前幾個星期已經想試, 不過訂唔到位....尋日見天氣涼咗, 想打邊爐, 晏晝三點幾打去訂抬, 又俾我訂到, 咁就試下啦!見佢個POSTER 好似好吸引, 相對地有D期望.整體感覺: -餐廳走後生潮人STYLE, 地方OK寬敝.-HKD298+10%價錢, 唔限時放題, 係銅鑼灣, 尚算OK-食物種類較一般日式火鍋放題多少少-食物質素好一般, 不論火鍋料, 熟食, 甜品, 以HKD298+10%價錢, 有點貴, 同樣價錢食限時放題, 可以食到更好質素!-TRICKY POINT -> 刺身及某一兩款食物只供應一次, 無得ENCORE, 千其唔好俾佢張POSTER 呃到
見佢個POSTER 好似好吸引, 相對地有D期望.

整體感覺:
-餐廳走後生潮人STYLE, 地方OK寬敝.
-食物種類較一般日式火鍋放題多少少
2017-11-12
  • 鯇魚片
  • 麻辣雞
媽咪和我都是放題的FANS, 雖然自問食量唔太大, 但總喜歡任點任食果種輕鬆寫意既感覺~上星期媽咪同我講, 聽朋友說有間叫"千賀水產" 任食放題不限時,價位只是二百零蚊, 但有海鮮盤送, 又有壽司等等見佢呢派咁辛勞, 好啦, 又帶佢出去食番餐好既吧~ 就係食呢個了! 只係HKD 268, 但就有海鮮火鍋, 任食5.5小時(實際可以食到佢打佯的!) 見到Poster都幾多野食, 又有海鮮, 又有肥牛, 仲有dreyers' 雪糕 就急急訂了枱了~ 原來千賀係今年10月10日開業! 位罝係霎東街, 都幾方便~ 由周一至四, 成人收HKD 268 周五,六,日就收HKD 298 食物方面選擇超多! 分別有珍味小食, 凡立貝黃金燒, 四品刺身盛合, 海鮮盛合, 自家製水餃, 極上手切牛小排, 三色海鮮圓(鯪魚滑, 蝦滑, 墨食滑)等等....都未食夠一半, 就好飽了!!! 呢度係壽司BAR, 師傅會按人份量, 送一個四品刺身盛合, 魚生都好新鮮, 我們生食一半, 另一半用來做火鍋配料~! 個人喜愛甜蝦, 三文魚等等, 魚生食落去好新鮮, 有光明色澤感, 不錯! 雪糕有幾款選擇

價位只是二百零蚊, 但有海鮮盤送, 又有壽司等等
見佢呢派咁辛勞, 好啦, 又帶佢出去食番餐好既吧~

就係食呢個了!
只係HKD 268, 但就有海鮮火鍋,
任食5.5小時(實際可以食到佢打佯的!)
就急急訂了枱了~

原來千賀係今年10月10日開業!
位罝係霎東街, 都幾方便~

由周一至四, 成人收HKD 268
周五,六,日就收HKD 298

雪糕有幾款選擇, 不過太飽冇食到~

雪櫃放落滿滿飲品, 個人好喜歡飲康師夫的冰紅茶, 正!

甜品Bar 都有多款選擇, 太飽的闗係只係食左chococate cake, 味道又ok 喎, 幾新鮮又有香香奶油味!

呢個放題, 每人會有自己份量既海鮮盛合, 單睇圖都覺得豐富了!
分別有鮑魚, 桂花蚌,蜆,魚,大蝦,扇貝等等,
海鮮係非常之新鮮!!!
桂花蚌和蜆好好食!!! 鮑魚都不算細隻, 食落好彈牙
大蝦夠生猛又夠甜, 全部都好好吃!

凡立貝黃金燒- 呢個好惹味!!! 本身呢度既海鮮水產就好新鮮!用上芝士來侷, 又惹味又夠鮮甜,
一人一只實在唔夠喉! 好好味!

