2017-12-10 188 浏览
之前聽朋友說呢間火鍋放題好抵食, 而且仲要無限時, 地方寬敞坐得舒服, 聽到咁正既野緊係即將去試下啦. 一入到去已感覺食BUFFET似的, 有熟食區, 飲品區, 甜品區, 調味區, 火鍋配料區…… 好期待好期待, 哈哈….一坐低我地叫左個波士頓龍蝦鍋, 等個鍋滾既時候, 會先黎幾款環球美食, 有帆立貝黃金燒, 一人一隻. 仲有四品刺身盛合, 有三文魚, 象拔蚌, 刺身蝦, 北寄貝, 希靈魚等等….全部都新鮮的, 刺身蝦大大隻見到即心心眼, 象拔蚌彈牙鮮甜, 不過好可惜刺身係無得追加的.跟住呢盤海鮮盛合堅正, 重點係樣樣都超新鮮 & 大大件. 有爽甜彈牙鮑魚, 鮮甜爽口鮮蝦, 超大隻既聖子, 蚌, 蜆 & 北寄貝 , 洗得乾淨唔會有沙, 呢樣野值得一讚!! 哈哈, 而且肉質同樣鮮甜爽口, 另外仲有鯇魚片等等…….. 每人都係一份.呢款三色海鮮丸, 有鯪魚滑, 蝦滑, 墨魚滑, 全部都係手打, 好彈牙, 又唔會醒.仲有呢款極上手切牛小排, 呢個又係不得了, 見到油脂分佈得均勻之外, 食落JUICY, 又唔會覺得肥膩, 正呀!! 呢款都係無得追加的.追加方面我地叫左豚肉片, 肥牛, 雞件,

追加方面我地叫左豚肉片, 肥牛, 雞件, 呢D可以任叫, 雖然係任叫, 但質數一D都唔算差, 雞件一D都唔鞋. 如果未飽肚既你係可以狂追加, 不過其實每樣野都要食勻就真係難D, 因為真係有好多種類.

食哂呢D無得追加既配料之後, 我地出左去拎菜呀, 丸呀, 麵呀等等……最正係竟然有蟲草花, 呢樣野係出面真係好少會有, 健康又有益.

最後就緊係食甜品啦, 有DREYER’S雪糕TIM AR & 自家制既CAKE, 咁就劃上左我地圓滿既句號啦, 好飽好滿足^^
2017-11-20
2017-12-07 277 浏览
Winter is here and everyone is mad for hotpots!To start off, you get a plate of meats and seafood where you can order more.I was really happy because there was a good range of vegetables, desserts, soups and drinks.In the sauces section they had Sichuan chili so you can add a touch of Sichuan to the meats or add it to the broth to turn it into a Sichuan spicy hotpot.The taro icelolly imported from Thailand was really good because it was not too sweet with a fragrant taro taste.I wish they import
I wish they imported other flavours in the range.
2017-12-07 488 浏览
諗住同老婆去開銅鑼灣,上openrice睇下有乜好介紹,見呢間新開,$300一位,刺身加打邊爐,就試一試佢。講重點,刺身只得一轉,就係張相咁多,一眼睇晒。再黎"環球美食",即係嗰盤海鮮,除咗蝦同鱔,其他無得任叫。都唔緊要,叫得水產,啲海鮮係韌嘅!啲海鮮係韌嘅!啲海鮮係韌嘅!得一個原因,就係唔新鮮。食到無晒心機,出去攞熱盤食,最好食係西蘭花。總結$300一位,衰過K buffet。想俾無星,但最少要俾一粒。

