2020-05-07 87 瀏覽
上次同男友去日本食和牛燒肉好正,今次係香港再食,無得出遊就回憶下旅行既感覺。一入內鋪,成間鋪既裝修都幾似日本小店,好簡潔,有bar枱同卡位選擇,我地訂左位,就安排左卡位俾我地。每枱都有燒烤爐,雲石餐具令我好心心眼😍🔖肉食者 $688想樣樣牛都試下,就揀左肉食者。有四款牛既部位。牛脷、牛肩胛、和尚頭同西冷。Wagyu Ya採用鹿兒島和牛,牛味好濃。師傳建議由牛肩胛-》和尚頭-》西冷食,牛脷就放係一邊燒,要燒耐少少。個人最愛係牛脷同西冷,牛脷燒到外皮脆脆,但肉質軟林林。而西冷油脂分佈平均,食落入口溶化既感覺令人超回味🤤🔖鵝肝層層dip顧名思義層層dip, 夾左三層鵝肝,中間用d炸洋蔥干隔住,底層有珍珠米同三文魚子,魚子咸咸既,中和番鵝肝既飽膩感,配搭好新鮮。雖然份量偏細,但勝在夠特別,值得一試!

每枱都有燒烤爐,雲石餐具令我好心心眼😍

🔖肉食者 $688

🔖鵝肝層層dip
好耐無食日本燒肉!今日同朋友係尖沙咀經過見到依家燒肉店裝修好似幾靚所以就入左去試,入到去既格局好似去左日本燒肉店咁,而且餐廳係選用鹿兒島和牛,所以食材好新鮮和牛肉眼蓋海膽串($388)半生熟既和牛肉眼蓋好有咬口,配上魚子醬海膽同三文魚籽一齊咀嚼,一方面食到肉味濃郁既和牛,一方面又食到海膽既鮮甜,再加埋三文魚籽既咸鮮,成個配搭好完美食完都覺得好幸福🥰肉食者($688)燒肉拼盤包括左4款牛既特選部位,每款3片,包括牛舌,和牛西冷,和牛三角位肉同和牛大腿肉,我自己最鍾意牛舌同西冷,牛舌超厚切!!食落去口感彈牙有咬口,再蘸上少少鹽提味更加帶出牛舌既味道☺️而西冷肉質軟嫩,接近入口即溶,食落去肉汁豐富,配燒汁食牛味更加突出三角位油脂豐富,一放上去燒就已經好搶火,味道比較爽口充滿油脂香,而大腿肉質感厚實,肉味鮮甜,不過肉汁黎講都係西冷比較多

和牛肉眼蓋海膽串($388)
肉食者($688)
2020-05-05
2020-05-06 2446 瀏覽
日式和牛我食咗好多次呢一間比我嘅經驗我都覺得幾surprise咁好💕位置就非常易搵就喺尖沙咀大街附近入面嘅裝修就好和風 而且佢哋主打日本直送嘅高級和牛見到佢哋嘅爐都係用返日式正式嘅燒肉爐就知道其實佢哋風味應該都好貼合日本嗰邊💕首先我哋就要一個燒肉嘅拼盤😀入面有四種唔同嘅肉包括牛舌 和尚頭 三角腩 西冷店員就叫我地Z字型咁樣食起 😍首先第一款係牛舌 佢嘅肉質比較彈牙又有豐富嘅油脂每邊煎一陣就ok 💕我哋嘅醬料分別有鹽,日式汁同埋燒汁💕牛舌我哋用咗少少鹽去佐已經好香!!第二隻係和尚頭😍佢嘅油脂分布係四隻入邊最平均嘅所以燒嘅時間唔使太多入口油脂嘅味道係最豐富 最rich 🙈第三隻係四隻入邊油脂比例最高嘅😘所以一入口好快就入口即溶😛但好有油香最尾一隻就係西冷🥰我鍾意佢嘅質地 識落有啲彈牙肉味又好濃🤪之後就有一個日式黑松露牛油果沙律🥬🥑牛油果同黑松露撈埋嘅感覺好有層次而且日式沙律比較清新嘅感覺就中和左燒肉嘅油膩🙋黑松露嘅味道相對較濃 都幾夾我哋仲叫咗一個鵝肝和牛三文魚子炒飯!!!鵝肝佢兩邊都煎到好香男朋友話鵝肝應該係好好quality 先可以做到出面咁脆一邊咁軟💕配合埋和牛同埋其他三文魚子成個飯
日式和牛我食咗好多次

店員就叫我地Z字型咁樣食起 😍
首先第一款係牛舌
佢嘅肉質比較彈牙又有豐富嘅油脂
每邊煎一陣就ok 💕

我哋嘅醬料分別有鹽,日式汁同埋燒汁💕
牛舌我哋用咗少少鹽去佐已經好香!!

