2022-10-15 132 瀏覽
今日約咗朋友去咗銅鑼灣佢推薦嘅和牛燒肉一郞食晚餐,佢就已經食過呢間餐廳,但佢話呢間值得encore的😍呢度環境好有日本的燒肉店,又可以有旅行feel,想像吓自己好似去咗日本咁🇯🇵呢度嘅侍應非常之nice, 熱情款待,我朋友上次揀咗B course,佢今次就揀C course。因為C course都cover到牛嘅好多部份,varieties 比較多同抵食🥳餐廳嘅環境亦好寬敝同清潔,坐得舒服首先侍應給我們一片金筠和牛西冷。呢個和牛西冷嘅油脂分布非常之多及平均,微微燒過後剪開來食,真係嫩滑到不得了,簡直入口即溶,只係呢塊扒已經回本🤩仲有一個舟盛合,包括有特選牛、豚肉、雞及牛脷。由於它可餐點多種部位的牛,我們點餐和牛薄炙里脊肉、牛肋肉、牛膜肉等,非常多種類🐃🥩又有海鮮、牛舌、生牛肉等,對食肉愛好者的我們真係食得好開心。牛肉好滑,肉質鬆軟,又可夾溫泉蛋一齊食,肉質真係好juicy😋牛脷就厚而爽yummy😋由於我都好鍾意食元貝,點了幾款元貝,有牛油焗、蒜蓉醬和松露燒,松露元貝好香好滋味👍燒蒜蓉蝦和蠔都好好味🦐🦪仲有特飲和雪糕等提供,真係好多選擇🍨🍹今晚的晚餐食得好滿足👍👍👍👍同每次order 都

餐廳嘅環境亦好寬敝同清潔,坐得舒服

牛脷就厚而爽yummy😋

燒蒜蓉蝦和蠔都好好味🦐🦪

仲有特飲和雪糕等提供,真係好多選擇🍨🍹

今晚的晚餐食得好滿足👍👍👍👍同每次order 都好快上菜,唔會有漏單/ 上錯嘢食嘅問題,真係美味無窮。朋友都話下次會叫C course 甚至D course,真係容易回本🤭