CHEF STAGE de Eddy Chu

2020-11-20 206 瀏覽
之前已經想試下Chef Stage 的海鮮拼盤,近日發現Openrice 有個餐晚上九時後有優惠,頭盤是我想試的海鮮拼盤趁着還有優惠,預約了一個要加班的晚上🌃餐廳位於亞士厘道一棟大廈的19樓,有窗口位置可以望到維多利亞海景豐盛海鮮拼盤二人餐$688海鮮拼盤海鮮拼盤超級吸睛店員會逐一介紹食物,有南非生蠔、日本刺身級帶子、鮮蝦、蜆及日本磯煮鮑魚各兩份。拼盤配有兩款醬汁,檸檬草及冬陰功醬。生蠔夠冰凍,十分新鮮又creamy無需點任何醬料,直接品嚐它的鮮味。鮑魚已洗乾淨及離殻,方便食用,生熟度剛好,吃起來不會韌。帶子超大隻,加上底下醬汁有麵豉醬味道,感覺創新。蝦🦐及蜆都新鮮鮮甜,最特別的是冬陰功醬汁,微微酸辣,十分惹味。黑松露蘑菇湯聞到好香的蘑菇及黑松露味整個湯都充滿了蘑菇碎粒,把湯中的忌廉拌勻喝,蘑菇湯帶有忌廉味道更加細滑。蒜香扁意粉遠遠已經聞到蒜蓉香味,意粉上有炒過的羽衣甘藍,第一次食熟的羽衣甘藍,感覺熟的比未煮過的味道更突出。意粉充滿了蒜香味道,有很多蒜片,蒜香味充斥口中。跟餐還包括了一枝汽酒🥂整個晚餐最欣賞餐廳對於食物品質的用心,每一次上碟,🍽碟都是暖暖的,食物不會太快冷卻。餐廳的服務
之前已經想試下Chef Stage 的海鮮拼盤,
近日發現Openrice 有個餐晚上九時後有優惠,
頭盤是我想試的海鮮拼盤