除左海鮮外, 其它配料都好不錯!!!
養身既可以點虫草花,仲有一啲火鍋常備配料如台式香腸, 丸丸等都好唔錯!!

飽到差啲郁唔到, 水產呢度真係冇得輸, 勁新鮮好味!

千賀水產の鮮鍋道場
銅鑼灣霎東街33號智選假日酒店3樓
98186533 (Whatapps)
2017-11-14
2017-11-15 299 浏览
今日朋友生日一於帶佢去食好西先, 位於銅鑼灣TIMES SQUARE 隔離既HOLIDAY INN 酒店3樓, 竟然搵到正野, 哈哈….係任食火鍋黎架, 仲要有好豐富既海鮮TIM, 緊係諗都唔諗就入去啦, 4位呀唔該, 哈哈^^ 嘩….入到去已經坐滿8成人, 我地見到其他人D海鮮拼盤勁正LOW, 好期待好期待呀, 哈哈.一坐低店員就會即刻走黎問要咩湯底, 嘩….勁多湯底選呀, 款款都想試LOW, WAKAKA….但最後我地加$60選左波士頓龍鍋, 堅係原隻波士頓龍蝦係個鍋到, 橙紅色既湯底, 睇個色就知道夠哂香濃, 正^^首先店員會為我地送上四品刺身盛合, 有剌身蝦, 超大隻, 肉質非常彈牙, 味道鮮甜. 另外仲有肥美既三文魚, 北寄貝, 鮮甜爽口既象拔蚌 & 希靈魚. 全部都夠哂新鮮.帆立貝黃金燒, 帆立貝被忌廉芝士包圍住, 面層燒得香脆, YUMMY YUMMY.之後呢個勁啦 - 海鮮盛合, 有超大隻既海蝦, 超爽甜. 仲有爽口彈牙既鮑魚, 大大粒既蜆, 好厚肉, 最重要係唔會有沙. 嘩……….D聖子又係勁大隻, 肉質一D都唔會硬, 超爽甜, 真係想食多幾隻呀, WAKAKA….

之後呢個勁啦 - 海鮮盛合, 有超大隻既海蝦, 超爽甜. 仲有爽口彈牙既鮑魚, 大大粒既蜆, 好厚肉, 最重要係唔會有沙. 嘩……….D聖子又係勁大隻, 肉質一D都唔會硬, 超爽甜, 真係想食多幾隻呀, WAKAKA…. 哈哈, 仲未完架, 仲有超超超大隻貴妃蚌 & 北寄貝, 超鮮甜. 同埋超大塊既鯇魚片, 啖啖肉. 其實全部海鮮都超鮮甜, 大讚!!

仲有呢款極上手切牛小排, 超正又係, 入口即溶既感覺, 香濃既牛味, 真係想食多幾塊呀, 不過仲有好多好多野食, 所以其實份量OK, 每樣野都可以食到.

仲有三色海鮮丸, 全部都係手打架, 超彈牙, 有鯪魚滑, 蝦丸 & 墨魚滑. 以上咁多款都只係可以食一次, 食哂呢D仲有其他野追加架, 真係抵到爛.

我地追加左美國穀飼肥牛片, 雖然呢款無極上手切牛小排咁正, 但都唔係普通既肥牛, 都好JUICY GA, 可以再追加.

另外我地仲追加左美國穀飼黑豚肉片, 唔會蘇&鞋. 仲有農場鮮雞件, 呢個OK喎, 肉質嫩滑.

除左追加呢D之外, 出面仲有勁多野食可以自助拎, 有菜類, 麵類, 丸類, 飲品, 熟食 & 甜品等等…….呢餐每人都係$300左右就可以食到咁豐富既任食火鍋真係超級VERY抵LOW.

