早前男友工傷整親手指,沒法遊電單車河郊遊。 只有在懶洋洋的星期天中午,選擇食好西。 記得過住來過Chef Stage 食過dinner, 佢的食物及環境不錯,所以決定再次光顧。 Chef Stage店環境舒適。 從窗戶可望到維港景色。* * * 首先點了2 份Set lunch ***午餐另配 【海鮮拼盤】 $ 55 x 2份 這海鮮拼盤非常豐富,有肥美鮮甜生蠔、爽口鮑魚、彈牙的鮮蝦、鮮甜刺身帶子及爽口彈牙的聖子刺身,配上合適醬汁,全都鮮味十足。* *跟餐另加$38x 2杯 就有【紅或白餐酒】飲 正好男友不開車, 所以飲下紅酒, 想不到不杰好飲。**【沙律】 多款新鮮蔬菜及蝦, 十分新鮮好味。* *是日餐湯配牛油餐包【粟米湯】 粟米湯 好滑好香,內有好多粟米蓉及有粒粒烤火腿, 配上香脆香草味牛油包同食, 好好吃呢!* *【香煎加洲鱸魚柳配日本刺身鮮帶子及松露汁】 $158煎到加洲鱸魚柳的皮好脆口, 而略魚肉不算太嫩滑, 好彩有松露汁補回不少分數, 令魚更鮮美可口。 配菜有紫薯榕及脆肉瓜。* *【燒美國牛肉眼】 $178 牛肉眼肉質色澤紅潤厚實,每一啖有香濃濃牛肉香味,口感軟嫩更多
早前男友工傷整親手指,沒法遊電單車河郊遊。
只有在懶洋洋的星期天中午,選擇食好西。

Chef Stage店環境舒適。

從窗戶可望到維港景色。

* * *
首先點了2 份Set lunch

***
午餐另配 【海鮮拼盤】 $ 55 x 2份
這海鮮拼盤非常豐富,
有肥美鮮甜生蠔、爽口鮑魚、彈牙的鮮蝦、
鮮甜刺身帶子及
爽口彈牙的聖子刺身,配上合適醬汁,全都鮮味十足。

跟餐另加$38x 2杯 就有【紅或白餐酒
正好男友不開車, 所以飲下紅酒, 想不到不杰好飲。

【沙律】
多款新鮮蔬菜及蝦, 十分新鮮好味。

是日餐湯配牛油餐包
【粟米湯】

粟米湯 好滑好香,內有好多粟米蓉及有粒粒烤火腿,
配上香脆香草味牛油包同食, 好好吃呢!

【香煎加洲鱸魚柳配日本刺身鮮帶子及松露汁】 $158
煎到加洲鱸魚柳的皮好脆口,
而略魚肉不算太嫩滑,
好彩有松露汁補回不少分數,
令魚更鮮美可口。
配菜有紫薯榕及脆肉瓜。

【燒美國牛肉眼】 $178
牛肉眼肉質色澤紅潤厚實,
每一啖有香濃濃牛肉香味,
口感軟嫩更多汁,越嚼越香,
配了紫薯榕及脆肉瓜,滋味無窮。

是日甜品
【Tiramisu】
細細件Tiramisu香甜濃郁,
而且帶有陣陣酒香,好好吃呢!

【餐飲】
選了凍檸茶 及 檸水。
$287.1 (午餐)
2017-10-11 319 瀏覽
最近突然想同女友食西餐,浪漫下,話哂中秋節嘛。 所以今次黎左尖沙咀的 <<CHEF STAGE de Eddy Chu>>。 呢度氣氛都幾好,除左有大玻璃,仲有駐場歌手現在彈結他,最適合來慶生。 先來的是<<蟹肉煙三文魚沙律配荔枝珍珠>>。兩個人一齊食,份量好足夠,個人最欣賞就係芒果肉夠甜,蟹肉同煙三文魚夠多,仲有荔枝珍珠既口味真係好彈,有陣陣荔枝味,整體上入口層次豐富。 小食叫左<<松露煮原粒法國磨菇>>,大大粒既磨菇,入口煙韌可口,加上松露汁,令到味道昇華,口感更JUICY。 <<忌廉鮑魚冬陰海鮮湯>>,湯底入口好重冬陰功味,因為忌廉既關係,所以入口都幾creamy。 而主角鮑魚夠大隻之餘,仲口都幾爽口。不過最有驚喜係仲有大大隻既帶子及蝦。 帶子半生熟,感覺都好特別。 我揀既主菜係<<燒西班牙黑毛豬肋條肉>>,先食下菠蘿肉,可以清清口腔的悶氣,其他氣味及油膩感。再食黑毛豬肋條肉。肋條肉入口滋味,肥瘦均勻,
最近突然想同女友食西餐,浪漫下,話哂中秋節嘛。