第二隻係和尚頭😍

配合埋和牛同埋其他三文魚子
成個飯嘅口感都好多層次好鍾意
  • 鵝肝和牛丼
2020-05-05 84 瀏覽
🐷🐷🐷🐷🐷自己真係好鍾意尖沙咀呢個地方,美食種類繁多,所以做運動都揀咗喺尖沙咀度做。上星期做完yoga之後心郁郁想食和牛,喺Openrice見到依間新既餐廳,諗住做完運動獎勵吓自己食返餐高質lunch🙊▪️Wagyu Ya Don ($498)之後返工都好難可以食到平日扺食既lunch set,把心一橫叫左個最豪既set😂 果然對得起個價錢呀!Wagyu Ya Don入面係包括曬所有你諗得出最肥最香最貴既食材,包括熊本和王和牛,三四片薄切肥香和牛,雪花分布均勻,話佢入口即溶毫不誇張。鵝肝,份量係兩塊加埋有差不多一隻手掌大既厚切鵝肝,份量驚人,入口油脂味重。鋪喺最上層嘅係鮮甜嘅海膽,食落一啲腥味都冇,連我呢啲平時麻麻地海膽既人都覺得香口,質素反而比轉做刺身嘅日本餐廳更高一層。仲有三文魚子同火炙左口魚。一次過滿足晒我咁多個願望,食完都咪話唔內疚啊😳〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️和牛肉眼蓋粒定食($188)呢個餐嘅和牛係厚身粒狀,比Wayga yu Don既薄切和牛食落更有層次更豐富而且更濃油脂香。牛肉燒得七成熟口感剛好,好容易就送晒一碗飯🤪另外每個lunch set都會配沙律,前菜,
🐷🐷🐷🐷🐷

▪️Wagyu Ya Don ($498)
▪️和牛肉眼蓋粒定食($188)

另外每個lunch set都會配沙律,前菜,飯,蒸蛋同湯,配套滿分。

🔸Overall ($686+1)
📍 Wagyu Ya (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道29A號地舖
2020-05-05 52 瀏覽
好耐無食過燒牛la! 今晚和同事在尖沙咀一齊做完嘢,行過Wayga Ya, 大家都好想食燒牛,所以毫不猶疑就入左去。餐廳環境舒適乾淨,雖然係食燒牛,但完全沒有油煙味道,可知通風設備做得甚好。黑松露牛油果沙律$98~有牛油果,車厘茄,青瓜,沙律菜,配香濃的黑松露和微酸的沙律醋,食材新鮮,令人感覺健康又開胃。肉食者Meat Eater$688~由牛脷,牛和尚頭, 肩胛和牛三角腩組成,全部來自熊本縣,每款三件,均為厚切,還有一串新鮮菠蘿和日本菇,未食已覺十分吸引,好想快D有得食呀!牛舌~最鍾意食厚切的牛舌,牛舌表面燒得十分焦香,牛味濃郁而爽脆,加少少海盬已非常美味。牛和尚頭~即是牛的後腿內側,因外型渾圓光滑而得名。肉質軟腍juicy,油脂豐富,牛味香濃,正!牛肩胛~油花好靚,油脂非常豐富,入口即溶,好肥美,好好味呀!牛三角腩~即牛肋骨附近經常運動的部位,肉質爽脆彈牙,甚有口感。鵝肝層層Dip$288~2大件肥美油潤的鵝肝和天婦羅洋葱,冬菇相間,形成層層叠叠,再配上卜卜脆的三文魚籽和甘香的魚籽醬,除了賣相吸引,口感亦相當吸引。最底一層是由葱花,芝麻粒和日本米飯炒成的炒飯,飯粒圓而油潤,非常滋味