2017-11-06
2017-11-15 469 浏览
真係唔知邊度值298一位???100蚊都要諗下。唔係難食。但唔會好食。4個人要千三蚊賣單。真係好多地方比呢度好幾千倍。波士頓龍蝦湯底無味既。總之4個食完出黎都覺得把鬼。唔知食左咩。比人搵笨!!感覺超級差。無錯係任食豬牛雞。菜菇自己出去夾。飲品甜品雪糕無限自取。甜品超難食。都知啲貨係交黎。但都搵間好小小啦。餃同丸每人得一粒。自取有幾種丸但睇到都唔想拎。個芥末丸又係超難食。300蚊個人頭都想有樣野會覺得好食。但真係無囉!!
2017-11-13 5706 浏览
朋友仔最近去咗一間新開的熱店,食過返尋味,話要帶埋我去。睇一睇地址,喺銅鑼灣假日酒店入面,即刻令我充滿期望。酒店入口一搭lift上去就係,出lift已經見到大招牌。晚市放題任食,聽個名以為係主打刺身,原來呢度係火鍋為主。最正係不限時,唔使趕頭趕命。環境整體都算舒適同舒服,裝修都幾有格調。唯獨是侍應反應比較慢。原來我哋個套餐都包左好多野,包括有一次性的環球美食,無限追加的配料,同自選湯底。全部都唔使加錢,咁又幾抵食啵!再出去行個圈,好似自助餐咁,琳琅滿目。唔怪得我朋友仔食完一次就話一定要帶我來啦!鴛鴦湯底當中,我比較喜歡壽喜燒,夠濃又夠甜。環球美食一上枱,即刻令到我哋全體女士心心眼!牛肉一睇就知道係好高質的和牛質素,肥瘦均勻,油花分明。海鮮拼盤好豐富,有七款海鮮,幾款貝殼類都十分鮮甜。四色刺身拼盤相對冇咁精彩,但亮點在於象拔蚌刺身,爽口又鮮甜,估唔到餐廳咁重手,放題都有象拔蚌刺身供應。雖然佢有唔少食物係任食,但一次性的環球美食已經係超豐富,有質又有量,食晒都差唔多半飽了。如果有時間,可以早啲到,傾吓計消化下又出去作戰。
朋友仔最近去咗一間新開的熱店,食過返尋味,話要帶埋我去。

鴛鴦湯底當中,我比較喜歡壽喜燒,夠濃又夠甜。

環球美食一上枱,即刻令到我哋全體女士心心眼!

牛肉一睇就知道係好高質的和牛質素,肥瘦均勻,油花分明。

海鮮拼盤好豐富,有七款海鮮,幾款貝殼類都十分鮮甜。

2017-11-01
2017-11-12 354 浏览
今晚相約了家人到銅鑼灣吃火鍋,店內的裝修很stylish,以半自助形式提供食物。 還有不少日式美食以供選擇。 火鍋牛肉片均是我們的至愛。 開始拾下拾下啦!一口氣放哂D野落去先! 追加了魚生刺身拼盤,色澤鮮明,肉質夠新鮮。 手打丸,細細粒,口感不俗。 冰箱有很多不同類型的飲料以供選擇,還有新鮮煲的竹庶茅根及酸梅湯,好味! 對於小弟這個食肉獸來說,肥牛是火鍋不可或缺的一部份,這道肥牛色澤紅潤,肥瘦適中,味道合乎預期。 賣相不俗,十分新鮮,鮑魚還在動的! 芝士扇貝,新鮮焗起,芝士香氣撲鼻!扇貝爽甜。 點品有不同類型的蛋糕,還有生果以供選擇。 啫喱和撻都好像不錯!

還有不少日式美食以供選擇。

火鍋牛肉片均是我們的至愛。

開始拾下拾下啦!一口氣放哂D野落去先!

追加了魚生刺身拼盤,色澤鮮明,肉質夠新鮮。

手打丸,細細粒,口感不俗。

賣相不俗,十分新鮮,鮑魚還在動的!