我揀既主菜係<<燒西班牙黑毛豬肋條肉>>,先食下菠蘿肉,可以清清口腔的悶氣,其他氣味及油膩感。再食黑毛豬肋條肉。肋條肉入口滋味,肥瘦均勻,配上紫薯,十分特別。
女友比我大食,叫的是<<蒜蓉辣味鮮蝦意粉>>,蝦既數量真係多,而且仲幾大隻。不過女友話意粉偏乾。
飲品點了<<果茶特飲>>兩杯,可以re-fill架,果茶都幾多果肉,不過以蘋果肉為主。入口甜度適中。
2017-10-09
  • 蟹肉煙三文魚沙律配荔枝珍珠
2017-10-11 4296 瀏覽
生日飯接近尾聲了,朋友又為我揀選好一間食物水準高、有環境的西餐廳🍴於亞士里道的商廈,內藏了不少餐廳,我們上到19/F,大力把門推開,經過的店員立刻接待,餐廳分兩邊,我們被安排到右邊靠窗的位置,背後竟有唯港景色🌃,附近還有結他手為食客彈奏唱歌,氣氛不錯。因為最近食得太多了,所以今餐也想食得輕盈點,所以選了帶子刺身為前菜當然也不缺一杯餐酒啊🥂日本帶子配蜜糖麵豉醬以大銀盤及加大量冰底托著八件帶子,可配特式自制蜜糖麵豉醬。帶子很爽實鮮甜、溫度適中,輕輕沾上特式醬,味道甜甜地,好特別以往炸乳鴿食得多,艾迪乳鴿又搞邊科?這個應該是以炆的方法煮吧,乳鴿皮煙煙靭靭,肉汁多得流出來,非常入味。燒牛舌配日本芥末蜜糖醬牛舌有三大件,質感鬆軟,一絲絲牛舌肉竟然juicy及牛味濃郁,口入陣陣焦香。因為非常厚切所以口感更好,配wasabi醬剛剛平衡牛膻味黑毛豬扁意粉充滿Pesto味的扁意粉,內裏加入點辣椒點綴但並不辣一般黑毛豬都是一件上,很少會用來炒意粉,真是創意無限!黑毛豬先被香煎過再切件,肉質鬆軟滿是油香還多份焦香又一餐滿意的生日飯

當然也不缺一杯餐酒啊🥂

日本帶子配蜜糖麵豉醬

以往炸乳鴿食得多,艾迪乳鴿又搞邊科?

艾迪乳鴿

黑毛豬扁意粉
充滿Pesto味的扁意粉,內裏加入點辣椒點綴但並不辣
一般黑毛豬都是一件上,很少會用來炒意粉,真是創意無限!
黑毛豬先被香煎過再切件,肉質鬆軟
滿是油香還多份焦香