最底一層是由葱花,芝麻粒和日本米飯炒成的炒飯,飯粒圓而油潤,非常滋味。

2020-04-22
  • 鵝肝層層dip
  • 黑松露牛油果沙律
2020-05-04 161 瀏覽
牛牛1號心情好,帶朋友仔去食哩個出名嘅鹿兒島和牛 雖然舖頭細細,侍應對答細心同體貼,令人好有去咗日本家庭式居酒屋嘅感覺,係冇得飛嘅情況下,都算一解我哋嘅旅行引。 有得揀拼盤同單點唔同嘅牛牛🐮 我哋決定豪一豪佢,叫左佢嘅肉食者拼盤,再加,黑松露牛油果沙律🥗 , 同埋鵝肝層層Dip 🦆 黑松露牛油果沙律🥗 超級多黑松露醬,我呢個黑松露喜愛者表示十分滿意,食落口滿滿嘅黑松露醬,幸福無比。 肉食者(四個精選部位,各三片)🐮牛舌,和尚頭( 後腿內則),三角牛腩,牛柳 侍應細心咁介紹日本牛肉,同埋教我地燒嘅次序,希望我哋可以慢慢享受咁好食嘅牛牛🐮 牛舌 , 肉好軟嫩,同時又好紮實。 和尚頭,筋少,肉質細緻 。三角牛腩,脂肪花紋好均勻,入口甘香油化 牛柳,滑嫩不韌。 同朋友睇一路燒一路傾計, 好relax. 鵝肝層層Dip 估唔到塊鵝肝有咁大塊。下面有啲炸魷魚,啲汁撈埋啲飯真係超香同超好食。 呢個令我哋好有驚喜😍
牛牛1號心情好,
帶朋友仔去食哩個出名嘅鹿兒島和牛

有得揀拼盤同單點唔同嘅牛牛🐮

黑松露牛油果沙律🥗
黑松露牛油果沙律

肉食者(四個精選部位,各三片)
🐮牛舌,和尚頭( 後腿內則),三角牛腩,牛柳
牛舌 , 肉好軟嫩,同時又好紮實。
和尚頭,筋少,肉質細緻 。
三角牛腩,脂肪花紋好均勻,入口甘香油化
牛柳,滑嫩不韌。
同朋友睇一路燒一路傾計, 好relax.

鵝肝層層Dip
估唔到塊鵝肝有咁大塊。

2020-05-04 62 瀏覽
呢間日本居酒屋,Lunch超級高質☺️豐富到我以為自己食緊夜晚個餐🤣環境好有日本風格🤩有個霓虹燈照住招牌和牛,牆上都有牛牛裝飾.🍱Wagyu Ya Don $498由店名之名嘅丼,材料超級豐富🥰呢個定食睇到我對眼發哂光🤩🍖材料有熊本和王和牛、鵝肝、海膽、三文魚籽😳和牛入口即溶☺️、海膽鮮甜唔腥、三文魚籽份量多到可以撈飯🤩特別在有鵝肝❗️惹味唔會太膩😝前菜有個關東煮風味嘅牛肉蘿蔔蒸😌蘿蔔超軟腍,有日本風味😆仲有滑溜溜嘅蒸蛋🤩🍨甜品以菠蘿雪芭作為結尾,豐盛嘅一餐🥰套餐包括🥗沙律、☕️味噌湯、前菜、蒸蛋、🍨甜品、熱茶🍵
有個霓虹燈照住招牌和牛,牆上都有牛牛裝飾

