2019-10-16 104 浏览
放工相約妹妹到灣仔吃晚飯輕鬆一下,這次來到這出名食蠔的西餐廳,大吃我愛的生蠔和西餐。首先,我們當然點了半打生蠔,逆時針方向是美國yellow stone、南非Rollex 、法國生蠔。美國蠔重鐵銹味較爽身,南非蠔較滑身,法國蠔口感滑較creamy鮮甜,是我最愛。吃完蠔就來個沙律,羽衣甘藍南瓜沙律配藜麥,相當清新健康,羽衣甘藍爽脆,南瓜軟甜,藜麥有咬口,醬汁帶有果醋香。另外,還有香脆合桃增加口感。我們試了兩款湯,鮮蠔濃湯和黑松露野菌忌廉湯。鮮蠔湯真的是真材實料,質感厚身,蠔味鮮甜,喝一口就像吃了一堆鮮蠔。松露野菇湯味道香濃,喝一口再吃一口配送的香熱鬆軟香草麵包,很滋味。再來吃個小食蟹餅,炸得外層酥脆香口,切開是滿滿蟹肉,中心還有軟綿半溶芝士,好吃。主菜是燒法國春雞,春雞外皮香口,肉質嫩,不乾有肉汁,雞身已去骨,啖啖肉,雞胸都不嚡口。薯蓉造得很出色,牛油香之餘,薯蓉外還有粒粒小薯粒,口感很好。店員介紹香蕉拖肥批是這餐廳的經典甜品,果然很好吃。上層有幼滑香蕉cream包著香甜的蕉肉,然後有恰到好處的拖肥醬和鬆脆餅底,很紥實的甜點,我們二人分享一個剛好,吃得滿足。

2019-10-16 116 浏览
呢一間位於灣仔謝斐道嘅《The Oyster House》,係一間充滿人情味嘅意大利西餐廳, 得到好多附近街坊、熟客支持,就算係平日晚市, 都坐滿八、九成客人。今日就約咗剛喺灣仔收工嘅朋友, 一齊黎品嚐一下新鮮的生蠔, 為呢排令人喘不過氣嘅生活來一點歇息。呢一間餐廳提供咗多個國家,唔同種類嘅生蠔。 有法國、美國、南非、愛爾蘭、日本、西班牙等等。 鍾意食生蠔嘅朋友真係可以大飽口福。今次就試咗來自美國嘅 Yellow Stone,口感creamy,滑溜。肉質肥美,帶子位較為爽身,鮮甜。蠔味濃,有豐富嘅礦物味, 餘韻十足。第二款係來自法國的 Lambert No. 2,呢隻蠔海水味最濃郁,食落較咸, 雖然蠔肉較瘦,但海水味十足,口感爽身,後勁凌厲,就如林寶一樣充滿power。最後係來自愛爾蘭嘅 Irish Rock No. 2, 礦物味最重, aftertaste強勁, 餘韻十足, 用來配襯白酒, 最適合不過。食完生蠔前菜點咗一個非常之健康嘅《羽衣甘藍南瓜藜麥沙律》, 羽衣甘藍係近年新興嘅superfood, 纖維相當高,而且又抗氧化, 係近年大熱嘅沙律菜。 將羽衣甘藍混入橄欖油以及沙律醋,

食完生蠔前菜點咗一個非常之健康嘅《羽衣甘藍南瓜藜麥沙律》, 羽衣甘藍係近年新興嘅superfood, 纖維相當高,而且又抗氧化, 係近年大熱嘅沙律菜。 將羽衣甘藍混入橄欖油以及沙律醋, 令較為鞋口嘅羽衣甘藍變得柔軟, 配搭埋烤焗過嘅南瓜, 增加甜味, 仲有合同一粒增加香脆口感, 整個沙律配搭非常健康清新,讚。

另外一個都幾熱門嘅小食《 自家製蟹餅》, 外面炸得金黃香脆, 裏面係一梳梳鮮甜嘅蟹肉, 包裹住Mozzarella cheese, 可以拉絲嘅感覺令人相當滿足。

另一推介係呢個熱辣辣嘅《蠔湯》, 蠔湯用新鮮嘅蠔煮成,蠔味十足,口感creamy細滑,無比鮮甜, 上面灑上咗法國細蔥, 香蔥味有畫龍點睛嘅作用。

主菜方面,呢道《炭燒加拿大天然豬鞍》質素相當高,皆因用咗慢煮方法,裡面嘅肉保存微微粉紅色,肉汁保存,肉味香濃。 另外亦有多款炭烤新鮮田園蔬菜, 同埋自家製嘅薯蓉, 真係令人非常滿足。