又一餐滿意的生日飯
2017-09-18
艾迪乳鴿
2017-10-10 2605 瀏覽
難得閒日放假,便跟男朋友到尖沙咀走走逛逛,然後選間舒適又不錯的餐廳,輕輕鬆鬆去吃個午飯。朋友介紹這間位於19樓的Chef Stage,說午市抵吃又有開揚景緻。「沙律千島木瓜蝦沙律餐湯及麵包是日精選餐湯配牛油餐包主菜是日甜品 咖啡或茶以上午餐另加$55可獲以下海鮮拼盤 及紅白餐酒每杯$28免加一服務費,星期六、日及公眾假期除外,每位最低消費一份套餐(3至12歲小童除外)」生蠔有海水鮮味,金屬味不重日本刺身帶子大隻肥美,已調味味道帶甜。鮑魚大隻很鮮味,已用醬油調味,軟身易咀嚼。蟶子刺身鮮味有嚼感,味道淡要蘸醬汁。蝦很咸,肉質則爽口彈牙。沙律有蝦、棒瓜、生菜和車厘茄,中規中矩。雜菜清湯黑毛豬 - 入口有肉味和胡椒味,黑毛豬肉稔身,整體味道偏咸,令人口渴。配蒜蓉多士有助減輕咸度。馳名西班牙橡果級別黑毛豬 $158屬9成半熟。肉質鬆軟,味道淡但會慢慢浸出豬肉味,雖然不濃。紐西蘭羊鞍 $168份量大,兩只羊鞍都是厚厚有肉的。廚師亦有做得到我點的7成熟。羊肉沒有羊羶味,肉質同樣鬆軟,連骨的部分最入味。紫薯夠清甜飽肚,蕃茄煎香過多汁亦不錯。甜品甜度剛好沒有過膩,餅底夠厚。最後點了兩杯熱檸茶作餐茶。

「沙律
千島木瓜蝦沙律
餐湯及麵包
是日精選餐湯配牛油餐包
主菜
是日甜品 咖啡或茶

以上午餐另加$55可獲以下海鮮拼盤 及紅白餐酒每杯$28

生蠔有海水鮮味,金屬味不重
日本刺身帶子大隻肥美,已調味味道帶甜。
鮑魚大隻很鮮味,已用醬油調味,軟身易咀嚼。
蟶子刺身鮮味有嚼感,味道淡要蘸醬汁。

蝦很咸,肉質則爽口彈牙。

沙律有蝦、棒瓜、生菜和車厘茄,中規中矩。

配蒜蓉多士有助減輕咸度。

馳名西班牙橡果級別黑毛豬 $158
屬9成半熟。肉質鬆軟,味道淡但會慢慢浸出豬肉味,雖然不濃。

紐西蘭羊鞍 $168

紫薯夠清甜飽肚,蕃茄煎香過多汁亦不錯。

甜品甜度剛好沒有過膩,餅底夠厚。

最後點了兩杯熱檸茶作餐茶。
2017-10-10
2017-10-10 321 瀏覽
星期日,同朋友行完尖沙咀,就去咗Chef Stage食午餐。個景幾靚,張台啱啱睇到少少海景,令人心情變好。由於太肚餓,費事諗,就點左兩份set lunch。大蝦沙律的大蝦超爽口又彈牙,沙律菜連酸甜汁食幾開胃。粟米濃湯好香甜,好多餡料。蒜蓉包幾夠香脆。不過如果再多啲牛油就更加好。 仲另外食咗一個海鮮拼盤。海鮮拼盤超級正,滿足到我呢個“海鮮控”。有鮑魚、帶子、蝦、蟶子、刺身、鮑魚,……超級入味。重要係好新鮮。 鮮蝦好新鮮。鮮橙紅色嘅外殼,肉質一啲都冇霉。 帶子用shooter杯裝住,連醬食好鮮甜。蟶子刺身超爽口。鮑魚的質感又爽口又軟滑。牛扒點咗六成熟,比想像中滑。朱古力慕絲軟滿又香甜。食完牛扒,梗要叫番2杯凍檸茶「爽爽」佢。好大杯,唔會過酸過甜過澀,唔差。

