2022-11-03 113 瀏覽
而家啲燒肉店放題愈來愈興走啲高級路線,集中想比啲高級靚牛你地食,務求精選每款食品。眼看呢間日式燒肉店越開越多分店,我哋今晚就疊埋心水試新嘢🙊座位好寬敞,主要走卡位路線,全部都坐得舒舒服服,張枱好大張。先介紹嘢飲,除咗一般罐裝野飲,佢主打一啲新鮮水果茶,例如奇異果茶,西瓜紅莓茶,美人果茶等等,款式特別有帶健康之感。 另外亦有沙律區,一般新鮮蔬果都有齊,亦都有幾款醬汁俾你選擇。甜品亦都有爆谷雪條,軟雪糕等等。Course D : 日本產黑毛和牛放題 $888 - 我哋揀呢一個set係因為佢有好多款唔同嘅牛,我哋想試哂去😌:🐮 夏多布里昂和牛: 店員話係稀有的一種,呢款和牛帶有適量細細的油花,肉質一入口即溶,牛味濃厚,點上牛油黑椒燒肉汁再燒兩下就食得了😊🐮和肉4天梯:有和牛牛肋條,和肉三角腹肉,和牛牛肋肉,和肉里脊肉。🐮 和牛西冷寶箱:和牛西冷扒,用寶箱盛載住,和牛西冷燒至五至六成熟最好。🐮 舟.盛合: 呢個有齊哂精選和牛、雞肉、豚肉、時令海鮮,一端上桌就覺得好豐盛。🐮 極上花盛合: 有和牛牛肋肉,和牛里脊肉,里脊肉,牛外橫隔膜、豚肋肉、牛舌、蔬菜。當中肉類砌成一朵花花咁,牛肉鮮肉、淡肉色都

Course D : 日本產黑毛和牛放題 $888 -

🐮 極上花盛合: 有和牛牛肋肉,和牛里脊肉,里脊肉,牛外橫隔膜、豚肋肉、牛舌、蔬菜。當中肉類砌成一朵花花咁,牛肉鮮肉、淡肉色都有,成盒鮮花盒咁幾有心思。

🐮 小食及主食類:多款炸物,小食,湯,粉麵都有,當中黑松露薯條好好味,另外我哋仲叫左海帶湯,另外冷盤小食,例如中華沙律嗰啲都有。
2022-11-03 103 瀏覽
有次平日收工同男朋友去左食和牛燒一郎(銅鑼灣)我有book枱 約左8:30食🤭店舖環境好舒適,2人一齊坐感覺都好闊落😚 手機落單,出面有沙律甜品同飲品都放得整齊,感覺都好乾淨,你人哋食得好安心。而且餐廳都會好貼心安排每人一條圍裙👍🏻今次我要同大家分享嘅係我叫咗Course C 日本產黑毛和牛放題及極上花盛合👍🏻$598110款+丹•盛合°+桶•盛合•+是日寶箱•+極上花盛合😝(120分鐘用餐時間、30分鐘前截單)是日寶箱❤️A4和牛西冷店員會主動幫手燒 ,燒到火喉岩岩好,令到和牛油花均勻 入口即溶! 覺得最正就係呢個寶箱👍🏻極上花盛盒有1.美國牛肋肉2.牛里脊3.横膈膜4.豚肋肉5.牛舌 6.蔬菜令你一次過食到滿足🥰試到唔同牛嘅部位另外其實佢都有好多唔同嘅款式可以俾大家食韓國前菜我最鍾意係青瓜同芽菜紫菜飯同埋湯我都有試過,感覺也挺好的!仲有刺身同壽司,呢樣我就冇食啦下次你哋食完可以再同我分享🤭記得要留番個肚食甜品,有檸檬忌廉杯、布甸同埋玉桂青蘋果芝士餅🤭和牛燒肉一郎*地址:銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓 (銅鑼灣C出口)
店舖環境好舒適,2人一齊坐感覺都好闊
落😚

今次我要同大家分享嘅係我叫咗
110款+丹•盛合°+桶•盛合•+是日寶箱•+極上花盛合😝
(120分鐘用餐時間、30分鐘前截單)

