2018-10-22
我同男朋友都係食肉獸~ 尤其係食日式韓式燒肉🤤 今次團購買咗個優惠, 雖然都要三百幾蚊, 不過見佢有和牛食 ,所以都諗住試下~日式燒肉有到好就係除咗燒肉之外仲會有刺身食~ 唔洗淨係食肉咁heavy 🤣先黎個燒肉拼盤有幾款唔同部位嘅澳洲 和牛, 美國牛肋骨,雞翼 ,日式骨付,雞肉腸, 豚肉西冷同豚肉拖羅即係豬頸肉~ 最好食當然係我最鍾意嘅肉眼~ 油脂豐富,有咬口得嚟不失肉嘅質感。肉同脂肪混合一齊果種油香~ 牛肋骨同豬頸肉都好好食~ 牛肋骨一啲都唔韌,亦冇一塊好厚嘅肥黐住~刺身絕對比美得上一啲中上級放題~ 仲有比較貴嘅帆立貝刺身同海膽刺身~ 帆立貝有厚身有鮮甜~ 八爪魚刺身好爽口~ 幾新鮮!雖然三百幾蚊唔係平,但係我覺得佢嘅刺身同埋燒肉嘅質量係對得住個價錢嘅。 依家日式放題同埋燒肉開咗好多間,但要搵一間性價比高嘅一啲都唔容易~ 呢間算係價錢中上但質素有保證~