🍱Wagyu Ya Don $498
由店名之名嘅丼,材料超級豐富🥰呢個定食睇到我對眼發哂光🤩

🍨甜品以菠蘿雪芭作為結尾,豐盛嘅一餐🥰

套餐包括🥗沙律、☕️味噌湯、前菜、蒸蛋、🍨甜品、熱茶🍵

午餐
2020-05-03 112 瀏覽
呢排病到7彩😷精神好返啲...今日約朋友出嚟Lunch食餐好🤩賀一賀🎉🎉😝鵝肝和牛丼:鵝肝厚到呢😍😍煎香後散發出濃郁鵝香味😋豐富油脂🤤咬落口好軟熟!撈埋日本米飯🍚簡直一絕👍🏽和牛🐂入口即溶👍🏽睇落油膩食落好鬼好味😋熊本和王和牛:裡面有鵝肝,海膽,三文魚籽,吞拿魚等...和牛之王仲要加埋鵝肝海膽真係不得了💯和牛🐂入口一秒化油兩秒見香😆😆絕對係一試難忘嘅美味🤩鵝肝同海膽瞬間變咗配角🤭真心推介🙌🏼要順帶一提個日式蒸蛋🥚外表平平原來整得勁好食!蛋夠滑味清淡特顯出蝦嘅鮮味同菇嘅香味😁頂瓜瓜👍🏽
鵝肝和牛丼
熊本和王和牛
日式蒸蛋
午餐
鵝肝和牛丼
熊本和王和牛
日式蒸蛋
2020-05-03 87 瀏覽
近排好掛住鹿兒島和牛而家暫時去唔到住,見到呢間專食和牛我的心心眼出現咗,去度睇menu 午市有定食好特別,咁就叫咗兩個定食.❥ ❥ ❥Wagyu Ya Don $498✨一嚟到上咗前菜日式沙律🥗 定食裏面有日式黃蘿蔔🥕咬落去都好爽口,超濃味嘅麵豉湯🍲,日式蒸蛋好滑,我仲有個關東煮嘅牛肉蘿蔔煮得好腍好入味鎖住牛肉嘅湯汁✨主菜熊本和王和牛難以形容口感好腍,鵝肝油脂慢慢滲出簡直係邪惡😈,海膽一啲都唔輸蝕真係好新鮮同埋冇腥味,三文魚籽爆多,仲有金箔點綴成碗定食一個精粹,整體定食已經非常吸引,好大有驚喜.❥ ❥ ❥和牛肉眼蓋定食 $188和牛肉粒🥩用咗喜馬拉雅山鹽板上,真係好少會見到日式料理用天然板鹽放上去,和牛溶解天然板鹽提升咗鮮味,再配燒汁同埋蒜片增加牛肉豐富口感,我就比較鍾意淨係用鹽食,可以食到牛肉嘅鮮味另外仲有前菜沙律🥗日式蘿蔔🥕日式蒸蛋,關東煮牛肉,女士們食份量啱啱好
出現咗,去度睇menu 午市有定食好特別,咁就叫咗兩個定食

❥ ❥ ❥
Wagyu Ya Don $498

❥ ❥ ❥
和牛肉眼蓋定食 $188
和牛肉眼蓋定食
2020-04-27
和牛肉眼蓋定食
2020-05-02 93 瀏覽
本人的日本旅行大計因疫情而取消,為了轉換心情,就惟有去食間好食的日本野 今次就食左呢間 Wagyu Ya ,主打鹿兒島直送和牛的燒肉餐廳~~<和牛肉眼蓋海膽串 $388>首先叫左呢個「和牛肉眼蓋海膽串 」~ 輕微地燒過的和牛塊配上肉質飽滿、味道鮮甜的海膽,食落的口感十分配合~ 加埋三文魚子,係味覺新感受<日本蕃茄沙律 $108>呢個蕃茄沙律用了日本直送的蕃茄,甜度好高 加埋酸酸的醬汁,十分之開胃~<肉食者 $688>黎得燒肉餐廳,一定要叫一盤燒肉食架啦!今次叫左個「肉食者」,是一個人氣的燒肉拼盤,包含牛舌、和尚頭(牛的大脾肉)、牛的三角腩和肉眼四個牛部位(每款三片)~餐廳職員話由牛舌食起,然後按順序食和尚頭、三角腩和肉眼~ 牛舌的肉質好柔軟,燒完後十分香口和尚頭的肉色粉嫩,脂肪相對較少,肉味好濃郁;三角腩則有分明的肉脂和油花,燒完後可以一次過試到油脂的濃郁同啖啖的肉味肉眼就煮到5分熟,嫩啲,表面輕微咁烤下,食佢脆脆的口感和嫩肉感~<溫泉玉子御飯 $38>玉子+白飯係無得輸的配搭~ 食完肉,食埋呢個飯,就好飽肚,大滿足!