想俾無星,但最少要俾一粒。
  • 西蘭花
2017-12-03 493 浏览
之前買左團購,今晚約埋家人一行五人去食火鍋放題。團購價188蚊1位,另加每人98蚊,星期五,六,日每人再加30蚊,抵唔抵見人見智。餐廳走廊位寬闊,可惜座位比較窄,以我地五人來說,比四人枱我地,另加一張櫈(主席位)。加櫈後面就是另一張枱,以為只有我地係咁樣安排,但見其他五個客人的,都是這樣坐,所以最好人數係雙數,坐得會舒服點!火鍋湯底有九款選擇,也可選駌鴦鍋,四人以上可以選波士頓龍蝦湯底,不另加收費,所以我地揀左龍蝦湯,有一隻龍蝦(開邊)細隻無乜肉,而且湯略咸。火鍋醬料約有12款可供選擇,不另行收費!至於團購方面,包:5款刺身份量以人頭計算,有三文魚,甜蝦,希靈魚,象拔蚌等,刺身新鮮甜美!海鮮盛合份量也是人頭計算,有鮑魚,蝦,聖子,海蜆,蚌等,海鮮新鮮,蝦爽口,鮑魚鮮甜,但聖子有沙!安格斯牛小排色澤鮮艷,肥瘦均勻,新鮮好食!薑汁貢丸及餃子薑汁貢丸味道怪怪的,接受不了。餃子味道普通!以上幾款的只會提供一次,不能另外再叫!可以追加的只有十款選擇,豬,牛,羊,雞,魚滑,蝦等,選擇不算多。好彩自助吧有好多選擇,有菜類,菇類,丸類,腸類,出前—丁,烏冬,炸魚皮等等。及約有六款熱食,有蘿蔔牛腩(好淋
5款刺身
海鮮盛合
安格斯牛小排
色澤鮮艷,肥瘦均勻,新鮮好食!
薑汁貢丸及餃子
薑汁貢丸味道怪怪的,接受不了。餃子味道普通!
以上幾款的只會提供一次,不能另外再叫!
可以追加的只有十款選擇,豬,牛,羊,雞,魚滑,蝦等,選擇不算多。好彩自助吧有好多選擇,有菜類,菇類,丸類,腸類,出前—丁,烏冬,炸魚皮等等。及約有六款熱食,有蘿蔔牛腩(好淋),金菇牛肉卷,麻辣炒蝦(好麻辣),炒蟹(好多膏,好惹味)等等!
飲品方面有幾十款選擇,有道地飲品,韓國牌子飲品,酸梅湯,啤酒,茶包等,還有汽水機及果汁機自行調配果汁,好玩!
甜品方面有幾款雪糕選擇,如有雪米糍,韓國牌子雪條,雀巢雪糕!還有蛋糕,奶凍及西瓜菠蘿!
其實都有好多選擇,食材也新鮮!最大優點是不限時,我地由七點食到十點,食得很自在無壓力,不會趕人走!可惜服務一般,每枱有個桶放殼等垃圾,但要自己清理
待應不夠人手主動清理!而且件衫吸收哂火鍋味,通風系統有待改善!
海鮮盛合

五款刺身

2017-11-24
用餐优惠
團購
2017-12-01 345 浏览
邊爐季節,相約男朋友和他的朋友一起去吃火鍋,他們就建議去這間有5.5小時任食、而且位於假日酒店樓上的千賀。我單態地點就已經沒有異議,而且還要是$200多就有任食,又包海鮮拼盤、象扙蚌刺身、極上安格斯牛小腓、雙目海鮮滑、手工薑汁貢丸和手工餃子。最適合男生的大胃口吧!先點一個鴛鴦湯底,一邊沙嗲、一邊蕃茄湯。 海鮮拼盤- 十分新鮮,有的還很生猛。全部都很彈牙鮮甜。象扙蚌刺身- 很超值,竟然有一盤象扙蚌刺身,同樣鮮味十足。極上安格斯牛小腓- 放入鍋中輕灼一下就行,牛味香濃又不韌。雙目海鮮滑 - 彈牙不腥。手工薑汁貢丸和手工餃子 - 第一次吃到薑汁貢丸,不辣而且爆汁。餃子肉汁多還不錯。另外餐廳設有任食自助區,選擇不特別但對已經吃至半飽的我們已很足夠。

最適合男生的大胃口吧!

