2018-07-26 138 瀏覽
身邊有位放題達人做朋友真好, 總會得到最快資訊邊度有新開放題食! 今晚放題達人帶左我去銅鑼灣呢間新開放題, 雖然是新開, 但人氣亦不輸蝕, 如果唔係預早book位, 應該要久等輪候了。一向知道整座京都廣場既食肆面積都不會大, 座位上預左唔會太寬鬆, 而吸引一大班食客光顧似乎就係呢度既升級版放題, 加HK$88就可以任飲生啤、任食即開生蠔+海膽火焰帶子! 升級價所包既野飲同野食, 絕對係有信心回本呢!所以我地完全唔洗諗, 升級吧!以最先進最環保 scan QR code於網絡下單, 方便快捷~ 而且可以check返自己order過d咩, 唔怕自己忘記左order左咩~食放題最滿足最有睇頭離不開刺身, 刺身排列整齊, 以乾冰墊底形造煙霧效果, 有氣派地上檯。每款刺身均為厚切, 唔姑寒。帆立貝鮮甜大大粒, 赤蝦肥美爽口, 肉質同樣鮮甜, 三文魚口感帶爽, 不是煤煤口感果種, 整體刺身質素唔錯!於是再encorn一round, 質素同樣好!升級價所點既海膽火焰帶子更令人驚喜滿足, 大大粒厚厚的帆立貝半開邊夾住大大粒海膽, 帆立貝入口更加鮮甜, 海膽沒有腥臭, 入口即溶, 令人忍不住encorn

所以我地完全唔洗諗, 升級吧!

於是再encorn一round, 質素同樣好!

升級價所點既海膽火焰帶子更令人驚喜滿足, 大大粒厚厚的帆立貝半開邊夾住大大粒海膽, 帆立貝入口更加鮮甜, 海膽沒有腥臭, 入口即溶, 令人忍不住encorn了多幾round!

同樣是升級價的即開生蠔, 雖然看似不是肥美, 但總算沒有腥味, 淡淡蠔味在口中keep到一陣陣。

壽司方面, 火灸系列、卷身、軍艦、手卷等都有供應。
火灸三文魚迫出了豐富魚油, 不過左口魚就令人失望, 肉質偏林

炸物質素亦唔差, 每款都係即叫即炸, 而且不會油膩。
天婦羅炸蝦 - 外表脆, 蝦肉帶爽口

炸雞軟骨 - 炸得金黃, 幾香口, 幾中意軟骨冇太大舊肉相連

芋丸 - 表面軟脆, 內裡甜甜的芋蓉, 正!

芝麻雞翼 - 炸得香脆可口, 有豐富肉汁

呢度除左有日式, 仲有少量泰式食物選擇,
生蝦刺身 - 肉質爽, 辣味幾出

沙爹串燒牛 - 燒得唔會過份乾身, keep到些少肉汁, 幾入味

炒蜆 - 辣辣地, 唔會有沙

燒帶子 - 賣相唔太吸引, 有少少燒焦, 有蒜蓉吊味, 味道不會太差~

串燒蝦 - 肉質唔實, 煤煤地

野飲方面以罐裝為主, 升級仲有生啤任飲, 從杯底沖出生啤~

最後當然要食埋甜品啦~
甜品款式幾多,

仲有豆腐雪糕都係任食....

整體而言, 重點放係食物, 升級價絕對抵食! 點左既野食上檯夠快, 服務質素亦算招呼周到, 收碟幾密~ 兩小時任食, 絕對可以食到捧住個肚走, 值得一試!
2018-07-26 98 瀏覽
我朋友尋日話 喂 我近排又想食日本野 但又有少少想食泰國野 有冇邊度好去 跟住我即刻諗起近排好多推廣嘅呢間日泰放題就帶左佢去食咁呢次係我地第一次去啦 咁本身期望都冇話特別高 但食落去又唔錯wo 首先佢果啲豬頸肉都好好咬口 唔會痴牙 佢果啲生蠔亦都係鮮味十足 完全唔會遜色過出面啲高級餐廳 仲要有得無限encore!!至於手卷呢 佢個紫菜十分之脆 而且亦都好夠料 都係非常之好食 而佢啲壽司都好新鮮 再點埋啲wasabi簡直係回味無窮!佢啲刺身亦都係唔錯嘅 而且賣相都好吸引架!小食既種類都好多 上菜都叫快 食物質素都唔錯!推介!

