2020-02-03 579 瀏覽
唔知你會唔會同我一樣,都有鋪癮會間唔史心思思想食燒肉🥓 上星期鋪癮又發作😆 於是同朋友去左佐敦一間燒肉放題店,諗住狂食和牛啦😻😻·入座後店員會先送上大大盤燒肉拼盤、刺身拼盤及每人一隻龍蝦🦂 燒肉拼盤上面有好多款肉,豬牛雞乜都有齊,當中最得我心既當然非澳洲和牛莫屬🤩🤩 顏色條紋非常吸睛👀 油脂分怖平均,食落油花喺口腔四散,實在太美味了!·當中「澳洲和牛肉眼」及「澳洲和牛胸腹」我地encore左幾輪😋 哩度既海鮮亦係任食,手掌咁大隻既海蝦真係無得輸😍 仲叫左雞串、雞軟骨串、牛舌、菠蘿等等,全部都係任食,超級滿足呢~·刺身種類選擇多,特別三文魚及吞拿魚非常肥美,質素十分不俗👍 我地encore左好幾次呢~ 而拼盤內既海膽都算幾新鮮,如果有得任食就好啦😄 每人一隻既龍蝦亦唔輸蝕,夠哂大隻又厚肉,仲好貼心提供左蟹拑夾,所以唔洗幾秒已經俾我地ko左😋·話明放題就梗係除左燒肉,仲有好多其他選擇,哩度前菜、小食、天婦羅、熱食等包羅萬有🤤 食極唔飽既我即刻叫返碗熱烏冬,食完個人即時暖笠笠😊 另外飲品、甜品及雪糕都係任食,雪糕有我三大至愛🍦🍦·總括而言,食到捧住個肚走,4百幾蚊既價錢真係超值!
總括而言,食到捧住個肚走,4百幾蚊既價錢真係超值!
2019-12-19
  • 刺身拼盤
  • 澳洲和牛
2019-12-29 3308 瀏覽
佐敦之最👍🏻高質和牛燒肉放題,又係開始食團年飯嘅時節,今年我們舊同學選擇了佐敦,皆因有CP值高的高質和牛燒肉放題。店內有來自國寶級書法大師的「響」字手筆,增加視覺美感!我們當中有不少食肉獸,為滿足佢哋我們特意預訂了《響》。它的燒肉放題出名CP值高,有多款不同部位的澳洲和牛和牛肉、刺身、海鮮、清酒梅酒、Movenpick雪糕等放題,喜歡食多少就叫多少,暢快啊!《送一波士頓龍蝦》當晚每兩位送一隻波士頓龍蝦🦞我們吃的晚市放題還有海鮮拼盤贈送,四個人剛剛好另外加送一條喜之次,如果在日本料理店吃,最少也要幾百元才有一條燒喜之次呢!自己燒更覺鮮味十足。《刺身拼盤》新鮮刺身拼盤有多款魚生非常豐富,當中我最愛肥美肉厚的北海道帶子、日本原隻有頭甜蝦、味道濃郁的海膽,滋味無窮!《不同部位的澳洲和牛》到我們最喜愛的澳洲和牛肉燒肉,不同部位包括澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛肉眼、美國牛肋骨等;和牛味道濃郁、脂肪分布平均、雪花漂亮、入口柔軟嫩滑,網燒可自行灑上海鹽或黑胡椒作調味。好似我就鍾意將肉片沾上燒肉醬汁,更惹味。我哋一班牛魔王,唔食牛嘅都有其他美豚選擇,有日本直送的米澤三元豚西冷,同樣吃得滋味。其他

《送一波士頓龍蝦》

刺身拼盤》

《不同部位的澳洲和牛》

其他食物款式也很多,和食料理、天婦羅,熱食烏冬。喜歡食榴槤的不要錯過炸榴槤脆波啦!

最後壓軸好戲是甜品,可以任食 Movenpick幾款雪糕、Fruttato Gelato意大利雪糕、Dreyer's 雪糕系列,超級吸引啊!

還有各款酒精飲品、汽水,嚟緊咁多團年飯要食,不妨考慮試一試!