先點一個鴛鴦湯底,一邊沙嗲、一邊蕃茄湯。

海鮮拼盤- 十分新鮮,有的還很生猛。全部都很彈牙鮮甜。

象扙蚌刺身- 很超值,竟然有一盤象扙蚌刺身,同樣鮮味十足。

極上安格斯牛小腓- 放入鍋中輕灼一下就行,牛味香濃又不韌。

雙目海鮮滑 - 彈牙不腥。

2017-11-20
外卖送餐
2017-11-29 377 浏览
今日我請客,客人 - 老公 xd 本來想到這酒店去吃中菜,但電梯一開看到這間新開的千賀水產之道場就立即想吃火鍋,拉著老公出電梯了。門口餐牌上寫著「$268起 5小時任食火鍋」, 又剛好有位,於是便內進。還會送海鮮拼盤、刺身、牛小腓、海鮮滑、丸和餃子,其實食完都已經飽了一半。湯底要了鴛鴦鍋,一邊辣一邊不辣。海鮮拼盤很有睇頭,亦新鮮,蝦還在動呢!味道當然鮮甜。牛小腓的牛味亦夠,貢丸很特別的加了薑絲,味道不辣但香口。餃子多汁美味,只有幾件真不夠喉。餐廳有自助區,有熟食、甜品、飲品、湯水、火鍋配料例如菜、丸、麵、豆腐、響鈴、魚皮、冬瓜、南瓜等等,但是沒有肉類的。最後吃西瓜真是飽到反肚。
今日我請客,客人 - 老公 xd

湯底要了鴛鴦鍋,一邊辣一邊不辣。

最後吃西瓜真是飽到反肚。
2017-11-23
2017-11-27 399 浏览
係香港開舖做生意, 真係唔食都要將大部份收入"貢獻"比租金, 難怪坊間好多食肆都限時90分鐘要交枱, 唔翻多兩張枱點夠數?!  難得友人話我知呢間火鍋店可以任食5.5小時 (仲要係酒店內), 開初我以為聽錯, 原來係真架!!打邊爐最先要選好湯底, 呢度有幾款湯底任選, 加$28可以有鴛鴦鍋, 我地清清地要左呢個山地野菌清湯鍋, 湯料包括野菌, 清淡得黎同各式食材都會做到朋友侍應介紹番呢度每枱都會預備"環球美食菜式" , 因限一次! 另外亦有追加特選推介!呢度既"環球美食菜式"之一係象拔蚌五品刺身, 賣相靚仔, 比佢既蝦吸引住, 超大隻, 味道鮮甜; 象拔蚌雖然薄身左D, 但食落鮮甜, 過下口癮算唔錯!呢碟安格斯牛小排亦係成員之一, 份量非常足(呢客係二人份量), 肉色鮮紅靚仔, 脂肪分佈平均, 烚完都唔會嚡口, 肉味幾濃, 正呀!呢個海鮮盛盒送上枱時又係另一驚喜之一, 海鮮種類都唔少, 有蝦(爽口彈牙), 蟶子, 貴妃蚌, 鮑魚, 蜆, 鯇魚片等, 最愛貴妃蚌, 夠口感又爽甜手打薑汁貢丸及手工餃子亦有特色, 一咬粒丸汁液"咇"出黎, 食到陣陣薑味, 幾特別; 另外個餃子包得漲卜卜, 餡

山地野菌清湯鍋

象拔蚌五品刺身

海鮮盛盒

手打薑汁貢丸及手工餃子亦有特色, 一咬粒丸汁液"咇"出黎, 食到陣陣薑味, 幾特別; 另外個餃子包得漲卜卜, 餡料鮮甜, 唯個皮可以薄返D就仲好
手打薑汁貢丸及手工餃子