是日寶箱❤️A4和牛西冷

令你一次過食到滿足🥰試到唔同牛嘅部位

另外其實佢都有好多唔同嘅款式可以俾大家食
韓國前菜我最鍾意係青瓜同芽菜
紫菜飯同埋湯我都有試過,感覺也挺好的!
仲有刺身壽司,呢樣我就冇食啦下次你哋食完可以再同我分享🤭
記得要留番個肚食甜品
有檸檬忌廉杯、布甸同埋玉桂青蘋果芝士餅🤭

和牛燒肉一郎*
Course B 平日 $448 一位➸ 舟盛 (特選牛、海鮮、野菜)➸ 桶盛 (牛肋肉、牛里脊肉 、豚、鷄肉)舟盛和桶盛相當適合打卡啊!桶盛還會噴煙,好有氣勢~➸精選牛肉25款⤷ 牛肉: 重點推介牛里脊肉和牛外橫膈膜。牛里脊肉一個字~ 香!剛放上鐵網上燒的時候,濃烈的牛香味便湧出來,即使燒至全熟亦肉汁豐富,十分驚喜👍🏻。而牛外橫膈膜則食其肉質,入口即化!另外仲有特選牛肋肉、牛肋條、特薄炙牛肋肉 、牛里脊肉 、牛外橫膈膜、一口牛、壺漬牛肋肉,我食均全部,各有特色好正😆。⤷ 牛舌: 是很多人的至愛,這裡提供超過5款牛舌,選擇眾多。牛舌通常以薄切為多,這裏亦有提供極上厚切牛舌!這碟厚切牛舌顯然是用了優質牛舌,使得燒烤後口感更佳,不會難以咬食之餘,更品嘗到牛舌煙靭又爽口的質感😌。而薄炙蔥花牛舌則是另一種風味,牛舌本已濃牛味,但配上蒜茸更合味。建議每邊燒30秒,時間剛剛好,牛舌熟而不韌😋~➸ 炸物: 當中炸蠔就最好味,炸粉不厚,食到原隻蠔,又有口感。所有炸物都是剛剛炸起,香脆可口,可見店家即使對炸物都有要求👍🏻!沾沾黑松露醬和蛋黃醬=perfect➸ 另外還有牛肉刺身3款、日本豚肉6款 、豚肉
Course B 平日 $448 一位
➸ 舟盛 (特選牛、海鮮、野菜)
➸ 桶盛 (牛肋肉、牛里脊肉 、豚、鷄肉)
舟盛和桶盛相當適合打卡啊!桶盛還會噴煙,好有氣勢~

➸精選牛肉25款

➸ 另外還有牛肉刺身3款、日本豚肉6款 、豚肉8款 、雞肉4款 、海鮮8款、 野菜10款、 其他38款
平時鐘意食牛角放題既我 終於搵到更加好味既替代品喇!!!呢間既牛款款都高質過牛角(想哭꒦ິ^꒦ິ)啲牛既𝐪𝐮𝐚𝐥𝐢𝐭𝐲好好 唔會覺得係食緊放題雖然係就係貴過牛角既 不過呢間真係 好 好 味 !(打手𝐦𝐨𝐝𝐞)(⁎˃ᴗ˂⁎) 今次我地揀咗𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞 𝐂 因為見佢寫住係日本產黑毛和牛𝐜𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞就揀咗佢 ($𝟓𝟗𝟖)𝐬𝐜𝐚𝐧完𝐐𝐑 𝐜𝐨𝐝𝐞點緊餐嗰陣店員已經送咗個是日寶盒黎因爲放咗乾冰所以一直冒住煙 係塊好打卡𝐚𝐛𝐥𝐞既和牛西冷和牛既油花好平均 同埋都有返啲厚度 唔會薄到好似紙咁每邊燒𝟏𝟎秒已經食得 真係入口即融 好重和牛既油脂香⚗︎·̫⚗︎第二樣送上黎既就係擺得好靚既「極上花盛合」將啲肉卷到玫瑰花咁 好啱要打卡既朋友仔裏面有齊有和牛肋肉、和牛里脊肉、里脊肉、牛外橫隔膜、豚肋肉、牛舌、同少少南瓜同菇雖然呢度既和牛冇頭先塊西冷咁重油花但因為係和牛黎 所以食落都好軟嫩 同埋記得點佢地個牛舌黎食佢地個「極上特上牛舌棒」同「厚切牛舌」厚到好誇張個人覺得厚切牛舌好味啲燒到表面香脆裏面仲係好爽彈 用生菜包住食就冇咁膩我地都有再𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞「和牛里脊肉」& 「大判壽喜燒牛里脊肉」和牛里里脊肉既油花好平均 大判壽

