2021-11-27 137 瀏覽
想食fancy嘅壽司刺身就會食omakase🍣而想食fancy嘅燒肉就會食高級燒肉餐廳🥩Bobo一路都好想食一餐decent嘅yakiniku✨最後我地決定試下主打鹿兒島直送和牛嘅Wagyu Ya🐮Tasting menu可以食到烤肉,三文治同釜飯等等咩都試下而定價又唔會太進取 岩晒我地呢啲入門者😎-🥢Tasting menu $888 pp❥ 和牛沙律 特別之處在於餐廳加咗蝦乾 所以食嘅時候除咗和牛香仲同時食到胡麻,蝦米同黑椒味 味道層次豐富😙❥ 和牛紫蘇天婦羅 微微燒過嘅和牛被紫蘇葉同薄薄一層嘅天婦羅包著面頭舖上金箔 華麗美味嘅一道小巧前菜✨❥ 和牛鵝肝三文治相就睇得多 終於可以親身感受佢嘅滋味🥺滿滿牛油香味嘅三文治夾住和牛同鵝肝吉列和牛紋理分明 外脆內嫩 好滿足啊☺️❥ 話梅小蕃茄食燒肉前嘅一道酢物 酸酸甜甜 清味蕾同時開胃❥ 和牛拼盤今日嘅重頭戲!! 拼盤共有五款和牛單品🐮分別係牛舌 西冷 牛肩胛 牛三角同薄燒牛肩胛軟腍重牛味 三角腩入口即溶極邪惡😈而最最最令我地impressed嘅一定係薄燒!!!由於佢係薄燒 員工會幫手喺我地面前燒👍🏻A5牛匠岩手和牛薄燒有豐富嘅油花 且分佈均
想食fancy嘅壽司刺身就會食omakase🍣
而想食fancy嘅燒肉就會食高級燒肉餐廳🥩
Bobo一路都好想食一餐decent嘅yakiniku✨
最後我地決定試下主打鹿兒島直送和牛嘅Wagyu Ya🐮
Tasting menu可以食到烤肉,三文治同釜飯等等
咩都試下而定價又唔會太進取 岩晒我地呢啲入門者😎
🥢Tasting menu $888 pp

❥ 和牛沙律
特別之處在於餐廳加咗蝦乾 所以食嘅時候除咗和牛香
仲同時食到胡麻,蝦米同黑椒味 味道層次豐富😙

❥ 和牛紫蘇天婦羅

❥ 和牛拼盤
今日嘅重頭戲!! 拼盤共有五款和牛單品🐮
分別係牛舌 西冷 牛肩胛 牛三角同薄燒
牛肩胛軟腍重牛味 三角腩入口即溶極邪惡😈
而最最最令我地impressed嘅一定係薄燒!!!
由於佢係薄燒 員工會幫手喺我地面前燒👍🏻
A5牛匠岩手和牛薄燒有豐富嘅油花 且分佈均勻
撈埋燒汁同蛋汁 再加上蒜片同葱 真係極級享受🤤

