近期食得熱氣野多牙肉腫痛的我 🌿西班牙無激素豬頸肉 $138無添激素豬頸肉肉質非常嫩肥瘦剛好,食得出係好新鮮! 🌿手打四寶丸 $88自家製手打的丸包括有鮮蝦、墨魚、牛肉及鯪魚味,彈牙料又新鮮,而且細細粒一次過試曬四款都唔會好滯。不過鯪魚味有少少腥,要沾上酸醋癖腥就易入口D~ 🌿手包鮮蝦雲吞 $44全由人手包,餃皮剔透細膩,鮮蝦餡料口感爽彈又新鮮,一口一啖! 🌿豬皮 $48正常發揮,由於湯底清淡所以豬皮都冇乜味不過今日係健康邊爐,唔食得咁重口味了。
呢間火鍋店出名就係材料新鮮
所以價錢唔算便但食物質素真係唔錯~

首先就揀左湯底
再用QR Code落單~

🌿莞茜皮蛋鍋 $138
揀左超級無敵簡單的港式火鍋湯底
打邊爐前飲左一啖,偏清淡冇味精
岩曬近期食得熱氣野多牙肉腫痛的我

🌿西班牙無激素豬頸肉 $138
無添激素豬頸肉肉質非常嫩
肥瘦剛好,食得出係好新鮮!

🌿手打四寶丸 $88

🌿手包鮮蝦雲吞 $44
全由人手包,餃皮剔透細膩,
鮮蝦餡料口感爽彈又新鮮,一口一啖!

🌿豬皮 $48
正常發揮,由於湯底清淡所以豬皮都冇乜味
不過今日係健康邊爐,
唔食得咁重口味了。

椰子+雞煲呢個組合係我心中嘅No. 1火鍋,今次畀我搵到一間真材實料嘅火鍋店😍✦ 招牌椰子雞鍋 $248 🥥🐔湯底由椰子椰皇各2個組成,真材實料,超新鮮。然後將半隻雞、椰子肉同馬蹄一併入鍋。店員好貼心放底個沙漏,提醒水滾後焗5分鐘先食,所以開蓋時啲雞熟度剛剛好😍 試埋個湯真係無得頂,好清甜,飲完再飲!🥰✦ 油麥菜 $28 🥬打邊爐最鍾意食菜,可以中和肉類嘅油膩,油麥菜吸晒啲湯汁勁好味👍🏻✦ 美國安格斯板眼 $188 🐂由於放咗乾冰有白煙飄出,造型好似一座雪山咁。牛肉同脂肪嘅分佈均勻,牛味濃郁,有油脂香😋

✦ 招牌椰子雞鍋 $248 🥥🐔

✦ 油麥菜 $28 🥬

✦ 美國安格斯板眼 $188 🐂
2023-09-17 42 瀏覽
▫️三五成群最愛打邊爐🍲 不過人大左會想揀返啲無味精湯底,感覺健康啲又無咁肥🤣 今次黎到旺角呢間火鍋店,仲意外地發現同場食客仲有日本人同韓國人😯🍽️ 滾得正 (2人餐) $656🫙 醬介 $18/ p.p.🥥 招牌椰子雞鍋 (半隻雞)▫️成個湯底即場用上新鮮椰皇、椰青、椰肉、珍珠馬蹄同半隻走地雞一齊煲滾而成,保證無味精🍲 滾起後睇住漏斗,焗5分鐘啲雞就食得喇⏳▫️一打開蓋就飄出好香嘅椰子味😙 飲落味道清甜,忍唔住飲晒成煲先再加湯打邊爐🤭 雞肉結實得黎又夠滑,果然係走地雞🐓👍🏻🥩 美國安格斯板眼▫️有煙霧效果好仙氣😍 牛肉脂肪分佈均勻,而且牛味都幾香濃🫶🏻🐚 日本大元貝▫️2大隻元貝,切開一半依然好厚肉🤏🏻 仲好甜證明好新鮮🥳🐷 西班牙無激素豬頸肉▫️原本套餐跟鯇魚腩,但我地都唔食魚,問老闆可以加錢轉豬頸肉超好!!😝 肉質爽口好食☺️🧆 手打四寶丸▫️有牛丸、蝦丸、鯪魚丸同墨魚丸🦑 全部自家手打,新鮮彈牙又juicy💦🔔 即炸紫菜響鈴▫️包住紫菜炸得好鬆脆🤩 淥一淥索晒湯就食得,估唔到咁出色😝🥟 手包鮮蝦雲吞▫️皮夠薄,包住大大粒鮮蝦好滋味🦐🥬 皇帝菜▫️份量好多又新鮮👍🏻🍜 讚岐烏冬▫️係日本烏冬好煙韌😙

🍽️ 滾得正 (2人餐) $656
🫙 醬介 $18/ p.p.

🥥 招牌椰子雞鍋 (半隻雞)

🥩 美國安格斯板眼

🐚 日本大元貝
▫️2大隻元貝,切開一半依然好厚肉🤏🏻 仲好甜證明好新鮮🥳

🐷 西班牙無激素豬頸肉

🧆 手打四寶丸

🔔 即炸紫菜響鈴

🥟 手包鮮蝦雲吞
▫️皮夠薄,包住大大粒鮮蝦好滋味🦐

🥬 皇帝菜
▫️份量好多又新鮮👍🏻

🍜 讚岐烏冬
▫️係日本烏冬好煙韌😙
前排上完深圳食椰子雞,就一直話想再食,但可惜男朋友唔得閒陪我上去!點知佢今日原來男準備咗個驚喜俾我,就係帶我去滾夜火鍋食招牌椰子雞煲!🫕招牌椰子雞鍋(半隻雞)兩個椰青,兩個椰皇,再加椰肉,完全唔加湯嘅情況下放落半隻雞。大火後熄火焗一焗,佢會有個漏斗俾你計時啱啱好5分鐘。第一時間飲一飲個湯,整嗰啲根本唔係湯,係純椰皇椰青水,加上少少雞油,超級鮮甜,好正!隻雞真係煮得時間岩岩好,好嫩滑,再加埋椰青水,令隻雞更加甜。🥢新鮮豬粉腸入面係有粉但唔臭既,正!第二轉我哋煮內左都唔會變靭。🥢手包韭菜餃好濃郁嘅韭菜味!🥢竹笙、油麥菜好新鮮,再加埋個湯底真係好鮮甜,令到佢既鮮味提升咗好多🥢澳洲純牛筋丸8粒男朋友食完之後不斷話超好食,我心諗有冇咁誇張呀。點知我食完之後都呆咗,入面係超多牛肉汁,而且好濃嘅牛肉味,呢個真係必食!值得一提嘅係,一定要訂位,我哋今日週末過黎有唔少Walk in既客,但係由於真係太full,個個都摸門釘。📍滾爺火鍋 (旺角)旺角上海街428號地舖

🫕招牌椰子雞鍋(半隻雞)

🥢新鮮豬粉腸
入面係有粉但唔臭既,正!第二轉我哋煮內左都唔會變靭。

🥢手包韭菜餃
好濃郁嘅韭菜味!

🥢竹笙、油麥菜
好新鮮,再加埋個湯底真係好鮮甜,令到佢既鮮味提升咗好多

🥢澳洲純牛筋丸8粒

📍滾爺火鍋 (旺角)
旺角上海街428號地舖