個景幾靚,張台啱啱睇到少少海景,令人心情變好。

由於太肚餓,費事諗,就點左兩份set lunch。

大蝦沙律的大蝦超爽口又彈牙,沙律菜連酸甜汁食幾開胃。

粟米濃湯好香甜,好多餡料。

蒜蓉包幾夠香脆。
不過如果再多啲牛油就更加好。

仲另外食咗一個海鮮拼盤。

海鮮拼盤超級正,滿足到我呢個“海鮮控”。

有鮑魚、帶子、蝦、蟶子、刺身、鮑魚,……超級入味。
重要係好新鮮。

鮮蝦好新鮮。
鮮橙紅色嘅外殼,肉質一啲都冇霉。

帶子用shooter杯裝住,
連醬食好鮮甜。

蟶子刺身超爽口。

鮑魚的質感又爽口又軟滑。

牛扒點咗六成熟,
比想像中滑。

朱古力慕絲軟滿又香甜。

食完牛扒,梗要叫番2杯凍檸茶「爽爽」佢。
好大杯,唔會過酸過甜過澀,唔差。
2017-10-09 312 瀏覽
呢間餐廳水準認真高, 味道一流之外, 服務水平都十分之高最主打的2道菜為羊+黑毛豬, 羊身整得好爽口, 咬落會有小小彈牙得黎又唔會過硬,羊身肉汁都好多, 咬落覺得肉味比較濃.黑毛豬就主要係味道比較好食, 口感正常, 味道帶小小甜, 同埋肉味十分之濃, 比起羊既個D味更濃.基本上如果再去餐廳既話, 必叫既係黑毛豬.呢到既餐湯, 比起一般餐廳黑松露既味會比較重, 另外會有好多肉粒係入面, 飲起黎好似有陣陣果肉既感覺.好少見人會有用黑松露去炒年糕, 松露汁整得特別香,唯份量不算太多, 當小食則不錯.甜品就整到十分之鬆軟可口, 一口咬落去係十分之軟,上下2層就蛋糕底, 中間似朱古力醬既Feeling, 甜品我都俾好高分!整體主要吸引我既係味道同埋服務, 店員比較nice同埋好客,幾好傾.
呢間餐廳水準認真高, 味道一流之外, 服務水平都十分之高
最主打的2道菜為羊+黑毛豬,
羊身整得好爽口, 咬落會有小小彈牙得黎又唔會過硬,
羊身肉汁都好多, 咬落覺得肉味比較濃.
黑毛豬就主要係味道比較好食, 口感正常,
味道帶小小甜, 同埋肉味十分之濃, 比起羊既個D味更濃.
基本上如果再去餐廳既話, 必叫既係黑毛豬.
呢到既餐湯, 比起一般餐廳黑松露既味會比較重,
另外會有好多肉粒係入面, 飲起黎好似有陣陣果肉既感覺.
好少見人會有用黑松露去炒年糕, 松露汁整得特別香,
唯份量不算太多, 當小食則不錯.
甜品就整到十分之鬆軟可口, 一口咬落去係十分之軟,

2017-10-09
2017-10-08 268 瀏覽
星期六放工想輕輕鬆鬆, 又想吃得高級精緻一點, 同事推薦我去尖沙咀的 Chef Stage~ 其實不用同事推薦, 我早已去過Chef Stage數次啦XDDD 店內採光良好, 在陽光下用餐心情特別輕鬆。 午市有不少套餐選擇, 包含沙律、餐湯、主菜、甜品、飲品超豐富, 平日星期一至五還免加一, 定價由$138~$178非常親民 午餐還可以加點海鮮拼盤, 有生蠔、鮑魚、日本刺身帶子、鮮蝦和聖子刺身, 每人只需$55也也太划算了吧? 當然不可能錯過~XD 冰鎮海鮮款款新鮮, 肥美生蠔帶有海水味令蠔鮮更突出, 日本刺身帶子甜美滑溜, 最正是鮑魚軟嫩彈牙, 不捨得一口吃完, 要切成小件慢慢品嚐!  鰻魚沙律伴油醋汁非常輕盈, 鰻魚肉質彈牙爽脆, 不是一般超市貨色可比。 西方版青紅蘿白蟹肉湯, 青紅蘿白已完全打碎融入湯汁中, 清甜細滑, 湯裡還有不少蟹肉, 多了一分鮮味與口感層次。 馳名西班牙橡果級別黑毛豬, 切開是迷人的淺粉色, 肉質細密帶點脂肪, 入口輕嚼全是肉香脂香, 現在想起都想再吃。  伴碟的蛋餅裡有蔬菜、蔾麥等, 口感豐富甚有特色。 最後以藍莓芝士餅作結, 芝士餅口感非常細滑, 配上
星期六放工想輕輕鬆鬆,
又想吃得高級精緻一點,
同事推薦我去尖沙咀的 Chef Stage~