趁着還有優惠,預約了一個要加班的晚上🌃

餐廳位於亞士厘道一棟大廈的19樓,
有窗口位置可以望到維多利亞海景

豐盛海鮮拼盤二人餐$688
海鮮拼盤

海鮮拼盤超級吸睛

生蠔夠冰凍,十分新鮮又creamy

聞到好香的蘑菇及黑松露味

蒜香扁意粉

餐廳的服務也很好,店員會留意着客人進食的速度,食完一碟才會上下一道菜,是晚上聊天飲酒🍷的好地方。

2020-11-18
$344 (宵夜)
  • 黑松露蘑菇湯
  • 蒜香扁意粉
2020-11-16 300 瀏覽
喺疫情之下搵到份新嘅工作,當然要好好慶祝吓啦,見到呢間餐廳係OpenRice好評如潮,仲要有好多海鮮可以食,所以我哋就一於訂位試吓先首先我哋叫咗個海鮮拼盤,凍蝦六隻、鮑魚兩隻、帶子兩件、青口兩隻、生蠔四件餐廳侍應非常有禮貌,serve我哋嗰位係一位外籍人士,佢用英文簡單介紹一次成個拼盤鮑魚口感非常好,而且仲好入味,甜甜地,有啲似饑燒鮑魚嘅味道,仲要一啲都唔韌生蠔係來自南非,口感會比較creamy ,今次我咩汁都冇點都唔覺得腥,仲好鮮甜添 我哋叫咗兩款湯你試吓其實真係物超所值,每碗湯入邊都有一大隻帶子、鮑魚、鮮蝦,用料十足第一次飲到冬陰功湯係咁易入口,因為佢真係唔係好辣同油膩,估唔到冬陰功味同忌廉撈埋一齊係有二想不到嘅效果,大家可以見到湯嘅質地係好細滑肉骨茶就會比較濃味一啲羊架就叫左medium well,外皮香脆,羊味唔會太膻,食落去又唔會太多血腥味冇諗過喺西餐廳可以食到咁大條魚,我諗條魚最少有成斤重,仲要加埋唔少矜貴嘅配料,兩個人食我都驚食唔晒馬賽魚湯係法國美食至尊料理之一,入邊加咗唔少洋蔥、蕃茄、大蒜、羽衣甘藍、蜆肉、鮑魚、帶子、蝦仁,所有材料一齊同條大魚熬製而成嘅湯底果然鮮甜無比
Seafood platter
Bak  Kut  Teh
Rack of lamb
Fish  bouillabaisse
Chocolate fondant
難得Buddy可以拍拖食飯, 想揀一間優質的餐廳。係Openrice搵左一輪, 最後揀返 CHEFSTAGE de Eddy Chu, 之前食過一次係堅正。餐廳係亞士厘道,最方便係尖沙咀站九龍公園出口, 一出向右轉過馬路, 再沿九龍公園徑行至中段就可以穿過大廈直接去亞士厘道。我地要早食早回家, 所以揀左6點時間。餐廳係19樓, 坐上透明升降機好快到左, 一入門口職員為我們額探及請我地用搓手液消毒。餐廳分2邊。餐廳好多位都靠窗邊。有D位直情可以見到維港, VIEW好正,再播上輕柔的音樂, 好浪漫。餐廳質素一直都保持水準, 仲見到有promotion每人食滿$450送紅/白酒及生蠔。我同BUDDY ORDER左 :乳酪芒果煙三文魚沙律 $128黑松露蘑菇湯 $68忌廉鮑魚冬陰海鮮湯 $88油酥餅配紅咖喱蟹肉醬 $128原版加拿大海膽配紐西蘭聖子白汁扁意粉 $228西班牙黑毛豬肋條肉 $168焦糖朱古力脆脆三重奏 $78紅桑子士多啤梨Tiramisu $78(滿$900 送紅酒, 白酒各一杯, 南非生蠔4隻)乳酪芒果煙三文魚沙律先黎清新沙律清清胃口, 除了芒果外, 還有新鮮沙律菜, 青瓜粒,
CHEF

原版加拿大海膽配紐西蘭聖子白汁扁意粉 $228
西班牙黑毛豬肋條肉 $168
焦糖朱古力脆脆三重奏 $78
紅桑子士多啤梨Tiramisu $78
(滿$900 送紅酒, 白酒各一杯, 南非生蠔4隻)

乳酪芒果煙三文魚沙律
先黎清新沙律清清胃口, 除了芒果外, 還有新鮮沙律菜, 青瓜粒, 粟米粒, 好清新。

黑松露蘑菇湯
黑松露香濃, 而且充滿好多蘑菇粒, 保証啖啖咬到蘑菇。

忌廉鮑魚冬陰海鮮湯
真係讚賞呢個湯, Buddy 一直中意冬陰公湯, 鮑魚係大隻, 而墊底的係再大粒的帶子。賣相已相當吸引。材料足, 香芧味濃。呢個湯真係性價好高

油酥餅配紅咖喱蟹肉醬
油酥餅共兩大片, 仲要即整即上, 熱辣辣。紅咖喱唔係好辣, 仲有一絲絲蟹肉, 沾上油酥餅, 味道好夾。

原版加拿大海膽配紐西蘭聖子白汁扁意粉
原版上的海膽真係無敵, 仲好新鮮而且唔腥, 單獨食又得。將海膽撈均係扁意粉一齊食又得。

西班牙黑毛豬肋條肉
豬肋條數量不少而且真係啖啖肉, 肉質JUICY, 煎得香口。配有鮮菠蘿粒及香葉, 比你每次食豬肋條前清一清口腔內的油膩感。

南非生蠔及紅白酒
食滿每人$450就有, 而且絕不馬虎。生蠔勁大隻, 餐廳唔係配檸檬, 而係特製的香草汁, 酸帶點辣, 每人2隻大生蠔, 一隻有沾, 一隻無沾。兩款口味各有特色。

