2022-05-27 80 瀏覽
呢間餐廳期待咗好耐啦,係朋友介紹,性價比高,唔洗一千蚊就食到和牛,而且咁多道菜。餐廳環境都唔錯,坐位舒適,上菜速度都合適,好滿意。前菜三點,先食水雲水母,非常爽脆。鮑魚味道濃郁,前菜黎講都算大隻,好開胃鮟鱇魚肝都唔錯,加上醋汁更加清新!刺身三點好有驚喜,三樣都好新鮮,份量慷慨。墨沖蒸蛋好出色,螢光魷魚咸咸地幾好味,蛋夠滑同香。呢個係A4和牛他他,賣相好靚好吸引,上面有蛋同埋新鮮海膽,下面就係雪梨,配上和牛可以減膩。啖啖都係濃郁嘅牛香,但係又唔會滯,呢個好出色!經過咁多道菜,終於黎到我最鍾意嘅環節。師傅會事先問咗我地鍾意牛煮到幾成熟美國熟成肉眼,煎得好香,啱啱好五成熟,中間加上大蒜佢個一見鍾情米超好味,仲要係任添,粒粒分明,好有米香牛舌7 成熟,好淋身爽,夠晒油脂感日本和牛肉眼同埋西冷係全晚嘅highlight,先成多d油份嘅肉眼,入口即溶,鍾意嘅可以醮埋蛋液一齊食。西冷肉味濃,所以安排咗喺肉眼之後食。為咗用盡佢嘅壽喜燒汁,仲有多款蔬菜,洋蔥、赤竘翊、冬菇、芋絲等黎吸晒d汁,仲有青蘋果黎減輕油膩感。飲完清湯之後,仲有釜飯,可以按自己喜好任勺三文魚子,仲有蔥、黑松露同蜜糖豆,好飽好滿足!清
餐廳環境都唔錯,坐位舒適,上菜速度都合適,好滿意。
前菜三點,先食水雲水母,非常爽脆。
鮑魚味道濃郁,前菜黎講都算大隻,好開胃
鮟鱇魚肝都唔錯,加上醋汁更加清新!
刺身三點好有驚喜,三樣都好新鮮,份量慷慨。
墨沖蒸蛋好出色,螢光魷魚咸咸地幾好味,蛋夠滑同香。
經過咁多道菜,終於黎到我最鍾意嘅環節。
師傅會事先問咗我地鍾意牛煮到幾成熟
美國熟成肉眼,煎得好香,啱啱好五成熟,中間加上大蒜

佢個一見鍾情米超好味,仲要係任添,粒粒分明,好有米香

牛舌7 成熟,好淋身爽,夠晒油脂感

西冷肉味濃,所以安排咗喺肉眼之後食。

清清地嘅甜品作結 (係柚子雪葩同水信玄餅)