其實不用同事推薦,
我早已去過Chef Stage數次啦XDDD
店內採光良好,
在陽光下用餐心情特別輕鬆。

午市有不少套餐選擇,
包含沙律、餐湯、主菜、甜品、飲品超豐富,
平日星期一至五還免加一,
定價由$138~$178非常親民

午餐還可以加點海鮮拼盤,
有生蠔、鮑魚、日本刺身帶子、鮮蝦和聖子刺身
每人只需$55也也太划算了吧?
當然不可能錯過~XD

冰鎮海鮮款款新鮮,
肥美生蠔帶有海水味令蠔鮮更突出,
日本刺身帶子甜美滑溜,
最正是鮑魚軟嫩彈牙,
不捨得一口吃完,
要切成小件慢慢品嚐!

鰻魚沙律伴油醋汁非常輕盈,
鰻魚肉質彈牙爽脆,
不是一般超市貨色可比。

西方版青紅蘿白蟹肉湯,
青紅蘿白已完全打碎融入湯汁中,
清甜細滑,
湯裡還有不少蟹肉,
多了一分鮮味與口感層次。

馳名西班牙橡果級別黑毛豬,
切開是迷人的淺粉色,
肉質細密帶點脂肪,
入口輕嚼全是肉香脂香,
現在想起都想再吃。

伴碟的蛋餅裡有蔬菜、蔾麥等,
口感豐富甚有特色。

最後以藍莓芝士餅作結,
芝士餅口感非常細滑,
配上酸甜的藍莓醬、紅莓汁特別清新,
小小一件吃光也不覺膩。

喜歡來Chef Stage吃高級精緻的美食,
但又沒有高級餐廳的拘束感,
可以輕鬆自在地享受用餐時光,
不需要別人推薦也會再來呢!
2017-09-16
  • 藍莓芝士餅
  • 馳名西班牙橡果級別黑毛豬
  • 點海鮮拼盤
2017-10-07 236 瀏覽
約同事食飯聯誼,有人提議試下呢間話係酒店大廚自己開既餐廳。地點位於尖沙咀亞士厘道口,近isquare,彌敦道交通方便。上到餐廳,位處19/F 如座位安排在窗附近可高處望到尖沙咀的璀璨景色,可惜我們的座位安排在餐廳中間。餐廳其實面積很細,而且感覺冷氣不足,加上座位不算闊落,感覺迫。食物上,整體質素不差,我們叫了焗法國連殼食田螺,松露煮法國原粒磨菇,另加咗一个海鮮拼盤焗法國連殼食田螺 - 睇名好期待個殼點樣食,原來係脆脆餅乾黎,幾得意。田螺薯蓉都整得好好味。松露煮法國原粒磨菇 - 大大粒白蘑菇配上辣肉腸,呢個配搭都幾好,但最好味係个汁,我哋食晒D餸後都唔捨得俾侍應收碟。海鮮拼盤 - 海鮮都好新鮮,生蠔亦不錯。

