2018-08-05 78 瀏覽
朋友book定日本放題,今晚大吃大喝日本.泰菜。刺身、泰菜料理、甜品選擇選擇多放題分時段收費,晚上7點$229,另外加+88有生蠔、海膽帶子、日本啤酒無限order 晚上7點入座率已經全院滿座,建議預早訂位喔檯面有QR Code Order 食物,減少用紙,十分環保海膽帶子放題有海膽餐廳多,而且中伏率高,通常食之前會目測再嗅才放心食,這裏海膽色澤新鮮有鮮味,海膽更配上我最喜歡帶子,非常鮮味生蠔即叫即開,配上檸檬或 cocktail sauce 刺生十款刺生選擇,新鮮沒有雪味,有我最喜愛帆立貝、劍魚腩、甜蝦、八爪魚、三文魚燒羊腩羊肉燒得香脆少脂肪沒有羶味,十分惹味燒帶子帶子燒得香口,肉質都算嫩滑一口和牛和牛肉味香濃一囗海膽壽司海膽色澤新鮮有鮮味泰式炒八爪魚泰式醬汁香辣惹味,八爪魚軟屬飲品甜品選擇亦多,自己可以拎

晚上7點入座率已經全院滿座,建議預早訂位喔

檯面有QR Code Order 食物,減少用紙,十分環保

海膽帶子

生蠔即叫即開,配上檸檬或 cocktail sauce

刺生

燒羊腩
羊肉燒得香脆少脂肪沒有羶味,十分惹味

燒帶子
帶子燒得香口,肉質都算嫩滑

一口和牛
和牛肉味香濃

一囗海膽壽司
海膽色澤新鮮有鮮味

泰式炒八爪魚
泰式醬汁香辣惹味,八爪魚軟屬

飲品甜品選擇亦多,自己可以拎

今日和太太往瀛豐放題料理專門店食放題, 這裡放題是手機點餐, 很有特色。我們加了$88升級了生蠔和火炙海膽帶子。生蠔食落味道鮮甜, 火炙海膽帶子海膽味道鮮甜帶及食落彈牙。其他食物我們點了鮑片刺身,帶子刺身, 甜蛋火炙壽司、海膽玻璃蝦火炙壽司、海膽醬火炙蟹棒壽司、和牛火炙壽司、蟹肉蟹膏軍艦壽司、泰式炒什菜、泰式生蝦、鵝肝帶子壽司、火炙芝士魚生船、一口鰻魚、香茜三文魚湯、泰式燒元貝、七味雞軟骨、串燒沙爹雞肉、串燒沙爹朱肉、皇帝蟹棒天婦羅、大蝦天婦羅和意大利芝士餅。鮑片和帶子刺身食落鮮甜;甜蛋火炙壽司蛋燒得香甜;海膽玻璃蝦火炙壽司蝦燒得惹味食落彈牙;海膽醬火炙蟹棒壽司海膽味道香甜蟹棒爽口、和牛火炙壽司和牛燒得醒胃香口;蟹肉蟹膏軍艦壽司蟹肉食落略嫌不夠多, 蟹膏味道比較少, 如多了一點會好些;泰式炒什菜略嫌菜比較辣, 如減辣一點較佳;泰式生蝦食落彈牙, 醬汁開胃惹味;鵝肝帶子壽司鵝肝味道香濃, 帶子食落鮮甜;火炙芝士魚生船芝士味香濃魚生食落新鮮美味;一口鰻魚食落肉質鮮甜;香茜三文魚湯湯味道鮮甜;泰式燒元貝食落惹味, 元貝新鮮食落醒胃;七味雞軟骨食落彈牙爽口香脆;串燒沙爹雞肉和朱肉燒得美味, 肉質鮮甜;皇帝蟹棒天婦羅和大蝦天婦羅炸得乾身金黃, 食落彈牙;最後意大利芝士餅甜度適中, 食落美味。餐廳整體食物美味, 新鮮可口, 價錢合理,個人認為座位比較窄, 因為侍應有不小心踢到座位情況,如果座位闊落一點會好些, 另外很欣賞侍應收碟速度甚快;餐廳用手機點餐, 整體尚算方便, 但有時會出現手機點多了食物的情況, 點餐的apps個人認為優化會好些。
加了$88升級生蠔
七味雞軟骨
泰式燒元貝
2018-08-04
2018-08-04 70 瀏覽
依家放題既形式真係層出不窮,這家放題捨棄傳統落單紙,改以QR Code落單,是第一次目,今晚的漏單問題是「零」。先講講收費,宵夜放題時段11:00-2:00 $179(星期一至四),老實說好少咁夜食,始終對身體唔好,不過真係好抵,仲可以食3粒鐘。今日係(星期一至四), 7:00-9:00時段$229,價錢是可接受的!朋友想食生蠔,所以我地加$88/人可升級, 包括任食生蠔 (原殼即開),Blanc 1664和 Asahi任飲。蠔味OK,少許腥,而蠔身較為薄身,唔算大隻,前後叫左兩次半打~蟹籽沙律:以沙律汁撈埋D青瓜絲一齊食,味道唔錯,好爽口。刺身:雖然三文魚的的魚油香比不上一般貴價放題,還是挺好吃的,食落都沒有筋位。虎蝦和希靈魚都不腥,而且幾甜,超出左預期。燒菠蘿真的有經燒過,面頭暖暖地,仲好甜。呢埋呢度嘅重點推介-沙爹串燒, 味道鹹咗少少,不過肉味好重。飲品都係韓國個類,都算係好多種類比你揀。由於我地加$88升級,拎杯出去任斟Blanc 1664,抵番哂!!甜品有不少蛋糕仔,包括木糠布甸、意大利咖啡式木糠布甸和士多啤梨蛋糕等等

