2022-06-14
Deluxe Wagyu Set $980日本和牛套餐Appetizers前菜三點磯煮鮑魚:超級彈牙,煮得好入味。鮟鱇魚干:加咗柚子汁好開胃,夠滑。白玉粟米:白色好特別,好爽脆好似食蘋果嘅口感,味道好甜。Sashimi海之幸刺身三點帶子:勁大粒,用檸檬調味好新鮮。赤身:脂肪少有咬口。海膽:鮮甜,冇腥味。Sea Urchin Wagyu Tartare海膽和牛他他A4和牛嘅牛肉味好濃,估唔到同香甜嘅水晶梨都好夾。 仲有鵪鶉蛋同海膽,味道更豐富。Steamed Food蒸物非一般嘅茶碗蒸,表面係黑色因為加咗墨魚醬汁。蒸蛋好滑,仲有菇同三文魚子。大大粒好有咬勁。Assorted Seasonal Vegetable季節野菜盛盒好多菜呀,食肉同肉之間食下菜可以解膩。壽喜燒汁好甜。最特別係赤蒟蒻,顏色好靚不過其實同平時白色嗰啲一樣味。最後食青蘋果最解膩。日本洋蔥都好食,師傅叫我地一圈圈食,出面爽,入面淋甜。Beef牛料理四品(和牛兩品)【壽喜燒 Sukiyaki/涮涮鍋Shabu Shabu]全部都係師傅燒,又有得食又有表演。佢仲問我地想幾成熟,不過我哋就叫佢幫我地決定,交返俾專業嘅。仲有個白飯
日本和牛套餐
Appetizers
前菜三點
磯煮鮑魚:超級彈牙,煮得好入味。
鮟鱇魚干:加咗柚子汁好開胃,夠滑。
白玉粟米:白色好特別,好爽脆好似食蘋果嘅口感,味道好甜。
Sashimi
海之幸刺身三點
帶子:勁大粒,用檸檬調味好新鮮。
赤身:脂肪少有咬口。
海膽:鮮甜,冇腥味。
Sea Urchin Wagyu Tartare
海膽和牛他他
Steamed Food
蒸物
Assorted Seasonal Vegetable
季節野菜盛盒
Beef
牛料理四品(和牛兩品)
【壽喜燒 Sukiyaki/涮涮鍋Shabu Shabu]
全部都係師傅燒,又有得食又有表演。佢仲問我地想幾成熟,不過我哋就叫佢幫我地決定,交返俾專業嘅。仲有個白飯,叫一見鍾情飯,原來係牌子名勁搞笑。
第一係美國肉眼牛肉卷,入面加咗大葱,表面加咗日本花蕊,配甜啲嘅紅色蛋醬食。豐富。
第二係牛舌
煎到金黃色,好彈牙。加咗啲淡雪鹽提鮮,仲有蘿蔔蓉(有少少辣)。師傅提醒我地要點埋柚子汁同洋蔥食。
第三係和牛肉眼,和牛嘅油脂分布平均,油脂味都夠濃郁,高級嘅感覺。
第四係和牛西冷,最後一款比較濃味最重油膩感,同時都好滑。最後兩款都係點黃色嘅蛋醬,比紅色嘅細滑。
Meal Dish
食事(滿溢筋子金飯或烏冬)
食到開始飽仲有個飯,有香濃嘅黑松露味,仲有蟹肉同蔬菜,仲有三文魚子係可以任添㗎!
汁物、 甜品
Set Meal Served With Soup & Dessert
慕容菇清湯:勁清,可以清一清之前嘅油膩感。
水信玄餅:有梨好靚嘅櫻花係入面,加埋淡淡地嘅黑糖汁食。
柚子雪糕:夠濃有果肉,好完滿。