2019-09-29 1217 浏览
估唔到係尖沙咀近佐敦嘅鬧市入面都會有一間座位設計同格局都幾懷舊嘅一間雞煲鋪頭,而且味道都幾好食。一開始佢會有唔同嘅醬料同埋調味料俾你揀,入面嘅沙嗲汁簡直就係伯樂,配埋火鍋嘅食物感覺特別好食。開胃菜就叫咗海蜇海蜇食落都幾新鮮,而且彈牙有口感,調味方面都夠酸同有少少辣都唔錯嘅,可以試吓。雞髀半份嘅雞煲,我覺得呢間最好嘅位置就係佢餐牌嘅設計可以俾你揀想要全隻雞或者係雞嘅某一個部位,而我哋就揀咗雞髀。因為雞髀係最嫩滑,而且上台嗰陣雞肉嘅份量一啲都唔小,而且一開始嘅醬汁都幾入味唔需要點其他豉油已經非常之好味,夠晒辣同埋有少少偏鹹。所以味道係十足。雞煲入面仲會附送左差唔多10片嘅豬皮,豬皮給晒雞煲入面嘅汁, 而且豬皮都非常之爽滑彈牙。美味三拼餃,魚皮餃嘅質素就同市面上嘅差唔多,而雲吞就偏小,不過入面都食到有一支兩隻細嘅鮮蝦。韭菜餃方面就係最出色雖然調味有少少偏鹹但係入面嘅韭菜同豬肉係撈勻晒一齊而唔係分開,而係韭菜味都幾香濃下一次應該會直接叫韭菜餃食更好。健康雜菜籃,入面有唔同嘅蔬菜例如粟米小棠菜,菜心,生菜等等,菜心同埋小筒菜,菜芯都算係幾乾淨,生菜都幾新鮮爽口。粟米如果佢可以再切細究少少會更加好

健康雜菜籃,入面有唔同嘅蔬菜例如粟米小棠菜,菜心,生菜等等,菜心同埋小筒菜,菜芯都算係幾乾淨,生菜都幾新鮮爽口。粟米如果佢可以再切細究少少會更加好因為太大舊會比較難咬。

手打瑤柱墨魚滑,你係張相入面會見到有少少瑤柱嘅事,雖然唔係太多但係都食得出有瑤柱嘅味道,墨魚滑都算係做得幾出色,因為入面墨魚的比例都幾多所以食落會係非常之爽口同埋墨魚嘅味道嘅鮮味係非常之突出。

最後職員嘅服務態度亦都唔錯價錢,雖然唔係好平但都對得住個質素。
2019-09-22
庆祝纪念