蟹籽沙律:以沙律汁撈埋D青瓜絲一齊食,味道唔錯,好爽口。

虎蝦和希靈魚都不腥,而且幾甜,超出左預期。

燒菠蘿真的有經燒過,面頭暖暖地,仲好甜。

飲品都係韓國個類,都算係好多種類比你揀。

2018-08-03 292 瀏覽
好久沒有吃日式放題今天和你再感受下放任的快感加八十八升級可任點愛爾蘭生蠔生蠔很新鮮有海水味另有海膽帶子同樣美味第一輪當然要點刺身拼盤有三文魚油甘魚有頭甜蝦鮑片最美味是油甘魚鮮甜味美然後是火炙壽司系列三文魚火炙壽司有水準京蔥左口魚火炙壽司油脂豐富再來是天婦羅炸物大蝦天婦羅即炸但粉漿極厚芝麻炸雞翼我一直都喜歡只要是即炸的都好味這裡還有泰式食物供應泰式燒元貝很惹味泰式魚露燒蝦燒得脆口串燒雞肉沙嗲普普通通泰式燒羊腩有驚喜肉質肥瘦相間泰式魚餅有泰國餐廳水準鮮胡椒香蔥海蝦真的配有鮮胡椒最後用小甜品結束這個放任的晚上
好久沒有吃日式放題
泰式燒羊腩
泰式魚餅
鮮胡椒香蔥海蝦
2018-08-03 151 瀏覽
用open rice 訂位,5:30有8折,即每人$170, 以CWB日式放題,加埋泰式放題,勉強OK啦。日式放題,刺生是必食,乾冰冒煙再加上三文魚玫瑰,大收視覺享受之果。可惜只有外在美沒有內在美,三文魚是厚切,可惜不夠凍,部份甚至是暖暖的,帶少許魚腥味,油甘魚及劍魚腩完全無味,蝦有點點霉林及嚴重腥臭,帶子丶象拔蚌丶馬刀背丶鮑片卻很好。火炙壽司抵讚,尤其蟹捧及鰻魚火炙壽司,上面魚生大件香脆可口,下面的飯粒飽滿,調味恰到好處,一口大小剛剛好。另外tempura非常好,忘了影相,粉醬剛好脆身,外脆內軟,不油膩。服務也欣勤,抵讚。$170, early dinner食基本野,唯刺生較輸蝕,試一次無妨。