和牛肉眼蓋海膽串

<和牛肉眼蓋海膽串 $388>

日本蕃茄沙律

<日本蕃茄沙律 $108>
呢個蕃茄沙律用了日本直送的蕃茄,甜度好高
加埋酸酸的醬汁,十分之開胃~

<肉食者 $688>

肉食者

餐廳職員話由牛舌食起,然後按順序食和尚頭、三角腩和肉眼~

牛舌的肉質好柔軟,燒完後十分香口

溫泉玉子御飯

<溫泉玉子御飯 $38>

和牛肉眼蓋海膽串
日本蕃茄沙律
溫泉玉子御飯
2020-05-02 37 瀏覽
最近工作忙到傻,好不容易等到假期,當然要吃一頓好的獎勵自己今次到銅鑼灣吃和牛!食物:4/5▪️Wagyu ya don超級豐盛、食材質素高的丼!一大碗包括了熊本和王和牛、海膽、呑拿魚蓉、鵝肝、左口魚邊及三文魚籽。當中呑拿魚蓉最岀色呑拿魚蓉不會過碎,魚肉新鮮仍帶咬口,滲和了蔥花,香口惹味三文魚籽非常大粒鮮甜,海膽份量多。鵝肝超級厚、左口魚邊亦大條,兩者都比一般坊間見到的份量大,但略嫌油香不夠岀色,如果火炙再久一點,會更能把油香逼岀。而和牛片亦大而厚實,肉質不錯。但只有一成熟,個人一向偏好吃三成熟,這片對於我有點太生肉質略嫌韌,如果再熟一點,相信會更好!▪️和牛肉眼蓋粒定食和牛粒油脂豐富,煎香後一上桌就香氣撲鼻一咬下去,油脂立刻充滿口腔和牛煎香當然”冇得輸”!
最近工作忙到傻,好不容易等到假期,當然要吃一頓好的獎勵自己
今次到銅鑼灣吃和牛!

食物:4/5

▪️Wagyu ya don

當中呑拿魚蓉最岀色
呑拿魚蓉不會過碎,魚肉新鮮仍帶咬口,滲和了蔥花,香口惹味
三文魚籽非常大粒鮮甜,海膽份量多。

鵝肝超級厚、左口魚邊亦大條,兩者都比一般坊間見到的份量大
,但略嫌油香不夠岀色,如果火炙再久一點,會更能把油香逼岀。

肉質略嫌韌,如果再熟一點,相信會更好!

▪️和牛肉眼蓋粒定食
和牛粒油脂豐富,煎香後一上桌就香氣撲鼻
一咬下去,油脂立刻充滿口腔
和牛煎香當然”冇得輸”!
2020-04-30 1682 瀏覽
今次黎到呢間私隱度高,食物質素又高既日式燒肉店。卡位好寬闊,而且碗碟全部都有雲石紋,好精緻!近門口位仲有bar枱既位置,感覺好似係日本小店既feel呢!肉食者有四款肉,分別係牛舌,和尚頭(大脾肉),肩胛同埋西冷。店員講解後兩款肉都係油脂比較豐富,前兩款就比較瘦,建議可以隔住隔住咁食。牛舌好厚切,而且切左啲格紋,方便咬開。燒肉店既牛舌真係無得頂!又彈牙又多肉汁,好正!肩胛肉質好靚,有豐富既油脂,好香好好食~和尚頭相對黎講肉質纖維比較粗,肉味濃。西冷比肩胛瘦啲,肉味比肩胛濃,但我個人就比較鐘意食肩胛啦。黑松露牛油果沙律一上枱就聞到勁香黑松露味!!黑松露比得勁大方,牛油黑粒上面都痴滿黑松露!沙律汁酸酸地,幾開胃。Wagyu Don飯上面有鵝肝,和牛,左口魚邊,拖羅碎同埋海膽,係一個膽固醇強勁既組合哈哈。鵝肝煎得外脆內軟,味道十分濃郁。和牛肉質比肉食者硬啲,肉味雖然比較濃,但我都係鐘意食軟嫩既肉多啲。左口魚邊燒到魚油滲出黎,既香口,又軟滑。拖羅碎同海膽新鮮度ok,不過味唔太濃。飯量唔算多,最岩我呢啲鐘意食餸唔鐘意食飯既人。和菓子望落去以為係超普通既團子,原來入面係有蜜瓜味既餡~個外皮一睇就知勁
今次黎到呢間私隱度高,食物質素又高既日式燒肉店。

肉食者

肩胛肉質好靚,有豐富既油脂,好香好好食~

和尚頭相對黎講肉質纖維比較粗,肉味濃。

西冷比肩胛瘦啲,肉味比肩胛濃,但我個人就比較鐘意食肩胛啦。

黑松露牛油果沙律
一上枱就聞到勁香黑松露味!!