❥ 和牛櫻花蝦舞茸釜飯
釜飯邊位有微微飯焦 每啖都係和牛嘅油香味
有啲似鐵板燒嘅和牛炒飯😼

❥ 麵豉湯,牛奶布甸
最後以滿滿牛乳味嘅布甸作結 好滿足啊🍼🥰
2021-08-05 2307 瀏覽
睇相都令人一再回味嘅高質小店😋不得不分享最近同朋友慶功食過嘅呢間日式燒肉店,Wagyu Ya主打JA鹿兒島直送和牛,其脂肪分佈平均,肉味濃郁,非常吸睛。進店一刻已能感受日本地道居酒屋的格局,壓抑兩年的日旅情終有一個中高價位的香港居酒屋舒緩一下,門口附近夕放著日本簽發A4牛匠岩手黑毛和牛認証,其出產數量不多,以往只作日本內銷,極為罕有👍餐廳環境值得一讚,黃燈光setting配合有如置身東京大阪級高檔居酒屋,打開Menu花多眼亂,幸好朋友對招牌餐單做左功課,所以全部交由佢發辦食哂餐廳幾款好評出品。=A5和牛三文治=̶ $398推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食1貴為餐廳Signature絕對要食的😋亦都係小編久聞未食的A5 Wagyu Sando,賣相上已被金箔魚子醬的矜貴所吸引😍一客串起四件,麵包烘焗金黃酥脆,中層厚切medium rare色澤粉嫩和牛味道濃郁,肉質亦軟腍無筋,吉列鬆脆和牛外脆內軟。內藏酸瓜沙律醬的點綴,減去A5的重油膩感。高消費的話就可以再+$198配海膽,盡享海膽魚子醬吉烈和牛的高質邪惡感!=̶海膽和牛帶子燒=̶ $368推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食2今次輛到金箔海膽出場! 粉嫩和牛卷內卷住燒香

睇相都令人一再回味嘅高質小店😋
不得不分享最近同朋友慶功食過嘅呢間日式燒肉店,

進店一刻已能感受日本地道居酒屋的格局,
壓抑兩年的日旅情終有一個中高價位的香港居酒屋舒緩一下,
門口附近夕放著日本簽發A4牛匠岩手黑毛和牛認証,
其出產數量不多,以往只作日本內銷,極為罕有👍

打開Menu花多眼亂,幸好朋友對招牌餐單做左功課,
所以全部交由佢發辦食哂餐廳幾款好評出品。

=A5和牛三文治=̶ $398
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食1
貴為餐廳Signature絕對要食的😋
亦都係小編久聞未食的A5 Wagyu Sando,
賣相上已被金箔魚子醬的矜貴所吸引😍
一客串起四件,麵包烘焗金黃酥脆,
中層厚切medium rare色澤粉嫩和牛味道濃郁,
肉質亦軟腍無筋,吉列鬆脆和牛外脆內軟。
內藏酸瓜沙律醬的點綴,減去A5的重油膩感。

=̶海膽和牛帶子燒=̶ $368
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食2
今次輛到金箔海膽出場! 粉嫩和牛卷內卷住燒香過的帶子刺身
輕輕火炙的和牛肉質非常嫩口,帶子厚身鮮甜,
小編好貪心咁三樣夾住一齊食完再將三樣野拆件慢慢享受~
海膽新鮮帶少許甜度,口感軟嫩,豐富口感,
的確係一個驚喜邪惡的和牛海膽料理。

食完兩個招牌菜終於講返招牌燒肉啦
=̶食肉者=̶ $688
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食3
餐廳先提供三款烤肉醬汁,分別介紹係wasabi漬、燒汁及岩鹽,
呢個價錢就咁睇係幾進取,但燒肉拼盤已包括四款黑毛和牛部位,
店員建議跟順序享用: 牛舌芯、牛肩胛、牛西冷及三角腩,
就可以享受到肉香由淺到最濃的法味,
建議開大火鎖汁再輕輕燒30秒,牛舌芯肉身爽彈軟腍,
肩胛位軟淋,口感細嫩、燒起來香味出眾,
西冷肉味開始濃,又有彈性肉味亦滋味特出。
三角腩入口即溶,爆脂感重,是最濃味的一款,每一檯都有獨立抽氣,燒完味道都唔會有負擔。

=̶海膽和牛紫菜TACO=̶ $328
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
紫菜天婦羅做底,一片紫蘇葉放於牛肉底下,加上海膽三文魚子做點綴。
調味過的一口A5免治和牛油脂香口,
紫蘇葉香味減走一點免牛的油膩感。
店員建議用手食,感覺會較好食😂

=̶Wagyu ya Don =̶ $498
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食4
真心未食過咁重量級又豪華特盛丼,

