2017-08-09 4795 浏览
這夜與幾個密友聚會,各人也愛這環境清靜和有氣氛。是一所很適合三五知己或情侶的餐廳。而侍應都是有禮又殷勤的,很貼心呢!我們點了海鮮為主的食物及一份甜品拼盤。Seafood Platter 海鮮拼盤 $838 有龍蝦、小龍蝦、翠螺、法國生蠔和鮮鮑魚。Villa Maria Cellar Sauvignon Blanc, Marlborough,New Zealand 2015 $360/bottle 侍應推薦這枝來自紐西蘭的白酒,不會太甜,配海鮮及甜品很配搭。Raclette Cheese 瑞士傳統熱熔芝士 $158 侍應捧著半個巨型芝士,把已加熱至溶漿狀的芝士,刮到香而不鹹的Gama ham上,伴隨有火箭菜和香草焗新薯。Sea Urchin Garlic Toast 海膽多士 $312幼滑味鮮的加拿大海膽與鬆脆多士,買相精緻。Lab Eat Desert Platter 液態氮甜品拼盤 $298 如夢似仙的甜品,為這次聚會增添了不少歡樂氣氛。

侍應都是有禮又殷勤的,很貼心呢!

我們點了海鮮為主的食物及一份甜品拼盤。
Seafood Platter 海鮮拼盤

Seafood Platter 海鮮拼盤 $838
有龍蝦、小龍蝦、翠螺、法國生蠔和鮮鮑魚。

$360/bottle
Raclette Cheese 瑞士傳統熱熔芝士

Raclette Cheese 瑞士傳統熱熔芝士 $158
Sea Urchin Garlic Toast

幼滑味鮮的加拿大海膽與鬆脆多士,買相精緻。

2017-08-02
Seafood Platter 海鮮拼盤
Raclette Cheese 瑞士傳統熱熔芝士
Sea Urchin Garlic Toast
  • LabEatDesertPlatter液態氮甜品拼盤
  • SeaUrchinGarlicToast
  • RacletteCheese瑞士傳統熱熔芝士
  • VillaMariaCellarSauvignonBlanc
  • SeafoodPlatter海鮮拼盤
2017-08-09 373 浏览
這間餐廳裝修算新, 又有得食又有得飲野, 就同朋友試下。 叫左兩支啤酒, 左邊係香港釀製, 香麥味, 另一支英國既有機桃味啤, 夠香甜, 岩女仔飲多D。 我地叫左$68 / 3 隻生蠔, 基本上我食蠔係唔鐘意點醬, 因我鐘意食佢原本個鮮味. 1. Tarbouriech: 蠔肉爽口,鹹味中帶長長的甘甜 2. Gillardeau: 質感爽滑,帶點果仁味道 3. Le Perle Noire: 海水味重 燒牛肉沙津, 牛肉味香濃, 肉質夠腍, 加上胡椒和香草令牛肉味很出, 再加上沙津醬佐吃食更增添惹味,沙律菜很新鮮! 這裡整個FEEL幾好, 可以再來~
這間餐廳裝修算新, 又有得食又有得飲野, 就同朋友試下。

2. Gillardeau: 質感爽滑,帶點果仁味道
3. Le Perle Noire: 海水味重

這裡整個FEEL幾好, 可以再來~
2017-08-05
2017-08-08 418 浏览
燈光氛暗 好有情調嘅餐廳 最啱邊食邊傾 好好享受一晚的約會餐包 硬豬仔 芝蔴麻花卷 好鬆軟 暖暖地 邊食邊等前菜上菜首先點咗6隻生蠔 好重海水味 頗肥美 係鮮嘅清下味蕾而家出面愈黎愈多餐廳賣生蠔 幾平都有 大家真係要諗下食咗d咩蠔 千祈唔好貪平!一定要即開夠凍先好食!白酒煮忌廉汁藍青口 頭盤一定要白酒煮先帶得出d鮮味 忌廉汁反而唔一定 但加咗就thick d ,有finger licking嘅yummy效果份量唔好 始終係前菜 配有兩塊蒜蓉包 食完青口用黎點晒d白酒汁🤤🤤🤤主菜: Spaghetti Carbonara傳統做法:有bacon粒 蘑菇 洋蔥 好重芝士嘅白酒 意粉硬度中等 最上面仲有好多即刨parmesen cheese😙😙😙🤤
燈光氛暗 好有情調嘅餐廳 最啱邊食邊傾 好好享受一晚的約會