芝士扇貝,新鮮焗起,芝士香氣撲鼻!扇貝爽甜。

點品有不同類型的蛋糕,還有生果以供選擇。

啫喱和撻都好像不錯!
2017-11-04
2017-11-12 393 浏览
新張優惠lunch set肉類買一送一,好抵!我地一行10個人有20碟肉仲送左一大盤三文魚刺身,轉埋鴛鴦鍋埋買每人78咋wow食到最後瘋狂啪牛奶樂雪條Btw,雞很滑🐓
新張優惠lunch set肉類買一送一,好抵!
食到最後瘋狂啪牛奶樂雪條

Btw,雞很滑🐓
2017-11-11 326 浏览
香港人對日式放題有幾瘋狂,相信唔使我多講你都知!早在元朗做到街知巷聞嘅放題店,最近開咗分店喺銅鑼灣,對於我等非新界友來說,實在係一大喜訊!夠膽選擇開喺酒店裡面,老闆一定對出品好有信心,至少,酒店老闆都投咗信心一票,租予他們!今晚我哋揀咗龍蝦湯底,上鍋後在等佢滾起之前,即刻奉上刺身拼盤,有三文魚、油甘魚、甜蝦、象拔蚌……之後上埋火鍋配料,有鮑魚、大蝦、蟶子、貴妃蚌、安格斯肥牛……餐牌上仲有肥牛、豚肉、大蝦、魚滑、墨魚滑……可以追加,自助美食區就有響鈴、脆炸魚皮、廚師腸、芝士腸、芝心丸、肉丸、金菇、芋頭、芋絲、南瓜、冬瓜、蘿蔔、生根、韓國麵、一丁麵、烏冬、餐肉、各種蔬菜……10多種醬料任你混……未完,轉下口味又可以食多種熱盤,有蒸魚、糯米飯、牛柳粒、蒜香骨、麻辣鷄、時令熱湯……甜品有布甸、慕絲、芝士蛋糕、Oreo 木糠布甸、韓國雪條、雪米滋……飲品有清潤蔗水、酸梅湯、韓式凍飲如士多啤梨溝鮮奶、廬薈奇異果……放題任食時間不限,由5:30pm坐到10:30pm都得,最啱大伙兒食下chat下慢慢歎,除開平均每位約300元,何止番本,簡直超抵!朋友都話下次再約再食!

今晚和家人們一起試新餐廳,這家火鍋店位於酒店裡,名字很日本,但感覺卻很地道。店內的感覺很潮,並以自助形式選取部份食物。 點了鴛鴦鍋,選了蕃茄鍋及黑蒜油豬骨鍋。 蔬菜及丸類食物以自助形式供客人選擇。 蔬菜感覺新鮮,賣相不錯,還有不同的丸類以自助形式供客人選擇。 火鍋的必備配料,金菇及山根當然少不得。 有很多不同款式的丸類,小妹最愛那個台灣腸,口感煙靭,甜甜的,香肉味! 當火鍋還未到時,先試一試這裡的熟食,分別為星洲炒米及肉碎炒飯,兩者皆保持水準。 刺身拼盤,賣相不俗,新鮮度夠。 手打丸,口感可以再彈點,味道尚可。 萬眾期待的火鍋肥牛片來了!雖然稱不上是很頂級的肥牛,但味道算是鮮味,口感軟滑。 貝類海鮮,賣相亦得,鮮甜味美。 甜品包括不同款式的蛋糕,賣相精緻。 還有不同的冰條作為飯後甜品。 ************ 評分(滿分5分)**************味道:3環境:3服務:3衛生:3抵食:3整體評分:人均銷費: HK$ 302******************************千賀水產の鮮鍋道場網址: https://s.openrice.com/QrbS0oL4800