足料六款高質食材來個大合併,
大k大片熊本和王和牛和牛、香煎鵝肝、
吞拿魚蓉、海膽、三文魚籽及炙燒左口魚。
煎香鵝肝及炙熱左口魚油份尤其重,
強烈建議一個丼要兩個人share 食🤭
因為全部六款份量唔係單件咁簡單。
一個丼可以面料多過飯真心少見😋,
你問我值唔值叫個價位食一個丼嘅話,
可以話用奢華豪一下嘅心去值得一戰👍

整體用餐非常滿足,
Bookmark 左一斷時間終於揀左佢來慶功豪食😋
論食材、味道、環境、服務都非常到位,
係回憶日本居酒屋燒肉嘅一間高質豪華好選擇👏

👅美味: 9/10 😮驚喜: 10/10
✨環境: 9/10 💆‍♂️服務: 9/10
💡性價: 8/10 🐽飽肚: 10/10
💫回頭: 8/10 👍推薦: 10/10
紀念日
🌟Wagyu Ya🌟係高質日本和牛專門店🥩,菜式都用上最頂級嘅🎌日本和牛,係質素嘅信心保證!😍 所以再次encore!🥩A5和牛TATAKI $368落咗少少黑椒同埋鹽,只係輕輕烤過表面嘅A5和牛🥩,漂亮嘅油花❄️加上極緻軟嫩嘅口感,直接食已經超級好味!🥰亦可配辣蘿蔔蓉、蔥花、洋蔥同埋酸汁一齊食,變成一道口感有層次嘅開胃菜!👍🏻🐮食肉獸 $988🇯🇵A5和牛燒肉拼盤,有牛舌芯、肩胛肉、西冷同埋三角腩,件件都係厚切!😍店員建議每邊烤20秒左右至5成熟,風味最佳!😋👅牛舌芯 - 肉質軟腍,牛舌獨有嘅味道相當突出,而且幾Juicy!🤩💗肩胛肉 - 帶適量嘅脂香,口感細嫩,肉味香濃!👍🏻🥩西冷 - 香烤之後帶點彈性,一咬爆汁,相當滋味!🤤💕三角腩 - 帶漂亮嘅雪花❄️,近乎入口即溶嘅狀態,食完滿口油香,大滿足!🥰🔥每日限定丼 $498由熊本和王和牛🐮、鵝肝、海膽、三文魚籽、吞拿魚腩蓉、炙燒鰈魚邊、金箔等高檔食材組成,每天限量供應!🤩食材新鮮,珍珠米索滿和牛牛脂、鵝肝油同埋鰈魚邊油嘅精華,每一啖都油香十足,鮮味無窮!🤤💕

🥩A5和牛TATAKI $368

🐮食肉獸 $988

💗肩胛肉 - 帶適量嘅脂香,口感細嫩,肉味香濃!👍🏻

🥩西冷 - 香烤之後帶點彈性,一咬爆汁,相當滋味!🤤

🔥每日限定丼 $498

2021-07-08 1438 瀏覽
日式餐廳,高質和牛為主,💰價錢偏高位,環境少暗,大概6個吧枱位,6張四人枱。樓面只有一位待應,也能同時處理4枱客人。✨味道80分,服務75分,環境75分。.🔸食肉者($588)分別有四款A5牛匠岩手和牛,每款有兩件,包括牛舌,肩胛肉,西冷,三角腩。每邊燒大約20秒,全部油脂分布都好好,好juicy。-牛舌腍得黎,口感彈牙。-肩胛肉,啲油脂一咬滲出,味道淡啲。-西冷相對有咬口,油脂少啲,肉味重啲。-三角腩最重油脂,一咬吱哂出黎,不過味道最淡。.🔸A5和牛三文治($398)三文治包面烘到脆口,夾住酥脆既吉列和牛,仲有薄層酸酸地既酸瓜沙律醬,減低油膩感。上面仲加左魚子醬同金箔襯托。.🔸每日限定Wagyu Don ($498)超香,好足料,好多餸,反而想佢比多啲飯添🍚有好多左口魚,和牛,鵝肝,滿滿油香。海鮮方面,有海膽,吞拿魚茸,三文魚籽。.🔸黑松露牛油果沙律($108)上面有帶子刺身,黑松露醬香濃,沙律菜新鮮。
日式餐廳,高質和牛為主,💰價錢偏高位,
食肉者

