2023-09-15
🌟燒味雙拼 $188燒味其實真係冇得輸,上次係另一間食嘅叉燒真係非常印象深刻,今次當然都唔可以錯過咁正嘅燒味。雙拼分別係有燒肉同叉燒,燒肉本身個皮係好香脆,份量唔算多但係每一件都好好食。叉燒更加唔洗講,非常軟腍又香甜。另外佢仲配有海蜇,感覺同出面有d唔同嘅係個口感有種實淨嘅感覺,不過咬落都係爽脆嘅。.🌟紅燒乳鴿 $68乳鴿上台果又香又熱辣辣已經令人流曬口水,乳鴿外皮經高溫油炸已經好香脆,而且經腌製過味道都好份味,好快比我地食到乾乾淨淨。.🌟墨斗卵粿 $138呢個係潮汕一種特色小食,用新鮮墨魚嘅蛋去製作,外面呈金黃色入面就白色,可以配辣椒醬食用,食落感覺墨魚味都重,而且口感都好有咬口,係一個好值得大家試嘅特色小食。.🌟秘製醬乾炒九肚魚河粉 $198想講見到真係眼前一亮,我已好耐冇試過食到九肚魚,依家出面好多餐廳都唔供應,呢度竟然有得供應之餘仲要係我從未試過嘅整法。個秘製醬食落好香,河粉炒得好好,唔會太油但又唔會痴埋一舊。九肚魚就外層皮薄香脆,內裡綿滑真係好唔錯😍.🔸整體評價🔸餐廳基本上菜式都係好精緻同令人滿意,服務質素方面亦都比一般中菜館好,有需求就好快得到回應,而且好忙都唔會唔記得幫你
🌟燒味雙拼 $188
🌟紅燒乳鴿 $68
🌟墨斗卵粿 $138
🌟秘製醬乾炒九肚魚河粉 $198
🔸整體評價🔸
餐廳基本上菜式都係好精緻同令人滿意,服務質素方面亦都比一般中菜館好,有需求就好快得到回應,而且好忙都唔會唔記得幫你跟進,真係比好多酒樓嘅服務好👍🏻