至於其他食物如蔬菜, 丸類, 菇類, 油炸野可以出去隨便拎, 食材加添得好快, 唔怕會拎唔到

呢度仲有熟食供應, 火鍋未食得時可以食住先

打邊爐點可以唔飲番D凍飲, 成大個雪柜整齊排列各式飲品, 酸梅湯都有, 真係各色其式

呢度仲有甜品區, 精緻蛋糕, 奶凍, 果凍, 生果都有, 味道都唔錯

想食仲冰凍既野?!  呢度仲有雪糕杯及雪條, 唔怕你食, 只怕你唔食

侍應反應夠快, 主動收碟加湯, 同友人慢慢食, 慢慢傾, 離開時, 褲頭點解緊左咁多既..........................?!
2017-11-26 418 浏览
上個月食左一間新開張嘅日式火鍋店,喺銅鑼灣假日酒店入面,喺時代廣場嘅後面,位置算方便。火鍋店嘅晚市放題竟然係無時限,任坐唔趕人,而且員工服務態度非常好,好有禮貌,會自動幫你清走枱面上嘅空碟空盤。飲品櫃嘅選擇好豐富,而且好充足,除此之外,仲有汽水機、果汁、梳打水比客人自行調配,完全可以滿足到各人嘅需要。甜品嘅種類都有好多,實在影唔哂,有各種口味嘅雪糕可以揀,亦都可以自己𢳂雪糕球,另外仲有一啲西式甜品同中式糖水可以選擇。湯底都有幾種選擇,有人蔘雞、黑蒜豬骨、沙茶擔擔揀,不過因為呢度係日式火鍋放題,我哋決定要個壽喜燒湯底配合下。而菜式方面就揀咗環球美食,貪佢乜都有,除咗刺身之外,其他美食都可以添加。其他蔬菜同配料都係外面,客人可以自行選擇種類同份量,所以唔使驚唔夠飽,不過因為冇限制,所以要因自己嘅食量去拎,唔好眼闊肚窄。四品刺身盛合有手掌咁大嘅牡丹蝦,好鮮甜好creamy,有爽口彈牙嘅象拔蚌刺身,好清甜,三文魚、油甘魚同埋北寄貝刺身都係鮮甜肥美,可惜無得追加。海鮮盛盒呢個盛盒不得了,份量唔細size亦都唔細,有手掌咁大,有大蝦、聖子、鯇魚腩、蜆同生蠔,全部海鮮都好新鮮,肉質都係雪白肥美,最重

四品刺身盛合

海鮮盛盒

呢個盛盒不得了,份量唔細size亦都唔細,有手掌咁大,有大蝦、聖子、鯇魚腩、蜆同生蠔,全部海鮮都好新鮮,肉質都係雪白肥美,最重要係好乾淨,完全食唔到一粒沙。滾熟左之後,啲size都係好大舊,而且食落真係鮮甜,咩調味都唔需要加。

