瀛豐放題料理專門店

終於如願食到呢間放題任食法國生蠔同海膽帶子😍😍吾係試左好多野因為淨食生蠔同海膽帶子都夠晒數🔅生蠔生蠔係法國生蠔好新鮮 好有蠔味除左鮮甜 仲有淡淡海水味口感相對比較creamy我一個人都食左兩打😍😍🔅海膽帶子帶子大大隻 鮮甜解凍做得好好再配上海膽夾住先清甜再濃郁口感好有層次又係食左好多🔅16641664當然啤酒啦係任飲架😍用佢地特別的杯放落部機度就會自動由杯底注入啤酒🍻 新奇有趣😂飲多兩杯就回番晒本🔅刺身刺身超新鮮解凍做得好好尤其係赤蝦 蝦係最易變壞的但都做得好好三文魚腩 油甘魚 北寄貝都係出色的👍🏻👍🏻👍🏻🔅其他食物味道正常但對比生蠔同海同帶子又真係想留肚食多幾件但都有一試壽司細細件易入口前菜都多選擇 最好食係麻辣牛舌食得太多生冷野如果想有碗暖暖的烏冬暖下胃就最完美😋8.5/10💰$229(基本食物) +$118(生蠔+海膽帶子+1664)

終於如願食到呢間放題

壽司細細件易入口
前菜都多選擇 最好食係麻辣牛舌
食得太多生冷野如果想有碗暖暖的烏冬暖下胃就最完美

😋8.5/10
💰$229(基本食物)
+$118(生蠔+海膽帶子+1664)

2020-06-29
  • 刺身拼盤
  • 生蠔
  • 海膽帶子
2020-09-20 0 瀏覽
食放題一定首選呢間!平靚正!上菜速度快!服務質素好!而且係地鐵站附近 地點非常方便一坐低就可以掃枱面個QR code電子落單環保得黎又唔駛係咁叫人落單仲快好多添最重要有Free WiFiData糧尾都唔擔心Load唔到個Apps可以一邊食放題 一邊暢快上網落左單食物勁快到個靚女姐姐執枱速度都好快完全唔會有吉碗碟阻住你下一輪戰鬥總括而言職員服務優質 快靚正係幫緊你幫緊你咁好質素對住咁多好西我都頂唔住啦每樣一份唔該(о´∀`о)所以好多食物都無相機食先 XD最鍾意呢到既放題偏日式同泰式有我好鍾意飲嘅冬陰功湯同泰式炒通菜個冬陰功湯足料到想隔一隔先飲個味好濃好正仲有秋刀魚整得好靚份份好足料 會上齊曬俾你唔會叫99件三文魚上得9件所以大家叫野食要輕手啲啲如果唔係一定食唔晒😂飲品同甜品都可以自己出去拎有好多選擇任君自由選擇大家可以試下少女夢幻粉藍色嘅沖繩海鹽雪糕個味道都幾特別顏色可以打個卡最後環保豬表示食得曬 先好叫食唔晒 唔好嘥呀
放題一定首選呢間!

平靚正!上菜速度快!服務質素好!
而且係地鐵站附近 地點非常方便

總括而言
職員服務優質 快靚正
係幫緊你幫緊你咁好質素
對住咁多好西我都頂唔住啦
每樣一份唔該(о´∀`о)
所以好多食物都無相機食先 XD

• 刺身
  • 辣椒膏炒蜆
  • 泰式炒通菜
2020-09-12 27 瀏覽
今日黎到呢間係港島享負勝銘嘅日泰食放題,你到呢度睇到好多疑問可以吳家吳家錢食飯好個人覺得就真係睇budget,但其實佢加既野又幾抵幾好食😋生蠔大大隻,絕對唔係平時好頹嘅自助餐食到嘅生蠔,肉多肉厚,又有海水味,食左接近十隻😂😂而呢個又係另一個特色,海膽帶子,帶子就一般啦,但海膽勝在夠多夠甜,又唔使迫住食埋個飯,可以食多幾舊😍😍另外又有生啤飲,+$118 其實超值😍😍而食放題當然就唔少得刺身啦,呢度啲刺身都大大件,好鮮甜,又來得好足,好味仲有泰式生蝦😂😂整體來講價廉物美,就算加錢都仲係好抵,但又有好多平時食唔到嘅,超值❗️