服務也欣勤,抵讚。

2018-08-03 97 瀏覽
銅鑼灣京都廣場一向多美食, 每層都有唔同 特色餐廳。 今晚選了一間抵吃放題, 以中,日,泰美食為主, 工作了一星期要好好放鬆一下。 因為朋友很喜歡食生蠔, 加了每位88蚊 upgrade 生蠔任吃, 1664 及Asahi 生啤任飲。 但推廣的澳洲小龍蝦今晚售罄了。餐廳用電子餐牌, 所以都是自動起錶計時。 先數二維碼, 落單方便又環保,有曬時間完全冇漏單情況。 餐廳裝修簡潔, 座位之間比較擠迫, 不過全場滿座應該幾受歡迎。先去斟生啤, 隻膠杯係特製, 直接蓋上生啤機底部注入啤酒。 一杯份量都唔少建議可按自己酒量分多次斟。 其他飲品都以 一般放題韓式, 本地罐裝飲品為主, 也有綠茶,樽裝啤酒等等。 刺身系列, 質素唔錯, 尤其带頭甜蝦, 蝦肉鮮甜軟滑, 冇一般嘅 雪味。 油甘魚都很正,厚切 肉質幼嫩鮮甜, 完全冇腥味。 象拔蚌刺身脆口爽甜,赤貝罕有地厚切又爽口。 再試試upgrade plan 的生蠔。 蠔身非常肥美,creamy滑溜冇腥味, 絕對收貨。Upgrade plan 還包括帶子海膽。 帶子好鮮甜, 配上同樣甘甜的海膽,鮮味。但個人覺得海膽還是配紫菜米飯吃比較好。其他壽

先去斟生啤, 隻膠杯係特製, 直接蓋上生啤機底部注入啤酒。

再試試upgrade plan 的生蠔。 蠔身非常肥美,
creamy滑溜冇腥味, 絕對收貨。

但個人覺得海膽還是配紫菜米飯吃比較好。

其他壽司款式都唔錯, 還有虎蝦,甜蝦壽司
蟹膏蟹肉軍艦, 蟹膏味甘龍配上蟹肉沙律 。

帶子鵝肝壽司, 鵝肝非常 迷你。
胡椒蝦

今晚吃了很多蝦, 之後還有泰式料理系列: 胡椒蝦。 胡椒醬汁似模似樣夠鑊氣, 但蝦肉稍遜。

鹽燒蝦蝦殼卜卜脆夠鹽份。

泰式生蝦醬汁激辣, 生蝦爽彈, 但稍嫌有種水喉水味。

青木瓜沙律, 很幼細, 但酸辣味唔夠濃烈。

泰式酸辣鳳爪, 鳳爪肉厚實, 酸辣味適中。

泰式炒蜆, 執醬很惹味, 蜆肉稍為縮水有點沙。

飛天通菜很夠鑊氣, 用了麵醬辣椒同爆, 非常惹味。

泰式蒜蓉扇貝, 蒜香撲鼻, 熱辣辣上檯,正!

泰式魚餅和蝦餅, 爽口彈牙, 味道唔錯。

推介燒菠蘿,多汁又香甜!

燒物方面, 燒羊腩幾特別。 醃得入味嘅羊腩, 把外皮烤到脆卜卜, 切開一件件方便食。 燒青魚, 熱辣辣, 魚味濃又juicy。

炸物方面, 有一款芋心丸, 流沙的芋蓉很香甜, 即叫即炸熱辣辣, 超正甜品。 其他甜品款式細細份都很精美。 冬季還有 多款本地製雪糕 和韓國雪糕雪條。 我當然選擇了榴槤雪糕雪條 作甜品結尾, 再清新一下味蕾, 超滿足 。
胡椒蝦
2018-08-02 167 瀏覽
去銅鑼灣食泰日放題,地點夠晒方便。想問店員取點心紙,就提示我要scan枱面上的QR code,或響iPhone 就咁用影相功能影張相就會彈出頁面,再登記成為會員,就可落單。因我同朋友都太鍾意刺身,先點一輪刺身,三文魚夠厚切,赤蝦好大隻,非常鮮甜,仲叫埋泰式生蝦。非常彈牙,另外揀左升級個餐,可以任叫海膽帶子,好似個三文治咁夾住海膽,好甘香的海膽,唔腥,帶子亦都係好鮮甜。另外任叫生蠔,有海水味及淡淡蠔味,一叫再叫。還有熟食牛肉粒炒脆肉瓜。之後一輪燒物,繼續係燒帶子同炸蠔,串燒叫了牛肉同豬肉串燒,炸雞翼同炸芝士年糕,同樣令人回味,再點和牛壽司,好軟熟的牛肉,充滿油香,還有火炙鵝肝帶子壽司,好特別配搭,一濃一鮮,好夾呀!仲有燒羊排,估唔到係新疆風味,非常稔身,除此之外還有樟茶鴨同口水雞,同樣有特色,呢三樣嘢真係有驚喜,冇諗過放題會有呢種烹調方式。還有燒蝦同燒菠蘿,同樣吸引,甜品更有一個雪櫃任取迷你蛋糕仔同糯米糍,朋友唔覺意食左榴連味,哈哈!反而榴連係我至愛,雪條選了紅豆味,非常多豆。每位$239 再升級加$88 有成180 款美食,超多選擇。
去銅鑼灣食泰日放題,地點夠晒方便。