餐包 硬豬仔 芝蔴麻花卷 好鬆軟 暖暖地 邊食邊等前菜上菜

首先點咗6隻生蠔 好重海水味 頗肥美 係鮮嘅
清下味蕾

白酒煮忌廉汁藍青口 頭盤

主菜: Spaghetti Carbonara
2017-08-08 391 浏览
跟2位朋友一起去試這間餐廳,看到食評幾好,應該唔會好差。我們點了3個菜,青口ok, 份量可以,哪個芝士龍蝦可以接受,西班牙飯普通,份量小。其實食物 味道算是ok, 但服務態度真的差,看到店內有優質服務的標誌,真心唔覺服務好。

2017-08-07 453 浏览
年多前食過一次,感覺良好,最有印象的就是這個位於金巴利道盡頭的轉角位,雖位處繁華的尖沙咀,但其與世無爭的自成一角,頗有遠離繁囂的感覺。餐廳裝修雅緻有情調,但又不會太清靜侷促,至適合三五知己把酒談心。Villa Maria SB $360 呈現令人喜悅的金黃色,香味強烈芳香和囗感清爽,令人一飲再飲。非常配合重量級前菜~海鮮併盤。未點菜侍應已送上熱騰騰麵包, 不用空肚飲酒,服務細心周到!!5個人點了雙層的"Seafood Platter" $838,單看賣相個個也忍不住舉機狂影,上層所橙紅色龍蝦最搶鏡, 下層則有生蠔,原隻鮑魚,青口,響螺…陣容鼎盛。 款款海鮮都鮮甜味美, 價錢看似稍高,但平均計也是可以接受呢!"Sea Urchin Garlic Toast 海膽多士" $312 是 喜愛海膽人士必吃之選, 入口即溶的海膽鮮甜無比, 配以香脆的多士, 食出不同層次的口感!終於輪到全晚重頭戲 "Cowboy Rib 36oz" $888 ,甫出場嘩聲四喜,36oz的份量實在太震撼了!肉眼扒肉香四溢,油脂均勻,經燒烤後外層略帶焦香,切開後肉汁豐盈,保持嫩滑口感。配菜材料亦毫不吝嗇,有香口鬆脆的

Villa Maria SB $360

Seafood Platter

海膽多士

終於輪到全晚重頭戲 "Cowboy Rib 36oz" $888 ,甫出場嘩聲四喜,36oz的份量實在太震撼了!肉眼扒肉香四溢,油脂均勻,經燒烤後外層略帶焦香,切開後肉汁豐盈,保持嫩滑口感。配菜材料亦毫不吝嗇,有香口鬆脆的炸薯餅及沙律菜,平衡油脂又可增加口感,冇得頂

Cowboy Rib 美國牛仔肉眼扒

驚喜一浪接一浪, 壓軸的甜品 "Lab Eat Dessert Platter" $298 亦贏得大家不少讚嘆聲。 以液態氮為賣點, 令整個甜品在一片迷霧中誕生, 絕對貫徹這餐廳的主題"實驗美食" 。 七彩繽紛的賣相,已令我們十分雀躍; 再加上齊齊動手打碎朱古力球,令我們的情緒高漲, 真的是未食先興奮呢!!

Lab Eat Dessert Platter

今晚十分滿足,因為可品嚐一頓十分有心思有創意的晚餐, Lab Eat 繼續努力,為我們創作更多美食!
Seafood Platter
海膽多士
Cowboy Rib 美國牛仔肉眼扒
Lab Eat Dessert Platter
  • LabEatDessertPlatter
  • CowboyRib美國牛仔肉眼扒
  • SeafoodPlatter
2017-08-06 441 浏览
今晚確實是好重要既日子,男朋友好細心安排左一間無論氣氛,情調都十分有質數的餐廳來慶祝我地既周年日未到七點,餐廳內已十分滿座,那當然重要的日子就一定有book枱先點cocktail那慶賀一下Purple Sunbird紫色雀形杯十分特別,他在bar枱時我已經十分留意了,外形趣緻可愛,帶清淡的果香味,十分易入口另一款是whisky sunshine上層有煙三文魚,而cocktail是ginger beer, lemon juice, mint等, 十分refresh, 而配上煙三文魚開果還擔心味覺上有點奇怪,但試過後其也很不錯的配搭餐包也不錯,配上橄欖油跟醋,簡簡單單的已經十分美味熱溶芝士沙律十分期待這道菜,因侍應會隨上菜後就拿出甚有份量的芝士出來,用刀一下一下把半溶化的芝士刨出放在沙律上,沙律內的火箭菜,風乾火腿等,跟這芝士配上後,口感十份豐富海鮮手工意粉帶子跟蝦也是煎香,而手工意粉口感特別煙韌比平常吃到的不同,而汁的份量剛好,十分美味。這裡西餐水準很不錯,下次想食西餐時這裡必定是選擇之一
先點cocktail那慶賀一下
Purple Sunbird
另一款是whisky sunshine
餐包也不錯,配上橄欖油跟醋,簡簡單單的已經十分美味
熱溶芝士沙律
海鮮手工意粉
這裡西餐水準很不錯,下次想食西餐時這裡必定是選擇之一
2017-08-06 345 浏览
野食麻麻貴台太密好難傾計冇想像中甘好情調這樣的價錢這樣的味道好像不成正比或者說可以有更好的選擇台真的太密令我覺得情調真的不怎麼樣傾計都有點難自己不懂欣賞這間餐廳
野食麻麻