首先佢果啲豬頸肉都好好咬口 唔會痴牙

佢啲刺身亦都係唔錯嘅 而且賣相都好吸引架!

小食既種類都好多 上菜都叫快 食物質素都唔錯!推介!
今晚約左媽媽食飯,佢話天氣熱好想食刺身壽司。但我又想食泰國菜多d。咁一於食我地至愛既放題啦😆夠哂選擇多,任叫任食唔駛煩。 今晚選擇左銅鑼灣依間新開既放題。上網睇依間餐廳評價幾高,而且係日式泰式crossover ,食物相片都好吸引。而且還有即開生蠔‼️ -平日晚上大約七點鐘黎到,差不多全場爆滿。可見其人氣呢。餐廳落單用QR code, 簡單方便又環保👍🏼-加$88 可升級喔❤️任食生蠔、啤酒🍻、小龍蝦、帶子海膽🌟即開生蠔🌟生蠔真的是人間極品🤤賣相好靚喔愛爾蘭生蠔肉質爽甜食左好幾Round🤤 回本呀😂 -🌟海膽火焰帶子好有驚喜❤️珍寶級既帶子夠哂爽甜橘黃色既海膽鮮甜份量多第一次放題食到咁巨型既帶子-🌟刺身方面🌟平時放題我會第一時間點刺身今次俾生蠔搶了風頭😂刺身有:三文魚、甜蝦、帶子、螺頭、油甘魚、馬刀貝、象拔蚌等等賣相相當新鮮刺身很鮮甜,冇「雪」味最愛既油甘魚腩相當厚切肥美!魚油甘香 正呀😍馬刀貝、象拔蚌好爽甜-🌟壽司方面🌟平時放題好少食壽司🍣,總係覺得好快飽肚😂但今晚食左好多。每款質素都好高例如:辛味京蔥左口魚火炙壽司、蟹棒壽司、赤貝壽司等都唔錯呀🤤 左口魚魚經火炙,魚油更為甘香,入口即化-
平日晚上大約七點鐘黎到,差不多全場爆滿。可見其人氣呢。
餐廳落單用QR code, 簡單方便又環保👍🏼
加$88 可升級喔

❤️任食生蠔、啤酒🍻、小龍蝦、帶子海膽
🌟即開生蠔🌟

🌟刺身方面🌟
平時放題我會第一時間點刺身
今次俾生蠔搶了風頭😂

賣相相當新鮮
刺身很鮮甜,冇「雪」味
最愛既油甘魚腩相當厚切肥美!
魚油甘香 正呀😍
馬刀貝、象拔蚌好爽甜
🌟壽司方面🌟
平時放題好少食壽司🍣,總係覺得好快飽肚😂
但今晚食左好多。每款質素都好高

左口魚魚經火炙,魚油更為甘香,入口即化
其他熟食方便選擇亦多
🌟鹽燒秋刀魚

這個也很值得一試
魚皮燒得夠香脆、魚肉滑溜
因為新鮮,簡單的用鹽燒味道已經好好
一點腥味也沒有🤞🏻
🌟泰式椰菜苗

嫩綠鮮甜爽口既椰菜苗配上馬拉盞既咸香, 炒得很有鑊氣,味道出色。

食飽飽再來一客雪糕,大滿足
2018-07-24 106 瀏覽
今次絕對係耳目一新嘅放題體驗喺呢度我哋只要用手機scan QR code就可以自助落單 非常環保!週末放題晚市係$239加一我哋另外加咗$88升級可以任食生蠔,火焰海膽帶子同埋小龍蝦 食一打生蠔已經返本!而且食材非常新鮮 絕無欺場㗎 另一好玩之處係嚟自德國嘅啤酒機喺底斟啲啤酒上嚟非常有趣升左級之後亦都係任飲㗎呢度嘅刺身都好新鮮 特別推介三文魚同埋甜蝦基本嘅日式食品都有好多選擇最美味嘅當然係芝麻雞翼炸到外脆內軟 咬開有充滿肉汁真係一個人都可以食半打呢度另一賣點係有一系列嘅泰國食品包括惹味串燒 飛天炒通菜,泰式炒椰菜同埋泰式燒羊腩每一道都充滿風味 令人大快朵頤甜品亦都係非一般咁多選擇除咗一系列自家製嘅精緻甜點之外仲有超好食嘅香芋雪糕