個人覺得就真係睇budget,但其實佢加既野又幾抵幾好食😋
法國生蠔

海膽帶子

另外又有生啤飲,+$118 其實超值😍😍

仲有泰式生蝦😂😂

法國生蠔
海膽帶子
自從五月食過之後 ,因為疫情反反覆覆 ,都冇機會再食放題 。近日疫情好似有啲好轉就約咗一位朋友 去瀛豐食放題,其實本來朋友話去嗰度食我都有啲擔心,始終上次佢哋嗰啲壽司刺身甚至泰國嘢完全唔掂,可能因為上次 太多人去食,連電梯大堂都企滿人。今次上到去,可能因為限制令,人數少咗大半,電梯大堂冇人排隊。好有緣分 ,我哋入返嗰間房仔去食。一嚟就叫番個刺身拼盤先,刺身冇上次咁凍,但係少咗個雪味,唯一慶幸嘅,就係佢哋嘅馬刀貝依然新鮮,一嚟就寫30份,一啲都唔過份。刺身方面,只有大蝦,冇左甜蝦,同埋仲有嗰個好難食嘅泰式生蝦。 赤貝叫咗成晚,先至嚟咗一盤,都叫新鮮嘅有少少腥味。三文魚就仲犀利,我懷疑佢個師傅係川菜系嘅,佢造緊「燈影牛肉」咁嘅款,真係薄到可以做間尺。至於泰菜方便就更加失望,除咗嗰個泰式炒蜆叫做有少少味,嗰個曾經令人譁然既金邊粉,已經變咗做當日一別唔會再叫嘅指定菜式,無論色水味道香料配菜麵質無一樣合乎心水, 簡單啲理解,我會叫佢做「西炒河」。另一樣失望,嘅仲有原隻嘅蝦天婦羅, 係呀佢個粉漿夠薄呀,但係一啲空氣都冇,咁你聯想下有啲乜嘢,可以包住一啲空氣都冇嘅,依家食蝦天婦羅,唔係食真空包裝。個
自從五月食過之後 ,因為疫情反反覆覆 ,都冇機會再食放題

另一樣失望,嘅仲有原隻嘅蝦天婦羅, 係呀佢個粉漿夠薄呀,但係一啲空氣都冇,咁你聯想下有啲乜嘢,可以包住一啲空氣都冇嘅,依家食蝦天婦羅,唔係食真空包裝。個燒菠蘿仲犀利,我哋叫咗兩份,有一份係完全冇燒過㗎。

不過最伏㗎,唔算係刺身壽司,炸物嗰啲都算啦,竟然冇咗好好食嘅烏冬,都算啦。最難食嘅係,佢哋入咗一隻橙汁係內地製造㗎,而嗰隻橙汁,係得力素味㗎!