海鮮拼盤 - 海鮮都好新鮮,生蠔亦不錯。

2017-10-07 275 瀏覽
今日同朋友慶祝生日,所以一早就上網揾咗呢間餐廳,打算同佢食餐好!之所以揀呢間餐廳係因為餐廳望出去係尖沙咀個夜景,雖然唔係對正海景,但夾啱時間都可以睇到幻彩泳香江嫁。加上,餐廳仲會有駐唱歌手邊彈吉他邊唱歌,都幾有情調。今次沙律就揀咗鮮蝦芒果雜菜沙律,個人好欣賞呢碟沙律,鮮蝦大大粒,肉質都好彈牙,冇雪藏味;選用嘅沙律菜同芒果都好新鮮;最鐘意係沙律加咗好多荔枝味嘅爆爆珠,一咬落去,就散發住淡淡荔枝甜香味。餐湯係黑松露蘑菇忌廉湯,黑松露味好濃郁,蘑菇切成細粒狀,增加咬口。主食方面,就分別叫咗一碟雜菜薯仔煙豬腩繪鴨脾,鴨脾好入味,炆到好軟身,冇鴨騷味;用咗大量雜菜,紅蘿蔔、蘑菇、翠玉瓜、小蕃茄等等,所以唔單止顏色睇落好鮮豔,食落仲有蔬菜嘅甜味。另一個主菜就係黑毛豬扁意粉,黑毛豬肉質鮮嫩;意粉用咗香草調味,軟硬適中,食落啱啱好。之前上網睇推介,話呢度嘅艾迪乳鴿好好味,所以同朋友都叫咗一個泥試下,同普通嘅燒乳鴿唔同,唔會燒到好乾身,偏向似鹵水乳鴿,肉質仲好幼嫩,又夠味!

主食方面,就分別叫咗一碟雜菜薯仔煙豬腩繪鴨脾,

另一個主菜就係黑毛豬扁意粉,
黑毛豬肉質鮮嫩;意粉用咗香草調味,軟硬適中,食落啱啱好。

2017-10-05 207 瀏覽
放假行完街咁岩想食嘢就搵一搵見到呢一間嘅午餐價錢西餐黎講好似相對算係平,雖然佢嘅地方唔算係一啲近地鐵站嘅地方首先嚟咗個沙律有一啲木瓜同埋生菜同埋啲蕃茄仔陪埋一齊個感覺好夾,木瓜好甜,配埋啲菜出奇地唔會覺得好衝突一個沙律之後我哋加錢叫左呢一個海鮮拼盤佢嘅海鮮全部都真係好新鮮味道好鮮甜,唔會有腥味唔算好大隻但係勝在佢幾鮮,象拔蚌好爽口啊同埋佢個Sauce呢同所有嘅海鮮都好夾架我會建議加如果你自己夠budget 而鮑魚仔都好鮮甜。真係要讚下佢嗰個帶子配埋佢一個好獨特嘅醬好好味而且個帶子真係好大隻,口感好好亦都好甜。遷出今日係粟米瘦肉湯佢嘅粟米整到好碎,所以每一口都可以咬到而且粟米都夠晒甜配埋啲肉好好味。朋友叫左呢一個黑毛豬其實今次都係我第一次食嘅咋,但係出奇地好食喎我一直以為一定會好鹹但係佢唔會而且仲係好香,而肉質都好軟熟,如果你覺得可能食得太多肉有啲跩嘅時候你又可以陪埋佢嘅配菜翠玉瓜或者係一啲蕃茄咁就可以減少咗個油膩感覺。最後叫咗一個燒5成熟嘅牛肉眼扒都唔錯啊因為其實佢呢一個價錢來講可以食到呢一種質素算係唔錯!都算係軟熟當然係肉質就唔可以同可能人哋話幾百蚊一塊嗰啲比啦,因為其實價錢真係唔同