平時鐘意食牛角放題既我 終於搵到更加好味既替代品喇!!!
呢間既牛款款都高質過牛角(想哭꒦ິ^꒦ິ)
啲牛既𝐪𝐮𝐚𝐥𝐢𝐭𝐲好好 唔會覺得係食緊放題
雖然係就係貴過牛角既 不過呢間真係 好 好 味 !
(打手𝐦𝐨𝐝𝐞)(⁎˃ᴗ˂⁎)

𝐬𝐜𝐚𝐧完𝐐𝐑 𝐜𝐨𝐝𝐞點緊餐嗰陣店員已經送咗個是日寶盒黎
因爲放咗乾冰所以一直冒住煙 係塊好打卡𝐚𝐛𝐥𝐞既和牛西冷
和牛既油花好平均 同埋都有返啲厚度 唔會薄到好似紙咁

第二樣送上黎既就係擺得好靚既「極上花盛合」
將啲肉卷到玫瑰花咁 好啱要打卡既朋友仔
雖然呢度既和牛冇頭先塊西冷咁重油花
但因為係和牛黎 所以食落都好軟嫩

同埋記得點佢地個牛舌黎食
佢地個「極上特上牛舌棒」同「厚切牛舌」厚到好誇張
個人覺得厚切牛舌好味啲
燒到表面香脆裏面仲係好爽彈 用生菜包住食就冇咁膩

和牛里里脊肉既油花好平均
大判壽喜燒燒完沾埋溫泉蛋食好嫩滑(´ސު`)

燒生蠔都要叫呀 我𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞咗𝟑、𝟒次
佢地既生蠔唔算大隻不過都算幾新鮮

最後食咗條白桃烏龍茶雪條
外層帶有淡淡既白桃味 入面就係濃郁既烏龍茶雪糕
睇落冇咩特別不過又幾好味 出面好似冇見過有呢款雪條買~

忽然心癢癢想食燒肉放題,今次就和朋友來到一間位於銅鑼灣的餐廳。這間餐廳主打鹿兒島,宮崎和兵庫的和牛,並在將軍澳,佐敦和荃灣都設有分店。此餐廳最大特色是設有全港首推的「和牛識別番號」,上網一search,和牛的來源地和有關資料都一目了然,和牛質素有保證👍 餐廳環境乾淨,座位闊落舒適,良好的抽煙系統令空氣保持流通,吃完燒肉也不會一身很重的油煙味。店家更會細心的提供圍裙供食客使用,店員嘅服務態度積極友善,餐廳使用二維碼自助點餐,快捷又方便,未開餐已有不錯的體驗😌👍 餐廳提供以下4款燒肉放題menu,用餐時間皆為120分鐘:  1. Course A: 包特選牛肉11款 ($298/位)2. Course B: 包特選牛肉25款 ($448/位)3. Course C: 包日本黑毛和牛4款+特選牛肉25款 ($598/位)4. Course D: 包日本黑毛和牛9款+特選牛肉25款 ($888/位)以上為平日價錢,周末和公眾假期另加$50,並設有加一服務費喜歡飲酒的朋友可加+$68/位任飲生啤或者+$88/位任飲生啤和清酒~ 今次我就選擇了Course C,這個餐會包了一個是日寶箱,一個舟盛合

餐廳提供以下4款燒肉放題menu,用餐時間皆為120分鐘:

以上為平日價錢,周末和公眾假期另加$50,並設有加一服務費

今次我就選擇了Course C,這個餐會包了一個是日寶箱,一個舟盛合,一個桶盛合和一個極上花盛合。另外就是任食110款美食,除了上面提及的黑毛和牛和特選牛肉,還有🥩牛肉刺身、牛肉壽司、🐷豚肉、🐣雞肉、🦑🦐🐙海鮮、野菜、小食等等。餐廳還設有自助區,裏面有沙律、水果茶、🍮自家製甜品、🧃飲品和日本雪條。特別之處是還有爆谷機和🍦雪糕機,真正好食又好玩!