每位$299再加一,比起全盛時期的確差咗。但今次上到去,尚算合格。特別係我覺得佢哋嘅皮蛋、海南雞 、同埋炒椰菜 都ok。

刺身有象拔蚌,赤貝,馬刀貝,三文魚,希靈魚都叫齊全。希望佢哋可以吸收意見,快啲搵返個好啲嘅泰國廚返嚟

值得一讚既係,佢哋嘅同事一如以往態度非常好,呢樣仲係值得讚嘅。唔甩單又有禮貌算係甘。
馬刀貝刺身
  • 馬刀貝刺身
2020-08-28 896 瀏覽
魚生完全唔新鮮, 一食落口成口都係水, 魚無魚味, 貝無貝味。生蠔只有咸味, 又隻隻都有蠔壳, 帶子疑似係假野, 一啲帶子既質感都無, 實的的, 好奇怪。涼拌皮蛋唔辣又唔酸, 舊皮蛋一啲皮蛋味都無。 炭烤豬頸肉可以鞋過塊豬扒。 泰式生蝦又係無蝦味, 一咬落口又係實既。 訂位話明會有短訊, 但最後要我自己打去confirm兩人晚餐食左$650,我地夾硬坐左1個鐘就走, 因為已經唔想再試佢其他野食。 6點食完走, 9點返到屋企就肚痾。
泰式生蝦又係無蝦味, 一咬落口又係實既。
訂位話明會有短訊, 但最後要我自己打去confirm
6點食完走, 9點返到屋企就肚痾。
2020-08-28
2020-08-01 1038 瀏覽
先排我哋一家出咗銅鑼灣行街,行到都唔知時間,決定出街食。今次我哋就揀咗一間日式放題做我哋嘅晚餐, 間餐廳叫做《瀛豐放題料理專門店》,地點位於銅鑼灣廣場後面嘅京都廣場, 交通方便,食完落樓就有車直達返到屋企。其實我屋企人好鍾意食放題,因為可以配合我哋唔同人嘅口味,尤其兩個小朋友,咁就可以佢哋啱食之餘,我哋又可以食自己鍾意食嘅嘢。今次仲咁啱撞正佢哋做緊promote, 生蠔原價48蚊一隻,依家只要加 $118蚊就可以任食,真係非常之抵,呢款生蠔仲正正係我鍾意食果款,淡淡嘅海水味,好新鮮,肥大肉厚,啖啖肉,真係超級好食,我自己一個都食左半打 。仲有款海膽火焰帶子 , 海膽新鮮,輕微咁烘下粒鮮帶子,真係好味到唔識點形容 。仲有日本啤酒任飲,正到爆😍😍😍

第一次寫食評, 真係覺得有需要寫, 睇相好似好好,0睇完食平啲人都話好,一食就奶嘢啦, 第一轉嘅刺身還可以, 之後嗰啲真係免費畀我都唔食, 啲生蠔係可以嘅, 夠creamy不過有啲鹹, 佢話係美國嘅pacific xxx去到就話係法國嘅, 我自己有食開味嗰嗰隻諗住ok啦, 點知就冇咗, 帶子海膽就攞命囉, 乜嘢味都冇好似食啫喱咁, 但係又唔好食一味得個大, 嗰啲所謂嘅帶子都唔知用乜整, 海膽還可以不過份量就指甲尾嘅一半啦...可以選擇嘅嘢食非常少, 啲熟食都唔好食三百幾蚊我寧願去食極尚, 雖然冇生蠔, 但係起碼係好, 食價錢仲要平少少, 真係未試過食嘢食得咁少仲要食到想嘔, 因為太難食...仲要走單好多次, 講咗兩次之後補單, 之後打孖嚟, 真係想食死你🤢
2020-07-14 378 瀏覽
喺銅鑼灣呢一個咁繁華鬧市嘅地方都有一間出咗名係黃店嘅放題, 亦都係位於銅鑼灣地鐵站C2出口前面非常之近雖然呢一間餐廳嘅地方絕對絕對係唔大有少少偏細但麻雀雖小五藏俱全刺身質素值得一題材料又夠新鮮款式都唔少㗎應有盡有,三文魚同埋筆記背就係咁多刺身入面最突出嘅兩款其他全消同埋小食仲有主菜表現都唔失色,熱食嘅話自己都會鍾意天婦羅皮薄餡足而且唔油膩