今次絕對係耳目一新嘅放題體驗
喺呢度我哋只要用手機scan QR code
就可以自助落單 非常環保!

週末放題晚市係$239加一

我哋另外加咗$88升級
可以任食生蠔,火焰海膽帶子同埋小龍蝦
食一打生蠔已經返本!
而且食材非常新鮮 絕無欺場㗎

炸到外脆內軟 咬開有充滿肉汁
真係一個人都可以食半打

呢度另一賣點係有一系列嘅泰國食品

包括惹味串燒
飛天炒通菜,泰式炒椰菜同埋泰式燒羊腩
每一道都充滿風味 令人大快朵頤

甜品亦都係非一般咁多選擇
除咗一系列自家製嘅精緻甜點
之外仲有超好食嘅香芋雪糕
2018-07-24 146 瀏覽
我同相公二人用openrice優惠book了早場食5點鐘,當天下午2時多打黎確認我的訂座。我missed call,回撥卻去了秘書台。早左兩分鐘上到食肆,怎料見到員工好像有點事宜有點不知所措,著我們稍等一會才引領我們入座。雖然我用openrice八折直接訂座,可是又見openrice有個QR code不知是否要給員工scan,問番帶位的疑似高級員工的小姐,被告知稍後再安排。著我們先點東西,點東西是要用wechat,facebook或ios scan枱面上的QR code落單,恕本人愚鈍,既沒有wechat又不懂如何用facebook拍下該QR  code下單,好在相公有wechat用佢手機下單。每次我食放題都愛點熟食(因為本人不吃生食,諸如刺生等完全不吃),來到瀛豐,當然我想吃的是它的泰式熱食,選擇食呢間都因其它文章介詔...可是...可是...我卻被告知廚房有點問題,熱食全部暫不能點,但被告知好快處理好,著我們先點其它或到外面選飲品,甜品或雪糕。我即時晴天霹靂,只好揀蟹棒壽司,沙律,螺肉,芝麻八爪魚...等呀等...5點45分,廚房仍未搶修好(應該是壞抽氣系統,見到維修師傅,大廚,職

每次我食放題都愛點熟食(因為本人不吃生食,諸如刺生等完全不吃),來到瀛豐,當然我想吃的是它的泰式熱食,選擇食呢間都因其它文章介詔...可是...可是...我卻被告知廚房有點問題,熱食全部暫不能點,但被告知好快處理好,著我們先點其它或到外面選飲品,甜品或雪糕。我即時晴天霹靂,只好揀蟹棒壽司,沙律,螺肉,芝麻八爪魚...等呀等...5點45分,廚房仍未搶修好(應該是壞抽氣系統,見到維修師傅,大廚,職員等在廚房徘徊)...我只好再點蟹棒壽司,食兩件甜品,加杯雪糕,然後只是坐坐同坐。途中見到有不少食客來到,知道沒熱食便離開了,早知我們來到也另擇他日再吃
。如果我們來到接待處已得知沒有熱食一定已經走人,只是安排我們坐下又說好快可以點熱食我們才繼續留下,有點被騙的感覺。我從來未試過吃放題是如此悠閒的,我為的是熱食,6點還未整好,心想吃兩小時分分鐘到走都冇熱食,那它應該屆時不能收我全費。如果搶修成功,有幸可以點熱食,那它也應該補番足夠時間給我們才算公道吧

