2023-12-02
The Pearl🌟秘魯吞拿魚伴蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁🌟蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士🌟和風原隻磯煮鮑魚配野菌意大利飯🌟慢煮西班牙黑毛豬鞍架🌟Cocktail PearadiseThe Pearl 一直都係我嘅To go list入面,以前喺網上面見過呢間餐廳,覺得超鍾意佢嘅裝修。餐廳門口好有feel,有好靚嘅光影效果,好啱打卡,入面就有分室內同室外,室外環境比較chill,但係因為天氣有啲凍,所以我都係揀咗室內。前菜方面order咗兩款,一個係吞拿魚蕃茄莎莎配鱈魚脆片,另一個係大蝦配佛卡夏多士。超鍾意吞拿魚蕃茄莎莎脆片,成個感覺好開胃,真係一啖接一啖咁食。主菜我都叫咗兩款,一個係磯煮鮑魚意大利飯,另一個係黑毛豬鞍架。個磯煮鮑魚出乎意料地好食,拍得住平時阿一鮑魚嘅水平(雖然唔係話超級貴嗰款),但係去到推薦要試下。意大利飯本身個生熟程度做得唔錯,係半熟,咬落去係會有少少硬嘅口感,搭配埋彈牙嘅野菌係一個出色嘅combination。Overall 都幾推薦呢間餐廳,因為裝修靚,嘢食又好味,而且價錢唔算貴,應該會encore 。
🌟秘魯吞拿魚伴蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁
🌟蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士