極上手切牛小排

色澤好靚,脂肪同肉分佈得好平均,食落入口即融化。

帆立貝黃金燒

用芝士燒到外表金黃色,帆立貝肉質好彈牙,咬落又有肉汁,加左蟹子有額外嘅口感。

三色海鮮丸

有鯪魚滑、蝦滑同埋墨魚滑,好彈牙,仲食得出真係有蝦同墨魚係丸入面,應該係手打。

稻荷腐皮卷唐揚
鰆魚魚皮唐揚

魚皮同腐皮卷都炸到卜卜脆,浸落湯到又唔會出哂油。

最後計埋加一每人$300唔洗,但又任食,又無限時,食物新鮮又多選擇,都算抵。

2017-11-25 602 浏览
見食評甘好,專登去一去。点知…………唉!佢比D海鲜同刺身唔新鲜,D蝦梅到……其他都好唔掂!埋單每人333元……e个價錢食甘既野,完全不值。火鍋任食配料也不是很多,選擇少,食物又不新鮮,失望
見食評甘好,專登去一去。点知…………唉!
佢比D海鲜同刺身唔新鲜,D蝦梅到……其他都好唔掂!
埋單每人333元……e个價錢食甘既野,完全不值。
火鍋任食配料也不是很多,選擇少,食物又不新鮮,失望
2017-11-24 508 浏览
放工後與幾位同事到Time square附近的智選假日酒店三樓的 吃日式火鍋放題、懷住食好嘢的心情來到餐廳; 啲裝飾頗潮且有活力好有氣氛!食嘢不單只味道好就可以.環境氣氛都好重要.眼前好合我心'意!平日星期一至四每位$ 268 星期五六日 $ 298 不限時!可以慢慢食!湯底都有十多款、其中波士頓龍蝦湯 和蕃茄野菌蟹湯+ $ 6o 一般湯底轉鴛鴦鍋 + $ 30火鍋配料也有百多款、有熟食、湯、糖水......等等、琳瑯滿目!比較少在火鍋店見到的鲜蟲草花也有、好有新鲜感!選左 個韓風人蔘鷄鍋、湯底濃郁香氣樸鼻!跟着上的是每枱限定一份的芝士焗扇貝、夠香濃!刺身拼盤件件刺身鲜澤鲜明、很新鲜!海鲜盤賣相好得!!非常新鲜 ! 無限量供應 !滿盤的海鲜盤有:蟶子、胭脂蚌-貴妃蚌、蜆、海蝦、鲍魚、脆肉鲩.....等。新鲜!爽甜 !愛吃海鲜的我不停追加!大滿足! !另外不停追加的 :極上手切牛小排油花分佈平均、肉味濃夠鲜甜 !殼飼黑豚肉、羊肉片也相當鲜甜!其他的手打丸水餃、雪吞、鱼滑等吃不停!痛快!最後雪糕、蛋糕、甜品、韓國雪條樣樣都吃匀!超滿足 !大家都吃得很滿足 !
放工後與幾位同事到Time square附近的智選假日酒店三樓的[千賀水產の鲜鍋道場] 吃日式火鍋放題、懷住食好嘢的心情來到餐廳; 啲裝飾頗潮且有活力好有氣氛!食嘢不單只味道好就可以.環境氣氛都好重要.眼前好合我心'意!

比較少在火鍋店見到的鲜蟲草花也有、好有新鲜感!

選左 個韓風人蔘鷄鍋、湯底濃郁香氣樸鼻!

跟着上的是每枱限定一份的芝士焗扇貝、夠香濃!

刺身拼盤件件刺身鲜澤鲜明、很新鲜!

海鲜盤賣相好得!!非常新鲜 ! 無限量供應 !

新鲜!爽甜 !愛吃海鲜的我不停追加!大滿足! !

另外不停追加的 :
極上手切牛小排油花分佈平均、肉味濃夠鲜甜 !
殼飼黑豚肉、羊肉片也相當鲜甜!

其他的手打丸水餃、雪吞、鱼滑等吃不停!痛快!

最後雪糕、蛋糕、甜品、韓國雪條樣樣都吃匀!超滿足 !

大家都吃得很滿足 !