今次叫咗一杯嚟自瑞典嘅接骨木花cider, 飲落帶有微酸, 仲傳出陣陣花果香, 有氣嘅cider解渴又怡神,同各款生蠔都非常之匹配。

呢一間意大利餐廳質素高, 而且價錢方便又合理, 難怪得到唔少街坊同熟客支持, 咁高質嘅小店一定要大大力推。

2019-10-11 1159 浏览
灣仔區的後街除了酒吧外,原來還有一家隱世的意大利餐廳,以生蠔作主打。餐廳環境幽暗,不少情侶家庭來慶生,未到8時已經滿座,幸好朋友已經先訂座,不然就白行一趟了~點餐後職員就先送上香草麵包,另外配上黑醋和橄欖油,沾著吃更突顯橄欖油中的果香味~【OYSTER BISQUE】忌廉蠔湯鮮味而且濃郁,裡面還有幾隻飽滿的蠔仔,真材實料~【TRUFFLE MUSHROOM SOUP】黑松露野菌忌廉湯也一樣用料十足,有滿滿的野菌碎,無論味道和口感都非常豐富。【UNI RED SHRIMP】頭盤的選擇很多,不論冷盤還是熱盤都有。海膽紅蝦-海膽味道鮮甜,不帶一點甘澀;而紅蝦肉質爽彈,蝦膏甘香,可見食材十分新鮮~【KING CRAB MEATS TIAN 】先不論味道,蟹肉牛油果醬塔配黑魚子的賣相已經非常吸睛,層層分明的食材由牛油果醬作底座,加上厚厚的蟹肉和滿滿的黑魚子堆成高塔,擺盤細緻得像藝術品一樣。牛油果醬口感幼滑,非常creamy,伴著粒粒的蟹肉和黑魚子一起,感覺完全不膩,讓人吃得一口接一口,甚有驚喜~【GRILLED JAPANESE HOKKAIDO SCALLOPS】 日本帶子非常厚身,經過燒烤也

【OYSTER BISQUE】
忌廉蠔湯鮮味而且濃郁,裡面還有幾隻飽滿的蠔仔,真材實料~

【TRUFFLE MUSHROOM SOUP】

【UNI RED SHRIMP】

【KING CRAB MEATS TIAN 】

日本帶子非常厚身,經過燒烤也不失其鮮味,加上牛油烤的野菌木魚絲,非常惹味~

【OYSTER PLATTER】
職員推介了幾款生蠔,包括美國的Yellow Stone,法國的Lambert和愛爾蘭的Irish Rock,味道由濃而淡到包括得到。Yellow Stone口感爽脆creamy,海水味不算重,但反而味道更細膩和諧;Lambert肉質肥美結實,充滿層次,礦物風味尤其突出;Irish Rock蠔味較淺,海水味較淡,質地爽身,入口甘甜。
【CHAR-GRILLED N.Z LAMB CHOP】
食材用上紐西蘭羊鞍扒,羊肉沒有羶味,肉質軟嫩,肉味濃郁,脂肪含量也適中~

廚師對炭烤的火候控制得宜,切開可見羊鞍扒肉身非常粉嫩。另外配菜亦同樣出色,除了烤蘆筍外,還有口感幼滑的特製薯蓉,絕不馬虎~

【TIRAMISU】
Tiramisu由一層層浸透特濃咖啡的意式手指餅和白滑的淡芝士堆砌而成,咖啡味道香濃,當中略帶酒香,口感細滑。甜品份量大,建議兩人分享,不然會有點膩~

