2019-12-31
感覺十二月要慶祝的節日特別多,除了聖誕節、元旦,仲有自己的結婚紀念日。但當紀念日碰上聖誕節期間,餐廳不僅難訂位,而且收費還會特別貴。好彩比我搵到呢間好吃又平的西餐。聽名就知係專門吃生蠔,評價好似非常不錯。鍾意距地除了生蠔外,還會有其他蠔嘅料理。對於懷孕中嘅我來說,簡直是一大亮點。我地order佐3個品種嘅生蠔,據說各有特色,而且非常新鮮。而我點嘅蠔湯都非常鮮美,濃郁程度有驚艷到我。辣椒蝦也不錯,不過對比起炸parma ham生蠔燉飯就相對失色了。因為那個燉飯真係超級好吃,連不愛吃頓飯嘅小華子都贊不絕口!怕唔夠飽仲點佐個炭烤豬肋骨,熟度剛好,肉質軟嫩同時吃到豬肉焦香味!最後當然少不了甜品,推薦香蕉拖肥派,焦糖醬跟香蕉配上拖肥餅底,絕配!.點了酒跟飲料,吃佐咁多,本來以為會很貴,點知買單時居然1000hkd不到。真係好抵食~大家有機會不妨去試下。