Wagyu Don

和菓子
望落去以為係超普通既團子,原來入面係有蜜瓜味既餡~個外皮一睇就知勁軟熟(比我玩到就黎爛),餡竟然好清甜,完全無藥水味!好好食!
2020-04-27
2020-04-29 52 瀏覽
今日食豪d, 黎到bookmark左好耐嘅尖沙咀wagyu食午餐~Wagyu Ya Don $498兩塊超厚約8成熟鵝肝、新鮮帶金箔海膽、鮮甜三文魚籽、日本熊本和牛😍賣相好靚好精緻,配菜仲有汁煮大根牛腩、日式蒸蛋、味噌湯、沙律、醃蘿蔔~勁豐富鵝肝和牛丼$298成隻手掌咁大嘅鵝肝,油脂豐富而且煎得好香,牛肉好入味,鋪滿哂成個飯,紫菜、洋蔥、蔥蔥都不少。餐廳本身環境較暗,相片經過調較光亮度,較容易見到內在環境

Wagyu Ya Don $498

鵝肝和牛丼$298

餐廳本身環境較暗,相片經過調較光亮度,較容易見到內在環境
2020-04-29
2020-04-27 64 瀏覽
#hungrypiggiess_尖沙咀太耐冇食燒肉好掛住🥩🥩於是前排去左依家主打鹿兒島和牛嘅燒肉店食dinner✨========================黑松露牛油果沙律 $98食肉之前梗係要食返啲前菜開胃一下先啦😍點少得我最鍾意嘅牛油果呢🥑冇諗過呢一個沙律入面嘅黑松露味會咁強🥗========================肉食者 $688嚟呢度點可以唔食燒肉拼盤🤤入面有齊四款唔同嘅牛肉部位每一隻都有三大塊勁厚切!包括牛舌、牛肩胛、牛肉眼,西冷四款🥩果然冇估錯西冷最重油脂感🤤 油花分布平均,入口牛香味濃又嫩,入口即溶,燒完之後油脂感係口中爆發!唔鍾意食咁油膩嘅人可能就鍾意呢一個肉味更加濃嘅牛肩胛牛舌亦都第一個我好鍾意嘅部位,入口有咬口兼彈牙最緊要係唔會有筋考驗我嘅牙力🤣整體四款都幾啱我口味🥰========================Wagyu Don $498入面用左熊本和王和牛,鵝肝,海膽同三立魚籽🍛真係好多選擇😆 鵝肝入口即溶,海膽唔腥夠鮮甜,魚籽粒粒同飯好啱,飽腹感up!========================巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻再食過指數🏃🏻‍♀️:

#hungrypiggiess_尖沙咀
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 Wagyu Ya (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道29A號地舖
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #discoverhongkong #instafollow #foodie #diningcityhk #foodstagram #hongkongfoodie #852foodie #bestfoodhongkong
2020-04-26 55 瀏覽
日本和牛燒肉今日收工走到尖沙咀來,已差不多晚飯時間了,決定和同事晚飯完先回家~同事說好耐沒有食和牛,所以她帶我來這裏~店內裝修和日本燒肉店差不多,每一檯也加了隔板,非常安心~先來一個黑松露牛油果沙律~黑松露特濃,牛油果沙律菜也新鮮~ 再來一個刺身丼,有海膽,鵝肝,和牛,北海道吞拿魚蓉,左口魚,鵝肝厚厚的,入口也帶點油,海膽也夠多~和牛刺身,牛肉也感覺入即溶~吞拿魚蓉入口即溶,魚油香~左口魚也有炙燒過~油香也是入口溶化~這個刺身丼也夠滿足~最後來一個和牛拼盤,入面每一件牛既油脂分佈得好好~拼盤上有牛舌,牛肩夾肉,牛三角,牛和尚頭~牛舌厚到十足,重牛味~油脂也夠多~牛肩夾三是內前三角肌肉,此部分一頭牛不會占太多,所以肉比較特別,肉味較濃油脂帶出入口即溶化~店內供應的和牛是得到日本政府認可的純種和牛及牛肉,保證將最優質的和牛運到香港,難怪牛肉質數那麼高品質~~
日本和牛燒肉
同事說好耐沒有食和牛,所以她帶我來這裏~

店內裝修和日本燒肉店差不多,每一檯也加了隔板,非常安心~

先來一個黑松露牛油果沙律~黑松露特濃,牛油果沙律菜也新鮮~

牛舌厚到十足,重牛味~油脂也夠多~