2020-05-05
🐷🐷🐷🐷🐷自己真係好鍾意尖沙咀呢個地方,美食種類繁多,所以做運動都揀咗喺尖沙咀度做。上星期做完yoga之後心郁郁想食和牛,喺Openrice見到依間新既餐廳,諗住做完運動獎勵吓自己食返餐高質lunch🙊▪️Wagyu Ya Don ($498)之後返工都好難可以食到平日扺食既lunch set,把心一橫叫左個最豪既set😂 果然對得起個價錢呀!Wagyu Ya Don入面係包括曬所有你諗得出最肥最香最貴既食材,包括熊本和王和牛,三四片薄切肥香和牛,雪花分布均勻,話佢入口即溶毫不誇張。鵝肝,份量係兩塊加埋有差不多一隻手掌大既厚切鵝肝,份量驚人,入口油脂味重。鋪喺最上層嘅係鮮甜嘅海膽,食落一啲腥味都冇,連我呢啲平時麻麻地海膽既人都覺得香口,質素反而比轉做刺身嘅日本餐廳更高一層。仲有三文魚子同火炙左口魚。一次過滿足晒我咁多個願望,食完都咪話唔內疚啊😳〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️▪️和牛肉眼蓋粒定食($188)呢個餐嘅和牛係厚身粒狀,比Wayga yu Don既薄切和牛食落更有層次更豐富而且更濃油脂香。牛肉燒得七成熟口感剛好,好容易就送晒一碗飯🤪另外每個lunch set都會配沙律,前菜,
▪️Wagyu Ya Don ($498)
▪️和牛肉眼蓋粒定食($188)
另外每個lunch set都會配沙律,前菜,飯,蒸蛋同湯,配套滿分。
🔸Overall ($686+1)
📍 Wagyu Ya (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道29A號地舖