環境少暗,大概6個吧枱位,6張四人枱。
樓面只有一位待應,也能同時處理4枱客人。

✨味道80分,服務75分,環境75分。
🔸食肉者($588)
分別有四款A5牛匠岩手和牛,每款有兩件,
包括牛舌,肩胛肉,西冷,三角腩。
每邊燒大約20秒,全部油脂分布都好好,好juicy。
-牛舌腍得黎,口感彈牙。
-肩胛肉,啲油脂一咬滲出,味道淡啲。
-西冷相對有咬口,油脂少啲,肉味重啲。
-三角腩最重油脂,一咬吱哂出黎,不過味道最淡。
食肉者

🔸A5和牛三文治($398)
三文治包面烘到脆口,夾住酥脆既吉列和牛,
仲有薄層酸酸地既酸瓜沙律醬,減低油膩感。
上面仲加左魚子醬同金箔襯托。
A5和牛三文治

🔸每日限定Wagyu Don ($498)
超香,好足料,好多餸,反而想佢比多啲飯添🍚
有好多左口魚,和牛,鵝肝,滿滿油香。
海鮮方面,有海膽,吞拿魚茸,三文魚籽。
每日限定Wagyu Don

🔸黑松露牛油果沙律($108)
上面有帶子刺身,黑松露醬香濃,沙律菜新鮮。
黑松露牛油果沙律
2021-07-06
每日限定Wagyu Don
黑松露牛油果沙律
  • Wagyu Don
2021-06-28 1469 瀏覽
日本和牛專門店 午市有lunch set幾抵食喎A4 和牛燒肉set $298這個餐嚐到三個部位: 三角腩、西冷、肩胛肉和牛油脂分布平均 油花靚 輕輕燒一燒再沾岩鹽、醬油、wasabi酸菜吊味 入口溶化亦帶牛香始終日本和牛比較油膩 食得多會好漏餐仲包茶碗蒸、沙律菜前菜、麵豉湯性價比都唔錯和牛鵝肝漢堡 $168超大份啱哂大食食肉獸🤣仲有大量薯條🙈A5和牛三文治 $398另外散叫了和牛三文治 每啖都價值差不多$100😅但係好食既 薄脆多士夾著吉列和牛剛好medium rare 肉質軟腍 吉列鬆脆加入了沙律醬 但反而有少少搶去和牛味一啖食係幾過癮邪惡至極的和牛海膽料理😏和牛海膽帶子和牛薄燒包著鮮甜帶子再加海膽 一啖滿足哂所有願望肉香再配搭鮮海膽同帶子的爽彈口感味道都係無得輸的配搭A5和牛海膽紫菜Taco $328和牛肉碎再加海膽仲有三文魚籽肉碎有調味鹹鹹地但有少少根 最底係一塊炸得好脆的紫菜tempura但略嫌個紫菜脆太油 炸完索一索油會更好細細嚿 一口食更滋味 不過真係油左啲
日本和牛專門店 午市有lunch set幾抵食喎
A4 和牛燒肉set
A4 和牛燒肉set $298
這個餐嚐到三個部位: 三角腩、西冷、肩胛肉
和牛油脂分布平均 油花靚 輕輕燒一燒
再沾岩鹽、醬油、wasabi酸菜吊味 入口溶化亦帶牛香
始終日本和牛比較油膩 食得多會好漏
餐仲包茶碗蒸、沙律菜前菜、麵豉湯
性價比都唔錯