令我覺得情調真的不怎麼樣
傾計都有點難

自己不懂欣賞這間餐廳
2017-08-05 368 浏览
餐廳位較偏僻 比較難揾 不過入到去 電㔽環境幾浪漫~頭盤有面包仔 不過冇牛油 又硬 冇食晒個螺賣相好靚吖 下面仲配有蒜容包仔 不過食到一隻螺入面係冇肉佢價錢唔便架😂😂咁就冇左一舊肉 又唔知點同侍應講?個豬仔脾係全餐最好味架😍配埋才介茉 味道出奇地夾 d肉又整得好嫩 岩岩好 推介!意粉 我見個個都叫海膽意粉 可是朋友想食卡邦尼 食落一般 搞到更想食個海膽意粉黑松露意大利飯 個帶子都夠大 個汁都夠濃 但口感一般個牛扒好大塊吖 但都唔夠個豬仔脾好味 薯條都炸得幾好味 個甜品真係好令 味道都不錯。都不會太濟 適合5-6人食
餐廳位較偏僻 比較難揾 不過入到去 電㔽環境幾浪漫~

頭盤有面包仔 不過冇牛油 又硬 冇食晒

佢價錢唔便架😂😂咁就冇左一舊肉 又唔知點同侍應講?

黑松露意大利飯 個帶子都夠大 個汁都夠濃 但口感一般
個牛扒好大塊吖 但都唔夠個豬仔脾好味 薯條都炸得幾好味

甜品真係好令 味道都不錯。都不會太濟 適合5-6人食
2017-08-05 370 浏览
上網睇OpenRice 下的介紹,揾左依間restaurant try try ,餐廳位置5易揾丫,行錯幾次先揾到早去到餐廳坐無虛席,好多人,望1望餐牌,同OpenRice 食評,知道must eat item is 牛扒,所以叫左牛扒,意粉,海鮮飯同重頭戲-甜品叫左5成熟,不錯哦,5硬,牛扒都好靚意粉味道濃郁,係份量小左d,如果細食既朋友不妨試試。有骨厚豬扒,依個所有朋友都覮得好食,一眨眼,隻碟就空哂黑松露Risottos,不錯哦,都係嗰句,份量細左d d 西班牙海鮮飯,幾啖就食哂,不recommend 友人生日,所以order 左甜品set,每款都不錯的總括來說,甜品同pork chop is highly recommend ,不過有用餐時間哦,想慢慢chat ge 朋友要留意哦

叫左5成熟,不錯哦,5硬,牛扒都好靚

意粉味道濃郁,係份量小左d,如果細食既朋友不妨試試。

有骨厚豬扒,依個所有朋友都覮得好食,一眨眼,隻碟就空哂

黑松露Risottos,不錯哦,都係嗰句,份量細左d d

西班牙海鮮飯,幾啖就食哂,不recommend

友人生日,所以order 左甜品set,每款都不錯的

2017-07-08
用餐优惠
優惠券
2017-08-04 2365 浏览
今晚到了尖沙咀金巴利道Lab Eat餐廳為好友升職而慶祝, 四個女仔開開心心地到達餐廳,我是第一次來的,進入餐廳感覺很有氣氛,水晶吊燈散發微微燈光,員工殷勤招呼奉上 餐包,邊吃着麵包邊從Menu上選擇了今晚的美食……、選了 Seafood platter 海鮮拼盤 $ 838拼盤分兩層,面層有一隻大龍蝦和两隻小龍蝦而下層有青口, 翡翠螺,鮑魚 和生蠔都很新鲜!龍蝦啖啖肉, 紐西蘭優質生蠔口感清爽鮑魚淋滑中帶嚼勁!Raclette Cheese $158餐廳率先引入了來自瑞士的Raclette 芝士,有專人把芝士烤溶後再把芝士層括在食材上,有如一張芝士瀑布, 經熱溶咗的芝士外層煙韌帶奶香,口感豐富。Wow !Cowboy Rlb36oz $ 888頂級肉眼牛一出派頭十足!令我們雀躍已!情緒更高漲! 沒想到 36安士加上伴邊配菜 原來份量 是這樣 勁 量的 !薯餅鬆脆 香口, 下層有蔬菜小蕃茄都很鮮甜,還有芥茉醬汁,松露粉等增添味感。呈現眼前粉紅色的肉眼牛,肉質鲜嫩外層焦香和脆 ,肉帶濃濃甘香!OT villa Marla SB $360 佳餚 配美酒天生一對!絕配!甜品一