還有燒蝦同燒菠蘿,同樣吸引,

反而榴連係我至愛,雪條選了紅豆味,非常多豆。

2018-07-19
2018-08-01 221 瀏覽
我從未寫過食評,但今次都忍唔住要講吓,睇咗openrice的相片介紹都幾吸引,咪試吓啦,首先online訂位係無任何優惠,都算啦,上到去一出,見到地方狹窄, 坐得不舒服,跟住原來唔收卡,只收現金, 都算,要用自己手機用自己數據點食物~差,食物味道~差,蝦刺生有黑色蝦腸~不乾淨~差, 炸生蠔裏面一pat嘢唔熟~差,甜品難食,不知名牌子雪糕~差,仲要$3xx/位,無下次唯一好味的只有啤酒從未食過咁難食的放题

唯一好味的只有啤酒

從未食過咁難食的放题
2018-07-18
5 分鐘 (堂食)
2018-07-31 116 瀏覽
一去到,有難頂的氣味,飲品質素差,甜品質素差,雪糕硬到食唔到,服務態度極差,員工撞到我背脊只是問我一句有無整到你,就行開左,點左啲嘢食好多都無到,下一次唔會再去
2018-07-31
2018-07-31 103 瀏覽
瀛豐放題料理專門店瀛豐放題料理專門店係我食過最好嘅日式放題🙈🙈 性價比極高 讚位勁多點菜用電話 快捷方便又環保 上菜速度又快我地每位加左88升級食埋愛爾蘭生蠔,海膽火焰帶子,澳洲小龍蝦,任飲1664同Asahi刺身厚切又新鮮 無雪味 甜蝦勁大隻 絕對唔係hea你海膽火焰帶子帶子大隻鮮甜 海膽絕對唔係腥臭味 我見隔黎台成盤成盆咁叫愛爾蘭即開生蠔 上到枱我即刻讀下佢個裙邊 仲係郁㗎 新鮮程度滿分小食叫咗八爪魚 你自己睇下隻八爪魚大到呢火炙壽司 壽司飯個份量啱啱好其他熱盤 水準正正常常啦 中上既加分位 所有侍應態度非常之好 熱心幫助顧客
瀛豐放題料理專門店

小食叫咗八爪魚 你自己睇下隻八爪魚大到呢

火炙壽司 壽司飯個份量啱啱好

其他熱盤 水準正正常常啦 中上既

加分位 所有侍應態度非常之好 熱心幫助顧客

話說我跟朋友都非常喜歡吃海膽和生蠔,見到瀛豐有任食放題,立即訂位試試!好近銅鑼灣地鐵站!坐位也不會太逼!落單用手機掃描枱面QR code,環保方便!第一時間點刺身!刺身全部都好新鮮,大大件兼厚切!三文魚、帶子、希靈魚、油甘魚、象拔蚌仔、赤蝦,都非常鮮甜!特別喜歡赤蝦,超級大隻,又爽口彈牙!壽司點了一些壽司和卷物,和牛火炙壽司和鵝肝帶子壽司都好吃,飯不會太多,一口一件剛好!這次放題重點是加$88升級,有海膽帶子、生蠔、小龍蝦和啤酒1664任飲!海膽帶子賣相相當吸引,兩樣加在一起令鮮甜度倍增,吃了十多件,絕對可以回本!朋友最愛即開生蠔,有點海水味,味道偏淡,不會腥!飲品有十多款!另外點了燒菠蘿、牛肉粒、燒帆立貝等,都不錯!這裡也有泰式小食炸蝦餅,無骨鳳爪,蝦醬通菜,很特別!雪糕櫃有不同口味杯裝雪糕!整體食物不錯,少漏單情況,服務也很好!
好近銅鑼灣地鐵站!
坐位也不會太逼!
落單用手機掃描枱面QR code,環保方便!

第一時間點刺身
刺身全部都好新鮮,大大件兼厚切!
三文魚、帶子、希靈魚、油甘魚、象拔蚌仔、赤蝦,都非常鮮甜!
特別喜歡赤蝦,超級大隻,又爽口彈牙!

朋友最愛即開生蠔,有點海水味,味道偏淡,不會腥!