團年飯
  • 刺身拼盤
  • 甜品
  • 燒肉拼盤
  • 喜之次
  • 澳洲和牛
  • 燒海鮮
2019-12-22 3418 瀏覽
想食一餐放題都有好多選擇,要食得豐富就一定要去D高質素嘅食店咁先滿足到食慾,就算俾貴少少都係值得嘅,是日晚去咗呢間人氣日式燒肉店品嚐一餐豐富美食,咁當然唔至食肉咁簡單,仲有一系列食物俾大家享用,而且人越多就越着數可以食更多美食,當然服務質素都好緊要,一坐低店員陸續將各款食材送上枱前,方便大家即時享用,一間日式燒肉店又點會少咗刺身同時令海鮮先有海鮮喜知次同龍蝦每人半隻,接住有份量十足刺身拼盤,仲有我至愛嘅肉可以一次過滿足晒,首先放龍蝦係爐燒住先,再食刺身拼盤當中有甜蝦、帶子、三文魚、油甘魚、八爪魚同海膽,入口鮮味十足,鮮甜龍蝦啱啱燒好肉質飽滿又多膏,食落爽滑彈口啖啖肉汁接住放燒肉拼盤有澳洲和牛西冷、胸腹、肉眼同牛肋骨,燒一燒已聞到肉嘅油香味散出嗱嗱聲食番幾件肉先,肉質香嫩肥美多汁口感一流,真係啱晒我口味,再飲杯梅酒邊燒邊吃最正享受咁當然仲有其他嘢要食,天婦羅同炸物一定要食炸得香口鬆脆,又繼續燒不同肉品嚐一口牛同大隻海老,最緊要大家食得盡興食完一輪美食係時候食埋甜品先至完美,有多款名牌雪糕食番幾點杯先得一餐豐富日式放題又品嚐完。
一餐豐富日式放題又品嚐完。
  • 海鮮拼盤
  • 燒肉拼盤
  • 刺身
  • 天婦羅
2019-12-18 2627 瀏覽
今日陪大佬食燒肉放題,找到一家一點都不便宜,但睇到相都覺得係高質。因為我同大佬其實食量都不大,所以基本上吃了一開始的拼盤已經飽了!大家可以先試拼盤後再點燒肉,因為最好的肉都先送上,試了才追加都不遲,反正有兩個半小時。另外還有冷龍蝦前菜。對於放題提供的海鮮都沒有太大期望;這個冷龍蝦味道只是普通。肉類拼盤燒肉主要來自澳洲,但是是澳洲的和牛品質,看到都覺得賣相肉質不錯。-美國牛肋骨牛肋骨比較香口,油脂味重。-手羽(雞翼)雞翼質素正常,不過不失;稍為覺得醃得不太夠。-澳洲和牛西冷西冷和肉眼我較愛西冷;脂肪少一點,分佈亦平均一點。-澳洲和牛肉眼肉眼的肉質無疑是最軟淋淋得,牛脂味重-澳洲和牛胸腹個人獨愛較瘦的部位,除了不會太肥,肉味亦會比較濃-骨付雞肉腸加工的雞肉腸,加上一條骨頭,第一次見;味精就是普通的雞肉腸。-米澤三元豚西冷豚肉西冷頗爽口,不會太肥。刺身拼盤刺身拼盤我會推薦大家encorn油甘魚和甘蝦,這兩種個人認為較鮮味;串燒串燒沒有太大驚喜,如果你的胃容量不是很多,建議還是主攻燒肉。蔬菜類個人對菇類的較有興趣;有金菇和本菇,都是有機的;調味如果嫌不夠的話,可以自行加海鹽。