🇯🇵🐮是日寶箱

是日寶箱的內容每次不同,是根據當天最新鮮的和牛部分即切而成,令人充滿神秘感和新鮮感!今次我得到的是一塊和牛西冷。一打開寶箱會流出乾冰造成的煙霧,高貴感油然而生!店員仲會好細心咁幫我地燒呢塊肉,確保我們吃到的是它最佳狀態👍西冷牛味較香濃,加上均勻的油花比例,入口即化,係幸福嘅感覺!🤤😍

🐮極上花盛合

由和牛肋肉、和牛里脊肉、里脊肉、牛外橫隔膜、豚肋肉及牛舌砌成玫瑰花形狀的一個盛合,打卡一流😎

🐮舟盛合

美美的一艘美食船,當中有牛肋條、牛肋肉、牛里脊肉、豚肉、雞肉和野菜。海鮮方面則有扇貝和海蝦,非常豐富!😂😂😋

🐮桶盛合

包括了牛肋肉、牛里脊肉、豚肉、雞肉和野菜😋😋

除了上面的主打美食,以下的任食食品也甚具質素,因此特別推介:

🐮大判壽喜燒牛里脊肉
燒完配上蛋汁吃,入口嫩滑,幸福感滿瀉!

🐮薄切上等牛舌芯
牛舌切到薄薄的一片,食落非常入味和爽口,推薦! 😜

🍣生牛肉壽司/香蔥生牛腹肉壽司
牛肉入口鮮甜又唔韌,可見質素之高,忍不住要encore!😋😋👍

2022-08-16
15 分鐘 (堂食)
  • 大判壽喜燒牛里脊肉
  • 牛舌芯
  • 牛舌
2022-10-26 1003 瀏覽
今日同朋友係佐敦行來行去諗食咩,見咁耐都無得去日本食好野所以揀左食日本和牛頂住當先原來呢間和牛燒肉有放題,級數仲去到A4、A5,可以當正係日本食和牛為左食好少少,所以揀左course C日本産黑毛和牛放題及極上花組合($598+1)包左過百款食物/小食,仲有4個特別頭盤比你揀分別係『是日寶箱 - 黑毛和牛西冷』、『花畑box』、『舟盛盒』、『桶盛盒』。是日寶箱仲帶住仙氣,除左打卡一流,仲見到油脂花紋分佈非常優質,絕不次貨店員仲會特別提出協助處理呢件特級肉,唔識燒都唔洗怕浪費花畑box、舟盛盒、桶盛盒除了和牛其他部位,還有豚肉、雞肉既部位,但令人驚喜會有海鮮(帆立貝,海蝦同鮮蠔)由於A5和牛任叫,霜降牛小排,肩胛肉,里脊肉,牛肋肉等,全部都肉汁油脂滿滿,入口即溶,但又唔會覺得肥膩特別要叫極上厚切牛舌,真係食過番唔到轉頭,幸福感滿滿呢到仲有生牛肉刺身,拌生牛肉及生牛肉壽司,唔係到到都有得食,想試一定要叫飲品(汽水/果茶或熱茶自取),仲要飯後仲有自助雪糕機/雪條食,食完A5和牛仲要包甜品大滿足。
今日同朋友係佐敦行來行去諗食咩,見咁耐都無得去日本食好野
所以揀左食日本和牛頂住當先