終於大約6點20分後聽到職員同師傅講可以頂住下都好,即是可以點熱食了,好高興。職員過來跟我們說可以下熱食單,我們便一口氣下了一大堆食物。沒多久,另一男職員過來跟我們說可以點熱食,我說我們已點了,但他卻說要再下一次單因為系統要時間處理,沒所謂,那再下一次啦。

過了一會,首先來個冬蔭公湯,不辣卻很酸,明明話有蝦,一隻也沒有,只有泰式香料香菜等

冬蔭公

另外我們點了泰式燒扇貝
泰式燒扇貝

、泰式魚露燒蝦
泰式魚露燒蝦

、串燒沙爹雞、泰式炒椰菜苗
泰式炒椰菜苗

、蝦糕炒蜆
蝦羔炒蜆

及燒菠蘿
燒菠蘿

。其實這間食肆的熱食幾好食的,不知當天我們為何如此不好彩,坐了這麼久才可以吃。此時才來拎位的食客有福了,他們不會知道剛才只可以點冷食,不能點熱食的我們的慘怳。

7點多準時拎張單給我們,口頭上禮貎上叫我地方便先埋單,實際上也來回巡視多次。10分鐘後女高級員工又再來跟我們說我們其實已夠鐘,我心諗你好意思跟我說我們已夠鐘,我們幾時才order到熱食,還有些熱食還未到,熱茶也不用等數分鐘嘛?她就說幫我跟,熱茶果然很快到,但欠我的幾串蝦卻還未到,我們也不等了。

結果之後去老虎堂排左45分鐘買飲品。

2018-07-21
泰式蝦餅
甘葉香蒜炒墨魚鬚
燒菠蘿
2018-07-24 159 瀏覽
之前一直去開組長,貪成日四位去一個半價無去一排就突然轉咗型變咗多國放題以前裝修仲要好feel過而家既裝修可以讚既只有係唯一開到2am 既港島區放題坦白講以放題嚟講可以加錢食海膽帶子,同職員反映帶子唔好食,只要海膽都做到俾我既,任飲生啤任食生蠔亦都其實ok,但係刺身生蠔上到枱唔夠凍,感覺真心會大打折扣...最可取既就只有海膽但送埋上嚟紫菜就真係四洲好食過佢n倍!P.S佢個魚露蝦真係千祈唔好叫,極伏又凍又唔新鮮
之前一直去開組長,
貪成日四位去一個半價
無去一排就突然轉咗型變咗多國放題

以前裝修仲要好feel過而家既裝修

可以讚既只有係唯一開到2am 既港島區放題

坦白講以放題嚟講
可以加錢食海膽帶子,
同職員反映帶子唔好食,
只要海膽都做到俾我既,
任飲生啤任食生蠔亦都其實ok,

但係刺身生蠔上到枱唔夠凍,
感覺真心會大打折扣...

最可取既就只有海膽
但送埋上嚟紫菜就真係四洲好食過佢n倍!

P.S佢個魚露蝦真係千祈唔好叫,極伏

又凍又唔新鮮
2018-07-15
宵夜
2018-07-24 91 瀏覽
7月生日的朋友特別多,每次踏入7月都要想想在那裡吃晚飯跟朋友慶祝,這次選了銅鑼灣瀛豐放題,可以和朋友大吃特吃。空間不算太大,而下單的方式滿特別,用自己的電話掃QR再選。這間餐廳新鮮感十足,裝生啤的方式也滿特別,由下以上的。先來頭盤,刺身少不了,件件厚切,個人最喜歡吃蝦,味道鮮甜。最近愛上了吃海膽,一見到海膽壽司立即要點,飯的不算太多,味道甜美。再來一個海膽帶子,吃起來口感相當豐富,海膽不會蓋過味道之餘更提昇帶子的鮮味。這裡的熟食比較多,個人也滿喜歡的,有時想吃熟食,這裡的選擇不錯。炒通菜,炒得幾有水準,色澤味道俱全。雞軟骨炸得十分脆身,一路吃一路喝一杯生啤,真的一流享受。