另外還有冷龍蝦前菜。
對於放題提供的海鮮都沒有太大期望;
這個冷龍蝦味道只是普通。

-美國牛肋骨
牛肋骨比較香口,油脂味重。

-手羽(雞翼)
雞翼質素正常,不過不失;
稍為覺得醃得不太夠。

-澳洲和牛西冷
西冷和肉眼我較愛西冷;
脂肪少一點,分佈亦平均一點。

-澳洲和牛肉眼
肉眼的肉質無疑是最軟淋淋得,牛脂味重

-澳洲和牛胸腹
個人獨愛較瘦的部位,除了不會太肥,肉味亦會比較濃

-骨付雞肉腸
加工的雞肉腸,加上一條骨頭,第一次見;
味精就是普通的雞肉腸。

-米澤三元豚西冷
豚肉西冷頗爽口,不會太肥。

刺身拼盤

串燒

蔬菜類
個人對菇類的較有興趣;
有金菇和本菇,都是有機的;
調味如果嫌不夠的話,可以自行加海鹽。

2019-12-10
2019-12-09 2954 瀏覽
今晚約了朋友聚舊,地點是佐敦白加士街的一間日本燒肉餐廳,是吃放題的,限時兩個半小時。飲品有很多選擇,除了啤酒、汽水、果汁之外,還有高級茶包、清酒、梅、紅酒和白酒。既然是和朋友聚舊,當然是要把酒談歡了,梅酒、白酒是要喝個不停。必食頭盤有三個,是餐廳指定提供的。分別是精選燒肉拼盤,各式招牌燒肉拼在一盤,然後就是精選刺身和龍蝦。龍蝦肉質彈牙鮮甜,而且有很多膏。帶子、甜蝦、海膽等各樣刺身非常新鮮,很好吃。之後,我們便不斷追加吃燒肉和刺身,點完一份又一份,大杯酒大塊肉,盡情吃個夠,還吃了些天婦羅,質素非常高。快樂的時光是過得特別快,邊吃邊喝邊說笑,很快便差不多兩個半小時了,連忙去拿雪糕吃。雪糕是名大牌子,有多款味道供選擇,又給我們吃了幾個。今晚真盡情!

2020-02-02 48 瀏覽
香港比較少有高級放題餐廳🤓有放題亦都有烤肉選擇😎😎料理款式亦都好多一入座開頭就會送龍蝦🥰龍蝦好大隻超多膏🔥真係淡淡都係🥰然後就係燒肉拼盤款式好多亦都分得非常精細😄一次過可以試晒唔同部位嘅肉類😁刺身好新鮮三文魚非常厚切都好好味😋特別推介海膽同帶子😜海膽仲會有紫菜配送層次十足🥰仲有好多串燒選擇雞軟骨、雞肉等等😎仲有炸物天婦羅等等😍炸出嚟唔太油膩食落口好脆博博😘而我最喜歡嘅地方就係清酒梅酒同柚子酒都係任飲😆真係包你不醉無歸😚甜品方面都有不錯嘅選擇例如Cheesecake 、泡芙等等而我最鍾意當然係任食Movenpick 雪糕真係已經唔知食咗幾多盒😆😆
香港比較少有高級放題餐廳🤓

而我最喜歡嘅地方
就係清酒梅酒同柚子酒都係任飲😆
真係包你不醉無歸😚

甜品方面都有不錯嘅選擇
例如Cheesecake 、泡芙等等

而我最鍾意當然係任食Movenpick 雪糕
真係已經唔知食咗幾多盒😆😆
同大部分放題店一樣坐低第一round無需自己選擇食物會分別送上一盤烤肉, 龍蝦同刺身肉嘅脂肪比例好平均, 女仔食都唔怕肥龍蝦好彈牙, 好想encore刺身好新鮮, 估唔到竟然送埋海膽要讚個爐既設計真係掂火力夠, 我地仲燒到靚靚網紋仲有伸縮抽氣扇之後叫左蝦黎燒, 好大隻啊小食同天婦羅都好好食, 好難得最正既真係任飲酒清酒柚子酒梅酒米酒啤酒有埋空盒俾人知自己飲緊咩酒另外多款日本茶包岩哂想飲茶既朋友而隔離有得自己裝海鮮豆腐湯但同其他飲物分開擺好易走漏眼雪糕嘅選擇都好多有Movenpick, Dreyer’s, 同埋榴槤雪糕好彩燒肉味夠香榴連味無驚動附近既人
同大部分放題店一樣
坐低第一round無需自己選擇食物
會分別送上一盤烤肉, 龍蝦同刺身