飲品有十多款!

另外點了燒菠蘿、牛肉粒、燒帆立貝等,都不錯!
這裡也有泰式小食炸蝦餅,無骨鳳爪,蝦醬通菜,很特別!

雪糕櫃有不同口味杯裝雪糕!

整體食物不錯,少漏單情況,服務也很好!
2018-07-21
2018-07-30 100 瀏覽
今日下午我和我的朋友在铜锣湾逛街😬逛到一半我和他都很饿想去找一家餐厅吃饭 ,我朋友看了一家日本放提叫赢丰在一个商场的十楼里面🤔我跟朋友上去刚进门那里的人都很热情跟我们打招呼,之后我们坐下他们还特别贴心为我们介绍菜品 讲真的真里的吃食真的很划算☺️ 食物又很美味 我和朋友觉得想尝试一下生蚝和海胆带子结果价格也很公正❤️❤️❤️只需要加88 还有我特别爱喝的1664任饮任吃 这里的刺身也是巨大一块 吃的特别过瘾 真的很喜欢这家放提 服务又好 👍🏻食物又好吃 👍🏻👍🏻而且价钱也很合理 😽总之感觉特别划算 下次在经过这里还是要上去在多吃几次的☺️☺️☺️☺️❤️❤️❤️

2018-07-28 6472 瀏覽
今天同事提起好耐冇食放題,提議一齊去食,我最喜歡食放題,當然第一個贊成,同事亦提到早前經過駱克道,收到多張食店宣傳單,其中有瀛豐放題料理專門店,除了基本放題,還可加88元可以任食即開生蠔、泰式澳洲小龍蝦、火炙海膽帶子、1664&Asihi啤酒任飲,聽到都好吸引,大家都同意今晚一齊去瀛豐食,並立即訂枱。瀛豐放題落單是用手機,掃描枱上的二維條碼,按照程序就可以,方便快捷又環保!各款飲品和甜品都是自助的。刺身新鮮,厚切又大件,我最愛三文魚肥美、帶子鮮味、象拔蚌爽口、珍寶赤蝦大隻又鮮甜。泰式生蝦,平時在泰菜館食,幾隻已過百,這兒任食,好抵!生蝦新鮮爽口,加了泰式酸辣蒜茸辣椒,更加好味!即開生蠔好新鮮,蠔肉口感creamy有鮮味!海膽火焰帶子:將帶子切開,放入海膽,我都是第一次食,非常美味,海膽和帶子都好新鮮,海膽鮮甜入口即溶,帶子鮮味有爽口的口感,任食係超值之選!本來重有小龍蝦,但已經沽清了。大蝦天婦羅:外層脆口,蝦肉爽口。泰式燒元貝:燒得剛剛熟,加了蒜茸和蔥花增加香味,元貝鮮甜。鹽燒秋刀魚:燒至金黃色,皮脆肉嫩,灑上鹽更添鮮味。鮮胡椒香蔥海蝦:用鮮胡椒香蔥爆炒海蝦,夠鑊氣又入味。芝麻雞翼:皮

各款飲品和甜品都是自助的。
即開生蠔好新鮮,蠔肉口感creamy有鮮味!
大蝦天婦羅:外層脆口,蝦肉爽口。
泰式燒元貝:燒得剛剛熟,加了蒜茸和蔥花增加香味,元貝鮮甜。
鹽燒秋刀魚:燒至金黃色,皮脆肉嫩,灑上鹽更添鮮味。
鮮胡椒香蔥海蝦:用鮮胡椒香蔥爆炒海蝦,夠鑊氣又入味。
芝麻雞翼:皮脆肉嫩帶肉汁。
燒菠蘿:香甜多汁。
八味黃金豆腐:豆腐好滑,外層香脆,一口一粒甚惹味!