店員仲會特別提出協助處理呢件特級肉,唔識燒都唔洗怕浪費

特別要叫極上厚切牛舌,真係食過番唔到轉頭,幸福感滿滿

2022-10-20
5 分鐘 (堂食)
2022-10-22 248 瀏覽
我之前食過係覺得唔錯,今晚訂咗枱同朋友再去試,食左個C餐有黑毛‘和牛’。開頭果set野(寶盒&拼盤)係好食既,但係之後食既和牛竟然係咁既質素,我試過3成熟咬唔爛,5成熟已經係柴皮咁硬冇油脂真係好難擺到入口。同埋唔知一份既定義係可能得4塊又有可能會突然間變到咁大碟?(我2個人食only同埋落單每次上限5所以我落單係全部落1試多啲款式)雖然我以為佢清貨一碟都算啦,隔咗半個鐘再試下落1份,嬲到即刻問服務員點解‘和牛’係咁既樣,完全冇見到白色既位(果份牛仲差過附圖因為已經嬲到即刻投訴冇再影相)。咁佢又講得幾啱:c餐係得里脊肉係少脂肪想食西冷肉眼位要叫9百幾果set。但認真我食返1百2百果啲set唔好?要比成7舊水所謂和牛?咁唯有認命自己窮,亦唔想用成千蚊再去試佢質素,但我敢肯定呢個價錢係出面其他食燒肉嘅唔會係呢啲質素囉。各位兄弟姊妹睇路啦自己。
但認真我食返1百2百果啲set唔好?要比成7舊水所謂和牛?
和牛
2022-10-21
2022-10-18 117 瀏覽
I don't usually go to all you can eat places but this was such a good deal!We got this masssssiveee boat loaded with all sorts of beef, pork, chicken, seafood and vegetables. Then just when we thought that WA sit, another bowl of meat came, and this was all before we used the ordering function! They had over 25 kinds of beef to choose from, including a really juicy thick cut beef tongue. I took full advantage of ordering through QR code and got an order from almost every cut of meat. They also h

We got this masssssiveee boat loaded with all sorts of beef, pork, chicken, seafood and vegetables. Then just when we thought that WA sit, another bowl of meat came, and this was all before we used the ordering function! They had over 25 kinds of beef to choose from, including a really juicy thick cut beef tongue. I took full advantage of ordering through QR code and got an order from almost every cut of meat. They also had a fully stocked drinks bar and really nice ice cream Popsicles, fancy fancy hahahhaa. Super spacious booths and Greta Ambiance, all for under $500 for 120 minutes!
好久沒有去日本旅行,想念那些吃盡日式美食的日子。心動不如行動,立即預約和牛燒肉一郎回味往日吃地道燒肉放題的時光。這次選了地段方便的銅鑼灣分店,點了𝒄𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆 𝑩 特選及嚴選牛肉放題滿足喜歡牛肉的胃口。除了必選的和牛肉海鮮舟盛合及牛桶盛外,另配102種小菜可以掃𝑸𝑹 𝒄𝒐𝒅𝒆 下單。牛肉海鮮舟盛合包括:牛肋條/牛肋肉/牛里脊肉/少量海鮮帶子蝦,肉質鮮嫩。時間所限,推介以下必試另點小菜:特上牛舌棒大判壽喜燒牛里脊肉 & 溫泉蛋😋薄炙牛肋肉😋薄炙牛里脊肉薄炙葱花牛舌(盬味)香蔥海苔温泉蛋拌飯😋 日本蛋十分鮮味喜歡下調味料的可以自組六味拼盤包括:蔥味/洋蔥/咖啡/鹽麴/沙嗲/味噌另外有沙律,爆谷甜品,飲品及雪糕日本雪條醬料可以在自助吧隨意挑選。非常喜歡自家製的菠蘿青瓜美人水,感覺可以消除熱氣,非常青新。整體食物質素高味道都好,可再回頭放題😎和牛燒肉一郎 (寶漢大廈)地址: 銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓電話: 22679688

牛肉海鮮舟盛合包括:
牛肋條/牛肋肉/牛里脊肉/少量海鮮帶子蝦,肉質鮮嫩。

時間所限,推介以下必試另點小菜:
特上牛舌棒
大判壽喜燒牛里脊肉 & 溫泉蛋😋
薄炙牛肋肉😋
薄炙牛里脊肉
薄炙葱花牛舌(盬味)
香蔥海苔温泉蛋拌飯😋 日本蛋十分鮮味

