2021-09-09
今日嚟到大埔太和,朋友帶我去食一間西餐,佢話我一定會有驚喜。餐廳門口係磨砂玻璃,一開門玻璃會變成全透明,好得意,私隱度好高,忍唔住出出入入左幾次,因為實在太有趣啦😂😂😂餐廳面積唔算大,但勝在樓底高,而且裝修好有格調,天花掛咗一盞好大嘅水晶燈,座位全部都係沙發櫈, 十分舒適。佢嘅餐牌好大,俾人一種好高級嘅感覺,我哋叫咗一杯Cocktail同埋一杯紅酒。Cocktail好特別,店員會先用煙槍燻,再俾我哋飲,順便可以打埋卡🤣飲品好易入口,好清新,酒味唔係好濃郁,即使唔鍾意飲酒嘅人都會接受到。我哋點左威靈頓牛柳同埋帶子意大利飯,牛柳肉味濃郁,煮得當剛好,配上酥皮,令人一試難忘!帶子意大利飯都好特別,首先賣相十分吸引,飯入面加入左薏米,口感煙人,成件事好夾,帶子係刺身及帶子, 十分鮮甜。呢度俾人感覺好舒服,不知不覺坐喺度傾下計食下野,好快不知不覺就坐咗三個鐘,我覺得呢間餐廳好適合情侶過嚟拍拖🥰🥰🥰🥰🥰