肉嘅脂肪比例好平均, 女仔食都唔怕肥
龍蝦好彈牙, 好想encore
刺身好新鮮, 估唔到竟然送埋海膽

要讚個爐既設計真係掂
火力夠, 我地仲燒到靚靚網紋
仲有伸縮抽氣扇

之後叫左蝦黎燒, 好大隻啊
小食同天婦羅都好好食, 好難得

最正既真係任飲酒
清酒柚子酒梅酒米酒啤酒
有埋空盒俾人知自己飲緊咩酒

另外多款日本茶包岩哂想飲茶既朋友
而隔離有得自己裝海鮮豆腐湯
但同其他飲物分開擺好易走漏眼

雪糕嘅選擇都好多
有Movenpick, Dreyer’s,
同埋榴槤雪糕
好彩燒肉味夠香
榴連味無驚動附近既人
2020-01-31 20 瀏覽
新春前夕,小弟離港前更係要同女皇,同女皇爸媽嘆餐預早嘅團年飯。相量後一至相過,就係位於佐敦嘅響日式烤肉放題店,其實之前都有食過,就係肉同其它食材嘅選擇多,而且質素好好,所以就揀中佢做團年飯嘅選擇踄入餐廳拎位時就可見響字金色招牌相當吸睛單單飲料已經有雪櫃嘅汽水,紙包飲品,日本啤酒,吧枱亦有燒酒,梅酒,白酒,同多款嘅茶包,相信男女老少一定揾到自己喜好另外都有自助湯品,蛋糕,甜點同雪糕,雪條。入座後同事會送上刺身拼盤,甜蝦,帶子,肥美嘅三文魚腩,超新鮮海膽(記得用紫菜卷埋一齊食,更見鮮味)....另外凍食龍蝦每人半邊,雖然龍蝦味唔重,但肉多膏多,而且唔會死咸都算唔錯 烤肉拼盤,餐廳提供嘅肉類同唔同部位都會安排每人一件,咁試岩口味,轉頭點餐就可以專注攻略個人認為澳洲和牛西冷油脂豐富入口即溶,美國牛肋骨就牛味濃郁,倆者都係好選擇。骨付雞肉腸,手羽,倆者也不錯,但烤爐嘅火集中在中間位置所以要烤嘅時間亦相對較長。鱚之刺,可能size唔大所以肉質較嫩,而魚鮮都唔太濃。會唔會淨睇相都流口水追加靓料天婦羅也絶不馬虎

踄入餐廳拎位時就可見響字金色招牌相當吸睛

另外都有自助湯品,蛋糕,甜點同雪糕,雪條。

鱚之刺,可能size唔大所以肉質較嫩,而魚鮮都唔太濃。

會唔會淨睇相都流口水

追加靓料

天婦羅也絶不馬虎
2020-01-29 43 瀏覽
依間放題店係朋友介紹,佢哋任食和牛出哂名,平日去食都full哂,建議大家book左位先好去🤣 餐廳環境闊落,飲品同甜品都係全自助,酒類有清酒🍶,梅酒,柚子酒,仲有紅白酒同啤酒!唔需要另外加錢,啱哂一眾酒鬼們~ 唔啱飲酒嘅都有麵鼓湯同三款茶包,仲要係日本老字號辻利,認真揼本👍🏻-2.5小時晚市和牛放題($408/Adult) 一入座已經會送上一隻波士頓龍蝦🦞,一碟燒肉同刺身拼盤。龍蝦夠哂大隻,肉質結實夠鮮,仲有膏食添!*燒肉拼盤比你一次過試哂咁多款肉,包括有唔同部位嘅和牛,豚肉,雞翼同雞肉腸🤩 以澳洲和牛肉眼同西冷最為出色,夠肉味同雪花幾靚~ 海鮮同串燒要另外寫紙仔*刺身拼盤一開始會有海膽,尚算鮮甜,但說不上creamy。其他刺身夠凍,水準正常發揮😌*熱食叫左嘅泡菜雜菌鍋味道好淡,冇乜泡菜味,不太推介🤭*炸物方面,芝士年糕同榴槤炸彈都值得一試,新鮮炸起,好重榴槤味!*甜品當然唔少得movenpick 啦,個日就有4款口味😍 仲有其他比較係其他放題店少見嘅雪糕雪條。佢哋仲有自家製嘅甜品,但味道就普通,建議集中火力食movenpick 😎