• 海膽紅蝦
  • 黑松露野菌忌廉湯
  • Tiramisu
  • Oysters
2019-10-07 123 浏览
慶祝生日當然要去西餐廳吃生蠔啦~~餐廳環境都很有情調,適合二人聊天,享受美食~餐包上卓時暖暖的,有淡淡香草味道~先來三款生蠔,有yellow stone, Tomo, Irish Rock前者有鮮味嫩滑,Tomo海水味比較濃,後者金屬味重,整體都是很肥美可口~海膽大蝦,上面舖滿海膽,味道很甘香,大蝦質地也爽口新鮮~炸雜菜片,有紅菜頭、紅蘿蔔、蕃薯片,炸得香脆,愈吃食慾愈大增~蒸帶子,用牛油和木魚碎點綴,上面也有雜菇絲,整個帶子都很入味~黑松露蘑菇湯,口感很豐富,黑松露香味濃,整碗也是蘑菇蓉,滿滿蘑菇香~蠔湯,湯底實在香濃到難以形容,湯內有一隻蠔,也嫩滑肥美~~燒春雞, 雞肉嫩滑有肉汁,不消一會,我們也整隻將它吃進肚子~Tiramisu碟上的圖案很漂亮~賣相味道都很吸引,份量又多,作為這晚餐的完美句號~這晚生日過得真高興~~
慶祝生日當然要去西餐廳吃生蠔啦~~
餐廳環境都很有情調,
適合二人聊天,享受美食~

餐包上卓時暖暖的,有淡淡香草味道~

先來三款生蠔,
前者有鮮味嫩滑,Tomo海水味比較濃,
後者金屬味重,整體都是很肥美可口~

海膽大蝦,上面舖滿海膽,味道很甘香,
大蝦質地也爽口新鮮~

炸雜菜片,有紅菜頭、紅蘿蔔、蕃薯片,
炸得香脆,愈吃食慾愈大增~

蒸帶子,用牛油和木魚碎點綴,
上面也有雜菇絲,整個帶子都很入味~

黑松露蘑菇湯,口感很豐富,
黑松露香味濃,整碗也是蘑菇蓉,滿滿蘑菇香~

蠔湯,湯底實在香濃到難以形容,
湯內有一隻蠔,也嫩滑肥美~~

燒春雞, 雞肉嫩滑有肉汁,
不消一會,我們也整隻將它吃進肚子~

Tiramisu碟上的圖案很漂亮~
賣相味道都很吸引,份量又多,
作為這晚餐的完美句號~
這晚生日過得真高興~~
2019-08-27
庆祝纪念
生日
  • 海膽紅蝦
  • Spring Chicken
2019-10-05 144 浏览
因為鍾意食生蠔,見到呢間餐廳做緊優惠只要點兩杯酒就可以半價享用生蠔所以嚟試下。逢星期一的話好抵,seafood platter 只需要$99!!! 一心諗住食生蠔所以額外再叫多一打生蠔,有好多不同品種嘅生蠔,服務員逐一推介。鍾意食生蠔嘅朋友可以試下,絕對唔會令你失望。熟食方面都做得好唔錯,叫咗帶子,意大利飯,豬肋骨等等,食得好滿足。雖然地方比較細,但係食物質素搭救,有酒,有海鮮拼盤,一打生蠔,仲有咁多款熟食算值得呢個價錢。
2018-10-02
  • 生蠔
  • 海鮮拼盤
2019-09-28 176 浏览
第一次試呢間餐廳,味道唔錯,lunch set 4送1好抵呀,其實事前唔知,埋單時店員講先知。灣仔返工嘅朋友們有興趣可以試下。忌廉薑汁粟米湯/ribeye/banoffee pie沒有特別喜歡加了薑汁的粟米湯,我本身唔鍾意薑汁,但又唔覺得好難飲。不過我prefer 普通粟米湯🤣牛扒ok, 冇過熟。好耐冇食過banoffee pie 了,呢個細細件可以過下口癮店員都好helpful, 佢無意中聽到我同事話件三文魚較生,都有主動話幫我地煎一煎。本身三文魚個dish係serve 半熟的,佢都建議話如果食唔到可以落單時要求做全熟嘅

忌廉薑汁粟米湯/ribeye/banoffee pie

2019-09-27 135 浏览
專程來灣仔這間 oyster house食生蠔,朋友食過之後極力推薦我的!星期一,二有個超抵的優惠!99蚊就可以食到seafood platter, 內含螺,蠔,鮑魚,帶子,青口。性價比極高~但當晚我朋友唔食青口and鮑魚,所以我們放棄了個優惠,我們主打食精美生蠔。我們點了tomo, lambert, irish rock. 其中 tomo和lambert海水味超濃,礦物味亦好豐富,幾大隻厚肉。Irish rock味道比較creamy, 每隻都好鮮味,加少少檸檬汁已經食出蠔既味道,好正。亦叫左份uni prawn, 生蝦上加上海膽,味道好濃郁,海膽好鮮味呢。煎帶子,軟綿細密既感覺,一份4隻份量都幾大份,每粒都幾大隻!幾鮮味!再叫左個蠔湯,有隻蠔係湯內,味道夠哂香濃,好飲幾creamy!最後食埋甜品tiramisu, 唔會過甜!亦夠哂軟綿!做得幾好