整體食物質素高味道都好,可再回頭放題😎

和牛燒肉一郎 (寶漢大廈)
地址: 銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓
電話: 22679688
2022-10-10
2022-10-15 132 瀏覽
今日約咗朋友去咗銅鑼灣佢推薦嘅和牛燒肉一郞食晚餐,佢就已經食過呢間餐廳,但佢話呢間值得encore的😍呢度環境好有日本的燒肉店,又可以有旅行feel,想像吓自己好似去咗日本咁🇯🇵呢度嘅侍應非常之nice, 熱情款待,我朋友上次揀咗B course,佢今次就揀C course。因為C course都cover到牛嘅好多部份,varieties 比較多同抵食🥳餐廳嘅環境亦好寬敝同清潔,坐得舒服首先侍應給我們一片金筠和牛西冷。呢個和牛西冷嘅油脂分布非常之多及平均,微微燒過後剪開來食,真係嫩滑到不得了,簡直入口即溶,只係呢塊扒已經回本🤩仲有一個舟盛合,包括有特選牛、豚肉、雞及牛脷。由於它可餐點多種部位的牛,我們點餐和牛薄炙里脊肉、牛肋肉、牛膜肉等,非常多種類🐃🥩又有海鮮、牛舌、生牛肉等,對食肉愛好者的我們真係食得好開心。牛肉好滑,肉質鬆軟,又可夾溫泉蛋一齊食,肉質真係好juicy😋牛脷就厚而爽yummy😋由於我都好鍾意食元貝,點了幾款元貝,有牛油焗、蒜蓉醬和松露燒,松露元貝好香好滋味👍燒蒜蓉蝦和蠔都好好味🦐🦪仲有特飲和雪糕等提供,真係好多選擇🍨🍹今晚的晚餐食得好滿足👍👍👍👍同每次order 都

餐廳嘅環境亦好寬敝同清潔,坐得舒服

牛脷就厚而爽yummy😋

燒蒜蓉蝦和蠔都好好味🦐🦪

仲有特飲和雪糕等提供,真係好多選擇🍨🍹

今晚的晚餐食得好滿足👍👍👍👍同每次order 都好快上菜,唔會有漏單/ 上錯嘢食嘅問題,真係美味無窮。朋友都話下次會叫C course 甚至D course,真係容易回本🤭
2022-10-14 129 瀏覽
上次食過一次之後就念念不忘,唔知幾時先可以再瘋狂咁食多次和牛日本機票呢家貴到飛起,仲未去得日本食和牛放題,咁就要去食多次同日本一樣咁高質既人氣和牛燒肉放題補返數和牛燒肉一郎主打日式燒肉放題,放題可以任食和牛兩小時,絕對有足夠時間比大家吃到飽燒肉店每日都會列出當日的日本直送優質和牛,絕對有信心的保證店舖以白色裝修為主,簡潔乾淨,店舖寬躺,而且卡位枱面極大,真係放滿放題食品都用唔盡燒肉放題分為 A 至 D 餐,價錢越高食物款式同質素就越高,而且 C 級同 D 級仲可任食日本產黑毛和牛,和牛控既我又點會錯過燒肉店除左主食豐富之外,連前菜、飲品及甜品都特別多提供了新鮮自己沙律吧,飲品除左罐裝汽水之外,仲有利賓納、雜果賓治汁、蘋果汁、橙汁、菠蘿青瓜美人水、粉紅檸檬梳打、柑桔美人水及西班牙特飲等甜品就有多款日本雪條、餐後甜品都可以食餐飽食物方面:今次選擇了 B 餐 (包括 102款特選牛及嚴選牛 + 舟盛合 + 桶盛合)舟。盛合 : 有野菜、帆立貝、大蝦、日本豚肉、雞肉,牛里脊肉、牛肋條桶。盛合 : 牛里脊肉、牛肋肉、雞肉,日本豚肉,可以再次回味極上厚切牛舌、特上牛舌棒、薄灸蔥花牛舌 : 三款牛舌

和牛燒肉一郎主打日式燒肉放題放題可以任食和牛兩小時,絕對有足夠時間比大家吃到飽

燒肉店每日都會列出當日的日本直送優質和牛,絕對有信心的保證

燒肉店除左主食豐富之外,連前菜、飲品及甜品都特別多

甜品就有多款日本雪條、餐後甜品都可以食餐飽

食物方面:

