2021-08-06
今日黎試試大埔隱世分子料理法國菜餐廳,一嚟到門口就已經感受到隱世氣氛。門口撳門鐘由侍應開門(好有食私房菜嘅感覺)一開門門口磨砂玻璃會變成透明,好有設計感。閂埋門就會變返磨砂玻璃,私隱度都好高,餐廳裝修都好有格調,中間掛水晶吊燈,吧枱都好吸睛,所以成餐飯都食得好有情調。 1️⃣ cocktail(無酒精)🥃🍸sexy on tree:面頭係可食用泡泡,好夢幻感覺🦄。最適合鍾意打卡嘅你同我🤳🏼,入口甜甜地。🍹bubble bee:分層調色特別好靚,果味重, 仲有少少果肉啊, 飲落鮮果甜味同酸味交雜味道 。2️⃣蟹肉他他🦀蟹肉好新鮮,配埋底嘅紅菜頭食,好夾。但沙律醬略微多左dd,同埋芒果酸左少少(唔知係咪刻意呢?!)3️⃣法式香料烤龍蝦海鮮薏米飯🦞擺盤心機。龍蝦同帶子煮到岩岩好! 龍蝦汁煮薏米飯口感好特別(但個人都係鍾意食意大利飯😂) 4️⃣烤紐西蘭羊架🐑燒羊架唔羶又不失羊肉味,7成熟肉質仲好鮮嫩,但呢個價位同份量個人覺得小貴左d。
1️⃣ cocktail(無酒精)🥃
2️⃣蟹肉他他🦀