2017-11-07
2017-11-21 379 浏览
今晚同朋友飯聚,專程到銅鑼灣享受5.5小時任飲任食日式火鍋放題,無錯...係5.5小時 ,絕對不用趕時間交枱,一定可以跟朋友盡興。 餐廳地方非常大,環境舒適,坐位寬敞 ,有些還是VIP房(不另收費),設計頗有心思呢!餐廳中間是自助區, 有各式各種蔬菜,菇類甚至熟食。另一邊則是甜品區及飲品區(種類繁多),真的媲美酒店自助餐。湯底有十種選擇,自選一辣一唔辣,蕃茄湯底新鲜、清甜; 麻辣湯底惹味刺激,各有特色 。點選湯底後先上"環球美食菜式" (限定),共有5款: 首先是象拔蚌五品刺身盛(象拔蚌,三文魚,希靈魚、北寄貝、甜蝦) ~ 全部超新鮮,肥美鮮甜,四人份份量適中。 海鲜盛合 ~ 鮑魚 、貴妃蚌、大蝦、 鯇魚片、新鮮大蠔, 份量十足,新鮮程度滿分。 極上安格斯牛小排 ~ 是牛魔我的至愛! 顏色光澤誘人,肉質通透,香稔軟嫩,真的停不了口,可惜這個不是任食的呢 雙目海鮮滑 ~ 兩款手打魚滑都爽彈鮮美,輕盈幼滑。手打薑汁貢丸及手工餃子 ~ 個人較喜歡薑汁貢丸,非常有特色,爽口微彈,味道新奇。吃完這五款環球美食已飽了一大半, 還有無限任點的黑豚肉,雞肉及羊肉,尤其是黑豚肉,肉質鬆軟而豐腴,都是超

點選湯底後先上"環球美食菜式" (限定),共有5款:

雙目海鮮滑 ~ 兩款手打魚滑都爽彈鮮美,輕盈幼滑。

吃完這五款環球美食已飽了一大半, 還有無限任點的黑豚肉,雞肉及羊肉,尤其是黑豚肉,肉質鬆軟而豐腴,都是超水準之作,一再encore !

另外,還有額外送的芝士焗帶子,多汁嫩滑
令人驚喜 !

最後也不能少得既甜品雪糕呢。Yummy!😋😋

雖然是5.5小時任飲任食,但也只食了3小時,不過心理上可以完全放鬆,真的做到無壓力消費。 從食物水準及服務態度,反映出這店是用心經營。
2017-11-14
2K
識我嘅人都知我超級鍾意打邊爐,今日朋友有介紹咗一間可以任飲任食嘅火鍋店俾我。所以今日放咗工之後,就約埋朋友一齊去試。 🐟任飲任食5.5小時海鮮火鍋🍲($268起) 😍時令海鮮多達10款(聖子、海蝦、貴妃蚌、白鱔、石斑、刀貝、海蜆等) 湯底有幾款選擇,我哋揀咗🍲沙茶擔擔鍋,雙拼要加錢,所以我地冇得揀,但係沙茶味嘅湯底已經好好味,沙嗲味非常濃郁底下仲有肉垂同花生醬,又香又濃,仲有芽菜同枝竹等等嘅配料,好惹味啊! 每位已經包左一份: 🍱旬之海鮮盛盒 開先成盒入面嘅海鮮非常大隻,一邊隻蜆同象拔蚌有手掌咁大,肉質鮮嫩又鮮甜,真係好好味啊! 🐚象拔蚌五品刺身盛 🐄極上安格斯牛小排 🦐雙目海鮮滑 🍡手打薑汁貢丸及🍞手工餃子 食完已經飽左一半,樣樣都非常新鮮,出色又好味。 如果食完仲未飽,仲可以追加以下嘅食物 📌追加特選推介 🐮美國榖飼肥牛片 🐷美國榖飼黑豚肉片 🐤農場鮮雞件 🐑極上羊肉片 🐟脆肉鯇魚片 🐠脆肉鯇魚 🐚鮮海蜆 🦐海蝦 🐙墨魚滑 🐟鯪魚滑 至於自助區方面,真係好似食緊自助餐咁劃左

🐟任飲任食5.5小時海鮮火鍋🍲($268起)

每位已經包左一份:

🍱旬之海鮮盛盒

🐚象拔蚌五品刺身

🐄極上安格斯牛小排

🦐雙目海鮮滑

🍡手打薑汁貢丸及🍞手工餃子

食完已經飽左一半,樣樣都非常新鮮,出色又好味。

如果食完仲未飽,仲可以追加以下嘅食物

📌追加特選推介

🐚鮮海蜆

🦐海蝦

🐙墨魚滑

🐟鯪魚滑

至於自助區方面,真係好似食緊自助餐咁劃左一個好大個area出嚟裏面嘅食物應有盡有,包你食到飽一飽。

👉🏻小食🥐

👉🏻熱葷🥘

👉🏻湯品🍜

👉🏻超過50款火鍋配料🍗🍡🍥

👉🏻水果🍉

👉🏻甜品🍮

飲品種類亦都非常之多,選擇嘅款式多達10款以,真係坐足幾個鐘慢慢試晒佢都得啊!