而鮑魚仔都好鮮甜。

都算係軟熟當然係肉質就唔可以同可能人哋話幾百蚊一塊嗰啲比啦,因為其實價錢真係唔同。呢隻勝在性價比高:)
  • 燒西班牙黑毛豬肋條肉
  • 迷你海鮮拼盤
2017-10-03 169 瀏覽
午飯時段和朋友再次光臨chef stage de eddy chu,希望再次品嘗黑毛豬的味道。一如以往,午餐依舊豐富,有沙律,餐湯,主菜甜品及餐飲,想食豪一點更可升級海鮮併盤。蜜糖芥辣煙鴨胸沙律沙律味道清新,配上煙鴨胸更提升味道的層次。海鮮併盤海鮮款式甚多,有生蠔鮑魚鮮蝦帶子聖子刺身,$55可享用這個併盤非常超值。餐湯湯的味道酸酸地,熱度十足,連盛載湯的器皿也是熱辣辣的。蒜蓉多士有餐湯當然要有多士相伴,多士脆口,蒜味突出。馳名西班牙橡果級別黑毛豬終於來到我最喜愛的黑毛豬,肉質鬆軟,豬味濃郁,越食越滋味。吃完這個甜品,非常滿意的一餐
蜜糖芥辣煙鴨胸沙律
沙律味道清新,配上煙鴨胸更提升味道的層次。
海鮮併盤
餐湯
湯的味道酸酸地,熱度十足,連盛載湯的器皿也是熱辣辣的。
蒜蓉多士
有餐湯當然要有多士相伴,多士脆口,蒜味突出。
馳名西班牙橡果級別黑毛豬
終於來到我最喜愛的黑毛豬,肉質鬆軟,豬味濃郁,越食越滋味。
吃完這個甜品,非常滿意的一餐
2017-09-30 208 瀏覽
同友人去咗呢間慶祝生日,其中有兩位朋友點咗黑毛豬為主菜,朋友本身已經食得鹹,但實在太鹹所以要求換過。竟發現餐廳係將佢地碟豬沖水再煮一煮,然後放返配菜同醬汁就擋換咗另一碟。因為其中一位朋友認得佢自己切過件豬某過位置,亦因為再煮件黑毛豬睇落有柴皮感覺。收得咁嘅價錢件黑毛豬應該見到啲肉係有點分紅色,唔係死實實嘅啡色。咁嘅服務質素真係唔知點講。非常失望!成晚冷氣不足,朋友們邊食邊出汗。就連食完飯等𨋢都好焗。但一定唔會再去。
咁嘅服務質素真係唔知點講。非常失望!
2017-09-29 597 瀏覽
找西餐吃來慶祝朋友生日的時候看到這間,生日當天會送蛋糕和有現場演唱生日歌,所以選擇了。點了一個二人套餐,頭盤時海鮮拼盤,生蠔肥美,海鮮也不俗,頗新鮮湯方面選了黑松露蘑菇湯,黑松露味濃,每一啖也充滿了蘑菇茸熱食有兩個,一個是焗連殼田螺,殼是用麵粉做成田螺殼型焗成的脆餅,不需用手吃田螺之餘,連脆餅一起吃口感更好另一個是黑松露年糕,是用卡邦尼醬汁煮年糕,黑松露味則不太特出。主菜選了紐西蘭羊架,原來在菜單中是羊T骨,當晚因爲沒有便轉了羊架,叫了五成熟但來到時感覺是七八成熟,有點韌。另一個選了慢煮牛肉眼,相比起來牛煮得不錯,肉嫩多汁,但感覺還是多過五成。最後還有是日甜品,當天是士多啤梨芝士餅,味道普通。整體感覺其實還不錯,還有現場演唱氣氛也很浪漫,大玻璃窗也能看到外面景色。
海鮮拼盤

湯方面選了黑松露蘑菇湯,黑松露味濃,每一啖也充滿了蘑菇茸
黑松露磨菇湯

焗法國連殼食田螺

紐西蘭羊架

慢燒美國牛肉眼

最後還有是日甜品,當天是士多啤梨芝士餅,味道普通。
2017-09-29 186 瀏覽
近曰有點忙,我還是邀昔日同事到尖沙嘴逛逛之餘,到時候開飯啦!😁我在OpenRice上找到了此西餐廳一一Chef Stage de Eddy Chu 👍此餐廳分為兩邊餐廳的呀!雖然,二邊都不算面積大的,可是,座位是舒適的,看那窗外的高空風景,是那樣地優美秀麗迷人的啊!👍👍👍店員有禮的讓我们等一会儿的,因,客人們基乎都己坐滿了,還是很快給安排好了座位的啦!👏是曰精選餐湯 加 牛油蒜蓉包蕃茄,薯仔海鮮餐湯,海鮮湯裏面有好多帶子粒,餐湯極之滾熱乎乎的,連盛湯的白色碟子都是極之熱滾燙的呀!那店員小姐也是很細心的叮嘱我們都要小心那碟子嘀!👏👍😜蒜蓉包蒜香,牛油味都是濃郁的,香脆,好吃呀!👍沙律沙律有青瓜,生菜,番茄仔,鰻魚及火箭菜在內,是如此的翠綠,鮮美的呀!配上那大大块的鰻魚,那甜美,甜蜜滋味尽在口中回味的啊!😁我們各自點了個不一樣的套餐,也來樂享啊!😁😁👏以上午餐另加$55可獲以下海鮮拼盤及紅白餐酒每杯58圓有生蠔,鮑魚,日本刺身帶子,鮮蝦聖子刺身的,還有香草汁配上的,聖子刺身有些酸酸地檸檬味儿,極之爽脆脆滑!刺身一一生蠔有海水鮮味,鮑魚腌製過鮮甜又好味,帶子及鮮虾肉夠厚,也嫩滑的,聖子刺身極

