2019-10-05
一大班朋友最好約打邊爐,一齊烚吓烚吓傾計。之前已經試過呢度嘅雞煲覺得唔錯,今次就同朋友嚟試吓普通嘅淨湯底火鍋。呢度一共有八款湯底可以揀,仲可以要鴛鴦鍋。今次我哋就揀咗瑤柱群翅雞湯。湯底非常足料,飲落清甜,我哋每人都飲咗一大碗先正式開始打邊爐。呢度用咗大排檔嘅格局,但係絕對衛生乾淨,材料仲非常新鮮。首先要咗個餃子拼盤,有鮮蝦雲吞,韭菜豬肉餃,同埋魚皮餃三款。四個字可以形容曬,全部就係皮薄餡靚!然後要咗份響鈴,每條都好大份!即炸嘅響鈴超脆,唔會有油益味,淥幾秒就好啦!跟住要左份鬼馬墨魚,其實係將墨魚滑釀咗喺油炸鬼上面。油炸鬼同響鈴一樣都係好新鮮好脆,墨魚膠亦非常之彈牙,上面仲有少少蟹子增加口感,好好食!打邊爐又點少得牛肉呢?我哋要咗碟手切頂級安格斯肥牛,脂肪比例分布平均,牛肉味濃,而且就算要細碟份量都好多,好抵食呀!最後要左d澱粉質,稻庭烏冬好滑,配埋雞湯食一流。
呢度用咗大排檔嘅格局,但係絕對衛生乾淨,材料仲非常新鮮。
最後要左d澱粉質,稻庭烏冬好滑,配埋雞湯食一流。