服務方面,入座非常快,而且店員態度很好,會主動幫忙收拾碗碟之外,上菜速度非常快,食物新鮮又好吃,這個價錢真是非常超值啊!

2017-11-13
2017-11-21 297 浏览
嗰日聽朋友講銅鑼灣有間酒店開咗間火鍋放題,仲食足5.5個鐘,而且價錢超值,所以決定去試吓。火鍋店位於智選假日酒店,時代廣場旁邊地點方便,一入到去有好搶眼嘅招牌,而且裝修特別。5.5小時任食只需$268起,仲有午市放題。一入到去見到環境非常闊落,座位舒適寬敞。湯底有好多選擇而且有啲好特別,環球美食菜式只提供一次,但係有其他追加特別推介。自助吧有提供熟食,仲會不停有啲唔同嘅熟食轉換,另外仲有熱辣辣嘅湯。自助吧仲有火鍋配料,醬汁配料選擇亦非常豐富,自助吧環境非常乾淨,令人食得非常放心。仲有甜品,甜品甜度適中,生果新鮮,仲有雪糕同雪條。仲有罐裝飲品,最好飲係自家製嘅涼茶,涼茶真材實料,果汁仲有圖教如何調配。蕃茄野菌蟹鍋,蕃茄味濃郁。刺身盛合:三文魚厚身鮮甜肥美,象拔蚌爽口彈牙,甜蝦色澤透亮鮮甜美味,北寄貝同希靈魚非常新鮮。海鮮盛合:鮑魚肉厚爽口,蜆類鮮甜冇沙,蟶子大隻,蝦爽口彈牙,脆肉鯇最驚喜,非常爽脆。帆立貝黃金燒:帆立貝大大隻,加上金黃色芝士,焗嘅時間剛剛好唔乾身。極上手切牛小排:色澤紅潤,油脂分布平均,入口即溶。海鮮丸:大大粒,入口彈牙。餐廳適合大夥兒聚餐,亦適合家庭聚會,大胃王的可以食
5.5小時任食只需$268起,仲有午市放題
一入到去見到環境非常闊落,座位舒適寬敞。
仲有甜品甜品甜度適中,生果新鮮,仲有雪糕同雪條。
蕃茄野菌蟹鍋,蕃茄味濃郁。

極上手切牛小排:色澤紅潤,油脂分布平均,入口即溶。
海鮮丸:大大粒,入口彈牙。

餐廳適合大夥兒聚餐,亦適合家庭聚會,大胃王的可以食足5.5小時,而且價錢超值,絕對不能錯過。

2017-11-20 322 浏览
天氣轉涼,第一件事就梗係拉住朋友去打邊爐暖下身,平時打邊爐都要$4xc,俾我係openrice 搵到間$2xx任食放題,仲要係銅鑼灣全新裝修蔬菜腸仔丸甜品全部任食全部都好新鮮乾淨整齊細細粒可以食多幾款人蔘雞湯底第一次食,人蔘味都出,好保身每枱一份靚牛,睇樣都覺得靚,食落都好正,牛肉吾肥入口即溶仲有剌身五款,好新鮮,平時散叫都2.300,而家任食都包,超正除左剌身,仲有海鮮,勁新鮮,size 都吾細,適中,好鮮甜手打丸好彈牙牛餐肉大大塊厚切小食有芝士扇貝一人一杯啤酒,要加錢豬肉都靚,無肥糕,任食以低價食高質素打邊爐,真係好滿足