選了 Seafood platter 海鮮拼盤 $ 838

拼盤分兩層,面層有一隻大龍蝦和两隻小龍蝦
而下層有青口, 翡翠螺,鮑魚 和生蠔都很新鲜!

龍蝦啖啖肉, 紐西蘭優質生蠔口感清爽

鮑魚淋滑中帶嚼勁!

Raclette Cheese $158

Wow !
Cowboy Rlb36oz $ 888

OT villa Marla SB $360
佳餚 配美酒天生一對!絕配!

甜品一出!
又是我們喝采的時候! 驚嘆她的賣相和氣派~

液態氮甜品拼盤 $ 298
朱古力波以73% 比利時朱古力造成,味道香濃不太甜,內裏有兩球用鮮果造成的雪 球,還有用Baileys甜酒造成的忌廉 ,當淋上零下負190度的液態氮時,即時形成煙霧瀰漫的效果,吃時要將朱古力波打碎。
這個甜品真的無械可擊!
有得玩又Sweet雙重享受!!

今晚為 好友的慶祝晚餐吃得 很都開心!大家都很滿意!滿足!很欣賞Lab Eat對每度菜式一絲不苟的制作!加上員工的 殷勤 招待,完美!

2017-08-03
  • Cowboy
  • 甜品
  • Raclette Cheese
  • 餐包
2017-08-04 248 浏览
今天老公提早和我慶祝生日,選了這間位置不起眼但也有不少人幫襯的fushion菜餐廳。這家餐廳環境一流,招呼也不錯。我們點的是set dinner, 有前菜,有湯,有main dish,前菜的火腿及無花果味道十分不錯,最欣賞是main dish 的西冷,賣相非常吸引而且味道也非常好。另一款main dish是三文魚扒,味道也算OK。最驚喜是最後忽然有一個生日雪糕!生日蛋糕食得多,但生日雪糕還是第一次食,忘記了是什麼味道的雪糕,只記得吃得心𥚃好甜,應該是幸福的味道
西冷牛扒
火腿配無花果
生日雪糕
2017-08-04
西冷牛扒
火腿配無花果
生日雪糕
2017-08-03 281 浏览
今天㨂了一間很特別的餐廳。餐廳的食物出品同''Lab ''這個字有關係的份子甜品。就是因為這個原因所以同一班好友決定黎會一會它喔!果然無令我們失望。冇得彈。La Eat 液態氮甜品拼盤$298。試過一定會再Encore的。如果用作給朋友生日驚喜,此個甜品絕對推薦啊!由於甜品實在太出色。所以急不及待介紹左先。當然還有前菜,松露牛油配面包。來自美國芝士熱溶後放在Gama ham 同火箭菜上面,入口濃濃的芝士味加一層薄薄的火腿再配合埋在新鮮薯仔好野味。也不可能不介紹海鮮拼盤(seafood plattet) $838 4 人分享已很足夠。除開也可接受呢。還有來自加拿大海膽多士。海膽鮮甜,入口美味配合一塊多士可以令味蕾再多一份層次。 $312。雖然價錢稍為貴一些但值得一試。佳餚當然要美酒相伴,我們點了一枝紐西蘭既白酒。入口微酸,有果香味但好配合我們這頓主打海鮮晚餐。下次有機會會再黎過,食物同招呼覺得很不錯。今次真是沒有揀錯餐廳啊!
由於甜品實在太出色。所以急不及待介紹左先。

