2021-08-13 145 瀏覽
———📍大埔話說係大埔番左學咁耐 都冇咩留係呢區食野🤣因為真係好少發掘到有好食餐廳🍴 如果有嘅可以留言📩😆❤️‍🔥我下次去試下 ‼️最近見有人介紹太和中心個邊有間法國🇫🇷菜 fine dining 🎎所以捉左👶🏻黎同我試試 我地都覺得呢個價錢大時大節 有重要節日先會黎🤣🤣餐廳環境都幾舒服😌————❏ 蟹肉他他·芒果·醋漬紅菜頭沙律 $188外型整左個心形🧡😂 蟹肉加左偏甜口嘅沙律醬去撈 面頭嘅芒果偏酸同硬 可能想開胃啲同中和番沙律醬嘅甜?🤔 底下嘅紅菜頭味道正常❏ 法式香料烤龍蝦海鮮薏米飯 $368龍蝦🦞彈牙 有鮮味 同埋都幾大舊☺️係出面西餐廳好少見用薏米飯做材料 所以試試 原本以為係薏米溝落啲飯 上到枱先知係全部薏米 好驚喜😀 薏米口感煙韌 如果對薏米normal嘅朋友可以試其他意粉🍝 ❏ 烤焗紐西蘭羊架·藜麥·栗子 $368羊架有四件 比較迷你🤣後面嘅薯蓉幾好食 😋 我會配埋羊架一齊食 美中不足係差左啲黃芥末 下次會叫店員提供🙈————L'AMOUR (大埔)大埔大埔太和路15號太和中心地下38號舖#winfat#winfat大埔#winfat新界—————
———

📍大埔

————
❏ 蟹肉他他·芒果·醋漬紅菜頭沙律 $188

❏ 法式香料烤龍蝦海鮮薏米飯 $368
龍蝦🦞彈牙 有鮮味 同埋都幾大舊☺️

❏ 烤焗紐西蘭羊架·藜麥·栗子 $368

————
L'AMOUR (大埔)
大埔大埔太和路15號太和中心地下38號舖

#winfat#winfat大埔#winfat新界