2017-10-18
雖然尖沙咀有好多餐廳選擇,但係要搵間會回頭再食同埋有質素嘅餐廳很難!老公今次專登唔話我知去邊度食飯,只係講今次佢搵嘅餐廳我應該會好鍾意~情調+靚環境+色香味菜式💓一黎到靚仔靚女人侍應已經好好介紹,推介幾隻special drink,佢話有杯酒女仔一定會好鍾意: 登登燈櫈! 就係呢杯靚靚雀仔雞尾酒,見到唔係好捨得飲呀😍佢個紫色唔係色素或糖漿,而係蝶豆花茶加左荔枝酒同青檸汁。所以又天然又靚,因為加左荔枝酒香味加倍🌸入口花香味,飲落有荔枝味,after taste有茶香tim!!!頭盤都好開心,我地叫左呢個火腿肉質柔軟,味道微鹹,有別於一般風乾火腿有肉香之餘唔會乾憎憎。侍應等廚房燒紅個軟芝士,燒到脆面即落碟,視覺嗅覺享受一齊嚟😁 (忍唔住要拍左片) 芝士口感極濃,好似食pizza芝士,外脆內軟,同呢個芝士鹹味比較高,伴碟跟左油醃橄欖同火箭菜中和左鹹味。旁邊重配了薯角,如果係粗薯條就一流,嘿嘿!黎到主菜係我超級推介蟹肉大啡菇,真係要讚賞下佢整個菜式,一上枱傳來陣陣香菇味。上面披滿蟹肉,勁juicy大啡菇底配了油醋紫洋蔥紅菜頭菜汁顏色,味道配搭非襯。要一提蟹肉肉的調味混合的好好味,會食到胡椒辛辣
的調味混合的好好味,會食到胡椒辛辣味。入口多重味道香加質感真係好滿足!
;另外重有我都好鍾意嘅拖肥味馬卡龍,好細粒,啱曬食完晚飯只想甜一甜的客人; 最後都要讚一下伴碟嘅生果(草莓藍莓),係好新鮮好甜個隻,一定要食埋佢(平時伴碟嘅。。都唔會食)。