點了鴛鴦鍋,選了蕃茄鍋及黑蒜油豬骨鍋。

蔬菜及丸類食物以自助形式供客人選擇。

火鍋的必備配料,金菇及山根當然少不得。

刺身拼盤,賣相不俗,新鮮度夠。

手打丸,口感可以再彈點,味道尚可。

貝類海鮮,賣相亦得,鮮甜味美。

甜品包括不同款式的蛋糕,賣相精緻。

還有不同的冰條作為飯後甜品

千賀水產の鮮鍋道場
地址: 銅鑼灣霎東街33號智選假日酒店3樓
電話: 21169784
2017-11-03
心情不好,理所當然就是相約朋友,放工後大吃一餐,這次,朋友相當精靈,主動上網搜尋食肆,最後,決定到千賀水產の鮮鍋道場吃火鍋放題。 這裏的放題非常挺食,星期一至四,成人HK$268, 星期五、周未及假日,價錢則為HK$298,而火鍋放題是無限時的,全都是任食任飲,9pm後入座可享八折優惠。 雖說是任點任食,但部份「環球美食菜式」特定菜式,如:帆立貝黃金燒、刺身拼盤、海鮮盛合及三色海鮮丸等,就只會提供一次,不過,牛肉等火鍋配料,如:穀飼肥牛、黑豚肉片及極上羊肉片,全都是任食的。另外,自助吧的食物種類挺多,大部份都以蔬菜為主。當中更提供熱食,如:糯米飯、中湯、辣雞、炸三魚腩等美食。飲品方面,各式罐裝及紙包飲品一應俱全,而餐廳更貼心地免費供應自家製菊花蜜及酸梅湯。至於甜品,除了雪糕、雪條,還有多款西式蛋糕及布甸選擇。 先選湯底,湯底共有9款,當中較有特色的,要選黑蒜油豬骨湯、沙茶擔擔鍋、韓式人蔘雞鍋及地獄麻辣鍋等,想吃豪一點,可加錢選擇波士頓龍蝦鍋、蕃茄野菌蟹鍋及鴛鴦鍋。 帆立貝黃金燒送上來時,待應已告訴我們這碟帆立貝還欠一隻,將會後補給我們,但最後還是沒有補上。帆立貝的size挺大隻,

另外,自助吧的食物種類挺多,大部份都以蔬菜為主。
當中更提供熱食,如:糯米飯、中湯、辣雞、炸三魚腩等美食。
至於甜品,除了雪糕、雪條,還有多款西式蛋糕及布甸選擇。

帆立貝黃金燒

帆立貝的size挺大隻,上面放了一層芝士醬,不過,入口就沒有濃濃的芝士香味,相反,味道有點醬沙律醬,完完全全把帆立貝的鮮味蓋住。
刺身盛合
刺身盛合的賣相精緻,而且內裏的材料非常豐富,包括有三文魚、北寄貝、希靈、甜蝦和象拔蚌刺身。三文魚非常厚身,口感肥美,帶有三文魚獨有的脂香味,甜蝦大大隻的,非常新鮮,而且味道鮮甜,象拔蚌口感爽脆,肉質甘甜。

海鮮盛合
另一驚喜,當然是海鮮盛合,同樣地,材料放得滿滿的,非常豐富,內裏有鮮蝦、蟶子、胭脂蚌、貴妃蚌、蜆、脆肉鯇。個人最愛就是吃胭脂蚌及蜆,因為味道真的超級鮮甜,而且口感爽甜富口感,一點沙粒都沒有,而鮮蝦入口爽口彈牙,鮮味十足,讚。
極上手切牛小排
牛小排的份量挺多,而且色澤鮮明,帶有雪花紋理,最重要是牛小排不會偏肥,脂肪比例剛好,入口時肉質鮮嫰,帶有濃濃的牛肉香味及脂香,非常不錯。

2017-11-07
2017-11-07 320 浏览
打邊爐係轉季活動,雖然係香港無分季節Hotpot 達人隨即約我一齊去沙bu沙bu一番同佢打邊爐一定有保證,今次放題形式平時散叫菜同丸都幾百,而家每位$268 任食,仲要勁乾淨新鮮,真係好過散點多多聲有十幾款醬料,實可以較岩口味除左啤酒,汽水蔗水任飲黑蒜豬骨煲,好香黑蒜味,令到食材好好味超靚牛肉,顔色鮮紅,少血水,但每枱只限一份,不過都抵,而家牛肉咁貴,一碟靚牛值回票價每枱一份剌身,好新鮮,有6-7 款,又係回本之作超大份海鮮船,有魚,蜆,聖子,鱔,全部都新鮮,唔算大隻但好鮮味,回味之選呢間真係超值,新開又有質素,可以再去~
打邊爐係轉季活動,雖然係香港無分季節
Hotpot 達人隨即約我一齊去沙bu沙bu一番