焦糖朱古力脆脆三重奏
甜品分三層, 由上面淡味開始到下層濃味,
最底層係朱古力脆脆, 3種味道, 好LIKE

紅桑子士多啤梨Tiramisu
第一次食用紅桑子配Tiramisu, 紅桑子士多啤梨放上層, 配埋Tiramisu一齊入口, 紅桑子士多啤梨的甜酸與Tiramisu的味道竟然好夾, 真係一個驚喜。
紅桑子士多啤梨Tiramisu

我地食左咁多款食物, 職員都好細心每款食物都幫我地換碟, 而且上菜時仲會介紹下食物名稱及食法。好細心。同BUDDY嘆完豐富既晚餐, 再望下窗外維港的夜境, 打卡真係一流。最好由黃昏影到晚上, 睇住漸入夜境, 真係好靚。
2020-11-11 774 瀏覽
這間餐廳想試很久了,終於約到好友見面,順便試下這餐廳。好幸運地被安排了窗口位置,景色一流,望到海景。當然,食物才是最重要。好吧,讓我看看餐單。好似全部都很不錯,結果選定了大蝦米多和雜扒拼海鮮,因為想一次過試到烹煮不同食物的功架。首先有蝦沙律。兩個字,新鮮! 作為開胃前菜,一流。我的胃瞬間打開了,去迎接其他食物。然後就是蒜蓉包和湯。是日餐湯是薯仔蟹肉湯。🤩😍好開心,因為個人較喜歡白湯,而這個湯也沒令我失望:香濃忌廉加上薯仔打成,濃郁到一個點。蟹肉則是亮點,令湯添上一層海鮮鮮味。讚呀~主菜🔸️大蝦米多配時菜一份有兩隻大蝦,其中一隻特別大,眼前一亮。肉質彈牙,是新鮮貨。🔸️雜扒拼海鮮 - 大蝦、魚柳、肉眼、黑毛豬嘩,這個很開心! 就像小時候到快餐店吃雜扒一樣,不過這個是優質豪華版! 特別欣賞大蝦和魚柳,前者爽彈亦有煎香的味道,後者外脆內滑。牛扒水準之上👍,牛肉香氣重。黑毛豬就不是我杯茶,個人認為這塊豬,豬味太濃,不合口味。午餐包甜品,是芒果慕絲蛋糕。雖然小小的兩件,但是新鮮軟滑,又不會太甜。好喜歡這種有齊沙律、湯、主菜、甜品、飲品的套餐,好完滿。食物質素對得住價錢,會再去。
這間餐廳想試很久了,終於約到好友見面,順便試下這餐廳。

薯仔蟹肉湯

主菜

大蝦米多配時菜

🔸️大蝦米多配時菜

雜扒拼海鮮 - 大蝦、魚柳、肉眼、黑毛豬

🔸️雜扒拼海鮮 - 大蝦、魚柳、肉眼、黑毛豬

薯仔蟹肉湯
大蝦米多配時菜
雜扒拼海鮮 - 大蝦、魚柳、肉眼、黑毛豬
2020-11-06 1102 瀏覽
今日我最好的姐妹生日,專程約她在尖沙咀吃個生日午餐~ 在openrice上選了這間餐廳chez stage,因為被它的景觀和菜式吸引了~餐廳位於阿士厘道,都算方便,19樓的高層剛好看到維港~午餐選擇比預期多,而且可以追加海鮮拼盤我和姐妹叫了一個意粒和一個扒開心share.沙律是 田園沙律配意大利油醋汁蔬菜非常新鮮,而且沙律還有煙三文魚條,所以味道和口感都非常豐富,意大利油醋滑而不會太油膩,帶少少酸醋的味道,打開胃口海鮮拼盤(意大利生蠔*1、日本帆立貝*1、鮮蝦*3、青口*2、鮑魚*1)生蠔非常新鮮飽滿!海水味不太強,容易入口!而且特別調上帶香草芫茜味的Tabasco,味道特別,配得很好。青口和鮮蝦都十分新鮮,沒有沙,不會腥,肉質彈唔爽口。鮑魚稍用味噌煮過,但味道不濃烈,保留鮑魚的彈牙口感。日本帆立貝上菜時浸在醬汁內,有點似味噌的味道,一點鹹鹹甜甜的,即使浸在醬汁內也不會太鹹或太濃味,反而十分香十分滑!非常特別的食法,值得一試!蜆肉周打湯配蒜蓉包蒜蓉包厚實,但非常鬆脆易入口蜆肉周打湯,用料豐富,蜆肉非常新鮮!一碗湯最少有十粒八粒蜆肉,而且飲落非常之香滑,味道剛好!朋友讚不絕口!主菜:燒美