A4 和牛燒肉set
和牛鵝肝漢堡
A5和牛海膽紫菜Taco
5天前 0 瀏覽
🥰☺️和牛盛·🥘盛意滿滿和牛丼($488)和牛絞成肉碎滿怖飯面,加埋鵝肝油脂細膩、海膽鮮甜、黑松露濃郁~口感豐富🥰不過每啖飯都充滿油份,略油容易膩.·🌮和牛海膽紫菜taco($328)賣相別緻❣️味道跟和牛丼有啲似😂配上脆口紫菜天婦羅又幾夾🥰·🥩食肉者($588)包含4款不同部位🐂上菜時店員提點先食油脂最少的牛脷,最後食油脂較高既和牛西冷🥰好貼心👍🏻色澤粉嫩,油脂分布均勻.好滿足·🥪A5和牛鵝肝三文治($398)朋友係鵝肝愛好者.表示呢份三文治好味到不得了👍🏻三文治烘到香脆,和牛咬落肉厚無筋,鵝肝油香四溢🥰推薦·📍Wagyu ya尖沙咀金馬倫道29A號地鋪•
🥰☺️和牛盛

📍Wagyu ya
尖沙咀金馬倫道29A號地鋪
6天前 0 瀏覽
經過金馬倫道嘅時候,無意中見到呢一間主打和牛嘅餐廳,見呢排個人頹頹地,諗住食餐好嘅🤫就碰吓運氣睇吓有冇位。店員表示,如果唔介意坐吧枱位置,兩位都係有位嘅。咁我哋就即刻入咗去喇。餐廳係黑色做主調,其實感覺都同日本嘅燒肉店有啲似。Tasting menu $888/位(2位起)✨和牛沙律燒過嘅和牛片,牛油脂味香濃有咬口。爽脆嘅沙律菜配胡麻醬,清新開胃。✨和牛紫蘇天婦羅薄薄嘅天婦羅炸漿包住紫蘇葉同埋和牛粒,外脆內軟之餘,紫蘇葉減低咗和牛嘅油膩感。 ✨和牛鵝肝三文治烤脆咗嘅麵包包住吉列和牛同埋鵝肝。脆!軟腍!脆!軟腍。口感非常之豐富,和牛同埋鵝肝嘅油香喺口入邊爆發出嚟。✨話梅小蕃茄餐廳安排呢個微酸帶甜嘅小蕃茄嚟清一清味蕾,再好好享受嚟緊嘅烤肉。✨和牛拼盤 薄燒 - 由店主代燒,怕火嘅要退後兩步😂大火之下燒幾秒就食得,夾蛋漿炸蒜片蔥花,味道豐富。另外仲有夾口彈牙嘅牛舌,西冷、肉眼、牛三角油脂分布得好平均,烤過後香口,牛油油脂超香。✨和牛|櫻花蝦|舞茸釜飯 & 麵豉湯釜飯飯底有少少飯焦,配上半熟和牛片同櫻花蝦。香口惹味又飽肚。麵豉湯唔會死感,用料又足👍🏻✨士多啤梨🍓牛奶布甸最後甜品係清新嘅士多啤梨

餐廳係黑色做主調,其實感覺都同日本嘅燒肉店有啲似。

Tasting menu $888/位(2位起)