2020-07-13 344 瀏覽
今日去咗銅鑼灣一間黃店放題八個人食七點,但真係好旺,去到門口已經勁多人等位,等咗大約十分鐘入座,都唔算好耐一坐低就嗌咗份刺身拼盤,刺身就中規中矩,有樣特別嘅係有大頭赤蝦,好鮮甜壽司方面賣相都唔錯加咗118食埋生蠔同海膽帶子,一嚟就叫咗每樣兩打,蠔方面呢個價錢真係抵,好大隻,所以叫咗兩輪半就停手,海膽都新鮮冇臭味呢到有樣特別係有泰式嘢食,個泰式鳳爪酸酸地好開胃,熟食嘅泰式嘢食雖然比唔上九龍城個啲,但我覺得放題嚟都算係咁,味道合格,最驚喜係個泰式燒元貝,一嚟到就聞到好香其他炸物,天婦羅個啲同出面嘅放題都差唔多嘢飲都幾多選擇,除咗汽水仲有龍井茶,樂天等等嘅其他嘢飲雪糕就用香港製造,海鹽味最好味另外仲有其他杯裝自家製甜品,但味道就冇乜驚喜不過座位安排方面真係麻麻,唔知係因為間鋪細定點,坐低係前後迫住咁,食嘢有少少壓迫感
今日去咗銅鑼灣一間黃店放題
壽司方面賣相都唔錯
其他炸物,天婦羅個啲同出面嘅放題都差唔多
嘢飲都幾多選擇,除咗汽水仲有龍井茶,樂天等等嘅其他嘢飲
雪糕就用香港製造,海鹽味最好味
另外仲有其他杯裝自家製甜品,但味道就冇乜驚喜
2020-07-09 378 瀏覽
來了不下十次,已經是老客戶了。沒想到疫情爆發期間晚上11點還是全場爆滿。可見年輕人真的為了美食可以不顧生命😂晚上11點才178加一,實在非常划算。最喜歡他們的珍寶赤蝦,體積之一全港獨有。而且魚生种類繁多。泰式生蝦,泰式魚餅,泰式無骨鳳爪,蒜蓉燒元貝,海膽蟹子手卷都是我的最愛,每次來都是必點之選。他們的泰式食品做得很有水平。另外蝦醬通菜和蒜蓉菜心我也是必然的。這類飲料有是很多選擇。都是自助選取。另外甜品有冰棍和冰淇淋。整體這個價錢實在值得推薦。

2020-07-08
$197 (宵夜)
2020-07-09 432 瀏覽
雖然係黃店,但質素真係有代改善。我哋食7:30-9:30,升級左個海膽帶子,每位$360。呢個價錢同個質素唔成正比,個個帶子完全可以唔洗升級,成舊野係冇味咁,得少少既海膽味,我地叫左一round之後都冇再叫。然後野食既選擇唔係話好多,除左個個芋泥波,刺身同火炙三文魚壽司尚可之外,其他都係好一般。仲有飲品同雪糕既種類都唔算多,如果$360的話,老實講真係唔需要揀呢間,同兆萬個啲差唔多。可能一開頭對佢既期望太高,搞到好失望。
雖然係黃店,但質素真係有代改善。

