2023-06-07
呢次約左男朋友去食中菜‼️估唔到中環IFC有間價格親民既中菜餐廳🫶🏼餐廳裝修以木系為主,光線柔和,有d 似cafe🤣有舒適溫馨+小清新既感覺🧡餐廳以新派菜式為主,結合左福建菜同咖啡🥬☕️非常特別🤩最近亦做緊季節限定,主打蟶子產品,推廣期到7月31號,即刻試下先😋❥ 酥脆椒鹽蟶子 $158蟶子系列之中最有興趣就係呢款🥰蟶子炸到黃金色🧡勁酥脆!食落外脆內嫩,充滿椒鹽味道,同時保留到蟶子既鮮味😍椒鹽味食落唔會太鹹,好惹味😋❥ 高麗菜花肉燜飯 $118賣相好靚顏色豐富❣️燜飯口感偏軟身,煮得夠入味!另外加入左花生、紫椰菜、半肥瘦豬肉等材料,味道層次豐富🙌🏼❥ 臘味雞卷 $48好有特色既小菜!雞肉有啖啖酒香,卷住臘腸,食落口味道又幾夾😆❥ 閩香醬牛肉 $48兩大片牛肉口感軟腍~配埋濃郁既閩香醬,咸鮮味提升🤎❥ 黑松露蘆筍炒鮮貝 $138鮮貝好新鮮軟滑,蘆筍食落爽口😋兩者同黑松露味好夾,炒得好香口!❥ 大紅袍仙草茶(凍)$58❥ 桂圓檸檬烏龍茶(凍)$58我係茶既愛好者☕️呢兩杯飲品我勁鍾意!!!💚大紅袍既茶味會濃d,配埋仙草好有咬口!烏龍茶味香醇,味道清新🫶🏼💕❥ 洛神花茶凍 $38味道甜甜地好清香,口
估唔到中環IFC有間價格親民既中菜餐廳🫶🏼
❥ 酥脆椒鹽蟶子 $158
蟶子系列之中最有興趣就係呢款🥰
蟶子炸到黃金色🧡勁酥脆!
❥ 高麗菜花肉燜飯 $118
賣相好靚顏色豐富❣️
燜飯口感偏軟身,煮得夠入味!
另外加入左花生、紫椰菜、半肥瘦豬肉等材料,味道層次豐富🙌🏼
❥ 臘味雞卷 $48
好有特色既小菜!
雞肉有啖啖酒香,卷住臘腸,食落口味道又幾夾😆
❥ 閩香醬牛肉 $48
兩大片牛肉口感軟腍~
配埋濃郁既閩香醬,咸鮮味提升🤎
❥ 黑松露蘆筍炒鮮貝 $138
鮮貝好新鮮軟滑,蘆筍食落爽口😋
兩者同黑松露味好夾,炒得好香口!
❥ 大紅袍仙草茶(凍)$58
❥ 桂圓檸檬烏龍茶(凍)$58
我係茶既愛好者☕️呢兩杯飲品我勁鍾意!!!💚
大紅袍既茶味會濃d,配埋仙草好有咬口!
烏龍茶味香醇,味道清新🫶🏼💕
❥ 洛神花茶凍 $38
味道甜甜地好清香,口感夠Q彈!
面頭有d仙草凍,好refreshing!
作為甜品去結束呢一餐好開心🧡