2019-09-26 1498 浏览
早前在灣仔跟朋友飯後散步發現這間The Oyster House,即使閒日晚市都滿座,相當吸引,就即刻約定朋友今晚來食了。餐廳環境優雅舒適,而且食物選擇很多,心大心細每樣都想試,就叫職員介紹一下菜式而且推介一下食哪款生蠔好。點餐後就送上溫熱的餐包,配上黑醋橄欖油,餐廳的橄欖油味道好香,味道不錯!頭盤是海膽紅蝦刺身,海膽鮮甜而紅蝦的蝦味好濃之餘口感彈牙。之後就上期待已久的生蠔,分別來自美國、法國及愛爾蘭。本人就最喜歡美國的Yellow Stone,比另外兩款更加肥美而且甜味更濃,口感更Creamy,齒頰留香。而來自法國的Lambert形狀較細長,味道更重海水味,朋友就更喜歡這款。而愛爾蘭的Irish Rock入口先有濃濃的海水味,細味後會有甜味湧上來。相當出色。蟹肉牛油果黑鱈魚子一層層分明的食材,賣相好吸引。蟹肉粒粒分明口感實在,味道鮮甜。牛油果味道濃香口感幼滑,不得不讚醬汁看似油膩,但實質不油膩之外,更能令三樣食材柔和地融合在一起。必食之選。 香煎日本帶子配野菌木魚絲帶子厚身又大粒,口感柔軟。配雜菌和木魚絲非常滋味。我們各點了一款湯飲,分別叫黑松露野菌忌廉湯和鮮蠔濃湯。黑松露湯非常足料

頭盤是海膽紅蝦刺身,海膽鮮甜而紅蝦的蝦味好濃之餘口感彈牙。

之後就上期待已久的生蠔,分別來自美國、法國及愛爾蘭。

蟹肉牛油果黑鱈魚子

香煎日本帶子配野菌木魚絲
帶子厚身又大粒,口感柔軟。配雜菌和木魚絲非常滋味。
我們各點了一款湯飲,分別叫黑松露野菌忌廉湯和鮮蠔濃湯。黑松露湯非常足料,能感受到野菌粒的口感。而鮮蠔濃湯的蠔味非常非常濃,湯中還有幾粒蠔仔,出色!
主菜就點了lamb chop
份量非常大,羊肉香而不羶,最出色就是廚師對火侯的掌控,一切開就看到粉紅色的羊肉,但又不會過多血水,肉質相當嫩滑。而配菜亦同樣出色,薯蓉內食到一粒粒的薯粒,口感更好。
最後的甜品點了Tiramisu,味道不太甜,但酒味極濃。為這餐寫上完美的句號。
人均七百左右,但如此的質素來說可說是非常值得了。
2019-09-12
2019-09-25 130 浏览
今晚係灣仔一間專食蠔既專門店享受一個豐富既晚餐專食蠔既專門店, 當然要點蠔, 餐廳推介左3款蠔tomo, 日本的Tomo,  味鮮而甜,肉質油潤及有海水鮮味, 含果香兼略帶金屬味之效果irish rock, 海水味較淡但鮮味的Irish Rock, 配上white wine能帶出生蠔的餘韻,令味道加分lambert, 肉質肥美結實,風味細膩充滿層次,散發香甜氣味,清新順口,在口中緩緩釋出的礦物質風味令人驚艷海膽紅蝦, 新鮮嘅海膽、紅蝦、呢個配搭真係好正. 特別係紅蝦個味超濃郁又彈牙羽衣甘藍南瓜沙律, 我鍾意羽衣甘藍比較脆身, 用嚟做沙律比較有咬口, 南瓜好香, 夠爽甜香煎北海道帶子, 香煎黃金北海道帶子伴牛油做SAUCE:大大粒又鮮味的帶子一口一啖好滋味呢!! 煎至金黃色忍不下多吃幾粒, 伴上菇仔, 咬口爽脆, 也很清新.加拿大豬鞍, 豬鞍能保存充足水份,能保留肉汁,肉質更鬆軟,口感更嫩滑, 肉味非常濃郁。
今晚係灣仔一間專食蠔既專門店享受一個豐富既晚餐