同佢打邊爐一定有保證,今次放題形式

有十幾款醬料,實可以較岩口味

除左啤酒,汽水蔗水任飲

黑蒜豬骨煲,好香黑蒜味,令到食材好好味

每枱一份剌身,好新鮮,有6-7 款,又係回本之作

超大份海鮮船,有魚,蜆,聖子,鱔,
全部都新鮮,唔算大隻但好鮮味,回味之選

呢間真係超值,新開又有質素,可以再去~
最近得知銅鑼灣有個新開張的火鍋店,就是「千賀水產&鮮鍋道埸」聽落已經十分吸引, 立即約朋友一起圍爐先!看餐廳的裝修陳設就知道, 這是一間很有質素的火鍋店, 店員安排我們坐在窗邊位置, 雖然是望著樓景, 但銅鑼灣的舊建築物很特別, 觀賞也有趣味。首先,就是刺身併盤,三文魚腩好肥美,脂香豐富。我更鍾意清爽既牡丹蝦,鮮甜十足。今晚的海鮮有海蝦、魚片、大蜆、帶子。全部海鮮都好新鮮, 當中我最喜歡海蝦,吃到它鮮活有甜美, 肉質有彈性爽口, 大蜆及帶子也很不錯, 味道濃厚, 口感一流。放題有冬菇、粟米、餃子、幾款丸子等, 也有白菜及生菜, 南瓜夠大片和多汁, 蔬菜都好新鮮, 值得推介。「千賀水產&鮮鍋道埸」是一間高級且優質的日式火鍋店, 座位不會太密, 環境乾淨,店員服務超細心, 在客人未開口前已做到他們期望的事, 第一, 店員會留意著我們進食的進度, 令我們享用每樣食物都在最新鮮最佳狀態, 第二, 食物送上的速度亦緊密, 對繁忙的香港人來說也重要, 放工去吃頓好料放鬆一下, 也想早點回家休息明天上班再努力, 第三, 適時有人來加茶, 夠主動, 所有店員亦殷勤有禮, 令人印象深刻, 好服務是重要元

「千賀水產&鮮鍋道埸」是一間高級且優質的日式火鍋店, 座位不會太密, 環境乾淨,店員服務超細心, 在客人未開口前已做到他們期望的事, 第一, 店員會留意著我們進食的進度, 令我們享用每樣食物都在最新鮮最佳狀態, 第二, 食物送上的速度亦緊密, 對繁忙的香港人來說也重要, 放工去吃頓好料放鬆一下, 也想早點回家休息明天上班再努力, 第三, 適時有人來加茶, 夠主動, 所有店員亦殷勤有禮, 令人印象深刻, 好服務是重要元素, 在這裡我們都感到很滿意, 物有所值呢。
2017-09-27
2017-11-07 225 浏览
放題包括的刺身,又大件件,而且有光澤,十分新鮮有好長好大隻嘅蝦刺身,又鮮又多汁三文魚有魚味油甘魚肉質滑溜先來個昆布湯底,滾起湯底咸咸地,不過都幾鮮甜好多醬油㨂,自己配搭海鮮拼盤真係大堆頭,剩係食左呢個拼盤,都已經值回票價啦鮑魚大大仔,又爽又鮮蚌肉又甜又多汁帶子好味蠔好新鮮蝦大隻肉爽甜有熱盤熟蝦,十分入囗炸魚肉香脆可口手打丸好爽好鮮,美味仲可以任叫其他食物,食完拼盤其實都好飽任叫牛肉、豬肉、羊肉,件件新鮮,打邊盧好正雪條有很多選擇,有蜜瓜、芝果、士多啤梨、椰子、香蕉,仲有綠茶甜筒,入口水果味好豐富,香甜幼滑甜品枱有木槺布甸、芝士蛋糕、蛋撻仔,成枱有排揀
放題包括的刺身,又大件件,而且有光澤,十分新鮮

