2017-11-13 5706 浏览
朋友仔最近去咗一間新開的熱店,食過返尋味,話要帶埋我去。睇一睇地址,喺銅鑼灣假日酒店入面,即刻令我充滿期望。酒店入口一搭lift上去就係,出lift已經見到大招牌。晚市放題任食,聽個名以為係主打刺身,原來呢度係火鍋為主。最正係不限時,唔使趕頭趕命。環境整體都算舒適同舒服,裝修都幾有格調。唯獨是侍應反應比較慢。原來我哋個套餐都包左好多野,包括有一次性的環球美食,無限追加的配料,同自選湯底。全部都唔使加錢,咁又幾抵食啵!再出去行個圈,好似自助餐咁,琳琅滿目。唔怪得我朋友仔食完一次就話一定要帶我來啦!鴛鴦湯底當中,我比較喜歡壽喜燒,夠濃又夠甜。環球美食一上枱,即刻令到我哋全體女士心心眼!牛肉一睇就知道係好高質的和牛質素,肥瘦均勻,油花分明。海鮮拼盤好豐富,有七款海鮮,幾款貝殼類都十分鮮甜。四色刺身拼盤相對冇咁精彩,但亮點在於象拔蚌刺身,爽口又鮮甜,估唔到餐廳咁重手,放題都有象拔蚌刺身供應。雖然佢有唔少食物係任食,但一次性的環球美食已經係超豐富,有質又有量,食晒都差唔多半飽了。如果有時間,可以早啲到,傾吓計消化下又出去作戰。
朋友仔最近去咗一間新開的熱店,食過返尋味,話要帶埋我去。

鴛鴦湯底當中,我比較喜歡壽喜燒,夠濃又夠甜。

環球美食一上枱,即刻令到我哋全體女士心心眼!

牛肉一睇就知道係好高質的和牛質素,肥瘦均勻,油花分明。

海鮮拼盤好豐富,有七款海鮮,幾款貝殼類都十分鮮甜。

2017-11-01