全新裝修

蔬菜腸仔丸甜品全部任食
全部都好新鮮乾淨整齊

細細粒可以食多幾款

人蔘雞湯底第一次食,人蔘味都出,好保身

每枱一份靚牛,睇樣都覺得靚,食落都好正,牛肉吾肥入口即溶

除左剌身,仲有海鮮,勁新鮮,size 都吾細,適中,好鮮甜

手打丸好彈牙

牛餐肉大大塊厚切

小食有芝士扇貝

一人一杯啤酒,要加錢
豬肉都靚,無肥糕,任食

以低價食高質素打邊爐,真係好滿足
看到道場兩個字,自然想起日本的修煉道場。那麼鮮鍋道場又是什麼? 難道是新鮮火鍋的修煉場?一個價錢,任食海鮮火鍋食成晚? 真係咁抵?為了解開以上的謎底,豬豬決定赴湯蹈火,親自入道場了解一下。都場內環境不錯,除了私人空間卡座之外,公眾區還設有部份熟食、蔬菜、水果及甜品,讓客人自由選擇。坐下先點湯底。我們選擇了比較少見的黑蒜油豬骨鍋。黑蒜油的香味撲鼻,和香濃的豬骨,絕對是最佳配搭。吃火鍋前,先奉上一客四品刺身盛合,包括三文魚、油金魚、甜蝦、北寄貝及象拔蚌。原來唔止四種刺身添 !當中以甜蝦最鮮甜可口,值得推薦 !帆立貝黃金燒亦是所有客人必定品嚐的食物之一。火鍋配料方面,所有客人也有一盤海鮮盛合。絕大部份的海鮮也非常鮮甜,有部份還可以 Encore 再加點。比手掌稍為小一點的桂花蚌,鮮甜爽脆。只可惜一人只有一隻.....脆肉鯇魚,是咖喱先生的至愛火鍋配料之一,百吃不厭。鮑魚還算不錯。鮮甜得來不會過硬。可以加點的海鮮之中,以蜆最為出色。味道鮮甜,而且沒有沙。另一重點推介,就是極上手切牛小排。濃郁的牛肉味,加上柔嫩的質感,配蒜蓉吃最可口。部份熟食和蔬菜,在自助區任君選擇。想吃什麼,選什麼。除了一般的

一個價錢,任食海鮮火鍋食成晚? 真係咁抵?

為了解開以上的謎底,豬豬決定赴湯蹈火,親自入道場了解一下。

坐下先點湯底。我們選擇了比較少見的黑蒜油豬骨鍋。

黑蒜油的香味撲鼻,和香濃的豬骨,絕對是最佳配搭。

當中以甜蝦最鮮甜可口,值得推薦 !

帆立貝黃金燒亦是所有客人必定品嚐的食物之一。

脆肉鯇魚,是咖喱先生的至愛火鍋配料之一,百吃不厭。

鮑魚還算不錯。鮮甜得來不會過硬。

可以加點的海鮮之中,以蜆最為出色。味道鮮甜,而且沒有沙。

另一重點推介,就是極上手切牛小排。

濃郁的牛肉味,加上柔嫩的質感,配蒜蓉吃最可口。

部份熟食和蔬菜,在自助區任君選擇。想吃什麼,選什麼。

除了一般的紙包及罐裝飲品,這裏還提供自家製,材料十足的竹蔗茅根水及酸梅湯。

我們取了一整瓶竹蔗茅根水,到自己的私人空間慢慢嘆。

水果及各種款式的甜品,放出來自由選擇。

單單是雪糕和雪條,選擇已經不少。雖然已經吃飽了,還是忍不住吃了幾款。

有食力的各位,絕對可以延長戰線,戰鬥5.5小時。
2017-10-09
  • 黑蒜油豬骨鍋