餐廳位於阿士厘道,都算方便,19樓的高層剛好看到維港~

午餐選擇比預期多,而且可以追加海鮮拼盤
我和姐妹叫了一個意粒和一個扒開心share.

沙律是 田園沙律配意大利油醋汁

海鮮拼盤
青口和鮮蝦都十分新鮮,沒有沙,不會腥,肉質彈唔爽口。
鮑魚稍用味噌煮過,但味道不濃烈,保留鮑魚的彈牙口感。

蜆肉周打湯配蒜蓉包
蒜蓉包厚實,但非常鬆脆易入口

主菜:燒美國牛肉眼,5成熟
肉眼扒上枱的時候賣相非常吸引!而且份量比想像大,有點驚喜!,光用鼻子都聞到陣陣的燒香味!切開肉質鮮嫩,燒得剛剛好,外層非常香帶點乾身,一咬開,肉汁非常多,而且很腍不會靭,燒肉能帶岀牛肉的香味!我和朋友都非常滿意!對這塊牛扒讚口不絕!加上伴碟的配菜非常豐富除了有翠玉瓜和燒蕃茄還有紫薯蓉,顔色非常鮮艷~

主菜:蝦肉蟶子配蟹肉白汁意粉
這個意粉也絕對是冇得輸的!蝦肉蟶子都非常多,而且全部都住得剛剛好非常爽口彈牙!蟹肉一絲絲的掛在意粉上,白汁不會太稀也不會太杰,就是剛剛好的把蟹肉掛在意粉上,一大啖吃也不會覺得漏!只會覺得白汁很滑很香!朋友表示對意粉喜出望外

最後甜品是檸檬芝士餅
檸檬味道很突出,很fresh!解了肉的膩~

午餐還配有飲品,咖啡非常香濃嫩滑

只能說這個午餐比想像更滿足!午餐這個價錢來說可能有點貴,但這間餐廳提供的這個份量、這個環境、和這個味道,絕對值得這個價錢!朋友的生日午餐連我也很滿足呢~

順帶一提餐廳的服務也是很好呢~
  • 蝦肉蟶子蟹肉白汁意粉
  • 迷你海鮮拼盤
  • 燒美國牛肉眼
2020-11-20 0 瀏覽
Chefstage一直想試好耐但實在太受歡迎要book位都唔易到今天終於試到果真冇令我失望我地兩個人叫左:黑松露蘑菇湯蟹肉濃湯配鮮蠔杯米酒煮托托蜆海膽配 蟶子 扁意粉砵酒燴羊膝海鮮拼盤好豐富有帶子 蝦 生蠔 蜆樣樣都好新鮮好juicy$288 咁既質素真係好正湯就試左兩款極美味黑松露蘑菇湯 非常濃郁好creamy一定要趁熱飲蟹肉濃湯配鮮蠔杯蟹肉好足料 配埋個蠔一齊食無比鮮味值得一試海膽配 蟶子 扁意粉成板海膽!真材實料又新鮮 就咁食海膽好味道夾埋意粉食又係另一個層次到最後羊膝係一個完美既ending dish羊肉好嫩好入味每一樣配菜都好有心機整體黎講餐廳環境舒服服務好 最重要係性價比好高樣樣都好食