極上厚切牛舌、特上牛舌棒、薄灸蔥花牛舌 : 三款牛舌有三種口感,三種味道,當中既極上厚切牛舌夠曬大塊啖啖肉,鐘意食牛舌既大家絕對不能錯過
大判壽喜燒牛里脊肉:薄切牛里脊肉,輕輕一燒,再沾上蛋漿,入口順滑美味,可以食完一塊又塊
特選拌生牛肉 : 生牛肉同日本蛋撈埋一起食,非常鮮甜滑溜
海鮮 : 有鮮甜帆立貝、彈牙海蝦、廣島蠔、鮮味墨魚及多春魚,燒烤後都非常鮮味
香蔥海苔溫泉蛋拌飯 : 將所有配料撈飯,再加上美味的燒肉,美味倍增
Ours Tips : 用餐時間為120分鐘,到最後30分鐘系統會不能落單,記住提早落單
2022-10-14 128 瀏覽
哈,呢餐飯真係好L 不得了,火火火。我哋係叫咗平日$448/120分鐘,25 款特選牛肉嘅B餐某一女店員極度黑口黑面,好似爭佢錢咁。佢同我哋交流嘅方式除咗黑面之外就係喺人哋燒緊嘢嘅時候飛象過河橫跨個爐喺度收碟,當然係無對話無交流,令人有少少黑人問號❓不過最正都係埋完單,坐底飲杯水係唔比嘅,即刻比人趕走,main point 同場係無坐滿無人等緊位而且有超過一張空枱㗎,亦都唔係收工時間阻人收工猶如殺人父母,當時只係夜晚九點仲有其他枱食緊嘢,想點呢(不過見到該名店員係有去幫其他枱燒嘢,可能係我哋生得樣衰或者無嗌八八八啲寶箱餐所以不受歡迎)另外,某啲肉上枱時係未解凍就拎出嚟,幾塊黐埋一嚿唔知點燒🤔 出菜份量隨心,因為係任食 default 送上枱嗰隻船既嘢食應該係按人頭出啦,但有啲又兩件又有啲四件古古怪怪唔知點分搞到又要再落單,個system 古靈精怪仲有千祈唔好叫牛里脊肉,好乾好乾的。牛舌棒睇個樣都覺得佢改得麻麻,食落係唔爽仲有啲韌,反而薄嘅係好食啲嘅。各種豬肉,薄炙肉肉同牛肋肉係最安全同最好食(經過trial and error 後淨係食呢啲😂)要讚嘅係好彩用QR code 落單(唔使同

要讚嘅係好彩用QR code 落單(唔使同黑面女店員交流咁多),坐位係超寬敞同埋呢度甜品有明治雪條好食🥰
2022-10-13
2022-10-10 104 瀏覽
食肉獸的世界,少不免吃烤肉燒肉,反正跟肉有關的都行,最好任飲任食。今日就來到一個好地方,銅鑼灣的和牛燒肉一郎,朋友同我講,呢度的燒肉超級好吃,我也要來試試。一進去就聞到香香的烤肉味,忍不住趕緊坐下點肉肉,QR code 落單可以任點,真係好多不同款式的肉呀,而且好多款式的食物可以選擇,有涼拌小食啊,海鮮啊,牛肉/豚肉/雞肉等等。下單很快就上桌,我點了超級超級多的牛肉,所有牛肉都超級新鮮,肉質品質真心好啊,而且還能吃到韓式生牛肉,真係超級好吃啊。海鮮也是超級新鮮的,點了生蠔,蝦,元貝等等,真係好多野食,而且樣樣都好好食,我已經計畫下次帶更多朋友來好好吃一番,真心好吃啊,大家必須要來試試,小柔熱烈推薦。
2022-09-28
5 分鐘 (堂食)
2022-10-09 116 瀏覽
話說嗰日lunch time走咗去超市度行, 已經超及想食和牛牛扒, 咁作為咁懶惰又無肉不歡 (亦都最鍾意食牛肉)嘅Foodie 就決定假期前一日出街食好啲, 試吓最近人氣高企嘅日式和牛燒肉放題 - 登登登登 一郎和牛燒肉 由於係收工過去嘅關係揀咗間港島區嘅分店, 地點好方便係銅鑼灣地鐵一出對面就係, 去到見到好多人排緊隊, 好彩有book定位隻, 所以提醒想食要早啲 book 枱呀!人大咗比較着重貴精不貴多, 但呢間放題係可以做到又精又多 👍入到去座位好闊落, 兩個人嚟到都有卡位坐, 而且隔板好高, 坐得好舒服之餘私隱度亦都足夠Salad bar, 飲品同埋甜品都係任攞~見到網上好多人都推介CD餐, 因為CD餐有當日即切精選和牛, 所以今日就叫咗個C餐試一試嗰日嘅新鮮即切和牛係西冷, 放咗喺個寶藏盒度攞出嚟, 上嘅時候仲有乾冰喺底, 放到上枱會有幾分鐘時間俾你慢慢打卡, 嗰種感覺好夢幻, 然後就會有店員過嚟幫你即場燒嗰塊和牛, 燒到啱啱好再幫你剪埋, 第一啖食落口嘅感覺真係有種去咗日本, 入口即溶, 直程係俾Foodie嘅一種感動! 仲記得當年去東京食燒和牛, 入口即溶, 估唔到可以