✨和牛沙律

✨和牛紫蘇天婦羅

✨和牛鵝肝三文治
烤脆咗嘅麵包包住吉列和牛同埋鵝肝。

✨話梅小蕃茄

✨和牛拼盤

✨和牛|櫻花蝦|舞茸釜飯 & 麵豉湯

✨士多啤梨🍓牛奶布甸
最後甜品係清新嘅士多啤梨。完全可以解到食完和牛嘅油膩,最後再配一杯牛奶布丁,微甜重奶香,為今日嘅和牛餐劃上完美嘅句號。
題外話/補充資料: 想讚一讚佢哋嘅店員,會好細心咁樣解釋每一款嘅食法同次序。
6天前 0 瀏覽
和朋友相約到Wagyu Ya食和牛餐,整餐都有不同和牛配搭,既好看又好吃!首先是和牛沙律,沙律菜清新新鮮,食起來很脆爽,還有很多燒牛肉,份量多,牛味有炭燒香,味道不錯。接著是和牛紫蘇天婦羅,味道和賣相都有驚喜,亦是今晚其中一道我們都很喜歡的菜色。天婦羅和牛粒很粉嫩,還有金箔在上邊顯得很名貴。和牛味濃,而且炸得香脆,而且包裹着紫蘇葉,所以食起來充滿紫蘇特別清香的香氣,令牛肉食起來沒那麼膩。和牛三文治,賣相很吸引!吉列和牛炸得半熟,食起來肥美又豐腴,外脆內嫩很好吃,還夾上一塊煎鵝肝,雖然不算大塊,但配合起來真是既邪惡又滿足!鵝肝入口即化,和和牛味道都很突出。而且三文治塗上一層牛油,食起來更加香,如果烘得再脆會好了! 食過三文治,配合話梅小蕃茄清新一下,酸酸甜甜好開胃。接着便迎接今晚的主角,和牛拼盤 十分豐富,包括有牛舌、牛西冷,牛肉眼和牛三角,還有一大份薄燒牛肉。牛舌厚切,所以更可食到爽脆鬆化的口感,而肉眼和西冷的牛肉味很突出,果然是高質素的和牛!但最喜歡當然是牛肉紋路十分漂亮的牛三角,牛油甘香豐腴,食起來牛香味十足,食完已經很飽了!而薄燒則由店員幫我們燒,店員很有技巧地開大爐火去燒那切好

首先是和牛沙律,

接著是和牛紫蘇天婦羅,
味道和賣相都有驚喜,亦是今晚其中一道我們都很喜歡的菜色。
天婦羅和牛粒很粉嫩,還有金箔在上邊顯得很名貴。

和牛三文治,賣相很吸引!

鵝肝入口即化,和和牛味道都很突出。
而且三文治塗上一層牛油,食起來更加香,如果烘得再脆會好了!

食過三文治,配合話梅小蕃茄清新一下,酸酸甜甜好開胃。

接着便迎接今晚的主角,和牛拼盤 十分豐富,

包括有牛舌、牛西冷,牛肉眼和牛三角,還有一大份薄燒牛肉。

而薄燒則由店員幫我們燒,店員很有技巧地開大爐火去燒那切好的一大片牛肉,牛肉燒得滋滋作聲,未食已經十分期待!
燒得剛剛好的薄燒和牛,配上生雞蛋、蔥花、炸蒜片等,食起來更加滑嫩,而且啖啖肉!

主食還有和牛釜飯,
配上櫻花蝦和舞茸菇,一打開鍋蓋就香氣十足,櫻花蝦的咸香味,令和牛味道提升不少,還有舞茸菇獨特的香味,太滿足了。

最後還有麵豉湯和甜品牛奶布甸和草莓作結,太滿足了!

牛奶很重奶香又幼滑;草莓香甜爽脆!

雖然食得很飽,但每款和牛質素和配搭也很好,值得再訪。
  • 和牛三文治
  • 肉食者
2021-12-01 4 瀏覽
Why argue when you have wagyu?💫呢句係Wagyu Ya舖裡面嘅金句🤣無錯 當有和牛食仲洗乜煩洗乜拗😆食完呢個Tasting Menu 已經開心到捧住個肚走🤘🏻先睇睇個 Menu先👀⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️📍和牛沙律📍和牛紫蘇天婦羅📍和牛鵝肝三文治📍話梅小蕃茄📍和牛拼盤 (牛舌,西冷,肉眼,牛三角,薄燒)📍和牛+櫻花蝦+舞茸釜飯 📍麵豉湯📍牛奶布甸及時令生果⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️由頭食到尾全部都係牛🐄打頭陣嘅和牛沙律嘅牛都係好有口感🥗天婦羅完全估唔到係咁驚喜😚牛肉望落夠晒紅 咬落去潤滑到一個點超出想像🤯外面嘅紫蘇葉雖然味辛 但意外地無奪去左和牛鮮甜🤤反而令成個天婦羅更開胃 辟除左種油膩感🤗和牛鵝肝三文治簡直係震撼 牛肉係幾厚切🤩用吉列牛方式做餡 中間透紅 望到都忍唔住流口水🤤再配合鵝肝甘香嘅油份 一咬就感受到份澎湃🙀和牛拼盤當然係是晚焦點👻每人可享用到5款燒牛肉🖐🏻各有特色 油脂較平均以致較豐富嘅都有👅厚度切得啱啱好 咬落又腍又鬆軟 嫩滑又肥美😈就算係男士食 都絕對夠飽肚🤗因為最後仲有一個和牛釜飯😯本身H先生對個飯都無特別期望🤭但真係要讚做得好有心思💕裡面嘅和牛絕對唔係普
呢句係Wagyu Ya舖裡面嘅金句🤣
📍和牛沙律
📍和牛紫蘇天婦羅
📍和牛鵝肝三文治
📍話梅小蕃茄
📍和牛拼盤 (牛舌,西冷,肉眼,牛三角,薄燒)
📍和牛+櫻花蝦+舞茸釜飯