Chefstage一直想試好耐

餐廳環境舒服
服務好 最重要係性價比好高
樣樣都好食
2020-11-17 0 瀏覽
好豐富嘅一餐晚飯,食物同價錢都相符。我同堂妹叫左個2人set dinner仲有生蠔同再送每人一杯白酒之餘,我地本身個餐已經有生蠔同一枝紅酒包埋,海鮮都幾新鮮,同埋我好鐘意佢個生蠔汁,係除左佢地推介個黑毛豬我地唔太欣賞之外其他都不過不失,個牛扒大到食唔哂,飽到食唔哂🤪經理仲好nice咁同我地飲返杯,環境都算ok,不過如果能夠坐窗邊位望風景會更加very good食到咁飽加飲埋酒每人都只係$800-850左右
食到咁飽加飲埋酒每人都只係$800-850左右
性價比高的西餐廳
性價比高的西餐廳
2020-11-11 0 瀏覽
2020-11-11
  • 香燒澳洲羊鞍
2020-11-05 1045 瀏覽
兩口子在特別的日子當然要慶祝一下! 要找一間好味道, 有景有氣氛又不太貴的以爲很難! 向朋友表明所要求的條件可有好介紹? 不約而同地幾位朋友也推介了這間''Chef Stage"fusion西餐廳給我,自己再上網看到評語很不錯呢~ 訂了位準時到達,餐廳在十九樓,屬小餐廳,整潔,燈光柔亮,沒有花巧的裝潢,卻有一排開揚的透視玻璃窗,無遮掩街景和少許維港海景,感覺很舒服! 我們坐在窗旁望着夜幕低垂的天空, 霓虹燈漸漸亮起…… 一幅閃亮璀璨的 夜景 攝入眼簾! 此刻燃亮了內心的浪漫~細看Menu,有海鮮,豬,牛,羊和鷄,也有小食酒類等選擇。也有不同配搭的套餐,價錢不貴。在職員推介下選了一份海鮮拼盆 $288有生蠔 x2 鮑魚入 x2 日本帶子x2鮮蝦 x4 鮮蜆 x2 等。金屬盆冰底上枱,凉冰冰的賣相吸引!生蠔 creamy 口感,有海水味,鮮甜,中央有兩小杯經精心調製的香草和微辣冬陰功醬汁,與海鮮非常匹配! 帶子之下又是經調味過的日本風味的麵豉醬汁,甜甜的配合柔軟嫩滑的帶子很有韻味!鮑魚是磯煮的,味道溫和可口,嫩中有彈性!很好!每樣海鮮都很新鮮!前菜是; 焗法國田螺 $
兩口子在特別的日子當然要慶祝一下!
要找一間好味道, 有景有氣氛又不太貴的以爲很難!
向朋友表明所要求的條件可有好介紹?
此刻燃亮了內心的浪漫~

細看Menu,有海鮮,豬,牛,羊和鷄,也有小食酒類等選擇。
也有不同配搭的套餐,價錢不貴。

在職員推介下選了一份海鮮拼盆 $288
有生蠔 x2 鮑魚入 x2 日本帶子x2
鮮蝦 x4 鮮蜆 x2 等。
金屬盆冰底上枱,凉冰冰的賣相吸引!

鮑魚是磯煮的,味道溫和可口,嫩中有彈性!很好!
每樣海鮮都很新鮮!

前菜是;
焗法國田螺 $ 168
這份田螺很有創意!與平時吃到的很不同,螺肉被香草薯蓉包着外層再有香脆餅皮圍繞,入口軟綿爽脆多重口感!

海鮮肉骨茶 $ 98
清澈而濃郁的湯底,有種獨特的藥材香味加上海鮮滋補又鮮甜!

另一份黑松露磨菇湯 $ 68
磨菇粒粒有滑滑口感,充滿松露香氣!