味同雪花幾靚~ 海鮮同串燒要另外寫紙仔

熱食叫左嘅泡菜雜菌鍋味道好淡,冇乜泡菜味,不太推介🤭

2020-01-27 50 瀏覽
餐廳位於白加士街,日式風格裝修,感覺漂亮熱鬧。龍蝦:侍應送上每人半隻波士頓龍蝦,肉質爽口彈牙,味道鮮甜又多膏,正!刺身拼盤:除咗日本每日空運高級魚生,仲有海膽、加上多款魚生,款款新鮮優質!肉類拼盤:澳洲和牛 + 美國牛 + 米澤三元豚 + 米澤三元豚,種類豐富,肉質鮮甜;另外的七味豚拖羅、骨付雞肉腸及手羽亦相當好食。除一般飲品同啤酒,仲任飲紅酒、白酒、梅酒、柚子酒、清酒。任點食物亦包括多款串燒、石鍋、肉類、海鮮、蔬菜、和食、沙律同小食。除咗甜品,雪糕仲有Movenpick, Fruttato Gelato, Dreyer’s.......正!
餐廳位於白加士街,日式風格裝修,感覺漂亮熱鬧。

除一般飲品同啤酒,仲任飲紅酒、白酒、梅酒、柚子酒、清酒。

2020-01-20 67 瀏覽
晚市20:15入席$458+1,刺身切得太簿,欠缺口感,海膽細甜,生蠔每隻也有蠔碎,失望。挺欣賞是來的肉類都有牌子,清楚知道是那款肉類,大海老肉質爽甜,帶子和魚普通。有炸物前菜熟食但款式少。有梅酒,柚子酒,白酒,紅酒任飲挺吸引。最回本位是Movenpick 雪糕,Dreyer’s甜筒飲食.但整餐價錢略貴,款式較少,試過就算。

✨響-Hibiki日本燒肉✨天氣開始轉冷梗係要去食啲熱辣辣令自己暖笠笠嘅嘢喇,於是約女友放工去呢間燒肉放題食燒肉,呢度交通方便,又易搵,位於市區中心,係度gathering,大家都好就腳😆上到去現代日式餐廳裝潢,店舖乾淨明亮整齊。雖則係燒肉店,但煙油味唔重,真係坐到個位燒先感覺到。你間燒肉店最特別嘅地方係佢除咗有得食燒肉有放題食之外,仲有海鮮拼盤,仲有一條好大隻嘅龍蝦添。先講下食物質素先。餐廳🍴提供唔同種類既燒肉同海鮮俾你任點任食。燒肉方面有好多種類,包括左澳洲和牛西冷、澳洲和牛肉眼、米澤三元豚腩片,七味豚拖羅和豬頸肉等等。澳洲和牛,真係超正,肉質鮮嫩,油脂分佈得非常均衡👍🏼不會太肥或太廋。由於佢不是切律薄,所以口感一流,有咬感😍😍燒完後香噴噴,外脆內軟,滿有肉汁😝😝😝滿足晒食肉獸既你!🤓🤓除左燒肉之後,海鮮拼盤亦係另一重頭戲🍣入面有幾種海鮮🦞。最正係每位都有半隻龍蝦🦞,好鮮甜之餘。而啖啖肉,同埋果d美味既蟹膏,真係正到無倫😍😍仲有北海道帶子、日本原隻甜蝦、鮑魚等等,款款新鮮,海鮮味十足👍🏼👍🏼森仔最愛可以仼意添加既帶子同和肉牛眼👍🏼👍🏼👍🏼e2種食物,真係又好味又填到肚!令到我食唔停
✨響-Hibiki日本燒肉✨

先講下食物質素先。
餐廳🍴提供唔同種類既燒肉同海鮮俾你任點任食。
由於佢不是切律薄,所以口感一流,有咬感😍😍
燒完後香噴噴,外脆內軟,滿有肉汁😝😝😝
滿足晒食肉獸既你!🤓🤓
除左燒肉之後,海鮮拼盤亦係另一重頭戲🍣
入面有幾種海鮮🦞。
最正係每位都有半隻龍蝦🦞,好鮮甜之餘。
而啖啖肉,同埋果d美味既蟹膏,真係正到無倫😍😍

森仔最愛可以仼意添加既帶子同和肉牛眼👍🏼👍🏼👍🏼
e2種食物,真係又好味又填到肚!
令到我食唔停口丫!
另外,仲有d食物可以仼拎,例如薯條,海鮮湯等等。仲可以叫菠蘿🍍黎燒!正丫!

而飲品亦係仼飲唔嬲!
有各種汽水,茶🍵。
最正係可以飲清酒🍶和果酒亦都係唔駛加錢的。
我試左柚子酒,真係幾清同開胃!
又唔算重酒精味,一流丫👍🏼👍🏼👍🏼