Salad bar, 飲品同埋甜品都係任攞~

嗰日嘅新鮮即切和牛係西冷, 放咗喺個寶藏盒度攞出嚟, 上嘅時候仲有乾冰喺底, 放到上枱會有幾分鐘時間俾你慢慢打卡, 嗰種感覺好夢幻, 然後就會有店員過嚟幫你即場燒嗰塊和牛, 燒到啱啱好再幫你剪埋, 第一啖食落口嘅感覺真係有種去咗日本, 入口即溶, 直程係俾Foodie嘅一種感動! 仲記得當年去東京食燒和牛, 入口即溶, 估唔到可以喺香港搵返嗰種感覺, 感動到有啲想喊

然後就會上埋和牛盛盒船(有海鮮亦都有蔬菜)

最特別嘅地方係任點任食即切即上 係有好多款唔同嘅和牛選擇 必點嘅一定係Sukiyaki同shabu shabu和牛, 記住配埋雞蛋 成餐飯每一啖食落口都係一種感動

其他海鮮都係任點任食, 有蝦, 生蠔, 扇貝等等, 燒生蠔亦都係好好食!

最後不得不讚嘅係連甜品都好細心, 雪條嘅選擇都係來自日本🇯🇵 試咗鯛魚燒紅豆雪糕, 同埋綠茶朱古力雪條, 兩者都係相當高質

所以就算食得有幾飽都記住要留肚食甜品呀😝
餐廳使用「和牛識別番號」,當日既和牛來源及背景都一清二楚,確保食客享用到真日本和牛同享受和牛滋味體驗。呢間餐廳有樣細心位就喺無論叫幾多轉,都會有標籤寫清楚唔同部位。但係肉既質素有機會隨住你多叫幾輪而下降,質素有啲不穩定。🌟Course B (特選牛+嚴選牛,102款食物)$448/位 (120分鐘)一開始會先上兩份盛合分別係舟同桶盛盒,可以試下邊款牛比較啱自己心水之後就可以再叫。但係呢個盛盒唔包括呢個餐最高級既牛,想食既話要另外叫,同大多數燒肉放題唔一樣。舟•盛盒包括有三款牛肉(牛里脊肉、牛肋肉、牛肋條)、豚肉、雞肉、海蝦、帆立貝同野菜。盛盒係用乾冰墊底,有煙霧湧出既感覺,顯得d食材更吸引,打卡一流。桶 •盛盒就包括有牛肋肉、牛里脊肉、豚肉同雞。盛盒係用乾冰墊底,有煙霧湧出既感覺,顯得d食材更吸引,打卡一流。之後可以用 QR code order 102款嘅食物,食物種類好多,好似特選牛、嚴選牛、牛刺身、豚肉、雞肉、海鮮、野菜、名物、涼拌小食、一郎料理、飯、湯丶麵等等牛肉款式繁多,有牛肋肉、牛里脊肉口牛肉、牛肋條、牛舌芯、牛外橫膈膜,平均質素都不錯,而且可以不同口味。我地認為牛牛舌係最

牛肉款式繁多,有牛肋肉、牛里脊肉口牛肉、牛肋條、牛舌芯、牛外橫膈膜,平均質素都不錯,而且可以不同口味。我地認為牛牛舌係最高質既,但要記住唔好燒太耐否則會太靭。

海鮮亦有多款選擇,有廣烏蠔、帆立貝、海蝦、青口、魷魚等等,海鮮相當不錯同都新鮮。

我哋今次主力食牛同海鮮其他食物都冇咩試因為兩類食物都已經滿足。

除左餐牌上既食物外,出面仲有自助區,有沙律、飲料、熟食、甜品、日本雪糕,同埋一個比較特別既係美人茶,可以去試一試。

📌和牛燒肉一郎
銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