最後仲有湯同甜品 滿足程度爆分💯
$888一位 牌面睇係貴 但實際係物有所值💰
真心推介俾大家💁🏻‍♂️
2021-11-30 6 瀏覽
同朋友出尖沙嘴食飯, 想搵啲好野食,研究過後就到左Wagyu ya食和牛, 獎勵下自己😂 店內燈光微黃,木系枱凳,好有日本居酒屋Feel, 我地選擇坐吧枱位,更添風味。Menu 選擇好多,有點單有套單,同朋友商量完之後,決定點幾樣試吓。黑松露帶子沙律 - 新鮮沙律🥗配上帶子刺身,沙律醬混上黑松醬露醬,送試枱已經陣陣松露香,帶子鮮甜。肉食者 - 不同牛部位拼盤,牛脷 、肩胛肉 、西冷 、三角腩, 每個部都不同口感, 牛脷爽口, 肩胛肉軟腍, 西冷多汁, 三角腩油脂豐富,牛味濃,最好味呢款😍 和牛鵝肝三文治 - 烘過嘅牛油多士,夾上和牛同鵝肝,拌上燒汁,食嘅時候有啲醋味,原來加左啲醋來中和翻牛同鵝肝,無咁漏,非常完美. 盛意滿滿和牛丼, 成個丼放滿海膽、鵝肝、溫泉蛋、黑魚子、和牛碎,撈埋溫泉蛋,味道香濃😍呢間下次要再去試埋其他,滿心驚喜嘅和牛店。

呢間下次要再去試埋其他,滿心驚喜嘅和牛店。
2021-11-28 7 瀏覽
當日book左枱食左4款唔同食物 質素都唔錯餐廳座位唔算好多 有bar table長枱既位置其實都幾有feel首先前菜既日本蕃茄沙律 hkd108日本蕃茄好refreshing 同燒肉一齊食 balance 返和牛鵝肝三文治 hkd428之前見人地叫和牛三文治咁岩新出左有埋鵝肝既version 就試呢款好luxury 既組合! A5和牛再配鵝肝呢個組合好邪惡呀!不過佢夾左三文治又唔會膩食肉獸 hkd988呢個係燒肉拼盤有4款唔同部位既牛 有牛舌 肉眼 西冷 牛三角佢4款都各有特色 味道都唔錯 油香十足和牛肩胛肉海膽丼 hkd398又係luxury之選! 2樣都好食 我就中意海膽同和牛分開食多啲今次我地就散嗌 但其實佢都有set可以order
當日book左枱食左4款唔同食物 質素都唔錯