空間不算太大,而下單的方式滿特別,用自己的電話掃QR再選。

這間餐廳新鮮感十足,裝生啤的方式也滿特別,由下以上的。

先來頭盤,刺身少不了,件件厚切,個人最喜歡吃蝦,味道鮮甜。

炒通菜,炒得幾有水準,色澤味道俱全。

雞軟骨炸得十分脆身,一路吃一路喝一杯生啤,真的一流享受。
2018-07-24 206 瀏覽
落單(用自己電話掃下QR code, 進入)中午放題(平日)$ 179 位 加10%服務費每人再加$88(升级)升级可任飲(自動生啤機的啤酒)有兩款生啤 Blanc1664 Asahi用力按下(生啤隨著閃燈,注入膠杯中)升级可任點(帶子海膽)帶子(大大粒,肉厚,味道鮮甜)海膽(份量多,肉質creamy鲜甜)升级(可任食生蠔)好濃郁海水味(肉比較细,但味道好鲜甜,口感creamy)放题有泰式熟食炒通菜(惹味香口)牛柳(肉嫩,唔鞋口)燒豬頸肉(惹味)冬蔭功螺(好辣 螺肉厚肉)泰式燒蝦(好香口)串燒牛柳(肉質鲜嫩,醬汁惹味)泰式燒羊腩(有蘇味)秦式燒元貝(肉厚鲜甜)壽司(多款式)一口海膽(海膽鲜甜)黑松露油甘魚(黑松露味道香濃,魚新鲜)鳗魚(味道惹味香口)燒牛肉(肉嫩)軟殼蟹手卷(炸得香脆)刺身劍魚腩(厚切)帶子(大大粒)珍寶赤蝦(大隻爽口)象拔蚌(爽口)馬刀貝居(鲜味)三文魚(厚切鲜味)(整體鲜甜)刺身整體鲜味天婦羅蕃薯仔(清甜)蟹棒(好鮮味 炸得香脆)燒菠蘿(多汁)泰式生蝦(味道一般)甜品甜品比較小選擇中午放题2人共$587(抵食之選)
落單(用自己電話掃下QR code, 進入)

中午放題(平日)$ 179 位 加10%服務費
每人再加$88(升级)
升级可任飲(自動生啤機的啤酒)
有兩款生啤 Blanc1664 Asahi

用力按下(生啤隨著閃燈,注入膠杯中)

升级可任點(帶子海膽)

帶子(大大粒,肉厚,味道鮮甜)

海膽(份量多,肉質creamy鲜甜)

升级(可任食生蠔)
好濃郁海水味(肉比較细,但味道好鲜甜,口感creamy)

放题有泰式熟食
炒通菜(惹味香口)
牛柳(肉嫩,唔鞋口)
燒豬頸肉(惹味)
冬蔭功螺(好辣 螺肉厚肉)

泰式燒蝦(好香口)
串燒牛柳(肉質鲜嫩,醬汁惹味)
泰式燒羊腩(有蘇味)
秦式燒元貝(肉厚鲜甜)

壽司(多款式)
一口海膽(海膽鲜甜)
黑松露油甘魚(黑松露味道香濃,魚新鲜)
鳗魚(味道惹味香口)
燒牛肉(肉嫩)
軟殼蟹手卷(炸得香脆)

刺身
劍魚腩(厚切)

帶子(大大粒)
珍寶赤蝦(大隻爽口)
象拔蚌(爽口)
馬刀貝居(鲜味)
三文魚(厚切鲜味)
(整體鲜甜)

刺身整體鲜味

天婦羅
蕃薯仔(清甜)

蟹棒(好鮮味 炸得香脆)
燒菠蘿(多汁)
泰式生蝦(味道一般)