主菜;
燒牛舌配芥辣蜜糖 $ 158
這個很驚喜啊!
重份量!未試過如此鬆軟甘香,啖啖肉的點上蜜糖芥辣醬更加美味!
很有滿足感!

黃油鷄扒配松露鮑魚 $ 188
也是相當有份量!兩大件的鷄扒和兩隻鮑魚,香濃的忌廉狀醬汁掛滿鷄扒上很香滑!
伴碟的紫薯蓉十分甜滑,好味!

海鮮盆之後的每道菜都是熱騰騰的!
無論味道,配菜,賣相每個細節都一絲不苟的!
最後,餐廳還送上兩份甜品~
雖然巳經感到很飽,還是忍不住要品嗜一下,幸好不是重份量。
再回味這頓晚餐……太完美了吧!
完全乎合了我心目中的要求,美味,氣氛,靚景,又比我預算的消費還要低!完美!很滿意!
2020-11-02
  • 黑松露蘑菇湯
  • 焗法國連殼食田螺
  • 日本帶子配蜜糖麵豉汁
  • 燒牛脷配日本蜜糖芥辣
  • 忌廉鮑魚冬陰海鮮湯
拍拖周年紀念,男友選擇尖沙咀西餐Chef Stage 食浪漫的晚飯慶祝一番。Chef Stage裝修走西式風,環境又寬闊舒適。*店有大大窗戶可眺望維港景色 (那日雨天,景色比較濛)。*要選坐近窗位置,就要預早book 位。***【海鮮拼盤】$288這海鮮拼盤非常豐富, 有爽口鮑魚、肥美鮮甜生蠔、鮮甜刺身帶子、彈牙的鮮蝦及蜆,並有好味秘汁來配合沾點,全都鮮味十足。**接著送來湯*【黑松露蘑菇湯】 $68很濃郁蘑菇湯,有粒粒口感,喝起來非常的原味,搭配黑松露,非常配合好飲呢!*【忌廉鮑魚冬陰功海鮮湯】 $88這湯好特別,帶香甜香滑鮮甜,仲滲出冬陰功香氣,內有多款海鮮來煮,所以味道幾特別好味。**【慢燒美國牛肉眼】(約4成熟) 300g $3385 Hours Slow Cooked U.S. Beef Rib Eye Steak想不到咁大塊牛肉眼,肉質色澤紅潤厚實,每一口有啖啖濃濃牛肉香味,口感軟嫩更多汁,越嚼越香,滋味無窮。**【油酥餅配紅喱蟹肉醬】$128Roti Paratha With Light Crab Meat Curry Sauce這紅喱蟹肉醬具有絲絲蟹肉 ,帶香香甜甜的,
拍拖周年紀念,男友選擇尖沙咀西餐Chef Stage
 食浪漫的晚飯慶祝一番。
Chef Stage裝修走西式風,環境又寬闊舒適。
店有大大窗戶可眺望維港景色 (那日雨天,景色比較濛)。
要選坐近窗位置,就要預早book 位。
【海鮮拼盤】$288
這海鮮拼盤非常豐富,
有爽口鮑魚、肥美鮮甜生蠔、
鮮甜刺身帶子、彈牙的鮮蝦及蜆,
並有好味秘汁來配合沾點,全都鮮味十足。
接著送來湯
【黑松露蘑菇湯 $68
很濃郁蘑菇湯,有粒粒口感,
喝起來非常的原味,
搭配黑松露,非常配合好飲呢!
忌廉鮑魚冬陰功海鮮湯 $88
這湯好特別,帶香甜香滑鮮甜,
仲滲出冬陰功香氣,內有多款海鮮來煮,
所以味道幾特別好味。
【慢燒美國牛肉眼】(約4成熟) 300g $338
想不到咁大塊牛肉眼,肉質色澤紅潤厚實,
每一口有啖啖濃濃牛肉香味,
口感軟嫩更多汁,越嚼越香,滋味無窮。
【油酥餅配紅喱蟹肉醬$128
這紅喱蟹肉醬具有絲絲蟹肉 ,
帶香香甜甜的,用油酥餅沾來吃,
味道更吸引好食。
原隻菠蘿雪葩$78
以原隻菠蘿盛載雪葩,賣相非常吸引,
雪葩食上去綿滑,果香十足,
清清酸酸甜甜, 作飯後不錯的甜品
2020-10-26 1029 瀏覽
2週年紀念日,要去食西餐浪漫一下!我們選了尖沙咀這間餐廳,因為評價不錯,有海鮮吃,而且地點方便。男朋友預先訂了位,去到的時候發現全部滿座,所以如果想去,還是先預先訂位比較好。海鮮拼盤$288基本上,我是看見網上有人post 這個海鮮拼盤而決定要去這一間餐廳慶祝!我和男友都十分喜歡吃海鮮,而且這個拼盤有不同的海鮮,種類幾多,樣樣都可以試到!拼盤擺盤十分吸睛,中間有四小杯,其中有兩杯有帶子在上面,下面是白麵豉汁,一齊食,帶子鮮甜配上白麵豉汁,白麵豉汁沒有想像中咸,原來都好夾!另外兩個汁分別是 : 香草汁加檸檬汁、冬陰忌廉汁上菜時,侍應會每一樣海鮮講解和如何搭配醬汁!冬陰忌廉汁建議搭配托托蜆,呢個汁好特別,好creamy 但係又有泰國嗰種清新的辣,我好鍾意呢一種fusion !香草汁加檸檬汁就適用於任何海鮮,大家可以自由配撘!南非蠔,一人一隻,可以看見十分大隻,食落幾creamy ,易入口鮑魚是預先醃製了,味道甜甜的,而且內臟已經清洗乾淨,所以就咁食已經可以黑松露蘑菇湯$68一望已經見到湯底係由不同的菇打碎而成,味道不錯忌廉鮑魚冬陰海鮮湯$88呢個絕對係有驚喜!一開頭望以為剩係得鮑魚,其實食