當然還有前菜,松露牛油配面包。
  • 加拿大海膽多土
2017-07-28 303 浏览
今日放工約咗朋友慶祝生日,點知咁啱撞正公司開會,以為實會遲到,點知又咁好彩比我上到紅Van,準時抵達實驗室。但話說放工先嚟落雨,去到尖沙咀身濕晒但七點幾,餐廳已經差不多坐滿了人,因為朋友仲未到,自己一個坐喺度就不如叫杯香檳 enjoy 下啦味道帶點果香啱晒女仔飲終於等到朋友黎,一於襯返個環境,order 生蠔淺嘗一下,肉質豐腴,入口帶有濃烈的礦物味,口感嫩滑另一樣佢好鍾意食但又唔可以食太多的就係我鵝肝賣相已經贏晒鵝肝煎得外脆內軟,散發着一陣獨特的鵝騷香味,吃起來很有法國風味慶祝生日當然要吃得好一點Rib Eye 想要medium,我覺得這個熟的程度是最佳的果然肉質鮮嫩而且多汁,脂肪分布平均又夠甘香。切開看到嫩紅色的肉味道相當牛重點係今晚嘅切蛋糕環節,我預先點了一個甜品 combo靚到無話可說仲要俾我見到有10幾隻寫上 happy birthday 的甜品碟咁咪即係差唔多台台人都係黎慶祝生日嘅?咁受歡迎一定有原因的今次果然無揀錯!甜品手工精細,味道可口就算落雨落到變紅雨,依然無減大家嚟到呢度慶祝生日嘅熱情,店外邊橫風橫雨,店裏面就浪漫滿屋

但話說放工先嚟落雨,去到尖沙咀身濕晒

味道帶點果香啱晒女仔飲

另一樣佢好鍾意食但又唔可以食太多的就係我鵝肝
賣相已經贏晒

慶祝生日當然要吃得好一點
味道相當牛

重點係今晚嘅切蛋糕環節,我預先點了一個甜品 combo
靚到無話可說
咁咪即係差唔多台台人都係黎慶祝生日嘅?咁受歡迎一定有原因的
今次果然無揀錯!甜品手工精細,味道可口

• 法式鵝肝配牛柳
2017-07-26 4850 浏览
星期一Blue Monday 想搵一間舒舒服服的餐廳享用晚餐, 餐廳除了食物質素外, 服務質素也會考慮, 尖沙咀金巴利道的最盡頭, 有一家餐廳, 在門外已經感受到一股浪漫氣氛餐廳燈光陰暗, 每張枱上放上小燭台, 店員先為我們提供微溫的小麵包, 隨後便奉上帶點黑松露的牛油, 塗在麵包上頭盤是煙三文魚凱撒沙律, 煙三文魚卷成玫瑰花形狀, 沙律菜帶點爽脆, 份量多黑松露野菌忌廉湯, 味道較為濃郁, 野菌已經均勻地打碎, 帶口感, 質感唔會水注注主菜點了一份牛扒, 吃紅肉當然要點紅酒, 當晚點了一杯法國紅酒, 帶果香及胡椒, 容易入口14oz牛扒5成熟煮得剛好, 外層有炭燒香氣, 牛扒牛味豐富及juicy, 不過牛扒帶點根, 旁邊的配菜有沙律及田字形的薯格, 比較特別配菜有原隻烤蒜頭, 很香口, 如果烤焗時間再長一點, 口感及淋度會更佳黑松露雲尼拿雪糕伴天然蜂蜜, 賣相精美, 雪糕球上放上一磚天然蜂蜜, 更有一片玫瑰花瓣襯托, 效果截然不同, 說實在雪糕是有一點點黑色的, 但並未嚐到黑松露味道餐廳充滿浪漫氣氛, 客人多數是前來慶祝, 在這種氣氛下, 服務還是有改善的空間, 希望餐廳可以加強令客

煙三文魚凱撒沙律

黑松露野菌忌廉湯

黑松露雲尼拿雪糕伴天然蜂蜜

餐廳充滿浪漫氣氛, 客人多數是前來慶祝, 在這種氣氛下, 服務還是有改善的空間, 希望餐廳可以加強令客人有賓至如歸的感覺
2017-07-24
煙三文魚凱撒沙律
黑松露野菌忌廉湯
2017-07-25 321 浏览
西餐食左好多年,但呢間真係要點讚,叫左 生蠔新鮮👍🏻蟹肉香菇❤️正,話梅沙津👍🏻,凱撒沙律❤️,羊架👍🏻,重點👉🏻黑毛豬超正❤️黑松露蘑菇湯👍🏻最後個甜品有驚喜,唔知叫咩,因為我生日朋友點既,好開心,唔識講,睇圖👇🏻總結,呢間我會再黎,因為野食真係ok👍🏻👍🏻👍🏻
總結,呢間我會再黎,因為野食真係ok👍🏻👍🏻👍🏻

• 炭燒西班牙黑毛豬