甜品
甜品比較小選擇

中午放题2人共$587(抵食之選)
午餐
  • 帶子海膽
2018-07-24 222 瀏覽
放工時經過銅鑼灣看到$179放題,上到十樓一出𨋢差點被門框跘倒,等位其間大約幾分鐘後有其他客人出𨋢同樣出現這種情況(我覺得幾危險)!空間非常有限,枱之間的距離好窄,我坐的位置如果要行出去的話就要隔離枱客人起身,有見及此攞定幾罐飲料避免行出行入!每位另加$88生蠔任食,啤酒任飲,食品種類少,泰式炒棷菜非常咸,質素亦麻麻,有漏單情況出現!唯一值得一讚是用手機落單較環保!以三百多元的消費,不值得試!
2018-07-23
15 分鐘 (堂食)
2018-07-22 131 瀏覽
同朋友仔上網見到有人介紹呢間日式加泰式放題 價錢又唔太貴就去咗一試 餐廳唔算太大 滿哂座架!野飲都幾多選擇 除咗汽水 仲會有啤酒揀 岩哂好酒之人刺身種類都幾多 而且仲好新鮮 赤蝦仲超級大隻!!壽司方面大把選擇 唔洗怕無樣岩食 飯又夠少 岩哂我地呢啲款款都想試既人佢啲串燒我覺得係好適合香港人食 因為佢啲串燒唔會話聞落去有陣臭味 香港人一定接受到呢種口味重頭戲係佢個帶子加海膽刺身!厚肉得黎又勁新鮮 完全想不停encore!!食埋個燒菠蘿就乜都滿足哂!最後再講下佢啲甜品 咁都係不停任添嘅 我個人就推薦佢個strawberry雪糕!
野飲都幾多選擇 除咗汽水 仲會有啤酒揀 岩哂好酒之人

刺身種類都幾多 而且仲好新鮮 赤蝦仲超級大隻!!

食埋個燒菠蘿就乜都滿足哂!

2018-07-22 205 瀏覽
並非一次好的放題經歷,所以簡單列點說明就算。優點:1. 刺身的選擇都算多而且很新鮮,我們前後叫左3次。特別值得一讚的係刺身牡丹蝦,夠大隻之餘仲很鮮甜。2. 壽司都好食,味道唔錯而且細細件,試多幾件個肚都仲有位食其他野。3. 手機落單,方便又環保,用法簡單。我和朋友齊齊用手機掃描QR code,就可以同一時間睇menu揀野食。缺點:1. 環境唔好,座位實在太迫太迫太迫!我們一行8人,但坐的係6人檯...我坐在梳化位,左手邊有木板頂住、右邊係膊貼膊坐的朋友,再加上個人相當貼近餐檯,等於被夾住一樣幾乎唔郁得莫講話影張食物相(所以無咩相片),連夾野食都要朋友幫我夾。2. 熱食唔熱對我而言絕對扣分其中我們點了芝麻雞翼,賣相唔差的,不過食落相當有趣...雞皮係暖的、肉係微溫、中間係凍的(熟的)即是本身煮熟的但攤凍左拿去翻熱,但又熱得唔夠徹底。3. 走單都幾嚴重。我們落左4次單,頭兩張單的食物順利出現。但我們食到中途已經發覺無野再上檯。到臨走的時候第三張單的食物才開始出現,不過已經夠鐘要埋單走人。-完-
並非一次好的放題經歷,所以簡單列點說明就算。

優點:

缺點:
莫講話影張食物相(所以無咩相片),連夾野食都要朋友幫我夾。

2. 熱食唔熱對我而言絕對扣分
即是本身煮熟的但攤凍左拿去翻熱,但又熱得唔夠徹底。

-完-
2018-07-19
2018-07-19 158 瀏覽
新開的日式放題,但入面嘅嘢食除左日式之外,還有泰式中式的,而且味道十分不錯。未到7點鐘已經排滿唒人,而且一路食,一路有人等,所以建議大家先訂位會好d。特別介紹下平時出去飲一碗都要幾十蚊嘅冬陰公湯,味道夠濃,夠酸。開始食之前飲番一碗夠唒開胃。刺身重點推薦的係赤蝦,超級大隻,厚肉,平時出去係好小先食到呢個size 。好好味。仲要睇下拒呢到嘅炒嘢,夠鑊氣,仲係即叫即炒,非常惹味。不過大家留意下,可能拒炒加左小小辣椒,所以有小小辣,但絕對值得食。我特別喜歡食呢種泰國的椰菜仔,出面好小買到。吃落十分之爽脆,又清甜,必吃。甜品方面就介紹下呢個芋頭雪糕,吃落去嘅口感唔多似係雪糕,口感較為黏身,但芋頭味好香,好濃。