專食蠔既專門店, 當然要點蠔, 餐廳推介左3款蠔

2019-09-24 117 浏览
賓至如歸的一餐 媽媽突然想食西餐,朋友介紹之下,便帶她來到The Oyster House。我們按預定時間到達餐廳,服務員已非常親切,帶我們到座位,並介紹他們的餐牌,當中包括了冷盤,主食,以及飲品項目。我們點了一份生蠔,蠔肉非常肥美新鮮,簡單加上檸檬汁,令鮮味更為突出。另外我們還點了一份藜麥沙律,分量比預期中多,底層鋪滿羽衣甘藍及沙律菜,上層有滿滿的藜麥,更有兩個像甜甜圈般的南瓜。食材十分新鮮,而南瓜是我同媽媽也有點意想不到,南瓜的清新,不會太甜太膩,質感非常清爽,是一道很開胃的沙律。因為媽媽不吃牛肉,主菜我們點了加拿大自然豬鞍,份量十足,兩個人分享剛剛好。豬鞍賣相吸引,最初切開時,我有點擔心會過熟和乾身,但吃下去原來充滿肉汁,也非常爽口,沒有一點油膩,醃製的鹹香味道滲入了整塊豬鞍,我們一口接一口,加上伴碟的薯蓉和蔬菜,很快便被我們吃光了。甜品點選了香蕉拖肥批,是外間少有的項目。 據店員分享,原來這是他們的招牌菜,上層滿滿的奶油,中間又香蕉,拖肥醬,以及餅底。一口吃下四種不同的層次和味道,感覺非常滿足,亦不會過甜,媽媽亦非常滿意。值得一提,這裏的服務非常貼心,每一道菜奉上前,店員會為我
賓至如歸的一餐

值得一提,這裏的服務非常貼心,每一道菜奉上前,店員會為我們更換碟子,也會為我們介紹菜色,以及詢問我們意見,可以他們的貼心和認真。
2019-09-17 107 浏览
同女朋友嚟食少少野,叫咗個海鮮拼盤,我覺得非常抵食,我哋仲叫多咗兩隻蠔,同埋個生蠔湯。海鮮拼盤裏面有鮑魚,青口,帶子,翡翠螺,生蠔。全部都幾新鮮。我記憶好似禮拜一二仲再平啲。總括來講,如果佢唔係唔近我屋企,我會成日去食,因為而家都有衝動想去再食。

• 海鮮拼盤
2019-09-14 128 浏览
之前在這𥚃吃過生蠔,覺得新鮮又美味,今晚來到想吃些其他食物。蕃茄羅勒水牛芝士,蕃茄不會太酸,水牛芝士軟綿綿又香濃,作為開胃前菜,非常適合。黑松露野菌忌廉湯$79,黑松露味道香氣四溢,野菌碎和忌廉煮成的湯,和黑松露配合得天衣無縫。鮮海膽阿根廷紅蝦刺身,海膽味道鮮甜,阿根廷紅蝦,蝦味濃郁而美味,兩者各有各的鮮味,而又不會搶走對方的味道,份量雖然不多,卻令人回味無窮。香烤原隻去骨法國春雞$239,以烤焗燒成的春雞,外皮酥軟,雞肉吸引了香草的香味,混合了雞肉的味道,更加滋味。