海鮮拼盤$288

另外兩個汁分別是 : 香草汁加檸檬汁、冬陰忌廉汁
上菜時,侍應會每一樣海鮮講解和如何搭配醬汁!

香草汁加檸檬汁就適用於任何海鮮,大家可以自由配撘!

黑松露蘑菇湯$68
一望已經見到湯底係由不同的菇打碎而成,味道不錯

忌廉鮑魚冬陰海鮮湯$88
呢個絕對係有驚喜!

一開頭望以為剩係得鮑魚,其實食食吓發現仲有帶子、蟹子、蝦等等的海鮮!
湯底是忌廉冬陰湯,跟海鮮拼盤的汁有點相似, creamy得來,有種辣,好刺激!至今都記得這碗湯,好有創意又好吃!

焗法國田螺$168
現在已經不是很多地方有田螺供應,這個法國田螺跟其他的有點不同!雖然也是配上薯蓉,但是它是成個吃的,焗到有點脆,可以連薯蓉一口吃!

蒜香辣味蝦肉扁意粉$188
蝦肉爽口,仲有好多菇,菜作配菜,不算辣,反而蒜味出啲

燒西班牙走地春雞$168
成隻春雞燒,雞皮仲係脆的,所以要快食!用上春雞,所以雞肉嫩滑,而且脂肪比較少。
配菜同樣吸引,有南瓜泥,食落不算油膩,相對薯蓉更加啱口味
另配上燒汁,好香肉味,可以撘配雞肉一起吃

歌劇院蛋糕配精緻慕絲$78
雖然已經食左好多野,但係總要食個甜品先覺得完滿!這個歌劇院蛋糕雖然是由朱古力組成,但是不會好甜,連男朋友都會吃😂
  • 忌廉鮑魚冬陰海鮮湯
  • 燒西班牙走地春雞