2018-07-19 139 瀏覽
日式放題通常個重點係放係刺身嗰到,但今次除左刺身之外,生蠔係必食嘅主角,除左基本價錢之外,加88蚊就可以任食生蠔,小龍蝦同帶子海膽。如果問我值唔值得加的話,我會話如果你係生蠔殺手,就必須加。用上愛爾蘭的生蠔,唔算大隻,但剛剛好,有小小肉地,吃落去好creamy ,鹽味不重,偏淡。正正因此,我朋友一個食吃了兩打。。。。哈哈。我就主要享受下生啤,1664嘅生啤岩我呢d唔中意苦味啤酒的人,入口舒服,餘後有果香,十分好。刺身的選擇都有好幾款,蝦係必點的,十分大隻抵食,隻隻粗過我手指,吃落鮮甜,爽口。以後同甜蝦都會說再見,哈哈。天婦羅都係即叫即整,雖然蝦天婦羅係必點的選擇,但係番薯一向都係我嘅最愛,又甜又香口。蛋壽司呢到都做得好好,飯夠細,蛋夠大,又甜甜地,加上沙律醬,好好味。

2018-07-19 117 瀏覽
新開的泰日放題專門店專登上黎一戰,餐廳地方唔算大,食物種類都唔係特別多,但提供的食物勝在有特色。如果要食晒所有有特色嘅野一定要加$88升級特色食材放題。火灸海膽帶子可以任叫實在太好,海膽唔腥好有海水味,帶子鮮甜可口,大大隻新鮮即開生蠔juicy creamy又重海水味,加檸檬同茄汁更能帶出鮮味最有特色莫過於自己斟生啤,一個杯足足有1 pint, 在生啤機上選擇1664 / asahi, 味道同係酒吧飲的一樣,自己斟有feel又好玩刺身提供份量絕對唔手軟,件件厚切不特止,連甜蝦都大大條,擺位都有心機排過,加上乾冰,好有視覺效果。壽司都不錯,食多幾件都唔覺膩。天婦羅就係新鮮即炸,熱辣辣即刻擺上台好入口好脆,最中意蟹柳天婦羅,外脆內軟。食完一輪日本嘢食下泰國嘢。蒜蓉生蝦好惹味,有啲辣,唔食得辣嘅朋友要着量一下。泰式炒蜆都好入味,無沙而且幾大蝶飛天炒通菜更加正,入味但又唔油膩,食晒成碟都唔覺得悶食到飽就可以去食甜品,甜品櫃入邊勁多甜品而且細細粒,每樣食一舊都仲有quota。個人食咗條黑糯米雪條,糯米味香濃,食到粒粒糯米,又有少少椰香未,雪到冰又唔會好硬,臨走前食一條啱啱好。

如果要食晒所有有特色嘅野一定要加$88升級特色食材放題

壽司都不錯,食多幾件都唔覺膩。

泰式炒蜆都好入味,無沙而且幾大蝶
飛天炒通菜更加正,入味但又唔油膩,食晒成碟都唔覺得悶

食到飽就可以去食甜品甜品櫃入邊勁多甜品而且細細粒,每樣食一舊都仲有quota。

2018-07-14
10 分鐘 (堂食)
2018-07-19 89 瀏覽
同朋友經過銅鑼灣最煩惱莫過於係諗唔到食啲乜嘢,每次面對呢樣難題第一個反應就係幫襯放題餐廳,朋友就話好介紹同我去咗京都廣場10樓,一間叫做瀛豐既放題料理專門店 。入座嘅時間大概七點半左右已經係好多人等緊位,不過侍應嘅安排其實都真係幾快速我諗等左10分鍾左右,就已經可以坐底,效率真係好高,同埋呢度D壽司款式真係好多,你諗得出既.基本上都有,手握壽司,卷物.......真係好多選擇,絕對可以帶比你好多既新鮮感,呢度效率高,食物款式又多,正!!!!!!!!!
同朋友經過銅鑼灣最煩惱莫過於係諗唔到食啲乜嘢