2019-09-14 119 浏览
在灣仔想食新鮮生蠔,首選當然是The oyster house,因為這店主打由各地運到香港的新鮮生蠔,連店名都是oyster house ,可想而知是専賣店。店舖裝修簡單舒適,有二、三十個座位,很容易客滿。幸好我們一早就訂位,因為熟客很多,不訂位就好易要等等等。主角生𧐢點了三款:Yellow stone,美國的出品Tomo M,來自日本Iris rock,來自愛爾蘭這些生蠔都是侍應推薦的,上枱時,她還介紹要由淡口吃到味濃。新鮮生𧐢真的是看得出的,因為肉會貼在𧐢殼上,要用點力才能脫離,蠔肉爽、甜、滑、鮮,吃入口中,有著滿滿的幸福。西班牙蒜片炒蝦$99,蝦肉爽口彈牙,蒜片和酒的香氣四溢,令到蝦肉更加鮮甜,加上有點辣椒🌶️,味道層次更加豐富。鮮蠔濃湯$89,蠔的味道濃厚,湯內還有一隻蠔,果然稱得上蠔湯。Tiramisu $79,用杯盛著是一特色,味道不會過甜,咖啡味道十足,加上士多啤梨和藍莓的酸甜味,就令這個甜品更加美味。

主角生𧐢點了三款:
Yellow stone,美國的出品

Tomo M,來自日本

Iris rock,來自愛爾蘭

2019-09-13 861 浏览
曾幾何時流浮山生蠔相當出名,但由於區內水質受到污染,令食客卻步,現在要吃生蠔,當然要食由外地進口的,今晚和朋友來到灣仔一間頗負盛名的意大利餐廳 “The Oyster House”。此店地方不算大,但裝修典雅華麗,充滿意大利風情,散發出浪漫悠閒的色彩。第一隻是日本的Tomo,味鮮而甜,肉質油潤及有海水鮮味。第二隻是愛爾蘭的Irish Rock,肉質脆口,有海水鮮味和礦物味。第三隻是愛爾蘭的Ostra Regal,愛爾蘭罕有品種,肉身不算肥大,海水味適中,但蠔味極濃,鮮味久久不散。此店的蠔湯鮮濃郁香,非常出色。黑松露野菌忌亷湯亦不遑多讓,將野菌打碎,加入淡忌亷煑好後再放上黑松露片,入口感覺鮮甜清香。自家製蟹餅熱騰騰,香噴噴,外脆內軟,餡料鮮甜美味。南瓜藜麥羽衣甘籃沙律份量十足,加入蜜糖芥末醋汁,非常醒胃。炭燒豬鞍烤得洽到好處,脆香嫩滑。最後的甜品意大利芝士餅賣相精緻,香軟滑溜,為此頓美味晚餐劃上完美句號。
第一隻是日本的Tomo,味鮮而甜,肉質油潤及有海水鮮味。

此店的蠔湯鮮濃郁香,非常出色。
自家製蟹餅熱騰騰,香噴噴,外脆內軟,餡料鮮甜美味。
南瓜藜麥羽衣甘籃沙律份量十足,加入蜜糖芥末醋汁,非常醒胃。
炭燒豬鞍烤得洽到好處,脆香嫩滑。
2019-09-11
2019-09-12 101 浏览
本人喜愛吃生蠔,本地出產的較宜熟吃,要吃高質素的生蠔,最好都是去專門店,今晚來到灣仔謝斐道一間裝修時尚,又能營做溫馨用餐氣氛的餐廳 'The Oyster House'。坐低後,侍應殷勤招待,並介紹及推薦我們店內的生蠔。吃生蠔要由淡到濃品嚐,吃法常以順時針方向開始吃,先吃日本的Tomo,跟著是愛爾蘭的Irish Rock,最後是愛爾蘭的Ostra Regal,三款各有特色,由淡味的去到最後海水味濃的,層次分明,十分爽意。跟著來的是黑松露野菌忌廉湯,香濃幼滑。鮮蠔濃湯更是此店的招牌菜,用新鮮生蠔、洋蔥、淡忌亷、牛油、百里香、乾葱、白酒和雞湯泡製而成,香濃芳郁。自家製蟹餅亦名不虛傳,外脆內軟。南瓜沙律賣相不錯,配以羽衣甘藍和藜麥,加入醋汁,非常醒胃。主菜炭燒加拿大豬鞍夠份量,肉質嫩滑,配以時蔬和薯蓉,和味至極。最後還有美味意大利提拉米蘇作為甜品,盡享完美難忘的一餐。
坐低後,侍應殷勤招待,並介紹及推薦我們店內的生蠔。
自家製蟹餅亦名不虛傳,外脆內軟。
南瓜沙律賣相不錯,配以羽衣甘藍和藜麥,加入醋汁,非常醒胃。
最後還有美味意大利提拉米蘇作為甜品,盡享完美難忘的一餐。
2019-09-11