佢4款都各有特色 味道都唔錯 油香十足

和牛肩胛肉海膽丼 hkd398

今次我地就散嗌 但其實佢都有set可以order

2021-11-22
尖沙咀高質創意和牛小店🐮 和牛三文治一份有4件🥪 有金箔點綴貌相非常精緻鬆軟嘅麵包烘底左 夾埋吉列左嘅熟度剛好嘅A5和牛🥩咬落非常嫩有點入口即化 而且油脂感豐富🤤再加埋少量魚子醬提高鮮味減少油膩感一個人食兩小舊已經好足夠😋🍚 盛意滿滿和牛丼超級有驚喜✨和牛 鵝肝 海膽 黑松露醬 同温泉蛋🥚食材新鮮份量多 絕對係誠意滿滿🤤和牛肉碎炒到好香 鵝肝煎到剛好外脆內軟海膽可見色澤鮮明 係新鮮嘅最後吉穿蛋汁撈晒所有野 一啖食落口好幸福🙊🥩 食肉獸 Carnivore 呢個拼盤真係如其名好岩食肉獸分別有牛舌 肩胛 西冷 三角腩每件都切得較厚 幾慷慨👍🏻佢地雪花油脂分布好靚一燒就會見到啲油爆出黎🤤牛舌厚切得剛好 口感爽彈juicy 💯肩胛和牛味濃 比西冷更有咬口😋最後三角肚腩真係好肥美 店員介紹要配上wasabi醬汁 可減膩除左食左2舊有小小筋嘅部分 其他都出色食完呢餐要努力做運動🤣感覺食左好多肥落肚總括價錢唔平 但有靚食材同和牛 鐘意食肉真係不可錯過🥩
尖沙咀高質創意和牛小店

盛意滿滿和牛丼
食肉獸 Carnivore
盛意滿滿和牛丼
  • 食肉獸
🥗和牛沙律 (7.5/10)簡單沙律拌胡麻醬😬配油香滿滿嘅和牛,醒醒個胃準備食和牛😏。🌿和牛紫蘇天婦羅(8.7/10)纖薄嘅炸衣包住紫蘇同和牛😈,每咬一啖都爆汁,紫蘇葉嘅味道做一個好好嘅ending同解膩作用🦦。🥪和牛鵝肝三文治 (8.5/10)麵包烘到好似酥皮咁脆,食落牛油味香濃🧈,和牛同鵝肝係口入面化開,滿嘴油香,特別係鵝肝嘅油脂😚😚。🍅話梅小蕃茄 (8.9/10)中間黎一個小食清清口腔,話梅味道清清地甜甜地,蕃茄仔唔會酸,哩個組合好好味好得意😛。🥩和牛拼盤 (牛舌,西冷,肉眼,牛三角)(8.3/10)薄燒,輕輕一燒兩面,好似壽喜燒咁點一點蛋漿就食,味道係原始嘅油香慢慢溶係口🌿。牛舌,好滑好爽,超多汁!肩胛,肉同油花比例一比一,肉味比較濃😎。西冷,油脂感滿滿,輕輕燒兩面,入口即溶👄。牛三角,比西冷更多油脂,多油到好似想係嘴角流出黎嘅感覺👅。🍲和牛釜飯+麵豉湯 (7.5/10)櫻花蝦同舞茸菇香氣好夠,趁熱撈一撈可以將和牛嘅油脂滲埋入去飯到,更香更好味,調味再濃返啲會更好😎。🥛牛奶布甸 (8/10) 採用3.6牛奶整嘅牛奶布甸,奶味厚身,啖啖牛乳味☺️。

🥗和牛沙律 (7.5/10)
簡單沙律拌胡麻醬😬配油香滿滿嘅和牛,醒醒個胃準備食和牛😏。

🌿和牛紫蘇天婦羅(8.7/10)

🥪和牛鵝肝三文治 (8.5/10)

🍅話梅小蕃茄 (8.9/10)

🥩和牛拼盤 (牛舌,西冷,肉眼,牛三角)(8.3/10)
牛舌,好滑好爽,超多汁!
肩胛,肉同油花比例一比一,肉味比較濃😎。
西冷,油脂感滿滿,輕輕燒兩面,入口即溶👄。
牛三角,比西冷更多油脂,多油到好似想係嘴角流出黎嘅感覺👅。

🍲和牛釜飯+麵豉湯 (7.5/10)

🥛牛奶布甸 (8/10)
採用3.6牛奶整嘅牛奶布甸,奶味厚身,啖啖牛乳味☺️。