是曰精選餐湯 加 牛油蒜蓉包

蒜蓉包
蒜香,牛油味都是濃郁的,香脆,好吃呀!👍

沙律

刺身一一生蠔有海水鮮味,鮑魚腌製過鮮甜又好味,帶子及鮮虾肉夠厚,也嫩滑的,聖子刺身極之爽脆口的,味道帶有一點檸檬🍋酸及香氣味的,刺身還配有香草汁,更好味,👍
刺身一一生蠔有海水鮮味,鮑魚腌製過鮮甜又好味,帶子及鮮虾肉夠厚,也嫩滑的,聖子刺身極之爽是滑滑的!
真不差的海鮮刺身拼盤的呀!👍😁👏

紐西蘭羊鞍$168
2大块厚厚的羊鞍,八成熟上桌呀!肉質還是嫩嫩帶有汁的呀!👏

此餐還可另配上意粉或飯的呀!👏我加了份意粉的,粉貭恰到好處的,還有些番茄蓉汁在內的,開胃呀!😁

燒美國牛肉眼 178圓
那麼一大塊的牛肉,友人也是點了製作也是要八成熟的,也許,真的點得太熟了呵!😜己有些硬了嘀!😊可其味道還是應給个讚的啦!👏

餐後附送的,自點的🍋檸檬水及茶!👍😁👏

今次同老公黎位置尖沙咀亞士厘道的Chef Stage by eddy chu 食西餐慶祝紀念日。環境有情調,還有醉人海景,的確是慶祝的好地方。餐牌是中英對照,簡約設計。首先點了頭盤生蠔開開胃。再點了日本帶子剌身,肉質夠厚十分鮮甜。配上蜜糖麵豉汁,感覺特別,帶甜的味覺,多了一份層次,不像一般豉油過咸,容易破壞帶子的鮮甜味。燒牛脷熱脆包香脆爆分的包配上香滑牛脷,絕配!再配上菠蘿中和一點油膩感。招牌艾迪乳鴿,肉質超嫩又入味,個人十分喜歡。正宗法國羊腩,非常淋身,沒有太大so味。但味道較濃,男士會十分喜愛。在享用佳餚是配上一杯新鮮水果酒,就是完美的配搭。價錢算中價,紀念慶算是不錯的選擇^_^。

今次同老公黎位置尖沙咀
亞士厘道的Chef Stage by eddy chu
食西餐慶祝紀念日。

環境有情調,還有醉人海景,
的確是慶祝的好地方。

餐牌是中英對照,簡約設計。

首先點了頭盤生蠔開開胃。

再點了日本帶子剌身,肉質夠厚十分鮮甜。
配上蜜糖麵豉汁,感覺特別,
帶甜的味覺,多了一份層次,
不像一般豉油過咸,容易破壞帶子的鮮甜味。

燒牛脷熱脆包
香脆爆分的包配上香滑牛脷,絕配!
再配上菠蘿中和一點油膩感。

招牌艾迪乳鴿,肉質超嫩又入味,
個人十分喜歡。

正宗法國羊腩,非常淋身,沒有太大so味。
但味道較濃,男士會十分喜愛。

在享用佳餚是配上一杯新鮮水果酒,
就是完美的配搭。

價錢算中價,紀念慶算是不錯的選擇^_^。