有好長好大隻嘅蝦刺身,又鮮又多汁
三文魚有魚味
油甘魚肉質滑溜

先來個昆布湯底,滾起湯底咸咸地,不過都幾鮮甜
好多醬油㨂,自己配搭

海鮮拼盤真係大堆頭,剩係食左呢個拼盤,都已經值回票價啦
鮑魚大大仔,又爽又鮮
蚌肉又甜又多汁
帶子好味
蠔好新鮮
蝦大隻肉爽甜

有熱盤熟蝦,十分入囗

炸魚肉香脆可口

手打丸好爽好鮮,美味

仲可以任叫其他食物,食完拼盤其實都好飽

任叫牛肉、豬肉、羊肉,件件新鮮,打邊盧好正

甜品枱有木槺布甸、芝士蛋糕、蛋撻仔,成枱有排揀
有時老友聚舊,出得嚟gathering好多時都係好耐無見嘅好朋友,偏偏現在出面好多食肆都限住兩小時用膳時間, 又要食又要傾得兩粒鐘邊度夠時間呀?! 俾我發現到一間又可以食我最鍾意嘅邊爐,又可以足足5.5小時任食任坐, 座位又夠闊落坐得又舒服, 而且食物款式都非常多元化! 講緊嘅就係位於銅鑼灣嘅千賀水產の鮮鍋道場~ 一聽聽聽個名就知道這裏以水產海鮮為主打, 啱曬講求keep fit嘅女生們啦! 原來這裡的形式好特別。每位入場人士會有一系列嘅必然食品, 必然食物方面只會供應一次, 然後會有任點任食項目, 亦都會有自助吧檯食物供應, 無論是蔬菜、肉類、丸類、飲品、甜品都可以在自助吧檯內搵到! 而且這裏的火鍋湯底好特別, 例如我們這款韓式人蔘雞湯也可以選擇, 非常適合秋冬滋補一下喔~ 自助吧檯有好多選擇, 遠睇幾咁彩色繽紛,構圖好似水彩畫咁靚! 放滿咗我哋成日會食到嘅火鍋配料,例如粟米啦、翠玉瓜啦、蕃茄、魚蛋啦、芝士腸啦…… 而我最愛嘅丸類都有好多選擇,芝心丸啦,海胆丸啦,牛丸啦,貢丸啦,墨魚啦咁…… 當然唔可以少得啲蔬菜啦, 食左蔬菜打底點都冇咁易肥嘅! 皇帝菜呀,西洋菜呀,唐蒿菜呀,連三

當然唔可以少得啲蔬菜啦, 食左蔬菜打底點都冇咁易肥嘅! 皇帝菜呀,西洋菜呀,唐蒿菜呀,連三色椒都有架!

同埋呢度除咗有一般公仔麵、韓式拉麵供應之外,還有手打麵供應!

醬汁方面都有好多唔同配料選擇, 搵番個靚醬點食物就最fit!

氣水都係任飲㗎!

之前講過每人都有指定款式, 指定款式屬於比較高級食材,例如面前呢盤剌身! 有香港人必定要食嘅三文魚刺身, 有我最鍾意食嘅特大隻牡丹蝦刺身, 還有北奇貝、赤貝、象拔蚌等等名貴刺身

自家製手打丸方面包括有鯪魚球、 墨魚和鮮蝦丸!手打真是會彈牙好多同鮮甜好多架! 雖然分量得每日一粒, 不過就啱曬我啲啲鍾意樣樣試下又唔好食死一款嘅人~

話明呢度係食海產㗎嘛,所以梗係有一盤海鮮盛合啦! 個海鮮盛盒用料都好豐富,非常之大堆頭! 包括有白鱔魚片 、特大聖子、 脆魚鯇、 白沙貝 、馬刀貝、還有特大隻貴妃蚌!