泰式魚露燒蝦彈牙,加左魚露味道更香。
串燒豬柳(沙爹)惹味。
泰式燒羊腩賣相不佳,但味道就不錯,入味林滑。
2018-07-20
20 分鐘 (堂食)
  • 刺身
  • 誨膽火焰帶子
  • 生蠔
1K
2018-07-27 184 瀏覽
媽媽正日生日,決定來吃放題 用餐時間一定要訂位,非常爆場 不過餐廳空間有限,枱與枱之間的距離好窄,座得不舒服 一出門口就看見甜品櫃有不同甜品,最吸引我就是榴槤糯米糍飲品選擇也多加$88可升級家人最愛生啤任飲有Asahi,1664兩款選擇放杯上去就會裝滿啤酒餐廳用手機嘟QR code落單,方便又環保刺身新鮮肥美,Jumbo牡丹蝦最有驚喜升級任食生蠔也是回本之選帶有淡淡海水味 ,不錯沙嗲串燒醬汁濃,很惹味炸雞軟骨,配啤酒一流燒大蝦大蝦夠爽口辣汁煮田螺愈食愈辣很夠鑊氣的炒菜食物算不錯漏單有,但未算太嚴重銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓
媽媽正日生日,決定來吃放題 用餐時間一定要訂位,非常爆場
不過餐廳空間有限,枱與枱之間的距離好窄,座得不舒服
一出門口就看見甜品
有不同甜品,最吸引我就是榴槤糯米糍
飲品選擇也多
加$88可升級
家人最愛生啤任飲有Asahi,1664兩款選擇
放杯上去就會裝滿啤酒
餐廳用手機嘟QR code落單,方便又環保
刺身新鮮肥美,Jumbo牡丹蝦最有驚喜
升級任食生蠔也是回本之選
帶有淡淡海水味 ,不錯
沙嗲串燒
醬汁濃,很惹味
炸雞軟骨,配啤酒一流
燒大蝦
大蝦夠爽口
辣汁煮田螺
愈食愈辣
很夠鑊氣的炒菜
食物算不錯漏單有,但未算太嚴重

銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓
2018-07-11
5 分鐘 (堂食)
2018-07-27 4739 瀏覽
日式放題食得多, 日式X火鍋任食都食過, 但日泰式放題就第一次食, 呢次初體驗就比左'佢'呢間以日泰式放題嘅餐廳, 任飲任食2小時, 捨棄傳統落單紙, 改以QR Code落單, 環保之餘又減底漏單問題, 一舉兩得!呢度另加$88可升級, 包括任食生蠔 (原殼即開), Blanc 1664 同 Asahi任飲, 一見到生蠔任食, 雙眼不期然發光!生蠔體型唔大隻, 蠔身較為薄身, 食返佢半打絶無難度, 蠔味偏淡, 食多幾隻補返數先!生啤自己拎杯出去斟, 回本之一, 咁熱日子啤一啤, 爽呀!日式放題回本之指定動作, 當然要叫個自定刺身拼盤啦, 款式夠多, 味道收貨喜歡佢嘅帶子唔會太薄身, 軟棉棉又有甜味蝦亦唔細隻, 一啖一隻夠晒過癮壽司精緻, 飯粒調味適中, 試多幾件都唔會"質"飽個肚, 留返D空間食第二D天婦羅叫左茄子, 蟹柳, 紫甜薯及南瓜, 全部熱辣辣上枱, 個炸漿夠晒脆又唔油口, 唯欠缺天婦羅汁伴食燒物有肉類有海鮮, 個人黎講最LIKE呢個燒菠蘿, 真係有燒紋架, 唔係就咁"烚"熟比你, 仲要咬落香甜多汁, 不禁要加單再加單!想食沙律, 推介呢款胡麻醬鮑片沙律, 鮑片口感煙韌, 以胡

生啤自己拎杯出去斟, 回本之一, 咁熱日子啤一啤, 爽呀!

喜歡佢嘅帶子唔會太薄身, 軟棉棉又有甜味

蝦亦唔細隻, 一啖一隻夠晒過癮

想食沙律, 推介呢款胡麻醬鮑片沙律, 鮑片口感煙韌, 以胡麻醬汁撈埋D沙律菜一齊食, 味道唔錯, 係蟹籽沙律外嘅另一之選!

係時候到泰菜代表出場啦, 先黎一碗冬蔭公湯, 味道酸中帶少少辣, 冬蔭味幾濃, 唯湯內只得香料, 無蝦及草菇之類

呢碟泰式炒蜆, 炒得夠惹味, 蜆肉食唔到有沙, 肉雖細但有D甜味, 用黎送啤酒, 正呀!

呢兩碟泰式炒菜, 一碟係飛天通菜及炒雜菜, 味道又係惹味, 食得出有鑊氣, 熱辣辣香噴噴, 拍得住正宗泰國菜館食到嘅水準!

食到咁上下, 都要留返少少位比呢度嘅甜品專櫃, 款式多樣化, 細細件又可以試多幾款

仲有雪條架, 唔食返支又點對得住自己個....................肚呀................哈哈!