2020-07-06 223 瀏覽
一家大細又出去搵餐好嘢食去銅鑼灣搵到間日泰放題上到去本身話冇位,留低左個電話過左20分鐘打黎話有人飛機 叫我地返上去坐低左啦 都算舒服然後係用電話落order 好環保 好方便 不需要等五分鐘先可以落第二轉飲品甜品種類不算太多 不過應該有嘅汽水同無糖飲品都有 甜品我唔食所以就不予評價啦嘢食刺身 新鮮 好食過出面其他放題好多 種類不算太多壽司 好正 飯暖嘅 紫菜唔係林嘅 感覺好好種類多 應有盡有 蟹棒玉子鰻魚 各種卷物手卷都不錯和食 泰式小食ok嘅 青瓜 木瓜沙律 鳳爪很有泰式風味 對於我尼啲鍾意泰國嘅人黎講真係太爽了 然後泰式炒菜呀燒物等等都好味 炒菜夠矱氣 夠辣 燒元貝燒蝦都好食 食材都新鮮店員有禮貌 服務ok 下次想試下啲蠔 今次冇食啦想試下伏唔伏先😂係滿意嘅 下次再幫襯多啲
一家大細又出去搵餐好嘢食
店員有禮貌 服務ok
下次想試下啲蠔 今次冇食啦想試下伏唔伏先😂
係滿意嘅 下次再幫襯多啲
2020-07-01 490 瀏覽
近排放題癮起但全部放題都係藍店所以男朋友就特登上網搵有冇黃店嘅放題就搵到呢間瀛豐試咗幾次即日打去問 晚市都冇位今日特登早啲book位就食到晏晝放題不過眼見應該其實午市係無咁full所以walkin 都可以博下放題點少得刺身但佢啲數量有啲亂嚟完全唔跟單可能因為我哋得兩個人佢次次都比唔足不過好嘅係佢嚟得好快可以叫多幾轉補返數一樣出面食肆mark up好高嘅嘢味道唔錯麻麻哋 有啲韌都係鍾意食冷盤豬手個豉椒炒蜆唔錯 個南瓜天婦羅幾好食 個豬耳都好食 不過好多毛個串燒牛有啲柴個雞就幾滑是日驚喜 真係幾有鹹蛋味食咗兩碟我最愛嘅紫芋波波次次放題都食好多粒比起藍店極尚差咁啲不過都好食比男朋友食咗一半嘅溏心蛋又係出面食肆mark up極高都唔錯 個感覺似出面打冷食到嘅嘢我就覺得麻麻地覺得有啲羶總結來講CP值好高加上有黃店光環嘅放題
近排放題癮起

燒三文魚
百味黃金豆腐
烤羊扒
2020-06-30 457 瀏覽
食飯第一印象講場地,和女朋友上到去第一印象是擠逼。場地小,但東家依家利用每一個角落擺放枱子,令到連隻腳伸直d都無位。 再論食物,食物種類少,並且唔夠新鮮,象拔蚌帶有強烈腥味;三文魚雪藏得唔夠,黎到已經唔凍,兼唔夠肥美; 刺身帆立貝需要加錢先有得食;刺身冰黎到時已經溶到見到水,當依家夏天,由佢。有驚喜的是,提供大頭蝦刺身。到熟食方面,種類少依然係致命傷,豬頸肉唔爽口, 梅嘅。尖椒皮蛋方面,只係切開上碟淋尖椒醬,無經過烹調。溏心蛋上到黎見到其實係熟蛋,無味。到飲品方面,選擇亦係少。唔加錢飲酒的話,可選的飲品只有大約7款,而且是普通低價打邊爐任飲之流。甜品方面,雪糕選用香港製造,味道可以。但自製甜品就味道強差人意。總括而言,以人均250$來說,吃不到應有水準,呢間只是屬於旺角兆萬劣質放題之流。
2020-06-29
  • 大頭蝦刺身
2020-06-27 504 瀏覽
以呢個價錢黎講,生蠔質素尚可接受。如果鐘意生啤嘅話,都幾抵飲。比較好食嘅野係芝士年糕同燒菠蘿,但係呢啲基本野係唔會難食而其他野就好普通。刺身種類好少,帶子海膽完全冇鮮味。食物種類都好少,連牛舌都冇,沙律又剩係得一款,就係最基本嘅蟹子青瓜沙律。天婦羅完全唔天婦羅,個粉漿炸到好硬好實。最有驚喜就係一口牛,一嚟到真係嚇親,成碟酒樓小菜咁大碟,我哋四個人食,真係叫埋白飯食都仲得。碟牛完全係中式牛柳咁嘅味。炒什菜,炒什菇同一口牛等全部小炒都係同用一個汁去炒,全部一樣味。最後,甜品同樣選擇少並且唔好食。

比較好食嘅野係芝士年糕同燒菠蘿,但係呢啲基本野係唔會難食

而其他野就好普通。刺身種類好少,帶子海膽完全冇鮮味。

食物種類都好少,連牛舌都冇,沙律又剩係得一款
,就係最基本嘅蟹子青瓜沙律。

天婦羅完全唔天婦羅,個粉漿炸到好硬好實。

最後,甜品同樣選擇少並且唔好食。