呢個貴妃蚌真係好大隻㗎!成隻手掌心咁大隻!而且食落好鮮甜,又夠爽口彈牙 ,最重要係唔會有沙㗎!

你哋睇下隻特大聖子幾咁長, 而且仲係煮熟咗嘅狀態就知道佢原本有幾大隻啦! 而且好新鮮好味美!讚讚讚!

這碟高級的手切牛頸脊是二人份量的, 分量都算ok! 夠食又唔會太多!

而且食落口真係超嫩滑, 啲牛肉好似雪花咁喺個嘴度會慢慢溶化㗎! 我最鍾意食肥牛有呢種口感㗎啦!

除咗可以打邊爐之外,這裏也有熟食供應! 而且款式超級多 ,得一個胃根本試唔曬! 熟食會陸陸續續不同地供應, 食完一盤就會有新款式推出! 而且熟食絕不馬虎, 唔係求其擺幾件青瓜雲耳就算 !

好似呢一個辣炒花蟹, 秘製三文魚腩 ,豉油王大蝦, 全部都係高級海上鮮, 仲要係不限件數任食! 真係食幾隻蟹都回返本呀!

個人最鍾意就係龍躉肉喇! 龍躉肉真係好嫩滑而且加咗辣辣地嘅元素, 令人簡直食到停唔到口啊! 再加上龍躉肉個皮夠曬厚,每一啖都好似食緊膠原咁有少少漿住個口, 作為識飲識食嘅我當然要食多幾舊嚟補下身啦! 呀,係食多幾碟先真! 會唔會太貪心呢(≧∇≦)

Last but not least, 記得記得一定要食埋呢度嘅甜品呀, 個特濃朱古力慕絲好好味㗎! 本來真係已經好飽㗎啦,但係見到個韓式蜜瓜雪條又忍唔住要食埋!哈哈!
2017-11-07 282 浏览
又黎到銅鑼灣,上次黎過假日酒店發現有咁多餐廳,所以今次再黎繼續發掘下!呢間火鍋店以半任食作招徠,二百幾蚊可以食5.5小時確實幾吸引,最啱一班人黎gathering食飽吹水唔洗轉場!壽喜鍋+豬骨鍋壽喜鍋湯底夠甜,煮咩都會變得好甜;豬骨就比較食到食物本來既味道《環球美食 非任食部分》極上手切牛小排牛小排片片紅白相間,賣相非常吸引。食起來有牛味,絕對唔係一般火鍋任食既垃圾肥牛質素。海鮮盛合估唔到呢度既海鮮咁靚仔!有海蝦、蠔、蚌、蜆、脆鯇片等,本來我都無咩期望,但估唔到都幾新鮮。蠔味道鮮甜而完全無怪既腥味,蚌好爽口而脆鯇片帶清甜味道。刺身盛合腐皮卷及魚皮魚皮夠脆又咸咸地,好食到停唔到口,好彩出面任食吧有得無限添加!帆立貝黃金燒黃金燒有啲似日式放題食到既燒元貝,有沙律醬味道帶咸香。三色海鮮卷(鯪魚滑、蝦滑、墨魚滑)任食部分:最開心係有出前一丁,韓國麵,仲有好多飲品同雪糕任食!

壽喜鍋+豬骨鍋

《環球美食 非任食部分》
極上手切牛小排

海鮮盛合

刺身盛合

腐皮卷及魚皮

帆立貝黃金燒

黃金燒有啲似日式放題食到既燒元貝,有沙律醬味道帶咸香。

三色海鮮卷(鯪魚滑、蝦滑、墨魚滑)

任食部分:
最開心係有出前一丁,韓國麵,仲有好多飲品同雪糕任食!